Malakai - Subaru Impreza GT

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Tom_
Kontaktovat uživatele:

Re: Malakai - Subaru Impreza GT

Příspěvek od Tom_ » 24 led 2016, 11:17

Ma nekdo zkusenost s koupi Rezy v UK a provozovanim v CR?Vim, ze par lidi odsud nebo kde, to tak maji, ale nevim jak je to s STK v UK a pripade pojistkou, ci skodnou udalosti u nas . Cenove by to mohlo urcite vychazet lepe a urcite bude i vetsi dostupnost ostrejsich JDM verzi skrz Japonsko.

LordJames

Příspěvek od LordJames » 24 led 2016, 12:59

Ahoj, je to tak, ze to dovezes, tady si udelas povinny na VINko a nic vic neresis. Stejne tak k tomu pravdepodobne ale pristoupi pojistovna v pripadne nejakyho pruseru :) nebo varianta prihlaseni v CR - to uz neni problem, je potreba jen vymenit predni svetla za Evropsky, nechat si na to v Praze vystavit papir asi za 4 tisice a zbytek uz klasickej dovoz jako treba z DE.

Mattyno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mattyno » 26 led 2016, 08:39

LordJames píše:Ahoj, je to tak, ze to dovezes, tady si udelas povinny na VINko a nic vic neresis. Stejne tak k tomu pravdepodobne ale pristoupi pojistovna v pripadne nejakyho pruseru :) nebo varianta prihlaseni v CR - to uz neni problem, je potreba jen vymenit predni svetla za Evropsky, nechat si na to v Praze vystavit papir asi za 4 tisice a zbytek uz klasickej dovoz jako treba z DE.
Tak lehké to není Zákon 56/2001 Sb.
§ 6
(1) Silniční motorové vozidlo a přípojné vozidlo provozované na pozemních komunikacích musí být zapsáno v registru
silničních vozidel, pokud má osoba, která ho provozuje, na území České republiky
a) trvalý pobyt, dlouhodobý pobyt nebo, jedná-li se o občana jiného členského státu, přechodný pobyt v délce alespoň 6 měsíců
v kalendářním roce, nebo jí byl udělen azyl
Sorry za OT
BTW dobrá práce Malakai :wink:
RX7 FD single GT35 - Uloženo
Celica ST185 - Uloženo
911 996.2 3.6 RWD Jezdí
Boxster S 987 3.2 - Prodáno
RX8 LHD - Prodáno
RX8 RHD - Prodáno
RX8 RHD JDM - Prodáno

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 26 led 2016, 14:59

rozšířim OT: už je to opravdu o tom pouze vůz dovézt z jakéhokoliv členského státu EU kde bylo přihlášeno, předělat osvětlení, zajet na dekru pro schválení osvětlení/výhledů a udělat normal dovozovou technickou. Jen je potřeba mít v pořádku a kompletní vývozní dokumenty u auta které v čr moc nejsou nebo nejsou vůbec
dole lze rozkliknout http://www.mdcr.cz/cs/Silnicni_doprava/ ... z+vozidel/ ta klička ohledně nutnosti pobytu tam neni, jelikož to bránilo volnému pohybu zboží po evropské unii a EU nařídila aby to bylo možné, tak se státy musely přizpůsobit
ale vzhledem k současným STK a kontrolám policie bych v CZ nepřihlašoval :lol:
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S

malakai

Příspěvek od malakai » 27 úno 2016, 18:37

Tak popojedeme :) Co se týká prací na autě, tak mám konečně vyvařené lemy, to byl strašný boj, i když se povedou sehnat, tak to ale vůbec nesedí, takže to bylo náročné. Pokud jde o exteriér, tak byly opraveny škrábance, promáčkliny, atd. Jsou definitivně napasované zadní dveře, pak několikrát plnič, broušení a zahlazení děr. Kdo nemá trpělivost, doporučuji si koupit laminátový dveře, zabavíte se :) Střecha a kapota už byla v pohodě. Auto je nastříkané na bílo, ale co si budeme povídat, není to žádná hitparáda. Stříkali jsme to sami kvůli času. Ale já to beru už jako závodní auto, takže nějakou chybu dokážu překousnout. Navíc tam budou polepy.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Pokud jde o úpravy exteriéru, tak jsem si nechal od jagyho objednat křídlo a Tomms Garage mi dělal bočnice na míru, přepážku do auta, lyžinu, splitter a hromadu dalších věcí. Moc pěkná práce, pomalu montujeme na auto, křídlo už je, nastavení uvidíme jak bude fungovat, splitter se dodělává, chybí zakrýt plastem a bude to. Jinak drží hodně moc, utrhnout ani změnit náklon bych neměl, snad jen v kačírku :) Upozorňuji, že vše je ve stádiu vývoje a testování, takže mě hned nekamenujte :) Tady co si člověk nezjistí sám, neví.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

