kto poradi ohladom imprezy wrx?

pokec o čemkoliv

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
eazydaz

kto poradi ohladom imprezy wrx?

Příspěvek od eazydaz » 03 bře 2014, 11:52

Chcem si kupit nejaku 4kolku na vikendy. Rozmyslam nad audi s2 alebo subaru impreza wrx gd,kedze rozpocet na kupu je cca 6000€,max 6500..o audi toho viem velmi vela,ale subaru nic. Tak poradte prosim akou technikou disponuje impreza wrx gd,ake ma silne a slabe stranky,ake su moznosti zvysovania vykonu serioveho motora(myslim holy motor),kolko toho znesie prevodovka a diferaky,ci to ma nekaku zapinatelnu uzavierku difu atd atd. Laka ma aj mitsubishi evo,ale tie su drahe kedze to musi byt origo LHD. Vdaka za rady.

Scott

Re: kto poradi ohladom imprezy wrx?

Příspěvek od Scott » 03 bře 2014, 13:02

Tvoje dotazy jsou dost obecné, doporučoval bych trochu pročíst Subaru fora, abys trošku získal přehled a dokázal trochu konkretizovat dotazy. Když porovnáš WRX a WRX STI je tam propastný rozdíl. Protože odpověd může být taková, že silné stránky: Subaru, turbomotor, Symetrický AWD slabé stránky: technicky hůře než STI (velké rozdíly ve výbavě co se týká motoru, převodovky, difů), těžší než první generace GC, a stejně budeš chtít po čase STI... na co to auto chceš? kolik jsi ochoten do úprav investovat, možností úprav je tuna závisí jen na penězích. Obecně platí, že na WRX střevech se s minimálníma úpravama dá celkem bezpečně provozovat výkon sériového STI. Ale musíš myslet na to, že ti stále zůstane WRX podvozek, brzdy atd...
Subaru Impreza WRX STI Type R Version V
Subaru Impreza GL Wagon 1998

wlko

Příspěvek od wlko » 03 bře 2014, 16:39

ked už zvažuješ to audi ak predpokladám že ti nevadí ani staršie auto, v tom prípade by som sledoval skôr GC imprezy (napr verzia GT) pretože sú o niečo lacnejšie o dosť ľahšie a rôzne vylepšenia sú dosupnejšie :wink:

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas » 03 bře 2014, 16:45

Přesně jak píše Scott. Většina lidí, co uvažovali o WRX, nakonec skončili u STi :wink: Prvně si ale spočítej, kolik jsi ochoten do toho investovat a také si spočítej náklady na provoz. Jako víkendovka se dá vybrat i jiný japonec. Pokud ale prahneš po 4WD, pak je to něco jiného a výběr se samozřejmě zužuje. :)

eazydaz

Příspěvek od eazydaz » 03 bře 2014, 18:40

jedine 4x4 s turbom chcem..lenze cena sti je vyssia a to potom za tie peniaze si myslim,ze je lepsie mitsu evo

lukyto85

Příspěvek od lukyto85 » 04 bře 2014, 00:47

Ber sti.bude nas viac :)aj tak ho budes neskor chciet ako pisali ostatni.alebo teda evo ale radsej beSTIu ;)
WRX STI 2015

Sklenk@
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sklenk@ » 04 bře 2014, 01:27

nevím proč někdo říká že na sti nemá penízekdyž chce kupovat wrx už s tím že se vtom bude hrabat ... to radči počkám a koupím rovnou sti ... proč mít hranatý kola, když dávno už někdo vymyslel kulatý ...
BMW E36 318is M42
ex: Impreza sedan jakoturbo 97 BORO!

Honis kone, jezdis rovne?....

"Don't drive slowly. Drive fast ..." Jezza

sr20detn14
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sr20detn14 » 04 bře 2014, 03:30

STi=usetris :D
2xtrabant 601 limo/combi
fiat uno turbo
pug 106 sport
popelka ubaru justy
5xnisssunny Gti n14
vw G IV V6 2.8 4 motion
niss primera 2.0 NEOVVL
impreza wagon JDM STi bugeye 300ps
niss silvia 200 sx s 14 a forever love

Scott

Příspěvek od Scott » 04 bře 2014, 21:35

Dneska GC8 STI seženeš o dost levněji než GD WRX...

VojtePb

Příspěvek od VojtePb » 05 bře 2014, 12:29

eazydaz píše:jedine 4x4 s turbom chcem..lenze cena sti je vyssia a to potom za tie peniaze si myslim,ze je lepsie mitsu evo
Ahoj, :-) no nevím jestli Mitsubishi pořídíš laciněji než STI... Jak píší kluci záleží kolik chceš investovat... Já mam WRX STI 97 ver.3 a spokojenější už nebudu s ničím :-)... Záleží také co od toho chceš, osobně bych šel do GC8 do roku 2000..... JDM Impreza má vetší výkon než evropské GT, kuličkové turbo, má DCCD-štelování mezinápravového diffu což je strašně úžasná věc pomocí které si ladíš sílu na předek-zadek, dále větší brdy(4 pístky v předu a 2pístky vzadu, podvozek Upside-down (silné pístnice), kasle jsou v krásných stavech většinou bez koroze protože v Japonsku se nesolí.... Takže od mne jasná volba :-) co ti poradit .....A hlavně nevím teda jak na Eva ale na Rézy si myslím, že tady v ČR jsou lidé, kteří mají hodně dílů :-)
Race car: Subaru Impreza WRX STI 1996
Daily car: VW Golf 4 1,9TDi GTi 2000
Sold: Suzuki Swift 1,3 GTi 1994

