Nissan GTR - ano ci ne :-)

pokec o čemkoliv

Moderátoři: Amigo, riderhenry

marabu

Nissan GTR - ano ci ne :-)

Příspěvek od marabu » 01 zář 2013, 10:12

Cau panove /// EDIT: POPRIPADE I DAMY:P ///, mam dotaz, tak snad neva nove tema... .-)

Mam ted Rx8, mel jsme ji vysnenou, nosil jsem ji v penezence a dokladech vystrizenou snad 7let, nez jsme si ji koupil, zkratka chvilku potom co vysla... a vedel jsem ze to musi byt ta silnejsi, ze bude cervena a cerveno-cernou kuzi... Povedlo se mi to, loni jsem si ji koupil, pecka kousek, najeto 25tkm, v top stavu, dokonce i navic mela nejaky origo mazda kraviny jako podspojler v barve, chromovane doplnky a spoustu veci co jsou ted nedulezity... co tim chci rict je to, ze jsem zacal pokukovat po GTRku.. :-) Neni to, alespon zatim, tak silny, jako s Rx8.. Jeste nedavno jsem si rikal, ze dve "sportovni" auta je blbost, kdyz k tomu zivim jeste daily car... resp ted je to Mergl, E320cdi, predposledni model, Avantgarde,.. 500Nm taky sranda :-) Ale i tak se mi GTR samozrejme libi... Asi zacnu tim, ze si ho pojedu pristi tyden projet. Teda prestepristi, az se vratim z Italie.. Pak uvidim, jak me o nadchne, ale verim ze jo.. silny to bude dost, ty masivni tvary.......... :smt007 .

No zkratka.. zajima me Vas nazor na ten napad... + pak pripadne casem rady podle ceho hledat...na co si dat pozor..atp atp... :)

Neplanuju to koupit v zari :D spis asi az na pristi letni sezonu, nebo tak...Ale potrebuju cas na to abych se o tom neco dozvedel a zacal se na to tesit atp :-)

Diky Vam :-)
Naposledy upravil(a) marabu dne 03 zář 2013, 08:25, celkem upraveno 1 x.
Rotary Inside
Obrázek

Grumble

Re: Nissan GTR - ano ci ne :-)

Příspěvek od Grumble » 01 zář 2013, 10:38

GTRkem nemůžeš udělat vůbec chybu. Kdybych na něj měl kačky, tak si ho koupím místo 350z. Ikdyž se zetkem jsem hodně spokojený. GTR jede a funguje tak neskutečně, že po projetí se Ti bude líbit ještě více, ale o tom Ti můžou napsat tady kluci co to vlastní. :wink:
Nissan 350z - White FAIRLADY Z

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas » 01 zář 2013, 10:54

V GTR jsem jen seděl, ještě jsem v tom nejel, ani metr. Jinak náklady na provoz jsou extra vysoké, ale to asi víš. Co tak nějak vím, určitě bych šel do poface verze (pozná se na první pohled podle denního svícení pod světly v nárazníku), verze má pár vylepšení. Jinak auto jsem s Pawsonem docela prolezl vloni v Praze u Igora, bylo na zvedáku, tak jsem čučel na tu konstrukci, co to kluci v Nissanu vymysleli za úlety. Například dlouhý kardan od motoru (pouze od motoru) vedoucí dozadu do převodovky. Další kardan pak zpátky zase dopředu pro pohon předních kol. Překvapily mě zadní spodní ramena (asi pomocná), jsou docela zeslabená v jednom místě, prý při extra bočních G na okruhu se rádi prohnou :shock: (ale zase ber to tak, že on blázen jeden jezdí s GT800 :lol: )

Auto jako celek vypadá hodně dobře, má image. Zábava za volantem asi taky bude. No však uvidíš, až se svezeš. :wink: Pak sem dej nějaké reference, jak to na tebe zapůsobilo.

Design

Příspěvek od Design » 01 zář 2013, 10:55

Je to jen o penězích je to pro vozové náročnější auto záleží jak často s nim budeš jezdit atd.. Gtr te nadchne tak ze jak potom se dnes do RX tak si reknes ze to vůbec nejede.Taktéž resim Gtr na příští sezonu a jak říkám je to jen otázka peněz.Zjistí si ceny výměn olejů a podobných věci a uvidis jestli se ti to zamlouva.

dreamtalks
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dreamtalks » 01 zář 2013, 11:01

Za me JOJOJO a svezes me :D Ale uprimne to auto te financne vysaje, ale pokud jsi vyhral ten jackpot v Sazce a nepochlubil ses, tak bez do toho.

To auto bude urcite super. Vykon neskutecny, ctyrkolka, automaticky stavitelny podvozek atd. atd. To auto je proste technicky vymazleny supersport.

