Malá autobaterie
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Malá autobaterie
Čau kluci
Řeším problém velké autobaterie či melého místa.Mám mazdu 323F BA a kvůli swapu motoru + větší sání které mě zasahuje do baterkového prostoru potřebuji nějakou malou o rozměru12x25cm (baterku do kufru nechci).Současná baterka 12V 65Ah 600A.
Neví někdo kde splašit něco takového?
Díky moc Pavel
Řeším problém velké autobaterie či melého místa.Mám mazdu 323F BA a kvůli swapu motoru + větší sání které mě zasahuje do baterkového prostoru potřebuji nějakou malou o rozměru12x25cm (baterku do kufru nechci).Současná baterka 12V 65Ah 600A.
Neví někdo kde splašit něco takového?
Díky moc Pavel
-
zitnyp
- Kontaktovat uživatele:
Re: Malá autobaterie
Optima RED TOP, ale bude to tak 254x174 50Ah 815A pripadne 237x162 44Ah 730A
Jeste cece Optimal YELLOW TOP delaj jako 237x129 s 41Ah a 510A
Jeste cece Optimal YELLOW TOP delaj jako 237x129 s 41Ah a 510A
Mazda RX8 170kW MY2004 6MT Lightning Yellow (trackday tool)
Honda Civic 8G 1.8iVTEC 103kW MY2007 6MT Milano Red (daily)
Honda Civic 8G 2.0TypeR 147kW MY2007 6MT Milano Red (daily)
Nissan Pathfinder R51 4.0V6 201kW MY2005 5AT Storm Grey (daily)
Ford Galaxy 1.5G 2.8VR6 150kW MY2001 6MT State Blue (daily) - SOLD
Nissan Micra K11 SR20DE 110kW MY199X 5MT Montana White (cheap trackday tool) - CRASHED
Honda Civic 8G 1.8iVTEC 103kW MY2007 6MT Milano Red (daily)
Honda Civic 8G 2.0TypeR 147kW MY2007 6MT Milano Red (daily)
Nissan Pathfinder R51 4.0V6 201kW MY2005 5AT Storm Grey (daily)
Ford Galaxy 1.5G 2.8VR6 150kW MY2001 6MT State Blue (daily) - SOLD
Nissan Micra K11 SR20DE 110kW MY199X 5MT Montana White (cheap trackday tool) - CRASHED
Vyhozene penize tyhle tuning baterky podle me.
Jakakoliv mensi bezna baterka okolo 35Ah bude mensi a dostacujici.
Tuhle malou baterku jsme davali na kamaradovu Primeru prave kvuli instalaci/vyrobe CAI sani.
Tuhle malou baterku jsme davali na kamaradovu Primeru prave kvuli instalaci/vyrobe CAI sani.
http://autobaterie.heureka.cz/f:12796:127;12797:187/
zkus mrknout tady, je tam i vyhledavani dle rozmeru, ale nejmensi jsem nasel 12.7 x 18.7 cm. mensi je uz snad pouze motobaterie
zkus mrknout tady, je tam i vyhledavani dle rozmeru, ale nejmensi jsem nasel 12.7 x 18.7 cm. mensi je uz snad pouze motobaterie
A co Shorai? Cenove asi nemusi vyhovovat, ale parametry ma casto i lepsi nez plna baterie pri zlomku vahy a rozmeru.
-
Idaho von Věšín
Kterou doporučuješ?Idaho von Věšín píše:https://www.braillebattery.com
-
Idaho von Věšín
Nevyznám se v nich , nejsem hifík, jen vím že dost lidí co u nás jezdí je používá.. Byl to jen tip.
Mam Braille B2015 niekolko rokov, vyuzivam vsak minimalne... Super na okruhy, ale nie na kazdy den
Dívám se že to je AGM to jsou v té baterce takové desky napuštěné tím elektrolytem že? jak to myslíš že to není na každodenní ježdění? to je na klasickou dobíječku?Almeragt píše:Mam Braille B2015 niekolko rokov, vyuzivam vsak minimalne... Super na okruhy, ale nie na kazdy den
Měl jsem tu malou Odyssey v ctr přes 3 roky (23kkm) a fungovala naprosto bez problémů (byla to varianta 18Ah). Jediný problém s ním měl Dan, když ladil auto a muselo se hodně krát startovat, tak jí díky malý kapacitě vycucnul. Jinak jsem nastartoval vždycky. Když tak koukám, co jsou lidi ochotný dát za carbonový doplňky a ušetřit 2-3kg, tak mi naopak přijde, že koupit tu shorai za 9.3t. a ušetřit 10kg je dobrý poměr cena/výkon (pokud jde v prý řadě o snížení hmotnosti). A pokud je to jako u ctr, kdy je baterka relativně vysoko a hodně vepředu, tak to i dost ubere hmotnost na správným místě.
Hairdresser car
ako pise Jarka - treba ratat s tym, ze ma proste ovela mensiu kapacitu. Rovnako som mal problem pri ladeni, a vtedy som ju z auta vyhodil... Taktiez ked budes mat niekolko dni auto v garazi - mne po cca 7 dnoch to nechcelo startovat. Inak v celku pohoda. Treba vsak rozmyslat aj nad tym, ze nizkokapacitna bateria ti zrejme viac namaha alternator...
