Patrik - Nissan S14

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Patrik

Re: Patrik - Nissan S14

Příspěvek od Patrik » 15 lis 2015, 19:00

Takže jelikož je další v pořadí udělat kastli a začít pomalu skládat a makat na elektrice tak bylo potřeba vyzkoušet pár nových věcí jestli se vejdou atd..

Takže šel do auta na zkoušku motor s převodovkou, abych vyzkoušel svody s turbem. Bohužel jak jsem se obával tak se turbo nevejde o pár milimetrů, takže bude potřeba ještě maličko upravit podběh, což jsem měl stejně v plánu ještě stejně předělat. Jinak se mi ten novej setup moc líbí, svody pasujou naprosto perfektně na motor i turbo, je tam všude okolo mnohem víc místa a daleko lepší přístup než na bottom mount turbu, jedinou nevýhodu vidim v tom že bude výfuk pár cm od brzdovýho válce, ale tohle už mam vymyšlený jak vyřešit takže to snad taky nebude problém.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Další věc která byla třeba vyzkoušet bylo ze zvědavosti nový těhlice, rejd, atd. Původně to vypadalo docela dobře, překáželi pouze tension rods (mam rovný), seriový doraz na ramenu a maličko kastle. Takže víceméně žádnej problém, ale dneska mi došlo že jsem na autě neměl ještě stabilizátor když jsem to zkoušel, takže nahodit stabilizátor a všechno vyzkoušet znova. Bohužel přesně jak jsem nechtěl tak stabilizátor překáží dost podobně jako ty rovný tension rods, takže výměna za nějaký odsazený a vybraný tension rods mi moc nepomůže. Budu muset prodloužit spodní rameno a odsadit celý kolo v bodu otáčení, aby to fungovalo. :(

Obrázek
Obrázek

detail překážejicího stabilizátoru a tension rodu
Obrázek
Obrázek

Rozdíl těhlic GKTech vs OEM

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Ani instalace těhlic se neobešla bez problému, jelikož každej výrobce má uchycení tlumiče jinak tak jsem byl nucen ubrousit kus uchycení k těhlici, aby to šlo spasovat.

Obrázek
Obrázek

Jinak jsem s výsledkem moc spokojenej, hlavně to posunutí náboje v těhlici je super, snížení 4cm bez zásahu do geometrie nebo štelování vejšky na tlumiči.

seriová těhlice
Obrázek

GKTech těhlice
Obrázek

Takže bych se rád zeptal někoho kdo už řešil podobnej problém s tim spodnim ramenem, jestli náhodou nemá nějakej nissan o trochu delší rameno než S14, vim, že například S13 by je měla mít kratší než S14, tak jestli třeba Sky nebo Z nemá delší, neví někdo? Převařovat to nebo něco podobnýho nechci.

Předem díky za rady. :)

jagy

Příspěvek od jagy » 15 lis 2015, 20:44

Sky i Z ma lichobeznikovou napravu, takze pochybuju, ze to bude alespon podobne... Co prodlouzeni serioveho ramene?
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

Swamp

Příspěvek od Swamp » 15 lis 2015, 21:12

Parádní práce, jen by mě zajímalo, při to mmnožství práce, proč používáš na řízení ofsetový spacery, nebylo by lepší převařit nápravnici a posunout celej hřeben, určitě to pak bude tužší a jednodušší.

Patrik

Příspěvek od Patrik » 16 lis 2015, 10:04

jagy píše:Sky i Z ma lichobeznikovou napravu, takze pochybuju, ze to bude alespon podobne... Co prodlouzeni serioveho ramene?
Nakonec to tak asi dopadne, aspon na zkoušku, nevěděl by někdo o nějakym navíc? Aspon jedno.
Swamp píše:Parádní práce, jen by mě zajímalo, při to mmnožství práce, proč používáš na řízení ofsetový spacery, nebylo by lepší převařit nápravnici a posunout celej hřeben, určitě to pak bude tužší a jednodušší.
Ty offsetový podložky jsem koupil pro sychr, kdyby náhodou, neni to uplně finální řešení, je možný že k tomu převaření nápravnice ještě dojde.

mari

Příspěvek od mari » 16 lis 2015, 21:01

jagy píše:Sky i Z ma lichobeznikovou napravu, takze pochybuju, ze to bude alespon podobne... Co prodlouzeni serioveho ramene?