V interiéru je více změn. Mám poflockovaný interiér, povedlo se moc pěkně, doporučení z Brna. Baterka je přehozená za spolujezdce, k tomu natažený nové elektro kabely a v panelu pod přístrojovkou je 6-pólový odpojovač, neb je to povinné. Jsou dané vypínače na sepnutí palivového čerpadla, ventilátoru a jeden navíc. Jak bude chvíle, ještě do panelu přijde budík s wideband lambdou.

Obrázek
Obrázek

Motor byl v pohodě, jen jsem zkontroloval kapaliny, vyměnil olej v převodovce a v zadním diffu. Jinak po půl roce motor normálně naskočil a běží v pohodě. Chybí mi odvzdušnit brzdy a z téhle strany by to mělo být ok, snad...

No a 5.3. mě čeká první test na okruhu v Maďarsku, tak uvidíme jak to půjde, podle toho úpravy a tento měsíc je hromada ježdění, snad ten motor nepadne hned na začátku :)

Souča

Příspěvek od Souča » 27 úno 2016, 20:10

Brutalita :smt023
Nissan Primera GT P11 - studentský sleeper
E36 328i coupe - studentova zadokolka
RX-8 141kW RHD - impulsivní rozhodnutí
E46 328i daily
E34 535i drift

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 27 úno 2016, 22:22

hmm, mas nase uznanie, toto uz zacina vyzerat ako skutocne zavodne nacinie.
Naposledy upravil(a) blesk666 dne 28 úno 2016, 17:58, celkem upraveno 1 x.

Wanix

Příspěvek od Wanix » 28 úno 2016, 10:48

parádní progress! :) Kde jsi nakonec dělal ten flock (klidně SZ)?
90' 323F BG GT - ex daily
87' RX-7 FC TII - rotary monster
86' RX-7 FC - crazy swap boro project
92' RX-7 FD - barn find beauty
98' E39 523i - daily
01' MX-5 NBfl Sportive - boro cabrio - sold
77' RX-3 - amazing youngtimer
90' NA Miata 1.8 kompresor - smile machine
"if you don't care for a rotary engine, it won't care for you"

malakai

Příspěvek od malakai » 28 úno 2016, 16:09

Děkuji za slova uznání, to moc potěší.

Wanix, pokud jde o flock, tak tajný to není, ale sám přesně nevím kde to bylo. Odvezl jsem to kamarádovi Tomovi (http://www.servis-nebovidy.cz/) a ten mi to zařizoval neb si nechával flockovat Preludu a byl spokojený. Klidně mu napiš nebo zavolej a odkaž se na mě.

Myslím Blesku, že Ty to uvidíš poměrně brzo v akci :) pokud by jsi chtěl, můžu Tě svézt.

malakai

Příspěvek od malakai » 06 bře 2016, 10:53

Něco nového. Auto je v momentální chvíli hotové. S mechanikem jsme ho dodělali v pátek před odjezdem na okruh. V sobotu jsem měl 3 x 20minut na Pannoniaringu. Bylo poměrně chladno a hlavně dost foukalo, vysoký nárazový vítr. Test proběhl v pohodě, nikde nic neteče, nic neupadlo. Upravili jsme jen sklon zadního křídla. Jediné co mě zlobí je jednotka, mezi 4,5 - 5tis otáčkami mi auto kucká. Takže jsem byl nucen jezdit nad 5tis. Nevím v čem přesně to bylo. Jednotka je upravená a tohle se projevilo poprvé. Tak uvidím, buď auto dám na úpravu tam kde se dělala tahle jednotka a nebo vyměním celou jednotku za něco nového, EFI, ECUTEK, MOTEC. Pak je ještě možnost vyměnit sání a hlavy, dát tam pak elektriku a jednotku z STi 2002 a nahrát licenci ECUTEK. No vymýšlím, ale musím rychle :)

