Libas - Nissan Almera GTI N15 SR20VE
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Libas - Nissan Almera GTI N15 SR20VE
[URL=https://matchnow.info]Sexy Womans from your city[/URL]
ZXman: v CRX používám tu samou. Příjde mi jako nejlepší kombinace cena / váha / kapacita
www.jfperformance.cz
- Libas
- Big chief
- Kontaktovat uživatele:
Tak menší aktualitky. Auto je po výměně oleje a vzduchového filtru Simota. Někdy koncem dubna se ale začala projevovat na volnoběh chudá směs (na AEM budíku kolem 17,3), zkusily jsme jinou váhu vzduchu, těsnost sání a projít konektory na vstřikách. Vše OK. Pak se našly prasklé svody, tak se daly zavařit a výsledek je o jeden dílek lepší, tzn na volnoběh to ukazuje cca 16,3. Chudou směs to ukazuje na volnoběh a tak do 25% otevření škrticí klapky, pak už je směs v pořádku, kolem 13,9 - 14,2, jak kdy. Nevíte někdo, kde může být zakopaný pes? Tipuji ještě snímač polohy škrticí klapky a volnoběžný ventil, jestli tam nějaký je na těch VE sacích parozích. 
spíš bych si položil otázku je to skutečně špatně? Chudá je nebezpečná ve vysokém zatížení a otáčkách, na volnoběhu motor nemá žádné zatížení. Ladím si teď Megasquirta, a i samotná "superbezpečná" bohatá base mapa má oblasti kde je 16:1 - celý pás nejnižšího zatížení, kdy je MAP okolo 30kPa.
90' 323F BG GT - ex daily
87' RX-7 FC TII - rotary monster
86' RX-7 FC - crazy swap boro project
92' RX-7 FD - barn find beauty
98' E39 523i - daily
01' MX-5 NBfl Sportive - boro cabrio - sold
77' RX-3 - amazing youngtimer
90' NA Miata 1.8 kompresor - smile machine
"if you don't care for a rotary engine, it won't care for you"
98' E39 523i - daily
- Libas
- Big chief
- Kontaktovat uživatele:
Problém vyřešen. Tofoj to napojil na Nistune a obohatil to. Nyní volnoběh 14.7 a v zátěži kolem 13.0, motor už má zdravější zvuk, jede to o pár procent lépe a zvedla se i spotřeba

něčekaně
tak hlavně že šlape k celkové spokojenosti 
90' 323F BG GT - ex daily
98' E39 523i - daily
98' E39 523i - daily
- Libas
- Big chief
- Kontaktovat uživatele:
Aktuálně je auto už měsíc na zvedáku, převodovka venku
Našla se ošoupaná vidlička mezi 1. a 2.stupněm a špatné ložisko na poloose. Bude to trochu rychlooprava, doufám, že jagy nachystá co nejdříve díly, už mám docela absťák, respekt všem, co se třeba 2-3 roky vrtají v autě a nemají se pak v čem projet.
Bude se dávat lehčí setrvák od Competition Clutch, nová spojka origo s lamelou obloženou od renovak.cz Pak jsem ještě dal do placu otázku ohledně pneu. Ještě stále nemám jasno.
Navíc jsem zakoupil další origo převodovku z GTi, je u Streetkida, aby měl čas se v tom povrtat a něco jsme tam vymysleli.
Pár fotek
Pár fotek
Ahoj Libas co sa tyka pneu tak kludne kup federal 595RS-PRO....mozem odporucit velmi tiche, dobre drzia. A 26.5. pojdes na celodenne jazdy?
Toyota Corolla TS DGR XYZ UR-Racing WhiteLine A-M-A Exhaust OZ HKS Mishimoto™
モータースポーツが大好き Narita dog Fight! 成田ドッグファイト!___showoff imports
inak su tie Federal aspon o nieco lepsie ako dobre UHP? lebo 595 RS-R dostali 5s oproti Nankang AR1 a to je obrovsky rozdiel aky nebyva ani medzi spickovou UHP a dobrym semislickom:
https://youtu.be/OAh9DVCTGDY
otazka este maju tie Federal E-ckovu homologizaciu?
595RS-PRO drzi slusne, tiche jsou taky relativne, ale proti 595RS-R maji mekci bocnici a grip taky neni takovy. Proste vic daily pneu.
Srovna se nesrovnatelne. Nankang AR1 je typove blizky Federalu FZ-201.blesk666 píše: ↑21 dub 2019, 15:37inak su tie Federal aspon o nieco lepsie ako dobre UHP? lebo 595 RS-R dostali 5s oproti Nankang AR1 a to je obrovsky rozdiel aky nebyva ani medzi spickovou UHP a dobrym semislickom:
Federal RS-R je konkurenci pro Nankang NS-2R
E homologaci bezne Federaly maji, nevim jestli i ty FZ-201.
Pulsar GTiR
jaymz viem a presne preto mu ich radim. Lebo si myslim ze to su idealne gumy pre neho na to lahucke auto. Libora poznan a viem ze jazdieva 99% okresky a nenahana kazdu stotinku, proste sa len chce dobre previest, popripade svizne premiestnit na nejaky ten zrazik a ked sa zadari tak aj okruh (2roky ho neviem dostat na volne jazdy na okruh
) Tak na co mu budu ultra hyper tvrde betonove huciace priam az slicky ktore bude musiet este zahriat na tie nase rozj...ne cesty.
preto sa pytam ci potom nie su uz lepsie aj niektore z top UHP ako: Michelin Pilot Sport 4, 4S(ta len pre vacsie rozmery), Super Sport, Continentsl Sport Contact 6... Su este komfortnejsie, tichsie, lepsie zvladaju vodu, viac vydrzia a este ci nemaju aj grip nahodou lepsi? To sa pytam
- Libas
- Big chief
- Kontaktovat uživatele:
blesk: tyto pneu se v dětských velikostech nedělají
195 50 R15

blesk to je ten problem, ze nikto nevyraba maly rozmer ako pirelli (nove P Zero Corsa alebo nove P Zero), michelin (PS 4S), Continental (SportContact 6), kumho (ECSTA PS91) atd atd zacinaju na 18 skor 19 palcoch a to ja mam 17 palcov a mie 15 ako Libor.......nemas 19,20-ky a viac? tak asi nemas sportove auto....... a plno dalsich sa ani v eu nepredava vid gumy od Hankook Ventus R-s3/R-s4, Goodyear Eagle F1 SuperCar 3, Kumho ECSTA V720, Bridgestone Adrenalin re003, Falken AZENIS RT615K+, Continental MaxContact MC6, ContiForceContact a dalsie a dalsie znacky a modely gum tu clovek moze menovat do rana. Proste to tu v europe upada vo vsetkych smeroch, za chvilu tu budes mat jednu akoze "eco" gumu na vyber v 22 az 24 palcoch a ani poriadne auto sa nebude dat v eu kupit.......
Naposledy upravil(a) RSteam dne 22 dub 2019, 10:35, celkem upraveno 2 x.
ja myslim ze to tak spatne nebude. Vidime to naopak. Ono pred 15 timi rokmi bol mensi vyber a predajne cisla skutocne spickovych sportovych aut. Taktiez vyber UHP a semisslickov bol pomerne uzky. Dnes len pribudlo vela skutocne rychlych aut ktore su povedzme zaplatitelne resp viac rozsirene a tie potrebuju spickove gumy, resp gumarensky priemysel siel hodne dopredu. To ze sa teraz v EU par typov z toho nepreberneho mnozstva neda kupit je aj o tom ze EU je proti Cine, Rusku, US a JPN velkostne malo zaujimavy a uz aj stagnujuci trh. Stale je vsak vcelku z coho vyberat. To ze nemame vsetko neznamena ze to je malo.
Držím palce s převodovkou!
Škoda, že už nejsou Bridge Potenza Adrenalin re002, to byla fajn pneu na rychlejší okresky i na mokru hezky čitelná.
Když se koukám na současnou nabídku pneu ve Tvém rozměru, R1R mi za cca 2000 přijde super. Otázka je, jestli potřebuješ až takhle lepivou pneu.
Normálně bych doporučil AD08R, ale cena tvého rozměru je úplně mimo (kolem 4tkč/ks). Pro mě s Primerou je AD08R (205/45/16) kus za nějakých cca 3tkč/ks zatím nej pneu co jsem zkusil. Nepotřebuje nijak extra zahřívat, nepřehřívá se na okruhu (vyzkoušeno v Mostě při +35°C ve stínu, trať měla 50+) a výdrž je zatím minimálně dvojnásobná co Fed. RS-R. Ještě jsou tu čínské semislicky (Westlake např), celkem hučí a grip mají spíš jako UHP, ale cena... Ať vybereš dobře!
Škoda, že už nejsou Bridge Potenza Adrenalin re002, to byla fajn pneu na rychlejší okresky i na mokru hezky čitelná.
Když se koukám na současnou nabídku pneu ve Tvém rozměru, R1R mi za cca 2000 přijde super. Otázka je, jestli potřebuješ až takhle lepivou pneu.
Normálně bych doporučil AD08R, ale cena tvého rozměru je úplně mimo (kolem 4tkč/ks). Pro mě s Primerou je AD08R (205/45/16) kus za nějakých cca 3tkč/ks zatím nej pneu co jsem zkusil. Nepotřebuje nijak extra zahřívat, nepřehřívá se na okruhu (vyzkoušeno v Mostě při +35°C ve stínu, trať měla 50+) a výdrž je zatím minimálně dvojnásobná co Fed. RS-R. Ještě jsou tu čínské semislicky (Westlake např), celkem hučí a grip mají spíš jako UHP, ale cena... Ať vybereš dobře!
pár Nissanů
pár Toyot
pár Toyot
- Libas
- Big chief
- Kontaktovat uživatele:
Poslušně hlásím, že už jezdím. Pneu jsem nakonec sehnal Federal RS Pro. Jsou fungl nové a zdá se mi, že hučí
Takže jsem si nepomohl oproti Nankangům. Ale mají tuhou bočnici a reference jsou na ně dobré. Brzdy šly dopředu kotouče ATE a desky Hawk HP Plus. Hned mám na ně dotaz: Jak správě zajet ty desky? Přijde mi, že jak je to nové a navíc po městě stále studené, že to vůbec, ale vůbec nebrzdí
Spojka origo série, akorát jsem nechal přeobložit lamelu u Renovaku. Už nikde nic nehučí a neklape, takže mám radost.
Akorát teda nejde rychloměr a otáčkoměr. Jinak stav paliva a teplota vody, i všechny kontrolky fungují. Kabely od čidla rychlosti proměřeny. Takže asi bude problém v budíkách. A pak blbne asi startér, když dám klíček do polohy Start, vůbec nic se neděje. Až třeba na potřetí to zastartuje. Jak kdy, když je to studené, se startér roztočí hned, teplé se roztočí až navícekrát. Víte o nějakém dobrém autoelektrikáři, kdo by si dokázal s oběma věcmi pohrát?

Spojka origo série, akorát jsem nechal přeobložit lamelu u Renovaku. Už nikde nic nehučí a neklape, takže mám radost.
Akorát teda nejde rychloměr a otáčkoměr. Jinak stav paliva a teplota vody, i všechny kontrolky fungují. Kabely od čidla rychlosti proměřeny. Takže asi bude problém v budíkách. A pak blbne asi startér, když dám klíček do polohy Start, vůbec nic se neděje. Až třeba na potřetí to zastartuje. Jak kdy, když je to studené, se startér roztočí hned, teplé se roztočí až navícekrát. Víte o nějakém dobrém autoelektrikáři, kdo by si dokázal s oběma věcmi pohrát?
