Funkčnost vs. vzhled

pokec o čemkoliv

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
MeTaN

Re: TomekGarage - Supra mk3

Příspěvek od MeTaN » 05 lis 2013, 09:37

to jestli to je lepsi nebo ne, poznas jednoduse, dupni tomu na krk a zkus stim projet ve 160 par zatacek.. jestlize skoncis na strese, je neco spatne :D
kazdopadne bych netvrdil to co vavris, proc by vetsi rozchod mel nicit funkcnost auta... kde jaka touge mrcha ma rozsirenou prdel a kola vic venku.

nejlepsi je podivat se scim a v jakem nastaveni jezdi na gunsai (i kdyz to nejsou ciste okresove setupy). Treba Amemyia fd (ta zelena) jezdi s 18/18 pruzinama a na prdeli ma seriove stabiky... od pasu bych rovnou rekl, ze je to holy nesmysl a stejne to funguje tak jak ma. nikdy nemuzes rict, ze je neco vyslovene spatne dokud to neni hotove jako celek.

a kuba to hlavne nema tak nizko jak tady vsichni šilite ;)
93´Rx-7 FD

r0mik

Příspěvek od r0mik » 05 lis 2013, 10:28

majda vypada hezky

tomek garage :lol: :lol: :lol:
Focus RS 2.0T, #1121 / 4501

jagy

Příspěvek od jagy » 05 lis 2013, 10:37

Metan: Hmm, nevim jestli je to dobry priklad davat Best Motoring, kde pulka aut podvozkove nefunguje. :)

Dle fotek tezko soudit, ikdyz osobne si nemyslim, ze tohle funguje lip nez "klasicky" fitment viz. zmineny Riderhenry a jeho NB. Kazdopadne je to kazdeho volba a pokud se to nekomu libi, tak proc ne. :)
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

MeTaN

Příspěvek od MeTaN » 05 lis 2013, 10:50

jagy píše:Metan: Hmm, nevim jestli je to dobry priklad davat Best Motoring, kde pulka aut podvozkove nefunguje. :)
tomu nerozumim... bavme se o tech, ktere tam dojely a po lehkem nastaveni zajeli neco kolem 27s. Samozrejme je to vyzva pro kazde auto a upravce takze nemuzes cekat, ze to kazdy trefi a nastavi tak jak nejlip do jde.
ja sem si hledal nejake technicke specifikace (dohledava se to dost blbe) tech FD3S a jak rikam.. byl jsem prekvapen co tam maji vs jak to jede/funguje.
Naposledy upravil(a) MeTaN dne 16 čer 2014, 12:30, celkem upraveno 1 x.
93´Rx-7 FD

jagy

Příspěvek od jagy » 05 lis 2013, 11:05

Ja to myslel obecne a ne konkretne na tebou zminene "rychle kusy". Nejde ani porovnavat tuhost pruzin obecne, protoze jinak to funguje na McPhersonu, jinak na Multilinku a jinak na aute s 1000kg a s 1300kg...

Ale to se zbytecne dostavame mimo tema...
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

Xcriss
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xcriss » 05 lis 2013, 11:26

Aaanyway - Kuba ma MeisterR coilovers od nas.
Kdyz uz se to tady tak zacalo resit, tak jsem se konecne dokopal, abych vytvoril tohle: viewtopic.php?f=5&t=4346
:D
Trocha reklamy do toho OT... :D Tomek odpusti :D

Mimochodem Tome, jake jsou plany na letosni zimu? 8-)
'91 Nissan 240SX S13 KA24DE
'96 Nissan 240SX S14a KA24DE
'88 Nissan 200SX S12 Silvia CA18DET

