almeragt - Nissan Almera GTi
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: almeragt - nissan almera GTi
co je na sedackach zle? preco idu na reklamaciu?
'99 Evo VI
'98 Primera GT P11 SR20VE
'90 300ZX TT Z32 - ex
'98 Primera GT P11 SR20VE
'90 300ZX TT Z32 - ex
pexo: je tam par detailov ktore po precaluneni nesedia - na obrazkoch to nie je dobre vidiet...
- Xcriss
- Kontaktovat uživatele:
Perfektni celek... 
'91 Nissan 240SX S13 KA24DE
'96 Nissan 240SX S14a KA24DE
'88 Nissan 200SX S12 Silvia CA18DET
'96 Nissan 240SX S14a KA24DE
'88 Nissan 200SX S12 Silvia CA18DET
tak opat nejaky maly update... minuly tyzden a dnes som bol na 2 roznych brzdach merat vykon. Prvy krat v Profituning, druhy krat vo VURUP-e... Obe brzdy namerali maximalne vykon takmer identiciky, jediny rozdiel bol v max. krutiacom momente, kedze v Profi tuning zle zosuladili otacky /co je zrejme z grafu, nakolko na dynometri namerali max 8935 RPM co je nezmysel, kedze max. RPM mam na ECU nastavene na 8500 RPM/. Vo VURUP-e som pouzil sirisie pneu, ale to na vysledny efekt myslim nema ziaden zasadny vplyv /215-40-17 namiesto 205-40-17 v Profi/.
Maximalne hodnoty su teda niekde medzi 228-229 PS a krutiaci moment 218 NM... pytal som sa Raddyho ci este vieme nieco robit s vykonom uplne "hore", kde cca pri 8000 RPM na chvilku vykon klesne a potom opat stupa, ale to su uz detaily a pockam na jeho odpoved. Kazdopadne spokojnost...
Grafy +nejake foto na O.Z.-tach - opat len rychlo fotene mobilom, ale slubujem ze ak budes cas, spravim poriadne fotky /tento alebo buduci vikend/.
Maximalne hodnoty su teda niekde medzi 228-229 PS a krutiaci moment 218 NM... pytal som sa Raddyho ci este vieme nieco robit s vykonom uplne "hore", kde cca pri 8000 RPM na chvilku vykon klesne a potom opat stupa, ale to su uz detaily a pockam na jeho odpoved. Kazdopadne spokojnost...
Grafy +nejake foto na O.Z.-tach - opat len rychlo fotene mobilom, ale slubujem ze ak budes cas, spravim poriadne fotky /tento alebo buduci vikend/.
slusny atmo dvojlitrik....paradny nastroj....
daily and fun: 10' Mazda 3 MPS II BL
exfun:
07' Honda Civic Si
01' Mazda MX-5 NBFL 1.8 Sportive
96' Subaru Impreza GT
99' Honda Prelude 2.2 VTI-S 4WS
http://revrats.sk/
https://www.facebook.com/revrats/
exfun:
07' Honda Civic Si
01' Mazda MX-5 NBFL 1.8 Sportive
96' Subaru Impreza GT
99' Honda Prelude 2.2 VTI-S 4WS
http://revrats.sk/
https://www.facebook.com/revrats/
Koukám v čr prostě nepřestanou s tím udáváním výkonu "na motoru". Druhej graf ukazuje vyšší výkon na motoru a zároveň výrazně nižší výkon na kolech. A že by ztráta u fwd byla 30% to asi nehrozí...
ritchma: "prepocet" vykonu na motore je sucast softu brzdy, tak to tam proste vyhodi, moc sa nad tym nerozculuj.... hodnoty na prvom grafe su rozhodne realnejsie, nakolko profituning (2.graf) nedokaze urobit meranie korektne, maju problem s preklzom a uchytenim, na kolesa bolo striekane hafo WD40 atd a takisto ich graf je posunuty o cca 500ot, nakolko nedokazu ani presne zosuladit otacky, ako spravne meranie v zmysle hodnot by som bral len prvy graf, kde prebehl meranie spravne....samozrejme, berme hodnotu na kolesach ako vysledok...
