Deri - Mazda 6 GG 2,3i
Moderátoři: Amigo, riderhenry
-
Beaver
Re: Deri - Mazda 6 GG 2,3i
Tak nějak jsem čekal, že to teklo zrovna u spojky. Nejspíš gufero vstupního hřídele je KO, takže to vyteklo nejspíš po spodní hranu otvoru pro hřídel. Proto taky převodovka nedělala žádné divné zvuky, nejspíš furt byla mazaná zbylou náplní, která tam zůstává. Spojka by měla být pořád použitelná, ale bude chtít odmastit. Pořád mi nějak moc nedává smysl, jak tyhle dvě věci nastanou zároveň, takže jsem docela zvědavej, co bude uvnitř převodovky.
- Deri
- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k tomu, že napouštěcí otvor/otvor pro kontrolu max hladiny je umístěnej níž nebo maximálně na stejný úrovni jako je osa vstupního hřídele a tomu kolik toho oleje pod to auto vyteklo (louže asi 5 metrů dlouhá) tak mám takovej silnej pocit, že to muselo rupnout někde víc dole a zároveň je právě nejblíže dnu převodovky ten zaseklej řadící mechanismus.
Spojka bude asi ok, protože funguje norálně, minimálně teda setrvák a přítlačák budou ok. Lamelu už asi neodmastim, ale to je ten nejmenší problém.
Spojka bude asi ok, protože funguje norálně, minimálně teda setrvák a přítlačák budou ok. Lamelu už asi neodmastim, ale to je ten nejmenší problém.
Mazda 6 2,3i 122kW(166HP)+ (racecar)
Mazda 6 MPS 191kW(260HP)+ (daily and fun car)
- Deri
- Kontaktovat uživatele:
Dneska jsem konečně vyndal motor s převodovkou z auta, abych zjistil příčinu víkendového selhání.
Když sme odpojili převodovku od motoru, tak jsme nevěřili svejm očím.
Příčina všeho byla 1 ulomená packa talířové pružiny přítlačného talíře spojky, která jako naschvál proletěla stěnou převodovky v tom nejnižším místě (proto vytekl všechen olej) a zastavila se přesně táhlo mechanismu řazení, které se tím zaseklo (proto nešla vyřadit trojka) Muselo to tedy uletět někdy v průběhu toho posledního kilometru průjezdu vesnicí, mezi zařazením 3.rs a místem, kde jsem zastavoval.
Když sme tu pružinku z té stěny vytrhli, tak převodovka mechanicky normálně funguje a jdou zařadit všechny převody.

Když sme odpojili převodovku od motoru, tak jsme nevěřili svejm očím.
Příčina všeho byla 1 ulomená packa talířové pružiny přítlačného talíře spojky, která jako naschvál proletěla stěnou převodovky v tom nejnižším místě (proto vytekl všechen olej) a zastavila se přesně táhlo mechanismu řazení, které se tím zaseklo (proto nešla vyřadit trojka) Muselo to tedy uletět někdy v průběhu toho posledního kilometru průjezdu vesnicí, mezi zařazením 3.rs a místem, kde jsem zastavoval.
Když sme tu pružinku z té stěny vytrhli, tak převodovka mechanicky normálně funguje a jdou zařadit všechny převody.