Ritchma

Příspěvek od Ritchma » 06 bře 2014, 11:28

Když je tak malej rozpočet, tak bych hlavně popřemýšlel, jestli takový auto vůbec uživíš. Přece jenom tam už jsou ty náklady na provoz a případnou údržbu/úpravy trošku finančně náročnější. Já osobně bych se přikláněl k evu. Vždy jsem chtěl imprezu než jsem se svez a porovnal ty dvě auta.... Hlavně s GD wrx neni moc srandy, alespoň v tom jsem se maximálně zklamal. Když wrx, tak koupit jaký je a nechat ho v sérii. Jinak se vyplatí přišetřit a min. koupit sti.

svobyrider

Příspěvek od svobyrider » 06 bře 2014, 11:50

Ritchma píše:Když je tak malej rozpočet, tak bych hlavně popřemýšlel, jestli takový auto vůbec uživíš. Přece jenom tam už jsou ty náklady na provoz a případnou údržbu/úpravy trošku finančně náročnější. Já osobně bych se přikláněl k evu. Vždy jsem chtěl imprezu než jsem se svez a porovnal ty dvě auta.... Hlavně s GD wrx neni moc srandy, alespoň v tom jsem se maximálně zklamal. Když wrx, tak koupit jaký je a nechat ho v sérii. Jinak se vyplatí přišetřit a min. koupit sti.
Rezy se od sebe dost liší...já kdybych chtěl Rezu tak jedině do roku 2000.:D
Obrázek

https://www.facebook.com/Teamrule32

Honda civic 1.6 sport 2004 - daily
Lexus LS400 1998 205kw - sold
Honda civic typeR 2005 147kw - sold
Nissan Silvia S15 2000 184kw+ - drift,street car

Find what you love and let it kill you

Scott

Příspěvek od Scott » 06 bře 2014, 20:02

S tím rozpočtem co máš na Evo rovnou zapomeň :-D a je pravda, že ve srovnání Impreza vs. Evo, tak je pro imprezu dostupnost a cena dílů v ČR, čím nověji od první generace GC půjdeš, tím víc dostaneš daily auto na úkor zábavy a výkonu...

GeorgePB

Příspěvek od GeorgePB » 06 bře 2014, 20:28

Ritchma píše:Když je tak malej rozpočet, tak bych hlavně popřemýšlel, jestli takový auto vůbec uživíš. Přece jenom tam už jsou ty náklady na provoz a případnou údržbu/úpravy trošku finančně náročnější. Já osobně bych se přikláněl k evu. Vždy jsem chtěl imprezu než jsem se svez a porovnal ty dvě auta.... Hlavně s GD wrx neni moc srandy, alespoň v tom jsem se maximálně zklamal. Když wrx, tak koupit jaký je a nechat ho v sérii. Jinak se vyplatí přišetřit a min. koupit sti.
záleží asi na tom, v čem jsi jel :D musíte porovnávat porovnatelný.. těžko se dá porovnat evo a gd wrx :D

pokud porovnáváš evo 5-6, tak jedině s RA ver. 5-6, aby jsi měl regulérní porovnání..
Race car: Subaru Impreza Type R 1999 (testing)
Daily car: Seat Ibiza 1.9 TDi sport 2001
Sold: Subaru Impreza GT 1996
Summer: Suzuki GSX-R 600 1999

lukyto85

Příspěvek od lukyto85 » 06 bře 2014, 22:06

Ale mozno by si mal ist do eva.podla vsetkeho uz zanikllo tak nech si nejake uzijes kym sa da :P
WRX STI 2015

Ritchma

Příspěvek od Ritchma » 07 bře 2014, 10:52

Vyloženě starou rézou STi do rv 2000 jsem jel jenom jednou a celkem mě to zklamalo v porovnání s evem. Neni to zdaleka tak hravý a hlavně a to byl důvod proč jsem o impreze pak už vůbec nepřemýšlel je ten, že ty starý se nedaj importovat do austrálie, takže všechny ty zajímavější, co už tu jsou, stojí celkem nesmyslný peníze. Vzhledem k tomu že evo se dá celkem snadno a spolehlivě upravit, což u stička neni až taková sranda, volba byla jasná. Chápu že v čr tohle možná naopak hraje do karet impreze.
Ale tak jako tak bych si rozmyslel kolik s tim chceš najet a jakej budeš mít rozpočet na servis, aby si pak při prvním problému neodstavil auto na půl roku. Překvápko typu KO diff, převodovka apod se může u takhle starýho auta stát prakticky kdykoliv a pokud nekoupíš nejistej díl z druhý ruky, není to úplně nejlevnější...

Btw to že evo zaniklo není až tak jistý. Po Austrálii se šíří info z mitsubishi že se další verze plánuje...

lukyto85

Příspěvek od lukyto85 » 07 bře 2014, 21:38

O dalsom eve mozes snivat.cital so prehlasenie tusim pre nemecko alebo svajciarsko v ktorom bolo pisane ze sa do maja sa ma este predavat evoX a potom konci.mozno im dojde ze urobili chybu a ozivia tu legendu a nakoniec a o par rokov bude dalsie.mna to napriklad sere ze take auto stopli aj ked sa mi vobec nepaci ale nejako proste patri k STI.
WRX STI 2015

Odpovědět