Nejlepší volba pro swap

pokec o čemkoliv

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
blesk666

Re: Nejlepší volba pro swap

Příspěvek od blesk666 » 12 lis 2015, 20:05

Libas: to je dost dobre mozne a ak tu ma este jeden nick tak za to moze dostat dotycny aj BAN.

Wanix

Příspěvek od Wanix » 12 lis 2015, 21:07

ten o kterém mluví Libas už jeden BAN má aneb legenda českých diskuzních fór :lol:
90' 323F BG GT - ex daily
87' RX-7 FC TII - rotary monster
86' RX-7 FC - crazy swap boro project
92' RX-7 FD - barn find beauty
98' E39 523i - daily
01' MX-5 NBfl Sportive - boro cabrio - sold
77' RX-3 - amazing youngtimer
90' NA Miata 1.8 kompresor - smile machine
"if you don't care for a rotary engine, it won't care for you"

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas » 12 lis 2015, 21:10

Wanix píše:ten o kterém mluví Libas už jeden BAN má aneb legenda českých diskuzních fór :lol:
Tak toho jsem zrovna nemyslel :lol:

VLAN

Příspěvek od VLAN » 12 lis 2015, 21:11

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas » 12 lis 2015, 21:13

Navíc Beaver je tu na fóru opět jako Yarisugi :lol:

Hamoun

Příspěvek od Hamoun » 12 lis 2015, 22:00

Konečně se urodila zajímavá sekce, kde se nevyskytuje jen "zapomeň na to" a pod.
Ne nedělám si srandu, beru to vážně, peníze "nejsou" teoreticky problém, práce na autě mi nevadí a o to větší budu mít z projektu pocit.
1.6 AEE abych byl přesný, jakákoliv úprava je ztráta peněz, trhat asfalt to nebude.
Pro začátek spárovat převodovku s motorem, asi CNC výroba, úchyty taktéž. Chci aby to nejdřív fungovalo než se v tom začnu potom vrtat.
Jde mi jen o návrh nejlepšího agregátu který lze lehce sehnat, je lehký na úpravu, na údržbu, prostě sen na swap (známe neexistuje).
Korunovaný se stává věčným

Hamoun

Příspěvek od Hamoun » 12 lis 2015, 22:03

A nikoliv, nejsem nikdo ze jmenovaných pánů, máme společné možná to že vymejšlíme kraviny, pokud mě komentáře nepletou. Jinak děkuji za komentáře, něco takovýho jsem chtěl slyšet.

Prodat octu se mi nechce, je to jako koupit prase a dát mu jméno, přiroste k srdci a dokud nezdechne samovolně tak přesto vlak nejede. Koncepčně mi auto vyhovuje, je to oprásknutej VW ale krása pohledět, minimálně na venek.
Kupovat je zařizovat všechno znova plus výše zmíněné věci, jiné auto nepřipadá do úvahy, ikdyž taková CRX by byla docela velký pokušení.
(TDI) TenDýmIgnoruj je.... z mýho hlediska ještě náročnější, technicky je to jinej motor, jiný palivo, jinej zvuk a na oblaky sazí tu máme tunery s BMW z roku 90 co odříznou tlumiče ať je jejich vyskákanej šestiválec slyšet.
Swap koncernových motorů je pro mě docela nuda, nechci tim říct že to jsou špatný motory ale, němec navrhoval, němec koupil, němec konstruoval, němec postavil, mám jisté antisympatie ke koncernu.
Jednoho dne se to podaří ale momentálně pokud nevím co tam hodit, tak se asi nepohnu z místa. Nechci žádný šílenosti, z počátku, pěkně série. Kovaný písty, ojnice, vačky, blok, prostě všechno co ktomu patří,to přijde časem, peníze netisknu nebo jsem neobjevil díru kam ty peníze mizí.
Minimálně budu v republice unikát, blázen co leštil zrezlou octu tak dlouho až vyleštil.
Plán byl opravdový tuning, s tím že ty peníze do toho holt vrazím, ale to už tak bejvá, plán plánem zůstává, nikdo nevěří dokud se nepodají důkazy.