- speedy_s
- Kontaktovat uživatele:
nemožné možným.. docela tu čumim 
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
- dreamtalks
- Kontaktovat uživatele:
Slusny
Co ted ? .... pujde to opravit, nebo bude potreba nova skrin ?
Mazda RX8 170kW BrilliantBlack
Pokud nejela dlouho bez oleje zavařit a šup stim zpátky na auto
Nazval bych to hotovou senzací. Jen né zrovna dobrou.
A půjde tahle Al slitina vařit?
Předpokládal bych zastoupení Al, Si, Mg možná i Cu a minimálně ten hořčík by mohl dělat pěknou paseku...
A půjde tahle Al slitina vařit?
Předpokládal bych zastoupení Al, Si, Mg možná i Cu a minimálně ten hořčík by mohl dělat pěknou paseku...
Když to odvezeš někomu šikovnému tak určitě normálně se zavařují obaly převodovek . Tady jde celkem o hovno ,aby to to tesnilo a trosku pevnosti žádnej nosník to neni
No dobrej pech teda
držím palce ať tě to nezruinuje....a ať to brzy zase jezdí 
- Xcriss
- Kontaktovat uživatele:
To si delas prdel
Kuriozitka teda
Otazka je, jestli je to spatna nebo dobra zprava, pokud bude prevodovka v poradku, mozna to skoro je lepsi varianta...
Otazka je, jestli je to spatna nebo dobra zprava, pokud bude prevodovka v poradku, mozna to skoro je lepsi varianta...
'91 Nissan 240SX S13 KA24DE
'96 Nissan 240SX S14a KA24DE
'88 Nissan 200SX S12 Silvia CA18DET
-
Beaver
No LOL teda... jako ta souhra okolností byla fakt divná a osobně jsem se obával něčeho podobnýho (ale že prostřelí přítlačák převodovku jsem fakt nečekal), ale nechtěl jsem malovat čerta na zeď... No co už, tak převodovku zavařit, tam stejně není žádnej tlak, takže to je celkem bez rizika. Teoreticky by to šlo i s pomocí JB Weld ale klasickej svár je rozhodně jistější. Vnitřek převodovky by měl být asi jinak OK, bez oleje hádám nejela víc jak chvilku, protože stejně jsi to zjistil hned jakmile nešlo vyřadit, takže by to mělo být v pořádku.
mazec, asi by se mi hlavou honily ruzne predstavy ale tohle fakt ne
93´Rx-7 FD
- Deri
- Kontaktovat uživatele:
Před chvílí sem pořádně koukal na tu spojku a ta packa se mi nejspíš ulomila už chvíli předtím (nejspíš ve stoupání na Červenohorský sedlo, kde sem cejtil že pedál spojky nejde úplně plynule)
a do tý převodovky to vystřelil setrvák, o kterej se to na nějakym hupsu (asi v tý vesnici na žel přejezdu, kterej byl chvíli před tim než sem zastavil) vzpříčilo.
Je na něm v jednom místě jak je šroub co drží přítlačák vidět jasnej zásek.
a do tý převodovky to vystřelil setrvák, o kterej se to na nějakym hupsu (asi v tý vesnici na žel přejezdu, kterej byl chvíli před tim než sem zastavil) vzpříčilo.
Je na něm v jednom místě jak je šroub co drží přítlačák vidět jasnej zásek.
- Deri
- Kontaktovat uživatele:
Dneska mi dorazila první várka dílů na zprovoznění Šestky.
6stupňová převodovka z 2,3 Faceliftu + kompletní mechanismus řazení.
Ještě zbývá koupit spojku (plánuju Exedy stage 1) a přemejšlim, jestli rovnou nekoupit i odlehčenej Exedy setrvák, ale na ten nejsou moc prachy
6stupňová převodovka z 2,3 Faceliftu + kompletní mechanismus řazení.
Ještě zbývá koupit spojku (plánuju Exedy stage 1) a přemejšlim, jestli rovnou nekoupit i odlehčenej Exedy setrvák, ale na ten nejsou moc prachy
Tak rovnou upgrade
.
Na co stage 1 ? Budeš turbit ? Nebo je serie naprd ?
Na co stage 1 ? Budeš turbit ? Nebo je serie naprd ?
- Deri
- Kontaktovat uživatele:
Dnes pokračování v opravě/upgradu....
Měnil jsem táhla řazení a opravdu můžu říct už nikdy víc ... to je snad nejhorší věc co na tom autě de dělat. ... zlatý vyndavání motoru
Musí se rozdělat celej středovej tunel, palubní deska a všechno kolo, povolit celá klimatizace, oddělat vzduchovody k zadním sedačkám...)
... a po tomhle všem se na ty dvě matky co držej deklík v průchodu kastlí stejně nedá dostat .... takže nožem eště udělat otvory v izolaci pod kobercem abych ji odehnul (je přidělaná za klimatizací, kterou sem fakt nechtěl úplně vyndavat) a konečně se tam konečkama prstů dostal
A to vše kvůli dvěma 10tkám matkám ... no nádhera
No a samozřejmě pak všechno zase nazpátek

Hrozně mi to připomnělo
https://www.youtube.com/watch?v=SiUz_akTmcY
Měnil jsem táhla řazení a opravdu můžu říct už nikdy víc ... to je snad nejhorší věc co na tom autě de dělat. ... zlatý vyndavání motoru
Musí se rozdělat celej středovej tunel, palubní deska a všechno kolo, povolit celá klimatizace, oddělat vzduchovody k zadním sedačkám...)
... a po tomhle všem se na ty dvě matky co držej deklík v průchodu kastlí stejně nedá dostat .... takže nožem eště udělat otvory v izolaci pod kobercem abych ji odehnul (je přidělaná za klimatizací, kterou sem fakt nechtěl úplně vyndavat) a konečně se tam konečkama prstů dostal
A to vše kvůli dvěma 10tkám matkám ... no nádhera
No a samozřejmě pak všechno zase nazpátek