Problem je, ze tyto hodnoty na kolech z MAHY nejde zdaleka porovnavat s tema, co znate ze zamori. Kdyby to tak bylo, tak tahle Almera "moc nejede"...
maha3000 je robena vyrobcom aby sa co najpresnejsie snazila priblizit k motorovej brzde. Pokial je vyskolena a spravna obsluha + dobry technicky stav valcovej brzdy mala by sa co najviac priblizit k motorovej +-2 percenta. Co je pre mna najdolezitejsie ako dake cisielka je podla mna najprehladnejsie citanie grafu-vykonovy priebeh (moj nazor). Ako pise raddy je to proste taky druh brzdy a jej soft.
A almera palec hore
A almera palec hore
Toyota Corolla TS DGR XYZ UR-Racing WhiteLine A-M-A Exhaust OZ HKS Mishimoto™
モータースポーツが大好き Narita dog Fight! 成田ドッグファイト!___showoff imports
Almeragt: vyborny vysledok, gratulujem. Jediny relevantny je vysledok zo Slovnaft VURUP. Predsa len je to statna skusobna nie nejaky komercny pokus omyl
blesk666: dakujem! Po skusenostiach s meraniami by som nikde inde ako do VURUP-u uz nesiel... Ovela profesionalnejsi, ustretovejsi pristup + clovek ktoreho to vyslovene bavi a tesi sa z toho. Ziadne problemy s ukotvenim auta, vymyslanie a striekanie WD-cka pod kolesa a podobne nezmysly, ktore som pravidelne absolvoval inde
Pokud je ta brzda tak úžasně udělaná, tak by to znamenalo, že má ta almera někde mezi motorem a kolama ztratila 30%. Pokud to tak je, to by mě pak zajímalo, kolik by byla ztráta u awd, kde je obecně vyšší než u fwd.
Nicméně jsem projel tohle téma a opravdu luxusní almera a i 130kw na kolech je na takový auto celkem dost zajímavej výkon. Sedačky jsou z eva? Vypadaj jak ty moje. Hlavně kola na tom vypadaj brutálně...
Nicméně jsem projel tohle téma a opravdu luxusní almera a i 130kw na kolech je na takový auto celkem dost zajímavej výkon. Sedačky jsou z eva? Vypadaj jak ty moje. Hlavně kola na tom vypadaj brutálně...
Precti si znovu, co jsem napsal.
WHP hodnoty z MAHY nejde porovnavat 1:1 s tema, co merite v AUS nebo treba v USA...
Já ani nereagoaval na tebe, spíš na tu reakci, že ten design je takovej, že by se ten výsledek na motoru opravdu přiblížit skutečný motorový brzdě, což je imho blbost.
I když upřímně jsem z tvýho příspěvku nepochopil jestli ses tim snažil říct, že naše brzdy by ukázali víc nebo míň. Skutečnost je taková, že co jsem tu čet, tak tu máme jiný brzdy než v usa a ukazujou výrazně nižší čísla. Soudím taky dle toho, že auta s podobnejma specs tu maj výrazně nižší výkony, ale zároveň jsou na 400m výrazně rychlejší.
Btw se omlouvám za zasírání topicu... Moje auto tu bylo na brzdě u vyhlášenýho tunera a jelikož jsem netušil, co by měla brzdá ukázat, abych byl někde u sériovýho výkonu, zeptal jsem se a bylo mi řečeno že sériový evo by na jeho brzdě mělo mít cca 150awkw. Něco jako výkon na motoru tu nikdo nikdy neřešil...