A ted si do tebe rejpnu ( ale myslim to dobre ) jses si jistej ze je to auto pro tebe. Kdyz se zamyslim zpetne jak jsi jezdil na sjetych gumach a nechtel investovat do novych.
Jen se koukni v jakych cenovych relacich se pohybujes u GTR http://www.gtrshop.cz/
Mazda RX8 170kW BrilliantBlack

Woyta

Příspěvek od Woyta » 01 zář 2013, 11:11

Pokud stezi stacis uzivit RX8 tak GTR uz neuzivis.
Auto je levne, jede ale servis ma sakra drahej.

Kolik to tenkrat pocitali?
Hodka na okruhu 30 000kc za servis?

Dalsi sranda jsou drobne kolize. Videl jsem GTR Ktere se lehce oprelo o kouli. Prakticky nasledek jen praskly naraznik.
Jenze to seplo ochranu chodcu. Vystrelila kapota, menit se musi i ridici jednotka,... Celkove naklady na opravu byli 11 000 liber.
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)

On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)

Design

Příspěvek od Design » 01 zář 2013, 13:25

Hodina na okruhu te bude stát sakra víc když to stoji jen výměna oleje v gearu tipuju tak 60 a víc tisíc.jen lizatko z karbonu stoji 5tis euro mám pocit.

Trinom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom » 01 zář 2013, 13:27

A proč by měl po hodině ježdění měnit olej ve špajzu proboha?
ObrázekObrázekObrázek
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax. Člověka žene vpřed kritika, ne pochlebování.
Woyta: "Kvalita zatáček se dá hodnotit počtem hrobečků. Čím víc hrobečků, tím větší zábava."

Design

Příspěvek od Design » 01 zář 2013, 13:29

Zavolej si do kageki oni ti to vysvětlí.

Trinom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom » 01 zář 2013, 13:43

Tak mi to řekni. Já nikam volat nebudu - po GTR netoužím.
ObrázekObrázekObrázek
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax. Člověka žene vpřed kritika, ne pochlebování.
Woyta: "Kvalita zatáček se dá hodnotit počtem hrobečků. Čím víc hrobečků, tím větší zábava."

marabu

Příspěvek od marabu » 01 zář 2013, 13:51

Diky klůuci, tolik odpovedi az tak kratky cas! :-)

No nerek bych ze stacim stezi zivit Rx8...

A gumy.. zvazoval sem min na zadek dat naky sr*cky na okruh... nakonec sem koupil vsechny 4 novy s tim, ze dve kola na zadek se s#!* gumama povezu sebou a na miste prezuju no :-)

Jak rikam, je to spis otazka budoucnosti.. ted to nijak zvlastr nepotrebuju, taky zvazuju jestli nedat do Rx8 turbo... kdyz sem se v oturbeny projel, tak jsme taky ve svy mel pocit ze to nejede...... to je tezky... Ale zase kdyz sednu do neceho "obycejnyho" tak mi pak Rx taky pripada ze leti jak blazen :-)

A na sprintech sem byl kvuli wankelu v kategorii s dvoulitrama.. a skoncil jsem uprostred..cekal jsem ze budu spis tak predposledni.. :D precejen kazdej mel alespon nakou upravu a ja holou serii :-) Takze nespokojenej urco nejsem :-)
Rotary Inside
Obrázek

200sxfabi

Příspěvek od 200sxfabi » 01 zář 2013, 14:06

dreamtalks píše: http://www.gtrshop.cz/
Zdá se mi to nebo ty ceny jsou uplně totálně xset procentně natáhlý o marži dodavatele :lol: :lol: ....BOV HKS SSQV 4...2x standartní bov SSQV s dvakrát půlmetru hliníku za 33 000,- bez daně :smt003 :smt003 ...možná žiju mimo realitu ale tohle...

dreamtalks
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dreamtalks » 01 zář 2013, 14:24

200sxfabi píše:Zdá se mi to nebo ty ceny jsou uplně totálně xset procentně natáhlý o marži dodavatele :lol: :lol: ....BOV HKS SSQV 4...2x standartní bov SSQV s dvakrát půlmetru hliníku za 33 000,- bez daně :smt003 :smt003 ...možná žiju mimo realitu ale tohle...
Zni to silene, ale zda se to v norme :?
http://www.ebay.co.uk/itm/HKS-SQV-4-Seq ... 3f1c38ceb9
Mazda RX8 170kW BrilliantBlack

Reinwald

Příspěvek od Reinwald » 01 zář 2013, 14:38

Ty kity od HKS takhle drahý jsou, podívej se co třeba stojí obyčejný intake kity od HKS...
shatsu.cz

Winie

Příspěvek od Winie » 01 zář 2013, 14:55

pridam nazor z druhyho spektra. Vzdycky me bavili tyhle technicky nesmysly s brutálníma výkonama, ale ted? Kdybych mel penize, ze bych si mohl koupit GTR a zivit ho, tak si ho ja osobne nekoupim. Muj soucasny favorit na takovouhle hracku je stará dobrá NSX. Prijde mi jednodussi a zajimavejsi, byt je pomalejsi...
Obrázek

marabu

Příspěvek od marabu » 01 zář 2013, 15:07

Winie píše:pridam nazor z druhyho spektra. Vzdycky me bavili tyhle technicky nesmysly s brutálníma výkonama, ale ted? Kdybych mel penize, ze bych si mohl koupit GTR a zivit ho, tak si ho ja osobne nekoupim. Muj soucasny favorit na takovouhle hracku je stará dobrá NSX. Prijde mi jednodussi a zajimavejsi, byt je pomalejsi...

diky za nazor :-)

jako jak rikam, nemusi to bejt zrovna GTR. Sen sem si splnil RXosmou...
a planoval jsem taky neco na drifty a na okruhy.. a zas nemuizu mit vse..to je nesmysl... :D

No uvidime no.. :-)
Rotary Inside
Obrázek

Tom_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ » 01 zář 2013, 15:35

Winie píše:pridam nazor z druhyho spektra. Vzdycky me bavili tyhle technicky nesmysly s brutálníma výkonama, ale ted? Kdybych mel penize, ze bych si mohl koupit GTR a zivit ho, tak si ho ja osobne nekoupim. Muj soucasny favorit na takovouhle hracku je stará dobrá NSX. Prijde mi jednodussi a zajimavejsi, byt je pomalejsi...
NSX je dobra volba...Jinak jsem docela prekvapeny,jaky castky tady litaj ohledne servisu GTR,

marabu

Příspěvek od marabu » 01 zář 2013, 16:03

Tom_ píše:NSX je dobra volba...Jinak jsem docela prekvapeny,jaky castky tady litaj ohledne servisu GTR,
..tak servis je drahej kolem kazdyho takovyhleho auta :-)
Rotary Inside
Obrázek

Tom_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ » 01 zář 2013, 16:23

Neprijde mi normalni menit olej ve spajzce po hodine jezdeni na okruhu.S jakou cenou pocitas,ze te GTRko vyjde?At ti muzu hned rict, ze auta ve stejne cenove kategorii tolik opravdu nestoji :smt003 :D

Woyta

Příspěvek od Woyta » 01 zář 2013, 16:43

GTR olej hodne zatezuje ale nekdo tady na foru psal ze tam leje nejakoj odolnejsi olej a neni ho treba tak casto menit.

Jinak koukam, ze za chvili to tu bude sama oturbena RX8. :mrgreen:
Taky se na to chysta.
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)

marabu

Příspěvek od marabu » 01 zář 2013, 16:59

zatim nepocitam s zadnou.. jen vim ze zacinaj kolem 1,1M, ale samo sem nezkoumal stav atp.. takze kousek co by stal za to bude urco na jine cene :-)
Rotary Inside
Obrázek

panpica

Příspěvek od panpica » 01 zář 2013, 17:09

Proc si nekoupis FDcko a nepoladis ho. Je to jedeno z nejhezcich aut, motor taky jeden z nejlepsich a nebudes potkavam podobny auto na kazdym rohu
S14 Zenki

marabu

Příspěvek od marabu » 01 zář 2013, 17:29

jkoze Rx7? :-)
Rotary Inside
Obrázek

Trautenberg
Takumi Fujiwara

Příspěvek od Trautenberg » 01 zář 2013, 17:35

Kdybych se měl JÁ rozhodnout mezi GTR a NSX , tak jdu do NSX :) Ten motor uprostřed má prostě něco do sebe :) A taky to možná vyjde levněji.
Toyota Celica AT200 1.8 16v '95
Toyota Celica ST182 2.0 GT '92 - SOLD
Toyota Celica ST202 2.0 GT '95 - Future racecar
BMW E36 318ti 1.9 16v '97 - Low power Stuka-fighter
Škoda Octavia 1.9 TDi '03 - Best car ever
Obrázek

Woyta

Příspěvek od Woyta » 01 zář 2013, 18:45

panpica píše:Proc si nekoupis FDcko a nepoladis ho. Je to jedeno z nejhezcich aut, motor taky jeden z nejlepsich a nebudes potkavam podobny auto na kazdym rohu
No RX8 ma velmi zajimavou a praktickou kastli. Na silnici je taky moc casto nevidis.
Motor z FD muzes legalne strcit do rx8. Oboji je 13B.
Akorat ten z FD je co jsem slysel krapek drahej.

Odpovědět