Hrozně mi to připomnělo
- dreamtalks
- Kontaktovat uživatele:
Takova banalni vec jako vymena tahel a pulka interieru z auta ven
Lakatos na to fakt sedi.
Mazda RX8 170kW BrilliantBlack
- Xcriss
- Kontaktovat uživatele:
Tyvole takova nahota 
'91 Nissan 240SX S13 KA24DE
- Deri
- Kontaktovat uživatele:
Tak dnes jsem se konečně zase o krok přiblížil k opětovnýmu zprovoznění auta
Dorazila první várka dlouho očekávaných balíků

V krabicích bylo:
Exedy Stage1 - racing clutch
Olejové náplně do motoru a převodovky a nové zadní gufero klikové hřídele.

Obsah Exedy krabice byl opravdu bohatej
Tomu říkám pořádná spojková sada

Ještě porovnání Stock vs Stage1 lamela a přítlačák (lamela má o 10mm větší průměr 215vs225mm a přítlačák o 40% vyšší přítlačnou sílu)

V blízkých dnech (doufám, že už zejtra) čekám ještě jeden balík s Exedy setrvačníkem (5,67kg)
Potom začne ta zábavnější část opravy
Dorazila první várka dlouho očekávaných balíků

V krabicích bylo:
Exedy Stage1 - racing clutch

Obsah Exedy krabice byl opravdu bohatej

Ještě porovnání Stock vs Stage1 lamela a přítlačák (lamela má o 10mm větší průměr 215vs225mm a přítlačák o 40% vyšší přítlačnou sílu)

V blízkých dnech (doufám, že už zejtra) čekám ještě jeden balík s Exedy setrvačníkem (5,67kg)
Potom začne ta zábavnější část opravy
- Deri
- Kontaktovat uživatele:
Tak, aby toho nebylo málo, už mám doma i poslední díl skládačky

Porovnání starého setrváku a Exedy Lightweight Chromoly Flywheel (je to opravdu jeden kus železa a zezadu jsou vidět chladící zářezy pro lepší proudění vzduchu)

Hned jsem je oba hodil i na váhu (5,7kg odpovídá deklarovaným 12,5 librám)

Během příštího tedjne to snad celý složim, pak doufejme úspěšně projdu na technický, no a pak bych možná moh stihnout i Tchořovice

Porovnání starého setrváku a Exedy Lightweight Chromoly Flywheel (je to opravdu jeden kus železa a zezadu jsou vidět chladící zářezy pro lepší proudění vzduchu)

Hned jsem je oba hodil i na váhu (5,7kg odpovídá deklarovaným 12,5 librám)

Během příštího tedjne to snad celý složim, pak doufejme úspěšně projdu na technický, no a pak bych možná moh stihnout i Tchořovice
-
Beaver
Fešáckej setrvák, materiál jako můj TRD, váha plus mínus podobná, takže to nemůže být špatná volba 
- Deri
- Kontaktovat uživatele:
Odedneška zase moje Mazda může legálně na silnice.
Úspěšně prošla Technickou Kontrolou.
Oprava po posledním JDM sraze se zdá se povedla, takže mi teď konečně nic nebrání v ježdění
Něco málo fotek ještě, když z průběhu skládání zpět dohromady
(ta zelená hadice je zatim provizorium než si pořídim OCT na odvětrání kliky)