I když upřímně jsem z tvýho příspěvku nepochopil jestli ses tim snažil říct, že naše brzdy by ukázali víc nebo míň. Skutečnost je taková, že co jsem tu čet, tak tu máme jiný brzdy než v usa a ukazujou výrazně nižší čísla. Soudím taky dle toho, že auta s podobnejma specs tu maj výrazně nižší výkony, ale zároveň jsou na 400m výrazně rychlejší.
Btw se omlouvám za zasírání topicu... Moje auto tu bylo na brzdě u vyhlášenýho tunera a jelikož jsem netušil, co by měla brzdá ukázat, abych byl někde u sériovýho výkonu, zeptal jsem se a bylo mi řečeno že sériový evo by na jeho brzdě mělo mít cca 150awkw. Něco jako výkon na motoru tu nikdo nikdy neřešil...
Ritchma a ty prosim ta odkial vies, ze to je blbost? mas porovnanie mahy3000 a motorovej? Za druhe to netvrdim ja ale vyrobca tak mu to pekne napis (http://www.maha.de/contact.htm?rdeLocaleAttr=en) a utlc ho argumentami a znalostami, ze podvadza ludi a za tretie vid. co pise jagy. A zalozte uz konecne samostatnu temu na merania lebo co graf v showroome tak to hned kazdeho drazdi a plno reci okolo toho a stale a stale dookola to iste, maha a jej straty. Alebo ked pridavate graf tak vyretusujte prosim vas stratovy vykon a vykon na kolesach pri mahe3000 lebo potom niektori na to reaguju ako byci na cervenu.
A spat k teme raddy je king of nissan
pekna robota.
A spat k teme raddy je king of nissan
Toyota Corolla TS DGR XYZ UR-Racing WhiteLine A-M-A Exhaust OZ HKS Mishimoto™
vcera sme boli aj s Raddym ladit na brzde... Po viacerých meraniach a upravach v mape sme si overili, ze najlepsi setup bol s povodnou mapou, kde Raddy upravil iba troska zmes v rozmedzi 5500 - 6100 RPM, co samozrejme vobec nema vplyv na vykon... Potvrdilo sa, ze naladenie na ceste bolo uplne presne, takze klobuk dole pred Raddy-m, paradna praca pane
.
Napriek tomu ze sa nic na aute okrem oleja /teraz je tam Millers Oil Nano 10W50, predtým bol 5W40/ a chladiacej zmesy /teraz je tam EVANS Power Cool 180/ nemenilo a boli sme na identickej brzde, namerali sme ovela vyssi vykon. Najlepsi výsledok bol 239,4 PS a 216 NM a vo vsetkych meraniach sme sa pohybovali na tejto urovni +- 2-3 PS... Neviem comu to pripisovat - ci okolitym podmienkam - ze bola teplota okolia 16°C oproti 21°C alebo comu... Kazdopadne auto je perfektne odladene a je maximalna spokojnost...
Graf z maxima - 176KW = cca 239 HP
Napriek tomu ze sa nic na aute okrem oleja /teraz je tam Millers Oil Nano 10W50, predtým bol 5W40/ a chladiacej zmesy /teraz je tam EVANS Power Cool 180/ nemenilo a boli sme na identickej brzde, namerali sme ovela vyssi vykon. Najlepsi výsledok bol 239,4 PS a 216 NM a vo vsetkych meraniach sme sa pohybovali na tejto urovni +- 2-3 PS... Neviem comu to pripisovat - ci okolitym podmienkam - ze bola teplota okolia 16°C oproti 21°C alebo comu... Kazdopadne auto je perfektne odladene a je maximalna spokojnost...
