speedy_s - Mazda RX-8 6sp 231 hp - PRODÁNO

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Re: speedy_s - Mazda RX-8 6sp 231 hp

Příspěvek od speedy_s » 01 pro 2015, 19:36

sakra ty mi dáváš s těma cívkama.. a jelikož to je pro mě aktuální téma tak se do toho budu muset zase více zavrtat.. :D
a sedačky musí být v autě stejný... když máš jen jednu tak to vypadá hrozně levně a nevzhledně :lol: a jelikož auto bude žít hlavně na okreskách kde nejzdim na krev tak serie postačí, případně výše zmíněné recara z R3 nebo jim podobné :D
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 01 pro 2015, 20:46

Tak uvidíš jak dlouho ti to bude stačit, až nebude stačit výkon, tak atmo třírotor by mohl znít dobře. Každopádně rx8 má potenciál, pořád nad tim přemýšlim, akorát bych dal spíš M50 upravený na třílitr a turbo = 700+, ale to není moc street setup. :-D

To, že si nevzal Evo neni zas až taková tragedie, teď v zimě to je dost rozdíl, ale pak ta zadokola chybí.
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

BigJohn

Příspěvek od BigJohn » 01 pro 2015, 21:14

Tohle jsem taky nečekal, tak hlavně ať slouží. Hlavně se těším na tvoje úpravy :D

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 01 pro 2015, 21:37

speedy_s píše:sakra ty mi dáváš s těma cívkama.. a jelikož to je pro mě aktuální téma tak se do toho budu muset zase více zavrtat.. :D
a sedačky musí být v autě stejný... když máš jen jednu tak to vypadá hrozně levně a nevzhledně :lol: a jelikož auto bude žít hlavně na okreskách kde nejzdim na krev tak serie postačí, případně výše zmíněné recara z R3 nebo jim podobné :D
Najlacnejsie a zaroven najlahsie streetove Recara su Recaro Speed (ITR). Su pomerne lacne aj ako nove co je dost vyhoda. Inak Funkcne su spickove Recaro Sporster (to vo ma aj Clio 3 aj Megan 3 RS- tie su nove skoro nezaplatitelne ale ako jazdenky su este dost nove na to aby sa dali kupit neosupane. To oen na okraj toho ze sedadla menit na 99% menit nechces :mrgreen:

Pallas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pallas » 01 pro 2015, 22:47

speedy_s píše:sakra ty mi dáváš s těma cívkama.. a jelikož to je pro mě aktuální téma tak se do toho budu muset zase více zavrtat.. :D
Nechci te dusit, na stock mape jsou D585 naprosto bezpecne, ale nevyuzite, resp. underutilized. Tim, ze jsou "pomalejsi", tak pri stejnem dwellu dodaj min energie nez stock civky, ale auto ti samozrejme prezijou :-) Jen se paradoxne muzou zhorsit starty, protoze zvlast pri snizenym napeti (coz je bezne kdy tocis 2kW starterem a baterka uz je trochu unavena) by uzily vice dwellu.

Proc o tom mluvim -- objevil jsem diskuzi na rx8club.com ohledne nastaveni dwellu na D585 a resilo se taky chovani te civky, kdy se v navodu u MegaSquirtu tvrdi, ze dwell ma casovy limit po kterem ta civka sama spusti. Objevily se tam taky mapy pro dwell -- jedna udajne stock prevzata z MegaSquirtu, kterou pak uzivatel Oltmann mirne prizpusobil pro RX-8 (podle me ne uplne dobre, ale nic nebezpecneho) a jedna velmi agresivni od uzivatele TeamRX8 (ten s RX-8 zavodi, ale 2-minutove auto-x stinty). Taky se resilo to, ze MazdaManiacovo upravy dwellu neberou na vlastnosti te civky prilis velky ohled, coz jsem zjistil, ze je pravda -- to bylo jeste predtim, nez se vedelo, jak ECU interpretuje dwellu mapu, na coz prisel prave Oltmann.