Bohužel jak to tak bývá tak se vždy musí něco po**** a tak i mě nešlo skládání úplně bez problémů. Opomenul sem pořádně zkontrolovat docvaknutí všech 4 kloubů na poloosách a to se mi vymstilo, protože při prvním zatočení na doraz při vyjíždění z dílny mi levá poloosa vyjela z vnějšího kineťáku a zadělal jsem si na problémy, jednak se mi pochopitelně přetrhla prachovka, ale hlavně tím jak to vyjelo se poškodily o takovou tu pružnou pojistku zuby na tisícihranu poloosy, takže jsem musel nastoupit s jehlovým pilníkem a konce těch zubů jeden podruhém očistit aby šel kloub zase hladce nasadit, no zkrátka krásně strávené odpoledne
Ale i tahle porodní bolístka se podařila vyřešit a už vše funguje.
Pár poznatků:
- Motor má teď ve středních otáčkách trochu jiný zvuk. bute to nejspíš tím, jak jsem odstranil ty emisní vířivé klapky ze sacích kanálů.
- Zatím se neobjevila žádná chyba po tom co jsem v hlavě zaslepil vedení EGR ventilu.
- Spojkový pedál je s Exedy stage 1 spojkou kupodivu mnohem lehčí než s originál spojkou.
- Odlehčený setrvačník se projevuje nutností preciznější práce se spojkou a plynem při rozjezdu, ale + je že jde motor mnohem svižněji za plynem do otáček a naopak.
- Spojka zabírá opravdu mnohem ostřeji než stock, ale když se na ní jde s citem tak se s ní pořád dá i plynule popojíždět = neni to ještě úplnej vypínač on/off (ještě si trochu seřídím pedál níž abych neměl bod záběru tak vysoko od podlahy) - co jsem četl na US forech, tak se její chování ještě mnohem lepší po tom co si po prvních 500km ježdění pořádně sedne.
- Na 6kvalt si musím trošku zvykat, protože má řazení trochu jiné dráhy a hlavice řadící páky je v trochu jiné pozici než jsem byl zvyklý.
Clekové hodnocení: zatím velká spokojenost
- Dnes jsem to byl pořádně projet a logoval jsem si při tom data z OBD
zde log z testu jak to na kterou rychlost zrychluje a do kolika se to dá tak nějak točit.
(v druhé polovině se silnice lehce zvedla do stoupání, takže už se tomu moc nechtělo zrychlovat + bylo trochu mokro, zapomněl jsem vypnout DSC a rozjížděl sem se skoro z volnoběžných otáček takže čas 0-100 neni úplně top co by šel)

Plán jsem teda stih a zítra se uvidíme v Tchořovicích
PS: Edieted Speclist v prvním postu
Oprava po posledním JDM sraze se zdá se povedla, takže mi teď konečně nic nebrání v ježdění
Něco málo fotek ještě, když z průběhu skládání zpět dohromady
(ta zelená hadice je zatim provizorium než si pořídim OCT na odvětrání kliky)

Bohužel jak to tak bývá tak se vždy musí něco po**** a tak i mě nešlo skládání úplně bez problémů. Opomenul sem pořádně zkontrolovat docvaknutí všech 4 kloubů na poloosách a to se mi vymstilo, protože při prvním zatočení na doraz při vyjíždění z dílny mi levá poloosa vyjela z vnějšího kineťáku a zadělal jsem si na problémy, jednak se mi pochopitelně přetrhla prachovka, ale hlavně tím jak to vyjelo se poškodily o takovou tu pružnou pojistku zuby na tisícihranu poloosy, takže jsem musel nastoupit s jehlovým pilníkem a konce těch zubů jeden podruhém očistit aby šel kloub zase hladce nasadit, no zkrátka krásně strávené odpoledne
Ale i tahle porodní bolístka se podařila vyřešit a už vše funguje.
Pár poznatků:
- Motor má teď ve středních otáčkách trochu jiný zvuk. bute to nejspíš tím, jak jsem odstranil ty emisní vířivé klapky ze sacích kanálů.
- Zatím se neobjevila žádná chyba po tom co jsem v hlavě zaslepil vedení EGR ventilu.
- Spojkový pedál je s Exedy stage 1 spojkou kupodivu mnohem lehčí než s originál spojkou.
- Odlehčený setrvačník se projevuje nutností preciznější práce se spojkou a plynem při rozjezdu, ale + je že jde motor mnohem svižněji za plynem do otáček a naopak.
- Spojka zabírá opravdu mnohem ostřeji než stock, ale když se na ní jde s citem tak se s ní pořád dá i plynule popojíždět = neni to ještě úplnej vypínač on/off (ještě si trochu seřídím pedál níž abych neměl bod záběru tak vysoko od podlahy) - co jsem četl na US forech, tak se její chování ještě mnohem lepší po tom co si po prvních 500km ježdění pořádně sedne.
- Na 6kvalt si musím trošku zvykat, protože má řazení trochu jiné dráhy a hlavice řadící páky je v trochu jiné pozici než jsem byl zvyklý.
Clekové hodnocení: zatím velká spokojenost
- Dnes jsem to byl pořádně projet a logoval jsem si při tom data z OBD
zde log z testu jak to na kterou rychlost zrychluje a do kolika se to dá tak nějak točit.
(v druhé polovině se silnice lehce zvedla do stoupání, takže už se tomu moc nechtělo zrychlovat + bylo trochu mokro, zapomněl jsem vypnout DSC a rozjížděl sem se skoro z volnoběžných otáček takže čas 0-100 neni úplně top co by šel)