Sky i Z ma spodek stejný jako s13 ,s14 atd pokud tedy nejde o GTR tam je to malinko jinak

Patrik

Příspěvek od Patrik » 16 lis 2015, 21:15

mari píše:Sky i Z ma spodek stejný jako s13 ,s14 atd pokud tedy nejde o GTR tam je to malinko jinak
Přesně to jsem si myslel... nevíš jak je to náhodou s tou dýlkou ramen? Jestli nejsou nějaký delší a použitelný než ty seriový S14?

mari

Příspěvek od mari » 16 lis 2015, 21:31

vše +- stejne
Z32 stejne jako s13 (má jen širší nápravnici )
R32 na chlup stejný jako s13
R33 stejne jako s14

Woyta

Příspěvek od Woyta » 17 lis 2015, 16:36

Silentbloky motoru a prevodovky delal Mara. Mam je od nej na S13.
Nejtvrdsi variantu co vyrabel a bylo to akorat. Nez se mi zabehnul motor po GO tak trosku poskakovali sterace ale po zabehu motoru bylo vse OK.
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)

On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)

Patrik

Příspěvek od Patrik » 09 pro 2015, 22:47

Tak jednou z věcí na kterou jsem při sepisování příspěvku zapomněl jsou lepší zadní brzdy. Zadní brzdy jsou na S14 asi nejhorší věc vůbec, takže bylo nutný to nějak vyřešit. Takže jsem koukal po kompletních swapech z R33, jelikož z toho modelu pasujou bez úprav i lanovody k bubnové ruční brzdě, účinek tý sériový je fakt moc bídnej. Brzdy jsem nakonec sehnal v UK kompletní swap. Takže nebylo co řešit jen čekat než dorazí. Zkusil jsem ho hned ze zvědavosti nainstalovat a pasuje to krásně. Fakt super jak to mezi těma modelama Nissanu lze takhle jednoduše poskládat bez úprav. :D

Obrázek

Takže brzdy už kdysi vyřešený byli, ale tak nějak jsem furt pokukoval po nějakejch, který by se víc hodili k těm předním Brembo brzdám. Uplně původně jsem chtěl z R34 GTR, který pasujou bez úprav, ale bohužel moc dostupný nejsou, ale nedavno jsem díky tvrdasovi objevil variantu která se zdala líp sehnatelná - brzdy Brembo z Imprezy STi (02-07). Naštěstí to neni takovej problém jako shánět brzdy na R34 a sehnali se v pěkném stavu celkem rychle.

Obrázek
Obrázek

Opět mi to nedalo a hnedka jsem to běžel vyzkoušet. Třmeny pasujou na těhlici uplně přesně, jenom je problém v kotoučích, jelikož jsem chtěl tu bubnovou ruční brzdu a Impreza ten průměr má zase trošku jinačí tak bude třeba zachovat kotouč z Nissanu. Na kotouč ze Z32/R33 brzd to pasuje, akorát je deska o cca 6mm větší v průměru než kotouč, protože je to dělaný na kotouč 316mm. Ikdyž to lidi takhle normálně používaji, tak se mi tohle řešení moc nelíbí že ta deska bude větší než kotouč, takže vymejšlim z čeho by šel použít, aby měl průměr pro buben a odsazení stejný jako R33, pouze o pár mm větší v průměru. Napadlo mě zkusit ze Z33 a nechat ho stočit na míru v průměru a nebo výroba na zakázku. Tohle jsou věci který momentálně řešim, kdyby někoho napadlo jak by to šlo vyřešit, uvítám každou radu. :)

Obrázek
Obrázek

A tady hudba budoucnosti až mi přestane stačit účinnost bubnový brzdy. :D

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Zároveň jsem se konečně pustil do úpravy elektroinstalace celýho auta. V plánu je nejprve odstranit uplně všechny zbytečný a nepotřebný kabely a konektory a potom si přetahat pojistkovou skříň z motorovýho prostoru někam dovnitř, možná i nějakou hezčí menší, jelikož ta sériová je zbytečně veliká a zabírá moc prostoru potom udělat nový vedení k baterce včetně nových kostřících bodů po kastli a baterku přesunout nejspíš místo zadních sedaček a nebo do kufru, předělat svazek ke startéru, alternátoru a převodovce a mnoho dalšího.

Obrázek

Akorát jsem dneska přišel na to, že v manuálu nějaký barvy pinů a konektory uplně přesně nesedí. Moc nechápu čim to je, manuál je dělanej nejspíš pro zenkinu tak je možný, že by novější verze, kouki měla něco jinak ale moc se mi to nezdá. Ikdyž jsem nikdy manuál pro kouki neviděl, chtěl bych se zeptat jestli někdo náhodou někdy neviděl ten manuál pro novější verzi? Moc by mi to pomohlo...

MalTake

Příspěvek od MalTake » 10 pro 2015, 11:43

Patrik píše:Rozdíl těhlic GKTech vs OEM

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Ani instalace těhlic se neobešla bez problému, jelikož každej výrobce má uchycení tlumiče jinak tak jsem byl nucen ubrousit kus uchycení k těhlici, aby to šlo spasovat.

Obrázek
Obrázek

Jinak jsem s výsledkem moc spokojenej, hlavně to posunutí náboje v těhlici je super, snížení 4cm bez zásahu do geometrie nebo štelování vejšky na tlumiči.

seriová těhlice
Obrázek

GKTech těhlice
Obrázek

Takže bych se rád zeptal někoho kdo už řešil podobnej problém s tim spodnim ramenem, jestli náhodou nemá nějakej nissan o trochu delší rameno než S14, vim, že například S13 by je měla mít kratší než S14, tak jestli třeba Sky nebo Z nemá delší, neví někdo? Převařovat to nebo něco podobnýho nechci.

Předem díky za rady. :)
Mám jeden Amatérskej dotaz :)
Nebudeš mít problém při maximálním propružení? když si posunul kolo víš sice si opticky níž, ale riskuješ že chtíš gumou podběh
protože ten je teď blíž ke gumě a může se ti kousnout kolo třeba v rejdu při propružení právě proto že si zachoval původní Geo :)
Máš tohle zkontrolovaný, že tam máš dost místa na kolo v celym rozsahu pružení a zatáčení ? :) a jak si vyřešil zadek ?

Patrik

Příspěvek od Patrik » 10 pro 2015, 20:44

Všechno jsem to přešel a zkusil a vypadá to že by neměl být problém, ještě mam v plánu odsadit kolo o cca 1-2cm ven z auta na spodním a horním uložení, pak už by to měla být jistota. Právě kvuli tomu jsem převařoval ty podběhy přední, chtělo by to trošku možná i vzadu ale snad to nebude takovej problém.

Co se týče zadku tak tam jsem to ještě neinstaloval protože jsou potřeba stavitelný ramena, který zatim nemam. Bude se objednávat z GKTech až někdy po novym roce větší zásilka tak je vemu potom.

Jinak nemáte někdo zkušenost s odstraněním imobilizéru z auta? Bude stačit když ho odstraním a vypinuju všechnu kabeláž ze všeho na co je napojená? Co na to ecu?

Nismo200

Příspěvek od Nismo200 » 10 pro 2015, 20:58

S14A ma imo v ecu, takze by zadne kabely byt nemely. Takze pokud das Apexi, zadny imo mit nebudes :) Vychazim z toho co mi je znamo.

Patrik

Příspěvek od Patrik » 10 pro 2015, 21:14

Jo? Já myslel že to je ta krabička nad spolujezdcovo nohama, viz fotka.
immo.jpg

Nismo200

Příspěvek od Nismo200 » 10 pro 2015, 22:07

No, řekl bych že to je Zenki :) Každopádně ruku do ohně za to nedám, moje informace ke Kouki vycházejí z dob, kdy jsem plánoval swap do S13 a měl jsem právě motor, kabeláž a ecu z Kouki, přičemž řešení odstranění imo bylo nalepení čipu z NATS klíče na ecu anebo Apexi jednotkou.

Patrik

Příspěvek od Patrik » 10 pro 2015, 22:30

Právě že tuhle krabičku v autě mam taky, takže to asi fakt bude od toho, to že apexina nepodporuje ten imobilizér vim, mě jde o to abych tam neměl zbytečný kabely k nečemu co už třeba nikdy nebude. Zároveň kdybych chtěl použít seriovou jednotku třeba na první start nebo tak, tak aby to chodilo, jen nevím jestli bude stačit opravdu jen tu kabeláž odstranit ze všeho co k tomu je napojený nebo se toho bude muset dělat víc, nějaká úprava jednotky atd.. :?:

Swamp

Příspěvek od Swamp » 13 pro 2015, 19:52

Podívej se na http://www.bremboaftermarket.com v sekci search by dimension, můžeš zadat rozměry disku jakej by jsi potřeboval a vyhodí ti, kde se to používá. Mě vyskočil jen ten kotouč co už máš.

Nebylo by jednodušší dát tam druhej brzdič na kterej jde lanovod a na tyhle bremba dát hydro rukáv?

Patrik

Příspěvek od Patrik » 13 pro 2015, 21:33

Swamp píše:Podívej se na http://www.bremboaftermarket.com v sekci search by dimension, můžeš zadat rozměry disku jakej by jsi potřeboval a vyhodí ti, kde se to používá. Mě vyskočil jen ten kotouč co už máš.

Nebylo by jednodušší dát tam druhej brzdič na kterej jde lanovod a na tyhle bremba dát hydro rukáv?
Díky za tvuj čas, ale já do toho házel různý rozměry a nenašlo mi to ani jedno auto. :D

Mam ted v plánu si pujčit Z33 kotouč a vyzkoušet to, což by snad mělo vyjít. Psal jsem ještě Pavlíčkovi jestli by byl schopen ty kotouče vyrobit přesně na míru kdybych mu dal těhlici náboj a třmen, ale zatim bez odpovědi...

Třmen s ruční brzdou na lanovod jsem zrušil a opravdu už ho tam zpátky vracet nikdy nebudu. Bude buben a pakny s agresivnější směsí a když nebude stačit tak přibudou další dva třmeny.

Patrik

Příspěvek od Patrik » 27 pro 2015, 17:50

Tak proběhl další důležitej krok v před a to ostěhování kastle ke karosářovi, zdejšímu členovi Berymu, kde by měli proběhnout rozsáhlejší opravy a úpravy. Snad během měsíce by mělo být hotovo, jestli vše půjde podle plánu. Pak už se to začne snad nějak výraznějc hejbat. 8)

Obrázek
Obrázek

Jinak se maká na elektrice, která je tedka tak v 50% fázi, téměř všechny zbytečný věci jsou vymotaný, ted ještě pár blbostí a začne se s relokováním baterky a fuse boxu z motorového prostoru, ale to až bude zpět auto.

Patrik

Příspěvek od Patrik » 12 úno 2016, 00:03

Tak jsem se dnes zastavil na moment u karosáře, kde už chybí jen málo a bude hotovo. S výsledkem jsem nad míru spokojen, perfektní práce přesně jak jsem si představoval. Čekání a hledání správnýho člověka se vyplatilo. 8)

Takže pokud někdo někdy bude něco potřebovat co se karosařiny týče tak za mě můžu jen vřele doporučit! Díky Bery! :smt006

Obrázek

Odpovědět