Trautenberg
Takumi Fujiwara

Příspěvek od Trautenberg » 13 lis 2015, 01:22

Promiňte za OT, ale není to už trochu trapný, do jakéhokoliv případu tahat Beavera ?
Toyota Celica AT200 1.8 16v '95
Toyota Celica ST182 2.0 GT '92 - SOLD
Toyota Celica ST202 2.0 GT '95 - Future racecar
BMW E36 318ti 1.9 16v '97 - Low power Stuka-fighter
Škoda Octavia 1.9 TDi '03 - Best car ever
Obrázek

VLAN

Příspěvek od VLAN » 13 lis 2015, 06:54

Řekl bych nahoď tam 1UZ-FE, spolehlivost maximální, s oktávkou bude neskutečně cvičit, je to hodně levný motor vůči tomu co zvládne a co vydrží. Ono to půjde,ale musíš si uvědomit, že z původního auta Ti moc nezbyde, nevím jak to chceš řešit s legálností.... osazený 1UZ-FE (velice kompaktní a lehký V8) s manuálem je otázka 55-95tis(pedle převodovky a spojkového kitu)-na začátek by jsi měl 250-320koníků a postupem času by jsi mohl stoupat podle revize motoru i přes 500 bez nutné výměni vnitřností motoru..... zbytek bude pro všechny motory stejný. Doporučuji přechod na RWD, s AWD by jsi měl poměrně hodně starostí při swapu. Záleží na tom, jaký bude rozpočet, hlavně pořádně vyztužit karoserii, já měl 4x4 a když jsem viděl jak se rozplácla o strom, tak upřímně říkám, je to hlavní co bych řešil....

Idaho von Věšín

Příspěvek od Idaho von Věšín » 13 lis 2015, 13:10

Alfou a omegou je vždy rozpočet. napsat peníze nehrají roli jen ukazuje že nemáš absolutně tucha co to muže stát. Proto neprve zvaž.
Pokud použijes jakýkoliv příčne uložený motor bude to stát X penez. pokud použeješš jakýkoliv podélně uložený ( 1/2JZ, RBxy, 1UZ ) bude to stát X*3 ( ano minimálně trojnásobek ) jen v ve swapu ( tedneřeším cenu motoru ale cenu uprav ). Takže pokud práce na rpofesionálním swapu již připraveného motoru na FWD event AWD ( použít koncern ) bude stát 100tis +- připrav si nekoncernového podélně uloženého motoru minimálně 300tis..
Stále jsou finance jedno? Pokud ano, tak ti bude jendo i cena motoru, v tom případe bych vzhledem k pomeru dostupnosti dílu, pořízení a výkonového potenciálu volil 2JZ čiste z toho duvodu že ho znám ( stejne jako technik fanousek nissanu ti bude radit RBxy ) ... musíš ale počítat s tím že celá sranda v nejakém "zákaldním výkonu" ( mluvem třeba o 300-400PSech ) bude stát +- 500tis..

Janec

Příspěvek od Janec » 13 lis 2015, 14:47

padaji tu realne ceny ale myslim ze to lze stlacit i dolu, aspon pro zacatek. Staci koupit levne nejake dobre nabourane aute ze ktereho pouzije vetsinu podvozkovych dilu a motor(bavime-li se o RWD) ve vysledku by z toho vznikl podvozek a motor japonec s karoserii octavie. Hromady casu, nejake finance a vysledek nejasny. Spis zbytecny

Idaho von Věšín

Příspěvek od Idaho von Věšín » 13 lis 2015, 15:58

Janec píše:padaji tu realne ceny ale myslim ze to lze stlacit i dolu, aspon pro zacatek. Staci koupit levne nejake dobre nabourane aute ze ktereho pouzije vetsinu podvozkovych dilu a motor(bavime-li se o RWD) ve vysledku by z toho vznikl podvozek a motor japonec s karoserii octavie. Hromady casu, nejake finance a vysledek nejasny. Spis zbytecny
vím že lze stlačit i dolu, ale narážím na jeho konkrétní větu, že fiannce nejsou problém. Snažím se mu vysvetlit že jsou a velký, pokud nemá ujasněné finance, nebude mít ujasněný nikdy celý projekt...

