Archicad
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Archicad
Vocode?Podle me dost jednoduchej program,sranda přichází az s renderovacima nastavbama.
97' R33 GTST Mspec2

řeším zapeklitý problém s exportem modelu z archivního formátu (pla) Archicadu 16 do Artlantisu 5 a následným rendrem.
Model uložím ve formátu atl a otevřu v artlantisu.
Artlantis mi jej vůbec v prvotním pohledu nezobrazí (uživatelský počátek nastaven v archicadu přímo u budovy).

Po vypátrání nepatrné "tečky" v 2D náhledu a nastavení kamery (včetně přiblížení) se zobrazí "poškozený/pixelatý" model. Jako kdyby byl extrémně malý, ikdyž jednotky v archicadu se zdají být v pořádku.

vůbec netuším, kde by mohl být problém, u jiných modelů se mi to nikdy nestalo
bohužel se nemam koho zeptat ...
Model uložím ve formátu atl a otevřu v artlantisu.
Artlantis mi jej vůbec v prvotním pohledu nezobrazí (uživatelský počátek nastaven v archicadu přímo u budovy).

Po vypátrání nepatrné "tečky" v 2D náhledu a nastavení kamery (včetně přiblížení) se zobrazí "poškozený/pixelatý" model. Jako kdyby byl extrémně malý, ikdyž jednotky v archicadu se zdají být v pořádku.

vůbec netuším, kde by mohl být problém, u jiných modelů se mi to nikdy nestalo
bohužel se nemam koho zeptat ...

Aha,tak to ti neporadim.Já skončil u Artlantisu 3.Ale každopádně musí byt někde blbe měřítko při,či po exportu.A Artlantis ma všechny modely před renderem takový pixelaty,zvlášť třeba ve škole na slabým kompu.
97' R33 GTST Mspec2