Ta diskuze probehla az pote, co jsem ja daval BHR ignition a nechal si od MM upravit dwell, takze jsem to nekolik let vubec neresil. Nicmene po objeveni te diskuze jsem stravil predminuly vikend celou sobotu a nedeli s tabulkacem a vypoctama. Na jinem webu jsem nasel, ze nejaky manik na ty civky "koukal" s osciloskopem a zjistil, ze ta civka je proudove omezena a spusti, kdyz proud v ni dosahne cca 8.4A, coz samozrejme dava horni limit na dwell, ale v zavislosti na napajecim napeti (coz dava mnohem vetsi smysl nez omezeni na fixni cas).

Takze jsem si rekl, ze si zkusim udelat svoje mapy -- jednu, co vychazi z tech stock hodnot z MegaSquirtu, ale trochu lip prizpusobena pro RX-8, a druhou agresivnejsi, kde se budu snazit z civky vyzdimat vic (tj. delsi vyboj), ale tak, abych ji celkove prilis nepretezoval. Na to bylo potreba zjistit parametry te civky (vnitrni odpor a indukcnost primaru -- kupodivu se to nikde neda najit), abych si mohl udelat predstavu o tom, jake proudy ji tecou pri urcitych dwellech a otackach motoru a jake je stock vykonove zatizeni. To jsem na hrubo udelal z obrazku z osciloskopu a trochou logaritmicke interpolace -- vysledek daval celkem smysl. Kdyz jsem s tim propocital stock D585 mapu, bylo videt, ze se omezuje na max proud 8A pri 17V -- to dava velky smysl s ohledem na samospousteci chovani civky.

MazdaManiacova uprava stock dwellu spociva v tom, ze proste prida vsude 50%, coz je lepsi nez nic, ale v nekterych mistech jde pres 8A nekdy pres 9A. Nastesti jsou to mene exponovana mista hlavne pri vyssim napeti, ale stejne z toho nemam dobry pocit. Naopak tam, kde by je mohl trochu ohulit, aby davaly vic energie, je vlastne strasne setri, i proti stock D585 mape -- jak pri startech, tak v oblasti torque peak, tak ve vysokych otackach, protoze zachovava prubeh stock RX-8 mapy, ktera civky taky hodne setri.

Ted mam tedy rozdelanou mapu, ve ktere chci z D585 vymackat mirne vic jak stock, ale nehnat je tak agresivne jako TeamRX8, protoze potrebuju, aby vydrzely dlouhodobejsi zatez a ne jen 2-minutovy auto-x stint... Jelikoz mam ted predstavu jak se D585 chovaji a mam moznost si udelat mapu, ktera z nich vyzdime vic pri zachovani bezpecnych provoznich parametru, kterou pak flashnu do ECU, tak ja si na D585 nemuzu stezovat.

Na IGN-1A upozornuju proto, ze pokud zustanes na stock ECU, tak se ty IGN-1A jevi jako lepsi volba. Pokud uvazujes o AP nebo MazdaEditu s OpenPortem, tak klidne D585. Sorry za tak dlouhy post, ve skutecnosti jsem se ho snazil zkratit :-) Ale jelikoz to mam prave rozvrtane a v hlave, tak ti chci usetrit trochu prace.
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE

Woyta

Příspěvek od Woyta » 01 pro 2015, 23:03

Co civky na LSX motory?
Casto se pouzivaji jako upgrade na ruzne motory.
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)

On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 02 pro 2015, 08:48

v podstatě jsi mi potvrdil to co jsem včera celý večer pak pročítal :D ve spoustě offtopicu se daly najít i dobré recenze, názory a měření. A jelikož dwell mapy nehodlám nijak zásadně menit, protože nemám proč, tak mi vycházejí ty IGN-1A a nebo prostě seriový "C" ze spirit R, který by měly být úplně jinde než původní "A" nebo "B" - kupodivu se dají objednat i tady v CZ :smt003 ale zase kdybych do toho šel a dost připlatil za ty IGN-A1 tak bych měl vyřešeno nafurt...

woyto: stačí číst o pár příspěvků dozádu D585 = LS2 :wink:

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 29 pro 2015, 22:17

tak po menších tapálijích kdy mi mazda přestala jet jsem konečně před vánoci mohl trochu povozit.. nakonec z plánovaných 150km bylo hezkých 350 a nádrž v Šumavském vzduchu :lol: ale pocit fajný, motor se hezky roztahal a má síly až překvapivě dost za což jsem rád, teď už jen první výměna oleje a vyhlížet jarní most :)
mezitím pořešeny cívky rychleji, jelikož proběhlo zjištění použití fejkových cívek :? nakonec jsem zvolil poslední revizi "C" originál cívek, jelikož pro moje použití se jeví jako nejlepší varianta v poměru cena/výkon LSx jsou moc pomalý pro Renesis a IGN-1A zbytečně drahý :D současně nové svíce též ikdyž předchozím dá se říct nic nebylo.. ale pro ten klid pak už auto jelo ale furt to nebylo ideal.. bylo povolený CAS :smt021 teď snad jen příjemné věci už jen, čekám na prodej FC a pak se začně dít i něco na osmě :)

kopírky vlevo a origo vpravo
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Wanix

Příspěvek od Wanix » 29 pro 2015, 23:51

a v čem byl problém že to nejelo?
90' 323F BG GT - ex daily
87' RX-7 FC TII - rotary monster
86' RX-7 FC - crazy swap boro project
92' RX-7 FD - barn find beauty
98' E39 523i - daily
01' MX-5 NBfl Sportive - boro cabrio - sold
77' RX-3 - amazing youngtimer
90' NA Miata 1.8 kompresor - smile machine
"if you don't care for a rotary engine, it won't care for you"

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 30 pro 2015, 07:03

jedna cívka kompletně odešla a pak i to povolený CAS dělalo neplechu..

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 25 úno 2016, 21:54

patálie pokračují.. už mě to trochu přestává bavit, uvidim jak se k tomu postaví prodávajicí, zatim se vše jenom oddaluje..
Nicméně v mezičase jsem ještě vyměnil startér za nový a současně mi stihl přijít příjemný balík z JPN, ale teď vůbec nevim jestli pujde na auto..
Přílohy
12705669_10208699333464534_6244397832163573586_n.jpg

RSteam

Příspěvek od RSteam » 25 úno 2016, 22:05

balík super:) a to človeka nasere keď vymení auto aby sa v tom nemusel "hrabať" a........ :? nech to dobre dopadne
Toyota Corolla TS DGR XYZ UR-Racing WhiteLine A-M-A Exhaust OZ HKS Mishimoto™
モータースポーツが大好き Narita dog Fight! 成田ドッグファイト!___showoff imports

Wanix

Příspěvek od Wanix » 26 úno 2016, 00:20

čéče to je jak kdyby byly pro tebe ty rotary prokletý :?
90' 323F BG GT - ex daily
87' RX-7 FC TII - rotary monster
86' RX-7 FC - crazy swap boro project
92' RX-7 FD - barn find beauty
98' E39 523i - daily
01' MX-5 NBfl Sportive - boro cabrio - sold
77' RX-3 - amazing youngtimer
90' NA Miata 1.8 kompresor - smile machine
"if you don't care for a rotary engine, it won't care for you"

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 27 úno 2016, 10:33

s cim je najvacsi problem? drzim palce

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 27 úno 2016, 22:47

největší problém je s motorem po GO... přílišná spotřeba oleje i na wankel, velmi vysoká kouřivost a občasné vytvoření kouřové clony.. což na motor který má najeto 1400 neni moc dobře..
Nicméně prodávající moc nereaguje, tak ještě tomu nechám týden pak posílám dopis a přinejhorším předám právníkovi, když se stále k ničemu nemá

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 27 úno 2016, 23:55

hmm jasne, kupval si to vlastne s motorom po GO. Do zmluvy ste co uviedli ohladom tej GO? (ak teda ste to nejak riesili). Cena odpovedala standardu ci bola nejaka nizssia s ohladom na stav v tom case bez motora, potom po GO?

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 28 úno 2016, 01:29

do smlouvy jsem ho to donutil napsat záruku na motor, byl schopen mi dát bez záruky.. asi hodně věří svým autům, jinak celkově smlouva je špatně postavená, ale přece se nebudu připomínat v můj neprospěch :D

Zamčeno