Jak rád říkám, všechno má svůj správný čas a ten můj právě teď přišel. Byť jsem na foru přes 7 let (co jsem neměl ani řidičák
Tak a už k tomu jak jsem k autu přišel. Priority už se u mě nějaký ten rok nezměnily - jezdit, jezdit a jenom jezdit, zlepšovat se především jako řidič, potažmo závodník. Pár neděl dozadu však vznikl i nový cíl, mít na příští sezonu 400Ps, stávající výkon už mi nestačí, cítím že to dokážu ovládnout do té míry, že už mě to brzdí v růstu. Jenže jak toho dosáhnout, první myšlenkou byl kompresor do V8, horkým adeptem pak S62B50 (e39 M5) až jsem přes UZ dospěl k JZ vše opět do 36kové kastle, pro které už jsem byl téměř rozhodnut. Dlouho jsem to řešil i s Liborem Okénkem, kterého asi budete někteří znát
Auto určitě taky bude spousty z vás znát, bylo na prodej pár let zpět na Slovensku a od té doby jej měl jeden majitel taktéž se pohybující v driftovém prostředí. Dal jej do pořádku, ujel pár km a započal úpravy, ´´bohužel´´ (no pro mě bohudík) se rozhodl auto prodat, je tedy v následujícím stavu:
Motor:
RB25DET - série
- nové rozvody, nějaké těsnění, najeto 70+t. mil, měl by být v plné síle
- větší china turbo, redukce na sériových svodech
- holá trubka až dozádu
- kopie Greddy sání
- velký celohlínikový chladič
mám k tomu ale není na autě:
- chladič oleje i s vedením
- palivová lišta
- SARD regulátor tlaku paliva
bude třeba:
- větší IC
- větší klapka
- větší vstřiky
- silnější pal. pumpa
- lambda
- Nistune, naladění
- rozšířená olejová vana s přepážkami
- otázkou je co s turbem, doufám, že z prodeje stávajícího drifťáku zbyde dost na borg warner turbo, to samé platí u svodů
A ještě přibude jistě něco navíc, rozumím tomu jako koza petrželi
Pohon:
-5q manual série
- samosvor
- nová série spojka
bude třeba:
- spojková sada co vydrží navýšení výkonu včetně lehkého setrváku
- 2x open diff na zavaření
Podvozek:
- Protlum Race
- IRP sady nastavitelných ramen
- ošetřen spodek
bude třeba:
- Zvtěšení rejdů - zatím nemám představu jak a geometrii nastavit opět podle motoiq.com
- eliminovat natáčecí mechanizmus zadní nápravy
Interiér:
- OMP TRS-e XL (FIA)
- china volant
- přídavné budíky, tlak oleje, teplota, tlak turba
bude třeba:
- FIA sedačka i pro mě (XS
- FIA 6.bod pásy
- hasičák, odpojovač...
- ´´J´´ vevařený rám
- hydraulický rukáv do okruhu s omezovačem (jinak brzdy zůstanou sériové)
Exteriér:
- lamino kapota
- makrolon zadní okno
Nechám tak jak je na foto na 99 procent, strašně se mi to líbí, že ani nevím co bych s tim měl dělat
Takže to je tak nějak vše pro začátek
Držte pěsti ať se to vydaří a funguje po celý následující rok, jak budu mít chvilku budou fotky z progressu