Nejlepší volba pro swap
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Nejlepší volba pro swap
Celkem mě zajímá jak to budeš řešit s papírama. Už vidím chápavý pohledy fízlů na to až uvidí oktávku s SRkem.
Pokud to teda nechceš mít bez značek, na podválu a tahat to na okruhy. Navíc ani technickou ti asi neudělá nikdo, i kdyby to byl tvůj nejlepší kámoš...
Pokud to teda nechceš mít bez značek, na podválu a tahat to na okruhy. Navíc ani technickou ti asi neudělá nikdo, i kdyby to byl tvůj nejlepší kámoš...
88 AE92LB - 4age
02 NB8CE - BP-Z3
02 NB8CE - BP-Z3
jestli někdy vyjede octovka s SRkem, tak se budu vážně divit...ale jestli fakt vyjede, tak to bude dobrá uchylárna 
No policajti při běžný kontrole motor nekontrolují, nebo alespoň mě nikdy pod kapotu nekoukali, to bych jako problém neviděl, horší ta technmická. Leda na to SRko šoupnout dekl ze škodováckýho motoru
No policajti při běžný kontrole motor nekontrolují, nebo alespoň mě nikdy pod kapotu nekoukali, to bych jako problém neviděl, horší ta technmická. Leda na to SRko šoupnout dekl ze škodováckýho motoru
To, co pisete je ten nejmensi problem toho swapu.
A pokud je na motoru dekl, tak ani na STK ho nesmi sundat. A pokud bude na motoru vyrazen typ VW motoru... nevidim problem. Co bude horsi, tak treba diagnostika na STK.
A pokud je na motoru dekl, tak ani na STK ho nesmi sundat. A pokud bude na motoru vyrazen typ VW motoru... nevidim problem. Co bude horsi, tak treba diagnostika na STK.
A to SRko se plánuje FWD?

Jestli RWD, tak to nedava vubec zadny smysl... a uz vubec ne financni nebo "legalni".
PS: DET je pouze AWD nebo RWD. Zadne FWD neexistuje.
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
ale napriklad take LET ci LEH .. to je aj FWD .. 
Sorry chlapy ale tento thread je největší fraška za celou, mne známou, historii tohoto fóra 
Díky za nabídku, ještě dokoumám pár věcí a časem se ozvu.jagy píše:SR20DET mam skladem....
Vzhledem k tomu že mi bylo naznačeno že je to trošku větší než si dokážu představit, tak bych do toho nešel, hlavně z důvodu že je to ještě ujetější nápad než SRko. Kdyby bylo SRko za stejnej peníz jako za slušnou 25ku, tak bych do toho šel. Nejsem si jistej místem pod kapotou a celkovou délkou.. Když koukám kde je až řadící páka, tak to abych řadil ze zadních sedačekmari píše:nacpat SR do oktavky v poho.... RB by slo taky ale za větší peníz pač by se muselo přestavět na RWD ale i tak nic složitéhozas bych tak nezatracoval postavit se dá opravdu vše a postupně
FWD by bylo lehčí ale i horší. Určitě to neni takový prdítko jako AEE(1.6 vs 2.0T), navíc hadice od chladiče, elektronika, úchyty... + převodovka. Nadruhou stranu je to nenápadnější ale může se nejvíc vysr*t převodovka a potom by to stejně šlo na RWD. Takže RWD.VLAN píše:A to SRko se plánuje FWD?![]()
![]()
s STK bych to chtěl řešit až bude hotovo, ale docela se toho bojimjagy píše:To, co pisete je ten nejmensi problem toho swapu.
Tak naposled. RB25 nebo SR20
Chci slyšet rozhodný slovo odborníků co ví rozměry jestli se to tam napasuje nebo ne.
Když si porovnám rozměry 200sx a octy tak nissan má +8cm delší kapotu. Octa má delší rozchod kol o 2 cm(jak v předu tak v zadu) šířka karosérie na mm přesně.
Nechci ťip ťop, nedostatek místa to je to poslední na co chci narazit když už bude všechno vykoumaný a bude se na pevno shánět materiál.
Naposledy upravil(a) Hamoun dne 17 úno 2016, 23:00, celkem upraveno 1 x.
Korunovaný se stává věčným
Pro někoho fraška, pro někoho celoživotní cíl.200sxfabi píše:Sorry chlapy ale tento thread je největší fraška za celou, mne známou, historii tohoto fóra
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
..nevim..
zollstock sa uz prestal predavat ci jako ..
zollstock sa uz prestal predavat ci jako ..
Myslim rozdíl mezi SRkem a RBčkem. Na živo sem je neviděl tak porovnávat nemůžu. Můžeme ale pohrabat internety
Tak převodovka u SR je přesně 90cm (dle zlých internetových jazyků), SR je 55cm, RB 76cm. 21cm je docela... díra. Ale docela dobrá rezerva na chladič a hrátky s převodovkou.
Takže děkuji za popostrčení
SR20DET. Šprajc si dovolit nemůžu.
Takže děkuji za popostrčení
SR20DET. Šprajc si dovolit nemůžu.
spooon píše:jestli někdy vyjede octovka s SRkem, tak se budu vážně divit...ale jestli fakt vyjede, tak to bude dobrá uchylárna
Tak ta oktávka bude asi dost nápadná. Myslím že když ho policajti zastaví, že mu polezou nejen pod kapotu.
Ale myslím že to je jedno, protože podle mě nikdy nevyjede. Tím ho nechci nějak odrazovat, jen můj názor.
88 AE92LB - 4age
02 NB8CE - BP-Z3
02 NB8CE - BP-Z3
RWD SRko je nesmysl... bude to neskutecne moc prace, vyuzitelnost nula a hlavne ty motory fakt nestoji 25k narozdil od FWD swapu SRka. RB stoji stejne - 25k ale je to fakt nesmysl resit.
V tomhle bohuzel maji kluci pravdu, bude to stat nesmyslne penize - pokud to bude nekdy hotove. FWD swap by byl levny, rozumny (z toho, co resis), efektivni, rychly, spolehlivy... jako jediny dava nejaky smysl.
A nechapu, kde jsi prisel na to, ze u FWD nevydrzi prevodovka? Je vyrazne lepsi, nez RWD prevodovka....
A nechapu, kde jsi prisel na to, ze u FWD nevydrzi prevodovka? Je vyrazne lepsi, nez RWD prevodovka....
Ano, proto se divím. Čekal jsem, že bude plán přestavět auto, usadit smysluplnou zadní nápravu (Sx nebo MKIV Supra, IS200 aj.), ať se na mě nikdo nezlobí, ale FWD Oktávka I je jízdně i na lepších tlumičích jedno z nejtragičtějších aut své doby, měl jsem 4x4 a to fungovala aspon o něco líp... FWD je prostě nesmysl, bude stát spoustu peněz ncpat ten motor do auta a vznikne jenom přemotorované nic pokud se to neupraví komplexně.... legálnost všeho jde obejít přes Polskojagy píše:Jestli RWD, tak to nedava vubec zadny smysl... a uz vubec ne financni nebo "legalni".
Můžete se klidně hádat, ale prodat to auto, koupit 1.8T 4x4, naladit s větším turbem motor nebo swap na 2.0TSI a bude to při menší investici mnohem lepší auto, než FWD :/
- Trautenberg
- Takumi Fujiwara
Policajti ti pod kapotou nemají, co dělat.Zarok píše:Myslím že když ho policajti zastaví, že mu polezou nejen pod kapotu.
Toyota Celica AT200 1.8 16v '95
Toyota Celica ST182 2.0 GT '92 - SOLD
Toyota Celica ST202 2.0 GT '95 - Future racecar
BMW E36 318ti 1.9 16v '97 - Low power Stuka-fighter
Škoda Octavia 1.9 TDi '03 - Best car ever

Toyota Celica ST182 2.0 GT '92 - SOLD
Toyota Celica ST202 2.0 GT '95 - Future racecar
BMW E36 318ti 1.9 16v '97 - Low power Stuka-fighter
Škoda Octavia 1.9 TDi '03 - Best car ever

Já si nemůžu pomoc, ale když si vezmu kolik práce, času a peněz mně stála úprava céra do stavu, aby na to auto bylo při daným výkonu spolehnutí, tak bych do tohohle projektu nešel. Né že by se to nedalo udělat, ale prostě nevidím smysl ve vynaložení takovýho množství úsilí pro dosažení při nejlepším lehce nadprůměrnýho výsledku.