Janec

Příspěvek od Janec » 13 lis 2015, 18:32

Osobne bych to seradil 1.cas 2.chut se v tom donekonecna vrtat a 3.lovaky

Mistr X

Příspěvek od Mistr X » 13 lis 2015, 18:58

Když si vemu, že za cca půl míče bych sehnal Evo, Imprezu, tak bych o nějaký Octě ani minutu nepřemejšlel.

Wanix

Příspěvek od Wanix » 13 lis 2015, 20:24

A já mu fandím! Octy sice fakt rád nemám, ale jak máš citovou vazbu k autu tak to netřeba řešit, na světě jezdí spousta mnohem šílenějších swapů. Všichni tady zatím řeší jenom peníze, ale je potřeba si položit i jiné otázky:

1.Máš prostory kde na tom dělat? Dvojgaráž je minimum co je zapotřebí..

2.Budeš si na tom dělat převážně sám?

3.Máš známé co dělají na CNCčkách, soustružníky, svářeče apod?

4.Nevadí ti že to prakticky nikdy zlegalizovat nepůjde?

Pokud je odpověď na všechny otázky ANO, nemusí to zdaleka být tak nákladné jak tady všichni straší. Prostě několik let chodíš do garáže stavět si svůj sen. Cílový vůz už máš, koupíš frontcut se zvoleným motorem a začneš přeskládávat. Předělávat úchyty, řezat do kastle, vyrábět nové držáky, řešit uložení milionu věcí, ale PŮJDE TO. Takové projekty existují ikdyž je to vždy běh na dlouhou trať. A čím víc si toho zvládneš udělat sám, tím víc ušetříš, navíc ti to dá spoustu nových znalostí a dovedností.
90' 323F BG GT - ex daily
87' RX-7 FC TII - rotary monster
86' RX-7 FC - crazy swap boro project
92' RX-7 FD - barn find beauty
98' E39 523i - daily
01' MX-5 NBfl Sportive - boro cabrio - sold
77' RX-3 - amazing youngtimer
90' NA Miata 1.8 kompresor - smile machine
"if you don't care for a rotary engine, it won't care for you"

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 13 lis 2015, 21:43

okrem spomenutych kriterii este jedna vec- cas bez Octy ktora oredpokladam je teraz jedine daily.
Ak aj zaplatis niekomu prestavbu kto to dokonale naplanuje, tak stale treba ratat ze nieco na pry krat nebude fungovat, bude nieco treba custom vyrabat a objednavat diyl zo zahranicia, tak potrebujes na to odhadom minimalne 2 mesiace co Octa nebude jazdit. To ale treba ratat skutocne spickovu dielnu co to zorganizuje vsetko a da dokopy a cena bude tomu adekvatna.
Ak by si sa do toho chcel pustit sam-podla znalosti (bez urazky) co mas by som to odhadol na niekolko rokov nepojazdnu Octu s neistym vysledkom.
Naposledy upravil(a) blesk666 dne 14 lis 2015, 07:13, celkem upraveno 1 x.

onsad

Příspěvek od onsad » 13 lis 2015, 22:00

Vím, že na tohle forum chodí lidi, kteří fakt ví a umí. Ale tohle bych fakt asi nepodporoval. Jasně, půjde to. Ale to je tak vše.
Nissan Primera 96 kW - sešrotováno
Suzuki Liana combi 1,6 76 kW

Hamoun

Příspěvek od Hamoun » 16 lis 2015, 00:08

Wanix píše:A já mu fandím! Octy sice fakt rád nemám, ale jak máš citovou vazbu k autu tak to netřeba řešit, na světě jezdí spousta mnohem šílenějších swapů. Všichni tady zatím řeší jenom peníze, ale je potřeba si položit i jiné otázky:

1.Máš prostory kde na tom dělat? Dvojgaráž je minimum co je zapotřebí..

2.Budeš si na tom dělat převážně sám?

3.Máš známé co dělají na CNCčkách, soustružníky, svářeče apod?

