po delším popichování od několika zdejších členů které znám osobně jsem se odhodlal ve zkratce představit sebe a hlavně svoje auto!
Jmenuji se Jakub Zicháček a jsem čistokrevný Brňák
Skoro všude mě lidi oslovují jako "Zichy" aneb zkratka mého příjmení. Všude mě najdete takto (a nebo pod nickem z fora)
Dlouho jsem přemýšlel jaké sportovní auto si koupit. Po dlouhé rozvaze jsem si koupil RX-8 z roku 2003. Pochází po prvním majiteli z Itálie (kompletní servisní historie, včetně elektronické a papírové servisky). Interiér černá kůže (FF3) a barva karoserie "Velocity Red Mica" (27A), je v plné výbavě. Šíbr, DVD navigace, elektricky ovládaná, vyhřívaná a dofukovatelná sedadla, elektricky ovládaná a vyhřívaná zrcátka, xenony, originální rádio s měničem na CD,.........
Jedná se o "High Power" verzi (170kW / 232 koní). První dojmy (A prvních 5000km) jsou nepopsatelné, kdo nevlastnil RX-8, prostě nepochopí na 100%. Není to nejrychlejší ani nejlehčí sporťák, ale má v sobě osobité kouzlo
po překročení hranice 10 000 Najetých km jsou pocity nepopsatelné. Je to náročné auto na živení a starání se. Ale fanoušek či fanatik pochopí.
Člověk si musí udělat většinu sám. Jinak by ho RXka sežrala i s botama. Plánu je moc moc, realizace je pomalejší. Ale vše jde zatím dobrou cestou.
Stav při koupi:
Stav tachometru: 120 305 km
Datum koupě: 4.12.2014
Koupeno v absolutní sérii bez jediné úpravy.
Plno videí z výletů, závodů, srazů..... můžete shlédnout na mém YouTube kanálu https://www.youtube.com/user/halovaja
Jezdím: "PREMIX" - natural 95 + Motul Outboard 2T
Výměna oleje: max 6-7K km
Pneu: Federal 595 RS-RR 235-40 ZR18 (Semi-slick)
Výkon na brzdě: zatím neměřeno
Dřívějsí pneu:
Hankook S1 EVO 225/45 ZR18
Michelin Pilot Super Sport 225/40/R18
Bridgestone Potenza RE50A 225/45/R18
Bridgestone Potenza RE40 225/45/R18
Dunlop SP Sport 01 225/45 R18
Hankook Optimo 225/45 R18
nějaké zimní (ale tak v zimě se defakto nejezdí kvůli soli, max zablbnout, takže irelevantní informace) - zjistím název
Úpravy a opravy:
Hotové:
Auto je po celolaku (jak jinak než zase Velocity Red Mica co byla z výroby)
Svody motané (nerez) 3->1
Custom midpipe (nerez bez katíku a rezonátorů)
Catback Duplex RAGAZZON
Secondary air injection pump - odstraněna
Snížené pružiny "Eibach Pro-Kit" 30mm předek, 21mm zadek
EIBACH PRO-SPACER 25mm - Rozšiřující duralové podložky pod všechna kola
Spojka Exedy Stage 1 Sport Organic
Kompletní repas brzd (od pískování, přes červený komax, až po nové pístky, prachovky, vodící čepy.....)
Brzdové destičky HAWK HP Plus (předek i zadek)
Kotouče M-tec C-Hook chlazené předky i zadky (na zakázku z UK)
Pancéřové brzdové hadice HEL
Spojková pancéřová hadice HEL
Brzdovka Motul RBF 660
Vzduchový K&N Filtr
Olejový filtr K&N HP-1010 (z R3 modelu)
Výměna motorového oleje za TOTAL QUARTZ 9000 5W40
Výměna oleje v převodovce "Motul Gear 300 75W90"
Výměna oleje v diferenciálu "Motul Gear 300LS 75W90"
Mazdaspeed ochranné thermo lemování výfuku
Baterie TAB+ Polar S 70AH ( 700A startovací proud)
Svíčky NGK RE9B-T + NGK RE8C-L
Cívky NGK 100B
Kabely NGK modré silikonové
vyčistěn MAF senzor
VFAD disable
SSV vyčistěn a nové solenoidy
AIP odstraněna a zaslepena na laděných svodech
Upraven kábl manažment
Nové podtlakové hadice (modrý opletený silikon)
Kompletní odstranění oxidace kontaktů baterie....zakonzervováno vazelínou na kontakty.
Výměna osvětlení za LED (vše krom make-up zrcátek a zadních světlometů, tam to není třeba a bylo by to spíše na škodu). Dopředu jsem dal výkonové LED (používám je jako denní svícení místo xenonů)
Xenonové Výbojky OSRAM Xenarc Night Breaker Unlimited D2S
MazdaSpeed "ploutvičky" do mřížek v předním nárazníku
AUX převodník z USA (konečně je kvalitní poslech i z rádia bez CD)
Zresetována ECU + přehrátí SW na nejnovější verzi v Mazdě
V 51 687km měněn motor za nový v Mazdě
Výměna rozbušek airbagu TAKATA (svolávací akce Mazda)
Montáž startéru N3R3
Kola po renovaci (stříbrná perleť)
Pneu (Semi-slick) Federal 595 RS-RR 235-40 ZR18
V plánu:
Oil catch tank 300ml+
Větší díry v podběhách pro chlazení olejových chladičů
4-bodové pásy (v tomto se nevyznám, uvidím časem kdo co poradí a co u koho vyzkouším)
Prostor kapoty (hlavně plasty, rozpěrná tyč....) přelakovat na matnou červenou barvu a pod.
Silnější palivová pumpa Deatschwerks DW-200 255lph
Grounding kit - Přidělat pořádné ukostření na dalších třech místech pro snížení odporu v motorovém prostoru.
Vykuchat originální GPS navigaci a místo něj tablet (asi Nexus 7") s diagnostikou (Torque) a navigací (Sygic), včetně hlídání teplot oleje, vody a tlaku oleje.
Když to nepůjde skrze tablet, tak přídavný budík "DEPO RACING - 4 in 1" - teplota vody / teplota oleje / tlak oleje / napětí palubní sítě
Přední nárazník, prahy, spoiler.
Stavitelný podvozek
Odlehčené řemenice
Odlehčený setrvačník
Sportovní skořepinky místo originál sedaček
Jinačí "Cold Air Intake"
Street-port
karbonové doplňky pro větší downforce
Křídlo na kufr
Odvětrávaná kapota
A takové ty úpravy chlazení oleje, vody.... aby člověk nemusel chladit motor při "redline" jízdě
Plus nějakej ten downforce. Karbonová kapota a podobně
"možná" (ale fakt možná) časem repas motoru a pak ješte víc daleká budoucnost třeba i to turbo/kompressor/3 rotor
Foto: