V 18" se RE070 pro Evropu (jenom 17" 225/45 a pak gumy na GT-R, ale to jsou RFT a jedna stojí asi 12k bez daně) nedělaj, pro Ameriku jich je o něco víc, ale nemaj E homologaci. Mohl by si zkusit Potenzy S001 to by měli být lepší RE050A, ale bohužel je v dnešní době dost kladen důraz na hlukovou normu a od roku 2012 se gumy bez hlukový normy nesmějí prodávat. Takže snad se podaří na ty všechny polosliky tu normu získat, nebo vyjímku.RainbowSeven píše:ne nadarmo je dávají na GT-R, ale koukal jsem, že tu zrovna moc k sehnání zatím nejsou.
Příští jaro chci na auto právě bridge. žádný experimenty s Falkenama apod. Původně jsem si říkal že to budou RE50, ale kdyby byly RE70....
Pneu pro street
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Pneu pro street
Tak uz jezdim na Toyo T1R v original Sunny gti rozmeru, tj. 195/55 R14. Prechod z R888 195/50 R15 je to bolestny (mensi trakce, mekke bocnice,...), ale uvidime casem. Na druhou stranu nejsou hlucne, nesjizdi se tolik a netaha mi volant za ruce v kolejich.
Btw. foukane je mam na 2.3/2.1baru.
Jezdim Avon ZV3 v origo rozměru na origo kolech (185/60 na 14x6 = balóny jak prase) a jsem maximálně spokojen, s 900kg autem si to bez problémů poradí jak na okresce tak i na okruhu. Samozřejmě, že to nedrží jak semislicky, ale fun factor je tam obrovskej. Aspoň teda pro mě... Stáli kolem 1200/ks, ale teď se výroba přesunula do Číny a cena je prej někde kolem 900/ks. Na mejch je ještě napsáno Made in UK, takže nevim, jak na tom budou čínský, ale snad tam maj ve svý vlastní fabrice nějakou kontrolu kvality. Známej je má (stejnej rozměr na stejnym autě), ale na 8" kolech a s TRD samosvorem, tak se to chová trošičku jinak.

- Ty Worky sou pecka. Skoda jen ze si tady kazdej bude myslet ze to sou XXR.
- na to co si mysli cesi seru tak moc ze se to neda slovy popsat
- na to co si mysli cesi seru tak moc ze se to neda slovy popsat
Nove poznatky s Toyo T1-R 195/55 R14. Klouzou, klouzou a klouzou.. asi jsem byl vazne zhyckany z tech R888, protoze tyhle se vecne hrnou. Jsou dost haklive na rychle zmeny smeru, celkove chybi ta jistota, ktera je u R888. Budu jeste zkouset jine tlaky v pneu, jestli to pomuze jako u Pierra, ale moc tomu neverim...
ked som ti to hovoril si neveril, podla mna lahko nadpriemerna guma dobra len tym ze je pomerne lacna. Dobra tak na zgumovanie na zadnej hnanej naprave
Ja jsem nerikal, ze ti neverim.
Ja od te gumy zadne zazraky ani necekal.. a stejne jsem v mem rozmeru nemel jinou moznost. Jen ten prechod z R888 byl proste bolestivnejsi...
Ryba sa nedivim Ziex912 su zhruba na urovni T1R. Ale proti R888 sa zda ze sa relativne hrnu aj RE050, GY Eagle F1 asimetric, Pilot Exalto PE2...-teda v podstate spicka z UHP beznych street pneu
Jako levnou street pneu teď asi zkusim Firestone SZ90. Nějaký zkušenosti?

Zajimava nova pneu Kumho Ku36 (treadwear 180). Kdo vyzkousi? 

- RainbowSeven
myslím, že jsem o nich četl na typer.czAwatar píše:Jako levnou street pneu teď asi zkusim Firestone SZ90. Nějaký zkušenosti?
měl je tam člověk na BMW Z4 a byl poměrně překvapenej jak dobře se chovají.
ale ...víš jak..bez záruky.
Nissan 350Z - 2004
Nissan Maxima 3,0 VQ - 1996
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
jagy: ve 195 jsem je nenasel, alespon ne v CR, takze ja asi ne 
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
195 je pro holkyyyriderhenry píše:jagy: ve 195 jsem je nenasel, alespon ne v CR, takze ja asi ne
93´Rx-7 FD
- RainbowSeven
mám pocit, že je Pierre v zimě chtěl koupit a nikdo nebyl stavu je sehnat. a nakonec dostal info, že se už nedělají. tak nevím.
každopádně ne webu kumho jsem se hledal a nenašel. možná jsem ale jen něco přehlédl. příliš času jsem tomu nevěnoval.
každopádně ne webu kumho jsem se hledal a nenašel. možná jsem ale jen něco přehlédl. příliš času jsem tomu nevěnoval.
Nissan 350Z - 2004
R6: To sis podle me spetl s jiz vyrazenym modelem Ku15.. jinak co se sirky tyce, tak se s 195 jsem nemel nikdy problem. Zalezi na jake je to auto, ale samotna sirka nic neznamena.
Btw. delaji 205/50 R15
Btw. delaji 205/50 R15
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
vim ze samotna sirka nic neznamena, ale kdyz jsem nenasel ani sirku, tak jsme neresil zbytek - jinak mi jde o rozmery 195/50, resp. 45. Rad bych vyzkousel nekdy konkurenci pro R1R, abych mel srovnani 
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
To k te sirce bylo pro Metana. 
Vůbec se nevyznám v rozměrech pneu, tak bych potřeboval poradit jaké pneu na 16x7 kola? otestoval bych ty Firestone SZ90 ale nevím jaký rozměr 
Zalezi jaky je tvuj origo rozmer.
myslim ze na mx5tce by to melo byt 195/50/15jagy píše:Zalezi jaky je tvuj origo rozmer.
Budu ted prezouvat auto, nemate nekdo osobni zkusenost s Advanama A048 na street..?
few S2K wrecks
used to be Lancer Evolution II GSR CE9A
ママさん Suzuki Swift Sport ZC32S
Super volbaQvale píše:Budu ted prezouvat auto, nemate nekdo osobni zkusenost s Advanama A048 na street..?
No, jsem na ne zvedavej... Ale asi by je tolik nejezdili, kdyby to nebyla dobra guma...
Budu s nima jeste zkouset RE070, ale asi zustanu u A048...
To Awatar: odzkousel jsi A048 osobne mokro/sucho..?
few S2K wrecks
Na mokru ne, ale na suchu drželi dobře a nepřehřejvaj se. U RE070 je důležitý jestli stará směs a jaká specifikace. Ty nový gumy už jsou pro evropu tvrdší, aby víc najeli.Qvale píše:No, jsem na ne zvedavej... Ale asi by je tolik nejezdili, kdyby to nebyla dobra guma...![]()
Tak vzhledem k problemove dostupnosti r888/r1r jsem resil alternativy, na pristi rok to nejspise bude vypadat na Neovy AD08 a AD048R, jejich nevyhodou je vsak pomerne vysoka cena. Ale AD08 jsou vcelku prijatelne (oproti R888 drazsi cca o 15-20%). Pripadne pro mene narocne Parada Spec-2 - tady by se sada 195/50/15 vesla do 7 tis
Street K20 Integra DC2_R / 1060kg - 200ps