Tomek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomek » 05 lis 2013, 11:29

plány jsou,ale sem už nic dávat nebudu :wink:
Obrázek
touge-project.cz

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 05 lis 2013, 12:30

ani se ti tomku nedivim...
jak to čtu tak tady každej závodí a nahání setiny, každej den na okruzích :roll: kdyby tam měl nástavce blatníků tak nikdo nic neřekne, ale jak je to trošičku vylezlý, tak je to nefunkční mrdka, který tady nemá co dělat... nechápu... osobně už taky nestavim auto jenom na funkci, ale chci aby to i vypadalo a trochu fungovalo, když navštěvuju tak často ten okruh... až se mi začíná přestávat chtít sem něco dávat... prostě timahle názorama to tady fakt kurvíte
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S

Ryba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ryba » 05 lis 2013, 12:44

jirko tys byl stejně dycky leštěnkář :lol:
piss factory

Winie

Příspěvek od Winie » 05 lis 2013, 13:01

nekdo uz to tu psal. zalezi to na tom co majitel chce. pokud chce mit primarne hezky auto, tak at ma. na tech 16x8 s ET0 jsou ty jizdni vlastnosti stejne v pici a nejaky snizeni to zas tolik uz nedodela. Ja mam moznost porovnavat. Jednu z poslednich letosnich jizd sem absolvoval na totalne snizeny miate s valcema jak hovado. Ano bylo to krasny. Kazdej si to na ulici fotil - jo proc ne. Ale auto bylo uplavany, nestabilni a paradoxne se stabilizovalo az pri opravdu dost rychlý jízdě - což přičítám váze a rozmeru kol. Na druhou stranu miata je low friendly auto co se tyka meneni setupu. To auto se da slozit neskutecne jednodusse a vesmes to ani moc neskrta. Ja skrtal jen lipem a vyfukem a to jen v kolejich.
Kuba: ze ti to neskrta ti neverim ani omylem. prosim o video, protoze za tohle te budou neskutecne jebat i policajti. Ad. 1 z fotky neni patrnej skoro zadnej odklon, ad. 2 na tech gumach je hroznej balon. tohle zakonite musi skrtat, nebo mas kouzelny lemy :-D
Obrázek

Tomek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomek » 05 lis 2013, 13:19

Takže abych to uvedl na pravou míru,zadek má zaválcované hrany lemů,tam to funguje bez problémů,předek se taky lehce udělá,doladí se výška,geometrie a hotovo.Tímto bych to uzavřel,zamknul a smazal :smt006
Obrázek
touge-project.cz

svobyrider

Příspěvek od svobyrider » 05 lis 2013, 14:08

Tomek píše:Takže abych to uvedl na pravou míru,zadek má zaválcované hrany lemů,tam to funguje bez problémů,předek se taky lehce udělá,doladí se výška,geometrie a hotovo.Tímto bych to uzavřel,zamknul a smazal :smt006
:smt023
Obrázek

https://www.facebook.com/Teamrule32

Honda civic 1.6 sport 2004 - daily
Lexus LS400 1998 205kw - sold
Honda civic typeR 2005 147kw - sold
Nissan Silvia S15 2000 184kw+ - drift,street car

Find what you love and let it kill you

Xcriss
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xcriss » 05 lis 2013, 14:15

Winie píše:na tech 16x8 s ET0 jsou ty jizdni vlastnosti stejne v pici a nejaky snizeni to zas tolik uz nedodela.
A je samozrejme taky uplne jedno, jestli mas urezane pruziny nebo plne stavitelny kvalitni podvozek... :lol:

No Tomek to trefil...

Kousmen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kousmen » 05 lis 2013, 14:17

Konečně pořádná diskuze a zase se bude hned mazat. :lol:

Já teda taky stojím za tím, že si s autem každej může dělat co chce, ale když se to dá kurde na fórum, tak je jasný, že se to rozebere ze všech pohledů a nevidíš jenom lajky jako na fejsbůku. :roll: Takže nafouknutí a delete mi přijde jako celkem infantilní reakce. :D

Co se miaty týče, tak ve snížení nevidím problém. Po pár úpravách to funkční bude a vypadá to cajk. O nějakým stance bych tady nemluvíl, páč to k tomu má hodně daleko (očividně někteří ani neví co to je). Tahle zelenka je jenom normálně snížená miata, kterých po světě jezdí nespočet. Ale když někdo řekne, že to jízdní vlastnosti negativně ovlivní, tak bych mu to nevymlouval. Se vším se ale dá něco dělat...