Mám odyssey 17Ah třetím rokem. Do sportovního auta, které nestojí v zimě na ulici, lze jedině doporučit.
U LiFePo baterek ( shorai) je nutné počítat s větší citlivostí na přepětí či špičky z alternátoru a tedy možnou nižší životností.
U LiFePo baterek ( shorai) je nutné počítat s větší citlivostí na přepětí či špičky z alternátoru a tedy možnou nižší životností.
Honda S2000
36Ah PbEq 12V eq,
"L" polarity, Case Type 3
Startovací proud 540 A
Váha 2250g
Rozměry (výška x hloubka x šířka) v mm: 155 x 86 x 166
= Shorai
Startovací proud 540 A
Váha 2250g
= Shorai
Taky se zrovna zeptám 
Mám v autě obří baterku 110Ah, musí startovat relativně velký motor 4.0 V8. Čím se řídit abych si mohl dovolit menší ale taky aby to zvládlo v pohodě startovat, nepotřebuju žádný extrém v podobě ´´tuningových´´ baterek, jen prostě klasiku menší. Jinak v autě žádná zbytečná elektronika není, snad jen topení a dvě el. okna
Děkuju případně za odpověď
Mám v autě obří baterku 110Ah, musí startovat relativně velký motor 4.0 V8. Čím se řídit abych si mohl dovolit menší ale taky aby to zvládlo v pohodě startovat, nepotřebuju žádný extrém v podobě ´´tuningových´´ baterek, jen prostě klasiku menší. Jinak v autě žádná zbytečná elektronika není, snad jen topení a dvě el. okna
-
Idaho von Věšín
awaj12 píše:Taky se zrovna zeptám
4,0 V8 ( ls 400 ) nam jezdej běžne na 52Ah baterce.. pokud je dobrej altík zvládá to uplne bez problémů..
V jakém to máš autě prosím tě? obsah.. jaký je to rozměr té batérky?honzaS píše:Mám odyssey 17Ah třetím rokem. Do sportovního auta, které nestojí v zimě na ulici, lze jedině doporučit.
Jak ji máš prosím tě dlouho a v jakém autě/obsah? kde jsi ji kupoval?86R píše:36Ah PbEq 12V eq,
Startovací proud 540 A
Váha 2250g
= Shorai
Dnes jsem volal do speedpro a ptal jsem se na rozměr té 50Ah a borec mě řekl že ji tam nemá a tak to nemůže změřit,tak jsem se ho zeptal jestli by to mohl zjistit u jejich dodavatele a on na to ,hmm ..mě se nechce ale.." co na to říct
Je v s2k.pavel. píše: V jakém to máš autě prosím tě? obsah.. jaký je to rozměr té batérky?
Podrobnosti máš tady
Honda S2000
Jeste ji nemam, ale chci ji do GT86. Po svete ji pouzivaj lidi dost i pres zimu v daily a na 2-3 roky bez problemu..pavel. píše: Jak ji máš prosím tě dlouho a v jakém autě/obsah? kde jsi ji kupoval?
Dnes jsem volal do speedpro a ptal jsem se na rozměr té 50Ah a borec mě řekl že ji tam nemá a tak to nemůže změřit,tak jsem se ho zeptal jestli by to mohl zjistit u jejich dodavatele a on na to ,hmm ..mě se nechce ale.." co na to říct
Uroven ceskych obchodu nebudu komentovat. Minuly tyden jsem shanel Denso svicky - oficialni distributor na webu skladem, tak tam volam cely dopoledne a kdyz uz to konecne zvedli, tak po pul hodine hledani sdelili, ze jsou vyprodany, ze jsou jenom na objednavku a ze vubec netusej, kdy prijdou. A na webu dal sviti, ze jsou skladem. Takova ceska klasika.
Radsi vsechno kupuju v zahranici, uroven servisu a cen je tam uplne nekde jinde.
Naposledy upravil(a) 86R dne 29 dub 2016, 07:08, celkem upraveno 1 x.
Kdy ji budeš kupovat?
Asi az mi odejde moje baterka, coz melo byt uz pred rokem a furt nic.pavel. píše:Kdy ji budeš kupovat?
mam druhy rok tuhle (rozmery mas v popisu): http://www.br_eshop.breker.cz/index.php?id_product=608&controller=product&id_lang=4
auto stalo v chladu, baterka se 2x vybila a po nabiti pres klasickou nabijecku funguje uplne v pohode...
auto stalo v chladu, baterka se 2x vybila a po nabiti pres klasickou nabijecku funguje uplne v pohode...
Street K20 Integra DC2_R / 1060kg - 200ps
Máš to na každodenní použití to auto s tou baterkou nebo jak?infinity píše:mam druhy rok tuhle (rozmery mas v popisu): http://www.br_eshop.breker.cz/index.php?id_product=608&controller=product&id_lang=4