Fotky:

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Tegiwas

Příspěvek od Tegiwas » 06 bře 2016, 11:06

Skvělý projekt, klobouk dolů :wink:

Design

Příspěvek od Design » 06 bře 2016, 11:21

No jo to je jina liga s obitňáčkem hezky :mrgreen:

LadaF

Příspěvek od LadaF » 06 bře 2016, 12:48

naprostá bomba :smt023
Subaru Legacy Turbo RS-RA, MY93
Subaru Impreza 2,0R, MY07

Tom_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ » 06 bře 2016, 14:23

Pecka...k tomu i ten obytny vuz = idealni kombinace...Nejaky video in action nejsou? :twisted: :D

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 06 bře 2016, 17:12

No pekne. Ten obytny voz je tvoj? Kto vsetko ste boli?

malakai

Příspěvek od malakai » 06 bře 2016, 20:04

blesk666 píše:No pekne. Ten obytny voz je tvoj? Kto vsetko ste boli?
Obytný vůz je táty, půjčuje, když je potřeba, za což jsem mu vděčný. On ho používá na závody mistrovství Evropy a světa v offroad rally. Je to pohodlné cestování. A jezdil jsem sám, Laco ještě nemá hotové auto. Ale jinak lidí tam bylo dost. Na mém profilu na facebooku jsou fotky z akce, klidně si mě přidej (zdeněk malakai pořízek)

malakai

Příspěvek od malakai » 06 bře 2016, 20:06

Tom_ píše:Pecka...k tomu i ten obytny vuz = idealni kombinace...Nejaky video in action nejsou? :twisted: :D
Nějaký onboard by i byl. Jen kameru jsem nechal v autě, zítra v práci se podívám. Možná i nahraju, jen nevím, jestli to bude stát za to. Zatím se jezdit učím, auto doinvestováno v největší míře, teď už investice do coachingu a ježdění. Jinak se to člověk nenaučí :)

Tom_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ » 06 bře 2016, 20:49

Tak se pochlub, ono kazdy se ucil a uci porad, takze bych se zverejneni nebal :smt002 :smt003

SeeJ.

Příspěvek od SeeJ. » 22 bře 2016, 18:50

Naprostá bomba! Sleduju celou dobu na fb a super! Ať to jezdí a kdyby si to chtěl někdy nafotit stačí říct :D
SeeJ. Photography
http://www.facebook.com/pages/SeeJ-Photography/160025654023954

Toyota Celica AT160 4th Generation, 4age-power

hlada

Příspěvek od hlada » 04 kvě 2016, 20:44

proč to prodáváš? není to škoda?

Edit: http://www.sportovnivozy.cz/76978-subar ... -gt-prerov
Naposledy upravil(a) hlada dne 04 kvě 2016, 23:05, celkem upraveno 1 x.

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 04 kvě 2016, 23:00

fuu ani sme sa nestihli stretnut na trati. Co je motivacia?

malakai

Příspěvek od malakai » 03 srp 2016, 20:17

Mam na vas prosbu, nechci zakladat nove tema, tak to zkusim do sveho, snad si vsimnete.

Auto nakonec na prodej nebude, jen ho trosku obmenim. Preskladam do civila, a pokud se ptate proc, duvod je nasnade. Mame v tymu nove terenni auto ma zavody MS a ME v cross country rally a ja dostal moznost zavodit oficialne s licenci tam. Nestihal bych chystat jeste tohle, ale vzdat se subaru taky nechci.

Moje otazka zni, kdyz mam kastli s papirama, ktera ma kratky japonsky nebo GB VIN, a udelam z toho LHD auto, je stale mozne to prihlasit, samozrejme svetla a vsechno na EU, pujde to pres DEKRU nebo uz staci jen STK? Dekuji za info, pokud nekdo vi.

SpaceMan

Příspěvek od SpaceMan » 25 srp 2016, 15:43

Ahoj,
co vím, a kluci tady přihlašovali právě Japonce, tak museli do Dekry a pak na STK. Dekra jim vystavila nějaký potvrzení, že to auto má na sobě věci pro provoz v EU.
... Ride in Style, Ride without Roof ...

Odpovědět