Edit pro xcrisse: Jedno to není, ale některý parametry prostě štelovákem nenastavíš...

Xcriss
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xcriss » 05 lis 2013, 14:34

Achjo :D Chtel jsem sem neco napsat, ale spadl mi internet a prohlizec to smazal, takze na to rovnou seru... :D

Snad jen tolik ze je samozrejme jasne, ze stelovak neni vse a da se tam doladit spoustu dalsich veci, aby to bylo tip top, ale nevidel bych to tak dramaticky, jak se tady pise... A to ze 8" sirky a 195/50/16 je asi jinaci nez 9" a jeste uzsi guma... Ale tak pojdme to hodit do jednoho pytle :D

Mimochodem chtelo by to nekdy fakt poradne pomerit na okruhu, jak by co dopadlo... Takhle od PC je kazdy chytry... Nakonec by se stejne ukazalo, ze nejvic udela element mezi sedackou a volantem :D

...nakonec jsem to napsal vsechno no :mrgreen:

Ryba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ryba » 05 lis 2013, 14:39

To, že kola lezou na každý straně o 8cm ven oproti serii štelovákem fakt nepoladíš
piss factory

Winie

Příspěvek od Winie » 05 lis 2013, 14:55

Ryba píše:To, že kola lezou na každý straně o 8cm ven oproti serii štelovákem fakt nepoladíš
asi tak no.
tim ze na to napalis takovyhle kola, tak to sice bude pekny, ale udelas z miaty obycejny auto
Obrázek

Vavris

Příspěvek od Vavris » 05 lis 2013, 15:20

speedy: zbytečně to dramatizuješ ;) Myslím, že probíhá věcná diskuze a to že má 100 lidí 100 chutí je zcela OK. Akorát si asi každý představí něco jiného pod pojmem "funguje" nebo "fungující setup". Nikdo nepíše, že to bude mrdka a na druhou stranu není třeba z toho dělat ideáln jízdních vlastností.

criss: ten podvozek vypadá od pohledu zpracovaný pěkně. jakou to má tuhost pružin?
IF everything seems Under Ccontrol, you should Know, you're just not going fast EnoUgh.

Kuba M

Re: Funkčnost vs. vzhled

Příspěvek od Kuba M » 05 lis 2013, 15:46

Takže jsem se konečně dostal k odpovědi :D
Rozvinula se tady zajímavá debata a díky za reakce. :wink:

Co se týče výšky, tak to sice není až tak extrémně nízko (i v čr je hodně stejně nízkých nebo i nižších miat), ale nejspíš to o kousek zvednu až si to sedne, a hlavně kousek přizvednu zadek, protože mi příjde že je trochu níž než předek.
Zatím jsou ramena rovně, po přizvednutí to bude ok.
Tohle bylo jen první nastřelení výšky a ještě se to určitě doladí. Až bude hotová výška tak se bude dělat geometrie, zatím to nemá cenu, když s tím budu ještě hýbat.
Jinak jsou to coilovery Meister R, u nás ne moc známé, ale většinou se kvalitativně řadí nad BC :wink:

Ohledně lemů je to přesně jak píše Tom, zadek je zaválcovaný a kousíček povytáhnutý, tam to neškrtá vůbec. Předek škrtá trochu, ale ještě na ně nebylo šáhnuto. Až se zatáhne hrana jako na zadku, tak to bude bez problému, možná předek ještě trochu povytáhnu, ale jen decentně, aby to neškrtalo.

