Jakej japonec je podle vás nej na okruh?

pokec o čemkoliv

Moderátoři: Amigo, riderhenry

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 02 říj 2008, 18:01

jagy: to netvrdim, nikdy jsem to auto neridil, ale pokud vim, tak to ma brzdy adekvatni svemu vykonu a pouziti na silnicich (co jsem se docetl). Krom toho mam takovou zasadu - prvni vec, kterou na aute upravim, jsou brzdy.
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.

Smayk

Příspěvek od Smayk » 02 říj 2008, 18:06

To já na ojetým autì vždycky ze všeho nejdøív vymìním náplnì a rozvody :lol:
I live in SUPRA World
Celý život bychom měli žít tak, že jednou, až se za ním otočíme, si budem moci říct: Hmm nice smoke-screen...
Obrázek

Smayk

Příspěvek od Smayk » 02 říj 2008, 18:07

Jéé to je pitomost,sorry ty jsi psal upravím,no tak nic :smt021
I live in SUPRA World
Celý život bychom měli žít tak, že jednou, až se za ním otočíme, si budem moci říct: Hmm nice smoke-screen...
Obrázek

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 02 říj 2008, 18:08

ja se bavil myslim o upravach, a ne o servisu, nemam pravdu? :P Priznam se ale, ze jsem rozvody nedelal, protoze byly prokazatelne delany, jinak to souhlasi!

jagy

Příspěvek od jagy » 02 říj 2008, 18:37

blesk666 píše:zdenda: nebude to asi tymi 6-piestikmi ale tym ze predsa len tie seriove platnicky su na beznu cestu kde treba aby to brzdilo aj za studena. Znamy jazdi vrchy s upravenou 300ZX a uspesne pouziva EBC turbo grove kotuce a EBC Yellow stuff platnicky. Ked to funguje na 300ZX co ma cca 300hp mohlo by aj na 350Z. Pripadne inu overenu okruhovu kombinaciu (platne DS2500, kotuce CTF group N)
Tady jde o to, ze na okruhu brzdis o dost vic, nez na vrchach.. v tom bych videl hodne velky rozdil. Jinak v destickach urcite rozdil bude.
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

Zdenda

Příspěvek od Zdenda » 02 říj 2008, 21:02

jagy píše: Tady jde o to, ze na okruhu brzdis o dost vic, nez na vrchach.. v tom bych videl hodne velky rozdil. Jinak v destickach urcite rozdil bude.
Diskutovali jsme o tom na z-clubu a ty co jezdi na okruh, tak maji jine kotouce a desticky..
Centros zkousel "jen" lepsi kapalinu a pancerove hadice a vysledkem bylo, ze proste rozskvaril vsechno kolem brzd a stejne mu povadali. Pak tam dal komplet jine brzdy a uz je to pry ok. Nechce se mi, ale davat 100tis za brzdy.
Z diskuze zaroven vyplynulo, ze rozhodujicim cinitelem pro vadnuti brzd je predevsim hmota kotouce a nasledne jeho chlazeni. V USA prodavaji takove velke hadice jak k vysavaci, ktere se s "trychtyrema" namontujou do predniho narazniku a nasledne se hadice nasmeruje kolmo na kotouce.
Teoreticky by to mohlo na me "amaterske" jizdy stacit, ale resit to zatim nechci, protoze si vazim serioveho vzhledu Z..
Jinak zminene desticky DS2500 budu urcite davat pri vymene, vsichni je jen doporucuji.
Nissan 350Z

Zdenda

Příspěvek od Zdenda » 02 říj 2008, 21:07

Jeste jsem zapomnel napsat, ze na okruhu jsem byl v Brne. V Moste pry vydrzi brzdy o trochu dele :-)
Jinak bych si na auto, s kterym jezdim v beznem provozu, nedal asi nikdy zavodni brzdy, ktere studene nefunguji zrovna dobre..
Nissan 350Z

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 02 říj 2008, 22:02

Na denni jezdeni bych nikdy zavodni brzdy nepouzil - jedes 160 po dalnici, nekdo pred tebou to do nekoho napali, zabrzdi... Slapnes vsi silou na brzdy, ktery jsou po hodinove jizde bez brzdeni absolutne studeny, a desetinu sekundy se nic nedeje. Nechce se mi pocitat, kolik je to metru vzdalenosti, ale asi mi vsichni rozumi... Osobne mam zkusenosti takove, ze kdyz se pouziji kotouce o stejnem rozmeru, vrtane, drazkovane + tvrdsi desticky + opleteny hadice tak je brzdny ucinek o poznani lepsi, rekl bych az o desitky procent, ale zatim jsem nic nemeril - je ale pravdepodobny, ze kotouce vydrzi mene apod. A je to investice v mem pripade cca 15 000, coz je mene nez zaplati dneska temer kazdej v autorizovanem servisu za nove desticky a kotouce... :wink:

K tem trubkam co privadi vzduch k brzdam - to je znama vec, kamarad ma neco podobneho na CRX a ja bych rad stejny system pouzil taky. Muzete si vsimnout, ze i nove Mazdy 6 maji na prednim spoileru dve diry na chlazeni brzd (nevim do jake miry funkcni), stejne diry jsou i na originalnim bodykitu od Mazdy na MX-5, prijde mi to jako takovy pekny detail - stacilo by tam pripojit nejaky ten system privodu vzduchu... :P

Nejlepsi cesta jak zvysit brzdny ucinek je, dle meho nazoru, koupit "BIG BRAKE" kit. Jinak se clovek nevyhne bud nadmerne spotrebe kotoucu a desticek, nebo nefunkcnosti studenych brzd. A myslim, ze vetsina sportovnich aut, kdyz nepocitam Ferrari apod., maji brzdy na jakekoliv zavodni pouziti, at uz kopce nebo orkuhu, proste nedostacujici.

Je zajimavy, ze v jednom z testu 350Z byli prekvapeni ucinkem brzd - od Bremb si slibovali vic... :D

Zdenda

Příspěvek od Zdenda » 04 říj 2008, 11:35

riderhenry: musime nekdy podebatovat na zivo - zajimalo by me, jaky brzdy jsi na jaky auta uz zkousel. Jestli mas zkusenost i s nejakyma tezsima karama (Z vazi pres 1600kg).
S tema privodama vzduchu u Mazdy 6 si mi pripomnel, ze na okruhu byl s nama Tom s Mazdou 6 MPS a tomu brzdy slapali celou dobu. Hned pri pristi navsteve mu musim vic prohlidnout, jak to tam je resene..

Jinak ty Bremba na Z jsou opravdu asi nastavene tak nejak "na hrane", ostatne i samo Brembo dodava "zavodnejsi" kit brzd pro Z, coz jasne vypovida o tom, ze si tam nechali dostatecny prostor pro zlepseni.. :?
Nissan 350Z

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 04 říj 2008, 13:59

Zdenda: dopredu ti muzu rict, ze dlouhodobe zkusenosti mam jenom s MX-5 s originalnima brzdama a potom s kitem. Leda bych do toho pocital jeste motorku... S jinejma autama jsem najezdil max. par tisic km, takze bych to asi nemohl hodnotit, spis tak nejak cerpam ze zkusenosti jinych apod. :wink:

Myslim ze je logicky aby melo auto jako 350Z nejakou rezervu v brzdach. Naopak ale u Mazdy 6 MPS me docela zaskocilo, ze brzdy ji slapaly porad - ja bych hadal ze ma sice nejaky pruduchy v narazniku, ale ze tam nebude zadny privod primo k brzdam. Takze je to sice chladit bude, ale nemyslim si, ze nejak vyrazne. Ale treba se pletu.

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 04 říj 2008, 22:43

Zdenda ak Z-neni aj na denne jazdenie je to ok DS2500 nefunguju moc za studena. Ale ludia s nimi jazdia aj denne do prace :-)

MajoHclubSK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MajoHclubSK » 05 říj 2008, 12:45

Z vlastnej skusenosti mozem povedat ,ze na Zku lepsie brzdia original nissan brzdy ako brembo,menej vadnu najma v kombinacii s nismo platnickami.Porovnavali sme to pocitovo..
Na okruhu som neskusal,ale v beznej ceste a na kopcoch ked im davam zabrat.
Co viem tak Zko vazi cca 1520 kg.
www.HondaClub.sk

Zdenda

Příspěvek od Zdenda » 05 říj 2008, 20:40

MajoHclubSK píše:Z vlastnej skusenosti mozem povedat ,ze na Zku lepsie brzdia original nissan brzdy ako brembo,menej vadnu najma v kombinacii s nismo platnickami.Porovnavali sme to pocitovo..
Na okruhu som neskusal,ale v beznej ceste a na kopcoch ked im davam zabrat.
Co viem tak Zko vazi cca 1520 kg.
Mam r. 2004 a v TP je psano presne toto (ted jsem se sel podivat):
Provozni hmotnost: 1600-1622kg

