program ECU vs OBD2

dotazy, rady, tipy

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
Idaho von Věšín

program ECU vs OBD2

Příspěvek od Idaho von Věšín » 13 dub 2019, 19:59

Ví někdo o simulátoru OBD2 použitelném s programovatelnou ECU na takové urovni aby to prošlo na TK ?

před pár lety jsem testoval dva, ale bohužel dokázalo to jen přehrávat nahraná data - sice se to tvářilo jako "live" OBD ale i tak by to TK neprošlo. Některé program ECU používají kabel umožnující komunikovat standartem OBD2 přes zásuvku, jenže problém je, že všechny co znám fungují na principu překládaní signálu přes PC ( Ecu komunikuje kabelem s PC a ten posílá signál na zásuvku )- což bohužel také není použitelné při testaci vozu v Dekře.
Vzhledem k druhé zmiňované možnosti mne napadlo - vzhledem k různým jednoúčelovým kompům atd - zda někoho již nenapadlo udělat nějaký externí převodník který by spolehlivě fungoval..

bkralik
Kontaktovat uživatele:

Re: program ECU vs OBD2

Příspěvek od bkralik » 14 dub 2019, 09:05

Idaho von Věšín píše:
13 dub 2019, 19:59
Ví někdo o simulátoru OBD2 použitelném s programovatelnou ECU na takové urovni aby to prošlo na TK ?

před pár lety jsem testoval dva, ale bohužel dokázalo to jen přehrávat nahraná data - sice se to tvářilo jako "live" OBD ale i tak by to TK neprošlo. Některé program ECU používají kabel umožnující komunikovat standartem OBD2 přes zásuvku, jenže problém je, že všechny co znám fungují na principu překládaní signálu přes PC ( Ecu komunikuje kabelem s PC a ten posílá signál na zásuvku )- což bohužel také není použitelné při testaci vozu v Dekře.
Vzhledem k druhé zmiňované možnosti mne napadlo - vzhledem k různým jednoúčelovým kompům atd - zda někoho již nenapadlo udělat nějaký externí převodník který by spolehlivě fungoval..
Ahoj,
něco takového mám napůl hotového - když se přes pár lety ukázala ta histerie okolo měření emisí, tak jsem na tom začal pracovat, ale když se to pak uklidnilo, tak jsem to nedodělal. Jak moc rychle to potřebuješ? Teoreticky bych na tom mohl zkusit popracovat. Mělo to umět K-line a CANová auta. Kdyžtak napiš (klidně do soukromé zprávy) na co konkrétně to potřebuješ :)
2000 MX-5 NB 1.6 - Twilight blue
(non-jdm) 2002 Mini Cooper S R53 - Dark silver
(non-jdm) 1980 Alfa Romeo GTV6 - Červená

Odpovědět