Pokud chceš mermomocí stavět něco nestandardního, tak začni výběrem šasi který má do potenciál zvládat vysoký výkon s minimem úprav (to tahle generace octavie rozhodně není) a do něj pak namontuj motor podle výběru. Podle mně by bylo nejrozumnější kdyby si začal s něčím jednodušší, aby si získal představu o náročnosti úprav jako takových a pak se teprve pustil do něčeho komplexního.
Osobně bych si ušetřil hromadu problémů a koupil radši EVO, GT-R, nebo Supru (cenově to výjde stejně), trochu to poladil a užíval si ježdění.
Nejen že to jako celek bude daleko líp fungovat, ale bude si to i daleko líp držet cenu, než totálně překopaná Octávka, která nebude mít ani hodnotu součtu cen jednotlivých komponent.
Pokud chceš mermomocí stavět něco nestandardního, tak začni výběrem šasi který má do potenciál zvládat vysoký výkon s minimem úprav (to tahle generace octavie rozhodně není) a do něj pak namontuj motor podle výběru. Podle mně by bylo nejrozumnější kdyby si začal s něčím jednodušší, aby si získal představu o náročnosti úprav jako takových a pak se teprve pustil do něčeho komplexního.
Osobně bych si ušetřil hromadu problémů a koupil radši EVO, GT-R, nebo Supru (cenově to výjde stejně), trochu to poladil a užíval si ježdění.
Nejen že to jako celek bude daleko líp fungovat, ale bude si to i daleko líp držet cenu, než totálně překopaná Octávka, která nebude mít ani hodnotu součtu cen jednotlivých komponent.
www.jfperformance.cz
-
Idaho von Věšín
Stačí aby řekli že mají podezření na unik provozních kapalin nebo nebo jiný duvod špatného technického stavu.. ale to je už zase dlouhá polemika..Trautenberg píše:[
Policajti ti pod kapotou nemají, co dělat.Při nejhorším řekneš, že nevíš jak se kapota otevírá, nebo že se ti zlomila páčka na otevírání kapoty. Nijak ověřit si to nemůžou, protože vlízt do auta nesmí.
Nemusel by ani ladit a oproti Oktávce bude úplně jinde i 100% legálně.. Chce to ať do toho jde, už jsme mu to řekli 100x, komu není pomoci ať se posereLJay píše:
Toyota MR2 SW20
-
Idaho von Věšín
Nebylo by lepší pokud by se majitel topicu přesunul na Tuning forum ? Tam by asi zapadl, tady si myslím že to absolutne nemá smyls, jen to vyvolá furu hádek a hejtů.. Cele je to natolik v teoretické rovine že si myslím nemá smysl dále rozvádět. Pokud už by mel oktávku, očesanou a připravenou a řesil jaký motor a mel v zásobe připravené finance, ma ten topic smyls, ale takhle je to spíše o nesmyslných teoriích a uvahách
Smutné, jak si jeden troll dokáže dělat prdel z tolika lidí.
ten tvuj thread me doposud castecne sral a castecne bavil. Po posledni vete mi te zacina byt spis lito....Hamoun píše: Pro někoho fraška, pro někoho celoživotní cíl.