Plán jsem teda stih a zítra se uvidíme v Tchořovicích
PS: Edieted Speclist v prvním postu
Naposledy upravil(a) Deri dne 07 lis 2014, 19:58, celkem upraveno 1 x.
- BMarcellus
Hobby: ALMERA N15 GTi SR20DE
Squadra Volante // DGR performance suspension
Daily: Corolla E12 1.6 VVT-i Linea Sol prodáno
Corolla E12 1.4 VVT-I Linea Sol BLUE 8P1 aktuálně
Squadra Volante // DGR performance suspensionDaily: Corolla E12 1.6 VVT-i Linea Sol prodáno
Corolla E12 1.4 VVT-I Linea Sol BLUE 8P1 aktuálně

- Emvique
- Kontaktovat uživatele:
Krásná práce, za pár hodin v Tchořkách 
2004 Mazda RX-8 Velocity Red Mica (170kW 6-port MT)
youtube.com/user/emviquedroid
youtube.com/user/emviquedroid
- Deri
- Kontaktovat uživatele:
Od posledně zas tak moc úprav neproběhlo jenom pár kosmetickej blbinek a pak konečně došlo na výměnu brzdovejch destiček, který už toho měli docela dost a přešel jsem z EBC Red Stuff na EBC Yellow Stuff a opravdu je znát že to s nima brzdí mnohem líp.
Takle vypadaly Red Stuffy po roce a půl
trošku to moje občasný ježdění na autodromu nezvládli

Místo nich nastoupily:

V průběhu jara ještě předpokládám upravim odvětrání klikovky a snad se do konce roku dostane na řadu i výfuk, který je místama už na konci životnosti (hlavně příruby)
Nicméně jsem se rozhod, že se letos zúčastním seriálu závodů do vrchu Krušnohorský Pohár, který teď v sobotu začal jediným závodem mimo kopce a to dvojzávodem v Sosnové.
Trať v Sosnové byla postavena na 2 okruhy s průjezdem pod mostem: http://s26.postimg.org/rm6iz783t/ssn_KP.jpg
S Mazdou se účastním skupiny N 2000+
V obou sobotních závodech jsem nakonec skončil těsně pod stupni vítězů 2x na 4. místě.
Časy jsem zajel:
v dopoledním závodě: 1:38,4 ; 1:40,0 ; 1:37,8
v odpoledním závodě: 1:37,5 ; 1:37,2 ; 1:37,5

Tady je pár mých onboardů:
(tréninková jízda kde sem se seznamoval s tratí a pak nejrychlejší jízda z každého závodu)
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... xV5YTABtMe
Čím dál se přibližuju k momentu, kdy se opravdu dokopu k tomu si pořídit nějaký lepivější pneu na druhou sadu disků, protože to je asi to nejzásadnější co mě teď brzdí.
Takle vypadaly Red Stuffy po roce a půl

Místo nich nastoupily:

V průběhu jara ještě předpokládám upravim odvětrání klikovky a snad se do konce roku dostane na řadu i výfuk, který je místama už na konci životnosti (hlavně příruby)
Nicméně jsem se rozhod, že se letos zúčastním seriálu závodů do vrchu Krušnohorský Pohár, který teď v sobotu začal jediným závodem mimo kopce a to dvojzávodem v Sosnové.
Trať v Sosnové byla postavena na 2 okruhy s průjezdem pod mostem: http://s26.postimg.org/rm6iz783t/ssn_KP.jpg
S Mazdou se účastním skupiny N 2000+
V obou sobotních závodech jsem nakonec skončil těsně pod stupni vítězů 2x na 4. místě.
Časy jsem zajel:
v dopoledním závodě: 1:38,4 ; 1:40,0 ; 1:37,8
v odpoledním závodě: 1:37,5 ; 1:37,2 ; 1:37,5

Tady je pár mých onboardů:
(tréninková jízda kde sem se seznamoval s tratí a pak nejrychlejší jízda z každého závodu)
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... xV5YTABtMe
Čím dál se přibližuju k momentu, kdy se opravdu dokopu k tomu si pořídit nějaký lepivější pneu na druhou sadu disků, protože to je asi to nejzásadnější co mě teď brzdí.