Kola jsou 15x8 et0. Gumy 195/50, nechtěl jsem jít do většího stretche. Co se týče hmotnosti kol, tak jsou jen o kilo těžší než origo Enkei, což jsem na zrychlení a podobně nijak nepoznal. Ale je poznat ta šířka. Zatím mi to vyhovovalo a nějaké negativní změny i při rychlejší jízdě jsem nepoznal. Mám doma i origo kola, takže až se nastaví podvozek, tak budu prohazovat a zkoušet co mi více vyhovuje. :wink: Nic není definitivní a v případě že bych chtěl kola měnit, se zájemce určitě najde. :)
Určitě jsou pro mě důležitější jízdní vlastnosti než vzhled, ale snažím se to bohužel skloubit dohromady. :lol:
Pokud to fungovat nebude, tak půjdou kola pryč jak jsem psal, ale to uvidím až to otestuju a nastavím.

Jsem rád, že se to přesunulo jinam a zbytečně nekazím Tomovi téma. :lol:

Kousmen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kousmen » 05 lis 2013, 16:03

Taky jsem si říkal, že poladím podvozek a zajedu na geo a ladím ho snad před každou pátou jízdou už rok a pořád ještě špekuluju. Asi mě to baví. :lol:
Jinak funkčnost vs.vzhled skoubit jde a ne jenom tím, že si člověk pořídí 911. :D
Každopádně já taky příští rok nechám potlačit jízdní vlastnosti vzhledem. Protože mi to udělá zase trochu jinou radost a stejně to pak můžu zase změnit na funkční setup. Na to je miata ideální... 8)

Xcriss
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xcriss » 05 lis 2013, 16:38

Ryba píše:To, že kola lezou na každý straně o 8cm ven oproti serii štelovákem fakt nepoladíš
Samozrejme ze ne, ale 1) nelezou o 8cm a 2) se nebavime o tom, jestli to tim poladis, ale jak to funguje spolu, pripadne oproti serii, a to s konkretnim podvozkem a nastavenim :wink:

Kousmen: Ted me tady vsichni sezerou, ale mam pocit, ze tohle delaji vsichni vlastnici aut s BC... Furt ladi a furt to neni ono... Nevim no, zkusenost nemam, takze spis jen takovy postreh, ktery nemusi byt vubec pravda :smt001

Butcher

Příspěvek od Butcher » 05 lis 2013, 17:19

k tematu se radsi vyjadrovat nehodlam, ale ty myslis, ze ten "tvuj" Meister je neco jinyho nez jen "prebaleny" HSD nebo ty nizsi rady XYZ,BC apod.?Tvl dyt stoji dvacku, tak co chces?! :)
Naposledy upravil(a) Butcher dne 05 lis 2013, 18:03, celkem upraveno 1 x.
Charlie killerObrázek

Beaver

Příspěvek od Beaver » 05 lis 2013, 18:01

Ale hovno, to je z tamahagane oceli kalené v slzách mladých panen.

Winie

Příspěvek od Winie » 05 lis 2013, 18:10

Xcriss píše:Samozrejme ze ne, ale 1) nelezou o 8cm a 2) se nebavime o tom, jestli to tim poladis, ale jak to funguje spolu, pripadne oproti serii, a to s konkretnim podvozkem a nastavenim :wink:

Kousmen: Ted me tady vsichni sezerou, ale mam pocit, ze tohle delaji vsichni vlastnici aut s BC... Furt ladi a furt to neni ono... Nevim no, zkusenost nemam, takze spis jen takovy postreh, ktery nemusi byt vubec pravda :smt001
lezou oproti seriovymu ET a sirce kol o 8cm. ryba ma pravdu. serie je na miate 45 tzn 4 cm na kazdy strane = o 8 cm vetsi rozchod kol
Obrázek

Ryba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ryba » 05 lis 2013, 18:35

winie a to nepočítáš šířku kol, takže 15x8 ET0 vs 15x6 ET45 ti polezou o 7cm (s tema 8 sem se sek, nejak sem to spatne spocital) ven NA KAZDY STRANE.
piss factory

Odpovědět