průsery choděj v množinách
Integra TRT - nízkoletící vrána - klikaťuk
Smax 2.5T - 2.5xrychlejší než Karosa
LS400 - daily tarmac yacht
Prelude BA4 2ks - the power of memories
ex:Legend KA7/Accord ctdi - daily čugála/Accord ctdi Tourer/Accord TypeR/PreludeVTI/Accord 3g 2.0ex-i/Accord 3g 2.0i-16/Accord 3g 2.0ex-i/Schade100
Integra TRT - nízkoletící vrána - klikaťuk
Smax 2.5T - 2.5xrychlejší než Karosa
LS400 - daily tarmac yacht
Prelude BA4 2ks - the power of memories
ex:Legend KA7/Accord ctdi - daily čugála/Accord ctdi Tourer/Accord TypeR/PreludeVTI/Accord 3g 2.0ex-i/Accord 3g 2.0i-16/Accord 3g 2.0ex-i/Schade100
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
Myslis si, ze by to tam bolo prinosnejsie ..??Idaho von Věšín píše:Nebylo by lepší pokud by se majitel topicu přesunul na Tuning forum ? Tam by asi zapadl, tady si myslím že to absolutne nemá smyls, jen to vyvolá furu hádek a hejtů.. Cele je to natolik v teoretické rovine že si myslím nemá smysl dále rozvádět. Pokud už by mel oktávku, očesanou a připravenou a řesil jaký motor a mel v zásobe připravené finance, ma ten topic smyls, ale takhle je to spíše o nesmyslných teoriích a uvahách
..
startovacia cenovka "za tento napad" sa zacina pohybovat niekde v rozmedzi 3500-5000 EURO ...
Ak beriem v uvahu "optimisticky plan" mojich kamaratov, ktory upravuju "seriove SAXO VTS" primarne na autoslalom, obcasne nejaky ten vrch ...
a mali "optimisticky odhad nakladov" cca 5000-6000euro, a uz su na 9000 ...
..a to sa stale bavime len o "oprave ojazdeneho auta", "relativne lacnej" uprave motoru, podvozku, prevodovky ...
..a pripadna nutnost vyroby ci prisposobovania neseriovych ci nestandardnych/nefabrickych dielov nam odpada ... . ...
s prihliadnutim na skutocnost, ze na TF je momentalne asi tak 5-8 aktivnych clenov znalych problematiky a pripadnej narocnosti ..
(to ratam teba a mna) ...
...
..tak ako by to tam asi dopadlo ..
Mám se tu pořád dokola a dokola vypisovat?
Mám tu furt řešit někoho kdo neví co tu chci dokázat?
Mám se tu pořád zabývat lidma, kteří si tu vybíjí mindrák nebo svůj hněv?
Ne.
Nebudu tu psát zbytečný romány, stejně to většina ani nečte a pokud, tak smyslupný ohlas je minimální.
Prostě a jasně, klidně si to smažte. Informace jsem obdržel a pokud máte pro mě jen nadávky, urážky a nepochopení, tak je spíš mě líto vás.
Myslel jsem si že tu najdu zázemí a rady od lidí co v oboru chodí a rozumí. Zatím jen pár vybraných mě dokázalo pochopit, nabídnout radu a prodiskutovat či navrhnout řešení.
Pokud se tu bude i nadále vyskytovat pouze posměšné či urážlivé komentáře, nebudu již na dané vlákno odpovídat.
Pokud mi něco budete chtít, tak PM.
Poděkujte si, umíte člověku vážně zkazit den. Děkuji vám.
Mám tu furt řešit někoho kdo neví co tu chci dokázat?
Mám se tu pořád zabývat lidma, kteří si tu vybíjí mindrák nebo svůj hněv?
Ne.
Nebudu tu psát zbytečný romány, stejně to většina ani nečte a pokud, tak smyslupný ohlas je minimální.
Prostě a jasně, klidně si to smažte. Informace jsem obdržel a pokud máte pro mě jen nadávky, urážky a nepochopení, tak je spíš mě líto vás.
Myslel jsem si že tu najdu zázemí a rady od lidí co v oboru chodí a rozumí. Zatím jen pár vybraných mě dokázalo pochopit, nabídnout radu a prodiskutovat či navrhnout řešení.
Pokud se tu bude i nadále vyskytovat pouze posměšné či urážlivé komentáře, nebudu již na dané vlákno odpovídat.
Pokud mi něco budete chtít, tak PM.
Poděkujte si, umíte člověku vážně zkazit den. Děkuji vám.