4.Nevadí ti že to prakticky nikdy zlegalizovat nepůjde?

Pokud je odpověď na všechny otázky ANO, nemusí to zdaleka být tak nákladné jak tady všichni straší. Prostě několik let chodíš do garáže stavět si svůj sen. Cílový vůz už máš, koupíš frontcut se zvoleným motorem a začneš přeskládávat. Předělávat úchyty, řezat do kastle, vyrábět nové držáky, řešit uložení milionu věcí, ale PŮJDE TO. Takové projekty existují ikdyž je to vždy běh na dlouhou trať. A čím víc si toho zvládneš udělat sám, tím víc ušetříš, navíc ti to dá spoustu nových znalostí a dovedností.

1) Možná
2) Ano
3) Snad ano
4) Zlegalizovat půjde vždy vše, jen je stim tolik trápení a peněz že to všichni vzdaj a radši si to auto koupí.

Lidi na práci platit nechci, to jen kdyby se někdo chtěl jó přidat (což tady asi nehrozí neboť jak JDMková tak Škodovácká základna mi bude spíš házet klacky pod nohy co že si to nevymejšlím) tak jejich ruce uvítám ale... v průběhu 2-3 let budu střádat a zušlechťovat plány resp. peníze, takže je to spíš slova do prázdna.
Hodně lidí v tomto momentu asi namíchnu, protože si představovali že teď hned půjdu a teď hned koupim a teď hned začnu kutit. Těmto lidem doporučuji toto vlákno víckrát nenavštěvovat, vede to akorát k roztržkám, padají nelichotivé urážky a nakonec se nikdo nedozví jak to dopadlo.

Takže jak vidíš, jsem jen další snílek co má hluboko do kapsy, NICMÉNĚ, za svým cílem si stojím. Problém nebude sehnat prostory, určitě se někdo najde kdo by mi za menší obnos pronajal kout v garáži, ani problém nechat si něco vyrobit na zakázku (úchyty apod.) ani legalizace, neboť kdo ví, za ty léta strávený v dílničce něco změní.
Problém vidím v první části roubování - koupě srdce auta, motor.

Na vrakáčích zdravej motor (jakýkoliv co by stál za zmínku a následný tuning) co má natočeno tak akorát, defacto není, import jedině Němec nebo UK ale to už lezeme přes nemožný částky. A kuchat předek z bouračky, tak to hodně štěstí, motor se tam moc dlouho neohřeje natož elektrika. Kdyby jen byla v ČR JDM základna trošku větší aby někdo měl profit z importu a mohl si to dovolit.

Dodám jen že to neni tak náročná hovadina jak si někteří jedinci myslí, sám tomu asi rozumím jako koza petrželi ale když se podívám do zámoří, kde vemou těžkou americkou V8ku a vrazí jí do RX7 nebo tak podobně, tak si myslím že to bude procházka růžovou zahradou. Ano, jinej režim, jiný pravidla, jinej svět ale nekladu si nedosažitelné cíle.

Hamoun

Příspěvek od Hamoun » 16 lis 2015, 00:25

VLAN píše:Řekl bych nahoď tam 1UZ-FE
V6-V8 se bojím s místem pod kapotou, Škodárna byla dimenzovaná na 4(vw-audi) max 6ti(vw vr6) válec...

Podotknu že bych plánoval 6ti kvalt, nejlépe Magnum co se většinou pasuje do výše zmíněných Amerik, 5tikvalt na stávajícím motůrku přestává stačit už v 140 kdy točí 4000 a je to díra na benzín s trash metalem na plný švestky než "jízda".

Jinak díky :D nasadils mi brouka do hlavy :lol: možnost spárovat motor s Kompresorem mě dost zaujalo, plánoval jsem totiž LS6ku ale z tý záhy sešlo, zvuk jak auto bestiálně kvílí mi kouzlí úsměv na tváři https://www.youtube.com/watch?v=qhjlV2vh-qM
Naposledy upravil(a) Hamoun dne 16 lis 2015, 00:44, celkem upraveno 2 x.

