Spojovací materiál

dotazy, rady, tipy

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
Kandry

Spojovací materiál

Příspěvek od Kandry » 08 kvě 2017, 00:27

Toto vlákno jsem chtěl založit už dávno(už jen ze zvědavosti),ale nikdy jsem se k tomu nedostal.Takže otázka zní jednoduše...Kde sháníte spojovací materiál ? Asi jsem na to celkem úchyl,ale když už něco měním rozebírám apod. tak se snažím dát vždycky novou a samozřejmě pevnostně adekvátní náhradu.Ty škaredé rezavé šrouby a matice,polámané příchytky,vruty apod. mně serou :oops: a to nemluvě o bezpečnosti.Nelze si nevšimnout,že automobilový průmysl má odlišný spojovací materiál než co se dá sehnat v železářství na náměstí....kde tedy tento materiál sháníte ?

Dejf
Kontaktovat uživatele:

Re: Spojovací materiál

Příspěvek od Dejf » 08 kvě 2017, 07:56

Wurth... maji toho mraky a kvalita top
Honda S2000
Honda FR-V
Honda Jazz

ZXman

Příspěvek od ZXman » 08 kvě 2017, 12:15

vzhledem k tomu stejné šrouby jako original (12, 14 klíč, šroub s zalisovanou podložkou) neseženu, tak pozinkuji staré a když už jsou moc KO tak kupuji originály v nissanu
[URL=https://matchnow.info]Sexy Womans from your city[/URL]

Kandry

Příspěvek od Kandry » 08 kvě 2017, 12:35

Dejf píše:Wurth... maji toho mraky a kvalita top
Díval jsem se a sortiment mají solidní :-) Jestli od nich odebíráš tak bys mohl vědět jestli vedou i kusový prodej nebo jen balení 50/100/1000 pcs. ? U velkých podvozkových šroubů a matek to je celkem kusová záležitost a neužilo by se to. U menších to jde do stovek kusů tam není problém..

Kandry

Příspěvek od Kandry » 08 kvě 2017, 12:41

ZXman píše:vzhledem k tomu stejné šrouby jako original (12, 14 klíč, šroub s zalisovanou podložkou) neseženu, tak pozinkuji staré a když už jsou moc KO tak kupuji originály v nissanu
Nevím jak u Nissanu,ale Toyota chce za podvozkový šroub klidně i 150,- a více,ale taky jsem bral origo..teď se dívám po alternativě.Jinak zinkování je v pohodě,ale jak říkáš,nesmí to být moc KO

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas » 08 kvě 2017, 13:29

Kandry píše:Nevím jak u Nissanu,ale Toyota chce za podvozkový šroub klidně i 150,- a více
Klasická cena těchto a podobných šroubů u všech jpn značek :wink:

Tom_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ » 08 kvě 2017, 15:27

Nejenom u JPN znacek ale i nemeckych znacek stoji ty podvozokovy pevnostni srouby okolo 200kč/kus :cry: :smt003 :lol:

Lukas28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukas28 » 08 kvě 2017, 20:27

Obchoduji se spojovákem opravdu ve velkém (miliony měsíčně a dodávám i do OEM).

Velikosti klíčů: zde je problém ten, že japonská auta jsou většinou v ISO normě a evropská v DINU. A tím, že jsme v Evropě, tak je zde většina spojováku taky v DINu. Bohužel jsem byl nucet vyměnit spojovák na civicu a na podvozku musím používat snad všechny klíče od 12ctky do 21ctky (DIN,ISO a Wuerth norma pro RIPP šrouby).

Ohledně opětovného GALVANICKÉ zinkování pro pevnostnní ocel doporučuji pročíst google. Vodíková křehkost je svinstvo a staré, už namáhané šrouby, nejsou nové z výroby. Opravdu riskujete... :)
Nejlepší je pevnostní spojovák (podvozkové šrouby atd) upravit ZINKOLAMELOVÁNÍM ( viz stránky http://anocote.cz/)
Galvanické (pomocí proudu, do pevnosti 10)- Zinkolamelové (máčení šroubů). Začíná se objednovat i zinek-nickel, ale ten je zatím málo rozvinut.

Kusový prodej umožnuje Fabory, Wuerth to bohužel neumí...

A mrkněte na tohle vlákno na honda clubu, pokud se Vám povolují spoje na autě, tak budete vědět, po čem šáhnout.
http://honda-club.cz/forum/viewtopic.ph ... highlight=

BTW šroub, co drží pásy v PSA a koncernu stojí cca 7 kč/ks. Palcový UNF 7/16, která je i na hondách ve šroubech na pásy.

Tom_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ » 09 kvě 2017, 13:41

Diky za info, taky nejsem zastancem znovu pouziti jiz jednou pouzitych sroubu, hlavne na takovy mista jako jsou naprava,ramena,brzdy,poloosy, atd. Proste mista, kde pouziti jiz "vytahaneho" sroubu muze znamenat riziko povoleni ci upadnuti nektere casti. Coz jsem jednou zazil :lol: :lol: a nikdy vice :D :D

Trinom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom » 09 kvě 2017, 21:03

Lukas28 píše:Kusový prodej umožnuje Fabory, Wuerth to bohužel neumí...
Bohužel Fabory moc automotive šroubů nemá. A chtít po nich šroub nebo matici s nákružkem, to je jako jim říkat sprostý slova. Bohužel.
ObrázekObrázekObrázek
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax. Člověka žene vpřed kritika, ne pochlebování.
Woyta: "Kvalita zatáček se dá hodnotit počtem hrobečků. Čím víc hrobečků, tím větší zábava."

mari

Příspěvek od mari » 09 kvě 2017, 21:48

vodíková křehkost se do šroubu dostane dvěma způsoby při mořením v kyselině solné ( omezit dobu moření -šrouby třeba otryskat sodou nebo balotinou )
pak v samotné lázni dříve se využívaly kyanidové lázně to už dnes kvůli ekologii moc není a jsou slabě kyselé které snižuji taky difundování vodíku

tímto omezím difundování vodíku do krystalizační mřížky na minimum a pro odstranění zbytku vodíku se následně ohřívá v peci.

jde hlavně o to že na katodě v lázni vzniká vodík H který díky malému rozměru dokáže difundovat do mřížky kovu kde se slučuje na molekulu H2 která je větší a vytváří v mřížce pnutí ... následné " žíhání k odstranění vodíkové křehkosti "

Odpovědět