Original Nissan brzdy jsem nemel moznost nikde vyzkouset, ale uz jen na pohled bych jim neveril. Jak jsem zminoval, v beznem provozu nebo pri blbnuti na letisti proste neni problem. Brzdy povadly (hodne) pouze na okruhu v Brne.

riderhenry: Jj, taky me prekvapilo, ze me brzdy zvadly fest a MPS byla ok.
Nissan 350Z

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 05 říj 2008, 21:14

No mne to neprekvapuje, mne se tomu spis az nechce verit! Nemuze to byt treba kapalinou, nebo gumovejma hadickama? Ne ze bych tak veril brzdam Ztka, ale MPS mi prisla vzdycky jako hodne umirneny auto. Mozna i diky jeji nenapadnosti, diky ktere se mi i tak moc libi - tu "nekolikapatrovou" kapotu proste zeru! 8) Jaky je vubec rozdil mezi brzdama Brembo a Nissan?

infinity
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od infinity » 05 říj 2008, 21:56

tak zalezi i na stylu jizdy (mps)...jinak pancerove hadicky a kapalina aspon dot4 je asi podminkou. V tvem pripade bych ti doporucil namontovat pridavne chalzeni brzd. :wink:
Street K20 Integra DC2_R / 1060kg - 200ps

mike

Příspěvek od mike » 26 lis 2008, 01:06

pentroof upravene z32 si myslim ze by nejelo spatne
http://videos.streetfire.net/video/Pent ... _92781.htm

Macomb

žlutý

Příspěvek od Macomb » 27 pro 2008, 23:03

Mùžu potvrdit že žlutý EBC jsou dobrá volba, na 4G vtecu vydržely na ate powerdisk(sériová velikost) 12hodin kroužit po brnìnským okruhu(Le Brno) bez zaváhání, ale pak pøesnì jak na povel desky skonèily, už byly mrtvý. Jinak žádný vadnutí bìhem jízdy

Spitfire

Příspěvek od Spitfire » 27 pro 2008, 23:29

Øek bych, že to je spíš téma o tom co by kdo rád vlastnil na blbnutí po okruzích než co je nejrychlejší. Na tomhle se totiž nedá nikdy shodnout...

Jinak u mì vítìzí R32 nìják na tenhle zpùsob (klec, unibaly, hollinger, 600hp). Sem holt fanboy no :)

Obrázek
- Ty Worky sou pecka. Skoda jen ze si tady kazdej bude myslet ze to sou XXR.
- na to co si mysli cesi seru tak moc ze se to neda slovy popsat

No_name
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od No_name » 27 pro 2008, 23:30

blesk666 píše:Zdenda ak Z-neni aj na denne jazdenie je to ok DS2500 nefunguju moc za studena. Ale ludia s nimi jazdia aj denne do prace :-)
limit na ježdìní do práce jsou DS3000, pak už tvrdší jsou špatnì použitelný :)

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 27 pro 2008, 23:59

do 2500:
Amuse S2000 R1
Obrázek

nad 2500:
Amuse S2000 GT1
Obrázek
Obrázek

Mine's R34 GT-R
Obrázek

Nebo nìjaký pìkný kousky od Top Secret.
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

panpica

Příspěvek od panpica » 28 pro 2008, 10:40

Me by se na vyblbnuti libila S15 od Yashio Factory.
http://www.youtube.com/watch?v=IP6olZBBxvM
S14 Zenki

Raimok

Příspěvek od Raimok » 28 pro 2008, 14:05

Ta S2000 je moooc hezká :wink:
CELICA ST202, SS, ´94 :-)

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 28 pro 2008, 14:12

Raimok píše:Ta S2000 je moooc hezká :wink:
Která? Ta široká s turbem, nebo ta bez turba? :P
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

mike

Příspěvek od mike » 28 pro 2008, 17:32

Obrázek

pro me jedine z32 a r32 ..
to ale neznamena ze se mi nelibi i jinaci jdm.-))

Obrázek
Obrázek
Obrázek

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 28 pro 2008, 21:16

Tade ale to kridlo bych asi neprekousnul ani kdyby bylo ze vsech to nejfunkcnejsi! :D

Odpovědět