Hamoun

Příspěvek od Hamoun » 16 lis 2015, 00:38

Pro ilustraci jsem si tu vypůjčil obrázek jak by to mohlo vypadat v případě s 4G63T, vytrénované oko pozná že to někde nelícuje ale můj sen v kostce.
Přílohy
11892279_1028420980501773_3213310042886292023_n.jpg

Woyta

Příspěvek od Woyta » 16 lis 2015, 01:18

Akorat velka americka V8 LSx je z hliniku, takze vazi pomerne malo. Neco kolem 200kg ustrojenej motor.
Jestli hledam spravne, tak VW 1,8t vazila 150kg.

Co se tyce dovozu motoru, tak idaho vozi frontcuty z japonska.

Nekdo si sem nechal dotahnout motor z RX7 FD pro svap do Mitsubishi Eclipse a zbytek frontcutu mi stoji na zahrade pod plachtou.
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)

On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)

VLAN

Příspěvek od VLAN » 16 lis 2015, 06:17

Poměrně dlouho jsem řešil výběr motoru s človíčkem do jeho S13tky, nakonec chtěl LSx a dopracovali jsme to k 1UZ-FE s kitem od ABC-Clutch, na který si může nahodit ZF nebo Getrag převodovku (5ti i 6ti kvalt). když bude chtít, levně bude mít stabilních 500HP bez dloubání se ve spodku motoru a rozměry jsou víc než kompaktní.

To kolik ti auto bude točit na dálnici ti v případě RWD neovlivňuje jenom převodovka a dá se to snadno řešit ;)

Idaho von Věšín

Příspěvek od Idaho von Věšín » 16 lis 2015, 07:54

Hamoun píše:
V6-V8 se bojím s místem pod kapotou, Škodárna byla dimenzovaná na 4(vw-audi) max 6ti(vw vr6) válec...

Ano ale uložený svyisle, zatímco ten V8 je na výšku ( dík ysklonu hlav ) stejne vysoký, neli nižší a o šířce se nedá mluzvti jelikož vedle L4 motoru máš sáný ( které u V8 je mezi hlavami ) a na druhé strane mýs výfukové svody , které u této V8 nepřesahujíá pudorysne hlavu.
Já teba usazuji tuto 4.0 V8 na místo puvodní 1,6( L4 ) a místa je habaděj, a ta w8 je dokonce lehčí jak ta 1,6 ( tolik k "težkých V8" )

Ad import - neco tu máme, a když je čas a možnost výberu dá se dovezt slušné kousky..
Pár lidi v Cr ( a více lidí po evrope :) ) už od nás motory má

Hamoun

Příspěvek od Hamoun » 16 lis 2015, 16:31

Idaho von Věšín píše: Ano ale uložený svisle, zatímco ten V8 je na výšku ( díky sklonu hlav ) stejne vysoký, ne-li nižší a o šířce se nedá mluvit jelikož vedle L4 motoru máš sání ( které u V8 je mezi hlavami ) a na druhé strane máš výfukové svody , které u této V8 nepřesahují pudorysně hlavu.
:idea: Škodárna má převodovku u motoru, to značně limituje můj postup, protože si nedokážu představit jak na šíbrc tam vrazim V8 (ačkoliv si mi to vysvětlil docela zřetelně) a potom se tahat s uložením podél (kam půjde výfuk, z blatníku?). Vešlo by se to tam ťip ťop ale tý práce. Při uložení motoru na příč je limitem velikost (objem) motoru a o to mi v zásadě jde.
S Mitsu by to byla hračka, stejný uložení převodovky, stejná velikost (nebudeme hledět na 400ml) ale kupovat motory na dvakrát se mi moc nechce, chci to jednou nahodit a pak jen zdokonalovat.

Jinak díky za nabídky, určitě někdy využiju.

Bohuš

Příspěvek od Bohuš » 16 lis 2015, 16:48

Z tvojich příspěvků tak trochu vyplívá že nemáš ani tušení do čeho se chceš vlastně pustit, hrabal jsi se už někdy v autě?
Miluji svou vlast ,ale nenávidím tenhle stát.

Odpovědět