Brzdové destičky
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Brzdové destičky
čao, neporadil by mi prosím někdo jaké a kde koupit brzdové destičky na zadní nápravu?
Kupoval jsem Ferodo Premier, ale jak jsem pak zjistil, tak tam nepasujou. Když jsem pak hledal desky od jiného výrobce, např. v katalogu elitu, tak mi to vždy nabízelo ten samý tvar co byly ty Ferodo - pro Mazdu 6 2.3 (a jiné), nikoliv pro verzi 2.3T (Mazda 6 MPS, Mazdaspeed 6).
Přikládám foto starých destiček.
PS: dolar je docela nízko, takže bych klidně objednal ze zahraničního shopu, nevím kde (krom ebaye) ...
díky za rady
Kupoval jsem Ferodo Premier, ale jak jsem pak zjistil, tak tam nepasujou. Když jsem pak hledal desky od jiného výrobce, např. v katalogu elitu, tak mi to vždy nabízelo ten samý tvar co byly ty Ferodo - pro Mazdu 6 2.3 (a jiné), nikoliv pro verzi 2.3T (Mazda 6 MPS, Mazdaspeed 6).
Přikládám foto starých destiček.
PS: dolar je docela nízko, takže bych klidně objednal ze zahraničního shopu, nevím kde (krom ebaye) ...
díky za rady

Re: Brzdové destičky
A co origo Mazda? Si zjisti cenu, třeba to neni tak hrozný a je to bez stresu.
origo jsou poslední řešení
měnil jsem i koutouče, a když jsem se ptal co stojí OEM, tak cena byla obdobna co EBC Turbo Groove...

- speedy_s
- Kontaktovat uživatele:
hele na ty destičky se ti můžu v mazdě zeptat kolik stojej, mám to za dveřmi 
Edit: tak origo stojej 3040,- včetně DPH , takže bych asi volil takhle, teda pokud máš nějaký lepší desky vepředu http://www.corksport.com/hawk-hps-rear- ... eed-6.html
Edit: tak origo stojej 3040,- včetně DPH , takže bych asi volil takhle, teda pokud máš nějaký lepší desky vepředu http://www.corksport.com/hawk-hps-rear- ... eed-6.html
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
Zadni EBC RedStuff - 1950czk, YellowStuff 2000czk
Jinak cece nevim...sice ma mazda vseobecne dobre brzdy, ale nezaslouzilo by si takove vozitko aspon poradne desky? Typu Hawk HP+ ci DS 2500 a vys
Jinak cece nevim...sice ma mazda vseobecne dobre brzdy, ale nezaslouzilo by si takove vozitko aspon poradne desky? Typu Hawk HP+ ci DS 2500 a vys
Street K20 Integra DC2_R / 1060kg - 200ps
No spatne...tak bych to nenazval, jen ty lepsi desky brzdi uplne jinak...coalman_x píše:Ferodo Premier na predku jsou sptne?
btw: hod mi prosim link na ty EBC
ebc:
u me http://breker.cz/brakes_ebc.html
UK http://www.ebcbrakes.com/automotive/index.shtml
UK http://www.ebcbrakesdirect.com/
Street K20 Integra DC2_R / 1060kg - 200ps
FERODO je dobrá volba, ale FERODO DS2000 na daily auto super a DS2500 na street auto taky super, ale Premier bych nedal ani na trabanta. Jednou sem je koupil na auto a užil sem si s nima hodně horký chvilky, když přestali brzdit. Jinak kamarád je měl na Passatu a po pár zabržděních akorát smrděli a nebrzdili. Takže podle mě je to hodně špatně.coalman_x píše:Ferodo Premier na predku jsou sptne?
btw: hod mi prosim link na ty EBC
Ja daval Ferodo Premier po predchozich Ferodo DS2500 a rozdil to byl az necekane veliky. Osobne bych sel do Hawk HP+, DS2500, EBC YS, atd.
no, tak to jste me nepotesili
no, me prijde, ze brzdi docela dobre, ale je zase pravda ze nejezdim zadnou divocinu a hodne si podrazuji a brzdim motorem. S prednimi jiz nic neudelam ...
je nekde na netu nejaky srovnavaci test? nic moc jsem nenasel.
no, me prijde, ze brzdi docela dobre, ale je zase pravda ze nejezdim zadnou divocinu a hodne si podrazuji a brzdim motorem. S prednimi jiz nic neudelam ...
je nekde na netu nejaky srovnavaci test? nic moc jsem nenasel.