HP+ by se mely dostat alespon na nejakou teplotu, aby zacaly fungovat, ale tak 3-4 prudsi zabrzdeni by mely stacit
osobne jsem je zajizdel podle navodu na krabicce, takze 6-8x lehce zabrzdit treba z 80 na 30 a pak 3-4x z vetsi rychlosti (150+) prudceji treba na 50. Pak idealne uz nebrzdit a nechat to poradne vychladnout 
1999 Nissan Almera GTi Blue BS7 (140hp/181Nm) daily/winter SOLD
2005 Honda Accord CL7 2.0 Eternal Blue Pearl (152hp/192Nm) daily
2007 Mazda RX-8 Stormy Blue Mica (190hp/220Nm) SOLD
1996 Mazda RX-7 FD3S Brilliant Black BW EFR8374 single turbo (XXXhp/XXXNm)
2005 Honda Accord CL7 2.0 Eternal Blue Pearl (152hp/192Nm) daily
2007 Mazda RX-8 Stormy Blue Mica (190hp/220Nm) SOLD
1996 Mazda RX-7 FD3S Brilliant Black BW EFR8374 single turbo (XXXhp/XXXNm)
No tak to už se snad zanedlouho někde zcukneme s autama
Jinak k těm deskám jsem ti poslal zprávu na FB, mám je taky 
- Libas
- Big chief
- Kontaktovat uživatele:
Během zimní pauzy se najde kousek času se zamyslet, co si počít s motorem v Almeře. Vloni mi během cca 1400 km zmizel olej komplet mezi ryskami, což je cca 1,3 l oleje. Styl jízdy svižný, žádné couračky ale ani ne žádná krev, maximálky či omezovače.
Tak co byste doporučili? Vím, že to budou asi kruhy. Jen s rozborkou se nabízí rovnou vylepšit motor. Jen tak z hlavy co mě napadá N1 vačky, silnější pružinky, písty VZR, těsnění pod hlavu SR20VET (údajně je tenčí), leštění a úprava kanálů, porting se svodama, nový rozvodový řetěz a komplet těsnění.....
No uvidíme, je o čem přemýšlet, ještě také najít schopné lidi, co by to udělali. Letos se chci určitě svést.
No uvidíme, je o čem přemýšlet, ještě také najít schopné lidi, co by to udělali. Letos se chci určitě svést.
Pokud chces letos jezdit, tak sis vzpomnel tedy brzy, ze chces delat motor.
GO klasika - gasket kit, kruhy, klikove, ojnicni, axialni saly. Rozvody se meni retez, listy, kola. VET tesneni je vyssi, coz naopak prijde vhod, protoze s SR16VE pisty je komprese uz dost vysoka. N1 vacky dobra uprava (do 8500rpm nepotrebujes silnejsi pruzinky), lehce poladit kanaly kdyz uz to bude rozebrane taky muzes
V takovem setupu bys mel atakovat cca 240-250hp. A budou na limitu seriove 333cc vstriky...
GO klasika - gasket kit, kruhy, klikove, ojnicni, axialni saly. Rozvody se meni retez, listy, kola. VET tesneni je vyssi, coz naopak prijde vhod, protoze s SR16VE pisty je komprese uz dost vysoka. N1 vacky dobra uprava (do 8500rpm nepotrebujes silnejsi pruzinky), lehce poladit kanaly kdyz uz to bude rozebrane taky muzes
Jo jo Libor si po půl roce vzpoměl že by to mohl měsíc před sezónou řešit. Raději jezdi a udělej to příští rok.
Ty úpravy jsou pro tebe zbytečné, bude to stát 100.000Kč a jak často je využiješ? Závody nejezdíš. Těch 1400km ročně ti moc řidičského zdokonalení nepřidá. Raději více jezdi než upravuj, to je nejslabší článek.