Graf z maxima - 176KW = cca 239 HP
Mato gratulujem. Bez otvarania motora narast 50hp proti seriovemu VE je uzasny
plany na tuto sezonu su skromnejsie - hlavne si chcem auta uzit a jazdit a jazdit... Uz sa neviem dockat
Co nas caka v blizskej dobe:
•mechanicky samosvor od MFactory - ktory uz konecne po dlhej dobe od objednavky dorazil
•ked sa otvori prevodovka, vymenia sa loziska v prevodovke za originalne Nissan / tie mam nakupene uz asi rok cez Jagyho a z USA/ + sa vymenia simeringy na prevodovke /tie mam taktiez kupene dlhsie/
•vymeni sa motorovy olej /menim vzdy po max 2500 km/, i ked tento ma najazdených cca 1000 km
•vymeni sa samozrejme olej v prevodovke
•spravi sa geometria a nastavenie podvozku u p. Ruisla
Co nas caka v blizskej dobe:
•mechanicky samosvor od MFactory - ktory uz konecne po dlhej dobe od objednavky dorazil
•ked sa otvori prevodovka, vymenia sa loziska v prevodovke za originalne Nissan / tie mam nakupene uz asi rok cez Jagyho a z USA/ + sa vymenia simeringy na prevodovke /tie mam taktiez kupene dlhsie/
•vymeni sa motorovy olej /menim vzdy po max 2500 km/, i ked tento ma najazdených cca 1000 km
•vymeni sa samozrejme olej v prevodovke
•spravi sa geometria a nastavenie podvozku u p. Ruisla
Moc hezký a hlavně funkční „přerod“.
Nevím, jestli má slovní spojení: „jen tak dál“, v tomto případě ještě opodstatnění.

Tomuhle kusu už toho moc nechybí.

Nevím, jestli má slovní spojení: „jen tak dál“, v tomto případě ještě opodstatnění.
Tomuhle kusu už toho moc nechybí.
tak prevodovka je uz druhy tyzden kompletne poskladana, za co patri velky dik Serzinovi. Troska sa s tym natrapil, ale vsetko dopadlo dobre :
Nakoniec sa podaril aj staly prevod 5.167 pre 32V, SR16VE prevodovku. Vdaka patri Jagymu, ktory nasiel kupcu na moj 4.785 staly prevod... Spravene bolo nasledovne:
•nove loziska prevodovky original Nissan
•MFactory mechanicky LSD
•MFactory 5.167 staly prevod
•nove gufera prevodvky original Nissan
•novy olej Millers Oil CRX LS NT 75W140
•novy motorovy olej Millers Oil NT 10W50
Nakoniec sa podaril aj staly prevod 5.167 pre 32V, SR16VE prevodovku. Vdaka patri Jagymu, ktory nasiel kupcu na moj 4.785 staly prevod... Spravene bolo nasledovne:
•MFactory mechanicky LSD
Almeragt píše:tak prevodovka je uz druhy tyzden kompletne poskladana, za co patri velky dik Serzinovi. Troska sa s tym natrapil, ale vsetko dopadlo dobre :
•MFactory mechanicky LSD
Paráda..jsem zvědav jak to bude fungovat..myslim že do budoucna nutnost toto
Nissan Almera N15 GTI SR20VE - SOLD
Nissan 350Z EU version Z33 - SOLD
Nissan Skyline GT-R BNR32 - SOLD
Nissan 350Z HR
https://www.facebook.com/Teamrule32
Nissan 350Z EU version Z33 - SOLD
Nissan Skyline GT-R BNR32 - SOLD
Nissan 350Z HR
https://www.facebook.com/Teamrule32
Maťo a co písty jiný, neplánuješ? Komprese, objem... 
i30N FL daily
Evolution 8 víkendovka
e46 winter svárosvor
Evolution 8 víkendovka
e46 winter svárosvor
tofoj: neblazni:-) do toho by som siel len ked sa bude robit niekedy repas spodku motora, Stale je to street auto ktore vie jazdit aj po vlastnej ose a na to je uz v nom uprav ajaaaaaaj a penazi viac ako za dalsi cisto novy hot hatch top kategorie
Moc pěkný a určitě i dost rychlý auto, tak to má být