Ferodo Premier mi na zadku vydržely 4 měsíce
A to mám lehké auto 
Ferodo DS2000 nebo DS Performance jsou jiná liga, pro tebe značka ideál
Ferodo DS2000 nebo DS Performance jsou jiná liga, pro tebe značka ideál
ferodo premier na zadku na octave asi tak 15tiskm a byli v pi... prijdou mi kvalitou jak cinani na predku chciply tak po 10 tam uz mi pojebane konako drzi dele 
TOYOTA CELICA 4wd TURBO CARLOS SAINZ 1992 153KW = FUNNY
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a f TDIcku i kliiimu to ma 81KW = DAILY
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a f TDIcku i kliiimu to ma 81KW = DAILY
- RainbowSeven
já ti nevím teda. jsem s DS2500 opravdu spokojenej. proti OEM osazení to brzdí výrazně líp.Elviiis píše:ferodo premier na zadku na octave asi tak 15tiskm a byli v pi... prijdou mi kvalitou jak cinani na predku chciply tak po 10 tam uz mi pojebane konako drzi dele
Nissan 350Z - 2004
Nissan Maxima 3,0 VQ - 1996
Nissan Maxima 3,0 VQ - 1996
Myslím že Elvis měl na mysli čistě jen ty Premiery, které jsou opravdu trestuhodně shitózníRainbowSeven píše: já ti nevím teda. jsem s DS2500 opravdu spokojenej. proti OEM osazení to brzdí výrazně líp.
z duvodu neznalosti kopnu do starsiho tematu,
moje desticky na zadku uz mi zanedlouho daji sbohem a tak premyslim co misto nich... zacal sem koumanim co tam nasadil predchozi majitel a dostal jsem se na tyhle stranky http://www.etf-freni.it/eng/default.asp ta znacka mi absolutne nic nerika takze sem si nijak nepomohl.
primarne nechci aby ty nove piskaly, prasnost neresim. moje vyuziti je rekl bych hlavne "street use" okruh jednou, dvakrat do roka asi nebudu brat jako hlavni meritko.
takze kdybyste mi poradili
dik.
moje desticky na zadku uz mi zanedlouho daji sbohem a tak premyslim co misto nich... zacal sem koumanim co tam nasadil predchozi majitel a dostal jsem se na tyhle stranky http://www.etf-freni.it/eng/default.asp ta znacka mi absolutne nic nerika takze sem si nijak nepomohl.
primarne nechci aby ty nove piskaly, prasnost neresim. moje vyuziti je rekl bych hlavne "street use" okruh jednou, dvakrat do roka asi nebudu brat jako hlavni meritko.
takze kdybyste mi poradili
dik.
93´Rx-7 FD
Se zadkem jsem u FWD nemel nikdy problem, ze by desky nestacily... nevim, jak moc u RX7 brzdi zadek, ale pravdepodobne ti budou stacit bezne desky z aftermarketu (ATE, TRW,...).
brzdy hlavne u starsich aut kde nevie tolko riesit elektronika by som nevolil moc velky rozdiel medzi predkom a zadkom a uz vobec nie dozadu lepsie ako dopredu. Samozrjeme u RWD kde je viac vahy vzadu su vzadu potrebne lepsie platne ako u FWD kde mozu byt skor na skodu (prebrdzovanie smykanie zadku hlavne ak sa odstavi ABS alebo ziadne neni:-).
Cize volil by som v sulade s tym co je vpredu. Co mas vpredu?
Cize volil by som v sulade s tym co je vpredu. Co mas vpredu?
dobra otazka..ale nevim.
predchozi majitel uz si celkem nevzpomina takze dokud to nerozdelam, nevim.
rozlozeni vahy u FD je 50:50
predchozi majitel uz si celkem nevzpomina takze dokud to nerozdelam, nevim.
rozlozeni vahy u FD je 50:50
93´Rx-7 FD
Jestli to někomu pomůže, já hodil na ATRko tyhle "černoušky" a zatím jsem spokojenost (kompled sady předek + zadek). Dají se sehnat za velmi slušnou cenu, mám je přes jednoho kluka z toyota clubu, umí se slevou a bez poštovného
http://www.europerformance.co.uk/pages/ ... urer=blkdi
http://www.europerformance.co.uk/pages/ ... urer=blkdi
nie vzd je to lacnejsie:-) kamarat na okruhu upiekol EBC Green stuff tak ze z nich ostal uholny prach a ledva dosiel s tym domov, na zadku zas druhy to iste urobil s uplne novymi ATE. Cize co ako tak zvlada premavku moze byt pri ostrom pouziti ne ze umerne cene slabsie, ale ze su to nakoniec znehodnotene platne a vyhodene peniaze. Plus plati aj to ze aj zaciatocnik co este nebol na okruhu ich dokaze este skor upiect lebo brzdi castejsie a dlhsie drzi pedal
Na cem ty ATE vzadu upekl? Mozna to bude i necim jinym, nez deskama... mel jsem vzadu na N14 GTi ATE a absolutne zadny problem. Kamarad v E36 325i mel ATE predek i zadek a Brno taky bez problemu. A Green Stuffy nejsou urcite na okruh... tam bych volil Yellow Stuffy.
Ja ted bral na zadek red stuff tak uvidime jake budou.
Do provozu budou asi lepsi ty yellow.
Do provozu budou asi lepsi ty yellow.
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)
On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)
- speedy_s
- Kontaktovat uživatele:
osobně bych volil ebc red/yellow stuff, jsou si dost podobný
. Nicméně já mám dobrý zkušenosti s yellow, fungujou jak studený tak teplý. Na ulici ve městě jsou stejný jako serie možná o něco lepší, na okreskách se podle mě cítěj jako doma a vim, že se můžu spolehnout, na okruhu mě taky zatim nezradily, takže asi tak
jinak bych určitě současně vyměnil i brzdovku za něco lepšího 
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.