Ty úpravy jsou pro tebe zbytečné, bude to stát 100.000Kč a jak často je využiješ? Závody nejezdíš. Těch 1400km ročně ti moc řidičského zdokonalení nepřidá. Raději více jezdi než upravuj, to je nejslabší článek.
[URL=https://matchnow.info]Sexy Womans from your city[/URL]
- Libas
- Big chief
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji za podněty k diskuzi.
Pár mých postřehů:
1.Měsíc do začátku sezony to určitě není, když vezmu v potaz, že sezona začíná 1.dubna či spíše prvními pěknými dny ( při letošní zimě opravdu člověk neví, jak bude v dubnu), tak to měsíc opravdu není.
2. 100 000 Kč?? Můžeš mi to rozepsat, co kolik stojí? Zdá se mi to trochu přestřelené, myslím, že do 60k by se to vešlo.
3. Ano, závody nejezdím, ale kdo tady opravdu závody jezdí, vím o pár lidech, kteří jsou dobří jezdci a myslí to vážně, sám je obdivuji. To je opravdu velký důvod nechtít částečnou repasi motoru. Dolívat olej se mi 2x do roka nechce.
4. Více jezdit, než upravovat. Ano, jezdil bych více, ale olejničkou se mi nechce, sám máš také 350Z odstavené kvůli vyšší spotřebě oleje.
Tak to jen tak ve zkratce, přijde mi, že to byla jen voda na váš mlýn, jak mě zasypat argumenty, proč něco nedělat, ale jen jezdit..... V pořádku, můžu to udělat další zimu, otázka byla, co všechno by bylo vhodné udělat a jaká je kalkulace a kdo by byl ochoten mi to udělat.
Pár mých postřehů:
1.Měsíc do začátku sezony to určitě není, když vezmu v potaz, že sezona začíná 1.dubna či spíše prvními pěknými dny ( při letošní zimě opravdu člověk neví, jak bude v dubnu), tak to měsíc opravdu není.
2. 100 000 Kč?? Můžeš mi to rozepsat, co kolik stojí? Zdá se mi to trochu přestřelené, myslím, že do 60k by se to vešlo.
3. Ano, závody nejezdím, ale kdo tady opravdu závody jezdí, vím o pár lidech, kteří jsou dobří jezdci a myslí to vážně, sám je obdivuji. To je opravdu velký důvod nechtít částečnou repasi motoru. Dolívat olej se mi 2x do roka nechce.
4. Více jezdit, než upravovat. Ano, jezdil bych více, ale olejničkou se mi nechce, sám máš také 350Z odstavené kvůli vyšší spotřebě oleje.
Tak to jen tak ve zkratce, přijde mi, že to byla jen voda na váš mlýn, jak mě zasypat argumenty, proč něco nedělat, ale jen jezdit..... V pořádku, můžu to udělat další zimu, otázka byla, co všechno by bylo vhodné udělat a jaká je kalkulace a kdo by byl ochoten mi to udělat.
- BMarcellus
Ahoj. Drzim palce,at go motoru udelas co nejdriv behem roku. Do ty doby neco najezdi,nicemu uz neublizis,kdyz se pak vsechno rozebere a vymeni,hlavne kdyz to nebude permanentne modre kourit. A stoji za to i nechat motor jak je a dal neupravovat,pokud by rozpocet nevysel. Ona prace bude taky podstatna cast útraty a uz tak je to supr motor. Nejlepe si to domluv rovnou s Mírou. Tak at zijou N15ctky! 
Hobby: ALMERA N15 GTi SR20DE
Squadra Volante // DGR performance suspension
Daily: Corolla E12 1.6 VVT-i Linea Sol prodáno
Corolla E12 1.4 VVT-I Linea Sol BLUE 8P1 aktuálně
Squadra Volante // DGR performance suspensionDaily: Corolla E12 1.6 VVT-i Linea Sol prodáno
Corolla E12 1.4 VVT-I Linea Sol BLUE 8P1 aktuálně