Diky moc
Lexus gs300/gs430, mate zkusenosti?
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Lexus gs300/gs430, mate zkusenosti?
Mate nekdo zkusenosti s Lexusem gs300/gs400 treti generaci ( 2006-2011) ? Premyslim o tomhle vozu,jako nastupce Suzuki Swift
Je treba koupit uz neco vetsiho, tak je to jeden z adeptu. Uz jsem se ptal i na lexus foru, ale to jiz neexistuje
. Zajimalo by me, zkusenosti se servisem,nahradnimi dily, provozem, porizenim atd... Vim ze tady vetsina lidi je zamerena na jpn auta, tak mozna nekdo bude mit zkusenosti. Co jsem se tak dival po internetovych inzercich, tak jich njeak moc zrovna neni. V CR cca asi 5 kusu z toho 3x gs430 ale prijde mi, ze v CR za to chcou strasny nesmysl orpoti treba nemecke inzerci nebo svycarske...Kde jsou auta za podobny ceny, ale najety okolo cca 120-160 000km...
Diky moc
Diky moc
Naposledy upravil(a) Tom_ dne 26 zář 2015, 11:29, celkem upraveno 1 x.
Re: Lexus gs300/gs430, mate zkusenosti?
Myslim ze chybu neudelas s zadnym lexusem,mozna tak s is220d.. jako zasadni problem vidim malo serisnich a prodejnich mist proto tech zkusenosti nedoatanes tolik...
Tak bezne dily se daji normlane koupit pres autokelly,elit a jinak bych bral nejspis vse pres Honzu (Idaha). A shodou okolnosti cca 10 km od mista kde bydlim, je staro/novy prodej Toyot...takze by se urcite dalo i hodne veci objednat primo pres ne , ale to bych resil az fakt nutne veci, ktere je treba resit origo cestou nebo diagnostiku...Jinak oleje, desky,kotouce,tlumice a takovy veci si vymenim sam, kdyz to situace a cas dovoli... Takze spis by me zajimalo na co si dat pozor, na co se zamerit pred koupit,jaky veci jsou nejcasteji poruchove a dat si pozor jestli byly meneny nebo ne, protoze to muze byt pak fakt ranec na tech gs...hlavne co se tyce 430...gs300 uz mi rozmluvili na US foru 
Bezne nd k sehnani jsou spis kdyby nahodou vznikl nejaky horsi problem,tak je norsi pristup k tech. Liiterature.. s treti generaci gs zkusenost nemam. Ale na is250 techto rocniku zlobi lambdy a je jich tam dost. Jak je to u gs nevim. Info hledej spis v usa,anglii atd..
http://www.clublexus.com/ .... najdeš tam odpověď na všechno 
Za mě jednoznačně GS430! Servis nebude až taková tragedie, ty díly jsou relativně dostupné a stojí zhruba to, co by tě stály na BMW E6x.
Je to prémiová odnož Toyoty a řáda specifických dílů je drahá, ale naštěstí se dají sehnat použité....ne jako na moje SC400
.
Za mě jednoznačně GS430! Servis nebude až taková tragedie, ty díly jsou relativně dostupné a stojí zhruba to, co by tě stály na BMW E6x.
Je to prémiová odnož Toyoty a řáda specifických dílů je drahá, ale naštěstí se dají sehnat použité....ne jako na moje SC400
to forum znam a chodim na nej, ale proste na moje tema jaksi nechcou odpovidat a nechce se mi zakladat nove
Pouzite? Kde shanis, nebo znas nejaky stranky/prodejce ktery prodava pouzite dily? Ono v inzerci na netu toho moc prave neni, krome nejakych svetel...
e-bay, US weby ev www.rockauto.com (ND vyjdou vc postovneho a DPH levneji nez v CZ)Tom_ píše:to forum znam a chodim na nej, ale proste na moje tema jaksi nechcou odpovidat a nechce se mi zakladat novePouzite? Kde shanis, nebo znas nejaky stranky/prodejce ktery prodava pouzite dily? Ono v inzerci na netu toho moc prave neni, krome nejakych svetel...
Kdo je za nami? Kdo je pred nami? Tyto otazky blednou ve srovnani, kdo je v nas .... ?

-
Idaho von Věšín
Přesne tak, sice jsou ND na lexe trosku dražší než na vetšinu Toyot ( beru originál díly ) ale díly které jsou shodné s nejakým dílem toyoty jsou hned levnejší. občas to chce trosku znalostí a informací ale zjistíš třeba to , že zadní rameno na LS460h stojí nové v toy 19,5tis b DPH, ale pod uplne jiným kodem lze koupit totéž rameno s tímtéž čepem na avensise za 4900,-. jediný rozdíl krom ceny je v tom že čep na Lexu má osazení na klíč č 21 zatímco pro ave ma 19mm. Pro toyotu jsou to jiné díly, jiné kody a troj až čtyřnásobná cena.. ale ramena jsou krom tohoto uplne identická. Další věcí jsou silenty které mají stejnou tlouštku , stejný prumer díry ale jiný vnejší prumer ( je tam více gumové hmoty ) a stačí použít jen rameno s okem na ten silent ( které je opet uplne stejné jen je použité v cecilce 15let zpet a cena po nákupu origo ramene a prvovýrobového silentu jenajendou na 1/5 ceny ramene na lexe... )
..a takových případů je více, občas na to človek přijde náhodou občas se to dočte, ale chci tím proste říci že to není až tak hrozné. Pokud budeme delat na nejakém lexu práci , kde mteriál braný u toy překročí 20tis b DPH, jsem schopniu získat slevu 25% a jsme opet nekde jinde, další možnost import z us atd atd..
Proste bych se nebál. Za mne jedine 430tka, svezl jsme se a nechutné maso ( nebo starší GS400 ) a motory držáky..
..a takových případů je více, občas na to človek přijde náhodou občas se to dočte, ale chci tím proste říci že to není až tak hrozné. Pokud budeme delat na nejakém lexu práci , kde mteriál braný u toy překročí 20tis b DPH, jsem schopniu získat slevu 25% a jsme opet nekde jinde, další možnost import z us atd atd..
Proste bych se nebál. Za mne jedine 430tka, svezl jsme se a nechutné maso ( nebo starší GS400 ) a motory držáky..
Honzo, díky moc, snad ta předběžná domluva na TF platí. Jakmile by se nějaký auto našlo, tak bych se ozval a dořešili bychom detaily a následné díly bych bral od Tebe. Právě doufám, že s tou V8ckou budu spokojený a že to jsou držáky (když jsem se pro ni rozhodl místo té V6tky)
a že nebudu žádný problémy s ní

V cesku na lexe neni nic. Ale staci juknout na alegro a slozis si tam cele auto ze szarsich dilu
Kde se daji koupit pekny kvalitni jety kola v 19" nebo 18" ? Popriklade jak slozite a nakladne je koupit nejaky kola v japan aukci nebo inzerci..Co se tak divam v inzercích, tak kol je hodne, ale kvalitních, peknych je docela malo a nechce se mi do budoucna kupovat nejaky novy blata, když se daji koupit kvalitni,jete kola nekde ze zahranici.Ale nemam moc v tom zkušenost..
-
LANiN
V česku díly na jap auta včetně Lexe, je dost, chce to jen pár lahváčů na stůl a googlit, náhradních dílů bych se nebál, co tak sonduju u majitelů různých typů lexů, tak se ty auta snad ani nekazí pokud se k tomu nechováš jak dobytek 
Ja se k autum vzdy chovam slusne. Preci jen si to platim ze svych vydelanych penez a jeste je to k tomu i muj konicek. Tudiz se vzdy snazim auta udrzovat v super stavu. Spis bych nejaky servery/inzerce ktera je kvalitni a mate s ni dobre zkusenosti at uz treba japonske nebo americke/anglicke inzerce...
Mel nekdo moznost svezt se jak v gs300 tak i gs430 ? oboje 3 generace...Projizdim inzerce a tech 430tek moc neni a nektere se jevi docela pofiderne..Oproti tomu jsem nasel jednu gs300, ktera vypada docela slusne, najezd sice je, cena taky pekna a je na prodej v tsusho. Neni to sice moje oblibena barva, ale to bych asi ozelel...Nevite v jakem je stavu?Neznate nekdo?
http://www.tipcar.cz/inzerat/lexus-gs-3 ... 53665.html
-
Idaho von Věšín
šel bych do starší generace, ty motory řady 3GR už trpí neduhy "nových" motorůTom_ píše:Mel nekdo moznost svezt se jak v gs300 tak i gs430 ? oboje 3 generace...Projizdim inzerce a tech 430tek moc neni a nektere se jevi docela pofiderne..Oproti tomu jsem nasel jednu gs300, ktera vypada docela slusne, najezd sice je, cena taky pekna a je na prodej v tsusho. Neni to sice moje oblibena barva, ale to bych asi ozelel...Nevite v jakem je stavu?Neznate nekdo?
Pro me je prioritni ta 430tka, ale ty tady u nas nejsou a kdyz jo, tak maji nalitany nesmysl a pofiderne prodejce neriskuju
Starsi generaci nechci, jelikoz jsem se zarekl, ze auto musi byt novejsi. Jedno stary auto mam, a pak jeste druhy, ale to zase nema vybavu a proste chce to zmenu, jelikoz auto bylo kupovano na docasnou dobu a za chvili to budou dva roky

-
Idaho von Věšín
Konkrétne u Lexe deláš chybu
je tu dost lidí co si koupili LS400 za pár desítek tisíc s tím že tobdue plečka a jsou v šoku jak je to i po tech desetiletích kultivovaný vuz..
GS430 také nic moc,
když tak GS400 ale tech už moc není 
GS430 také nic moc,
Ja netvrdim, ze to nebude kultivovany vuz, ale roky proste neocuras a zub casu se na kazdem aute podepise...hlavne co se tyce koroze atd...Hlavne i bezpecnost sla dopredu, vybava, materialy, ergonomika atd...
-
Idaho von Věšín
Tom_ píše:Ja netvrdim, ze to nebude kultivovany vuz, ale roky proste neocuras a zub casu se na kazdem aute podepise...hlavne co se tyce koroze atd...Hlavne i bezpecnost sla dopredu, vybava, materialy, ergonomika atd...
Ono s tou bezpečností to až tak slavné není a vše ostatní jde řešit, a mezi námi dost koroze bude i na tomhle
Tak jestli ma byt na aute 2006+ stejne koroze jako na 1998...Tak to se na Lexus vykaslu uplne
Kdyz je 10 let starsi auto lepsi nez novejsi typ, tak museli nekde soudruzi z JPN udelat chybu
Dokazes cloveka potesit a navnadit

to ze je neco starsi neznamena ze je to jiz prekonane a nahovno 
Jako ono opravdu nema pro mně vyznam kupovat 1998 auto, kdyz mam 2001 auto. Chci omladit vozovy park, neresit prkotiny, ktere se u starsich aut delaj. A ano, vim, ze starsi auta byvaji leckdy lepsi jako nove aspon co se tyce kvality,materialu,zpracovani, sam mam jedno 89 auto v garazi, po totalni GEO spodku. Ale na druhou stranu vim, kolik prace to dalo a sehnat nektere dily uz ani nejde, respektive ne original cestou, kdyz uz nejsou.Takze je clovek odkazan na ruzne aukce,shaneni, vyrabeni na zakazku, popriklade koupi a konzervaci dilu
Pokud jako tvrdite, ze ty auta za tu koupi nestoji, tak ok, diky za uprimny nazor a maximalne se poohlidnu po uplne jine znacce
Ja jen mel za to, ze zrovna ty gs jsou kvalitni, kdyz to treba srovnam oproti 5tce baworaku

Pokud jako tvrdite, ze ty auta za tu koupi nestoji, tak ok, diky za uprimny nazor a maximalne se poohlidnu po uplne jine znacce
-
Idaho von Věšín
No možnte vyděsím ale je to tak, bohužel musíš posuzovat kus od kusu, ja se byl dnes podívat a dve ravky, jedna byla 1.gen (98 ) dovoz z IT, tři majileté v čr najeto ( dle tacha )235tis a druhá po prvním majiteli 2004 a pod tu když sem vlezl a videl jsem ty durch prorezlou nápravnici podlahu atd.. skoda mluvit a u toho lexe to platí obzvlášt. jsou to drahá auat a záleží jak se o to človek staral. Dříve s etak nejakpočítalo že to auto bude na dýl a i lidi se o to lépe starali, proto radeji GS300 se spolehlivým a vyzkouseným motorem s jasnou historií a najetými 250tis než tři roky starej sráč kterej ten človek mel od začátku proto aby "to tři toky vydrželo a pak slo z domu"..Tom_ píše:Tak jestli ma byt na aute 2006+ stejne koroze jako na 1998...Tak to se na Lexus vykaslu uplneKdyz je 10 let starsi auto lepsi nez novejsi typ, tak museli nekde soudruzi z JPN udelat chybu
Dokazes cloveka potesit a navnadit
![]()
![]()
V dnesní době bych skutečne šel raději do staršího auta a to si dal do kupy protože za stejné penéíze bude to auto v lepším stavu než většina tech o 5-7let novejších
-
Idaho von Věšín
ted možná píchnu do vosího hnízda, ale asi bych radeji tu petkuuž kvuli dostupnosti dílu po vrakáčích....Tom_ píše: Pokud jako tvrdite, ze ty auta za tu koupi nestoji, tak ok, diky za uprimny nazor a maximalne se poohlidnu po uplne jine znacceJa jen mel za to, ze zrovna ty gs jsou kvalitni, kdyz to treba srovnam oproti 5tce baworaku
![]()
Ne vždy omladit zanmená vylepšit, když nekdo třeba 98 LS400 vymění za novu i40 nebo dokonce i petkovou řadu v cene do 1,5mega tak sice omladil ale ten skok kvalitou a paradoxne luxusem a pohodlím je obrovskej ( v neprospěch nového vozu )