co nesnasis na svem aute :)

pokec o čemkoliv

Moderátoři: Amigo, riderhenry

MeTaN

co nesnasis na svem aute :)

Příspěvek od MeTaN » 01 led 2011, 19:20

prave jsme se skvele pobavil na zahranicnich strankach.. kdyz si clovek vzpomene na veci, ktere ho na svem aute se-ou, co soudruzi odflakli ve vyrobe a co prinesly zkusenosti na cestach :)))
zacnu, ted uz je to kazdopadne vek auta
dale nema drzak na piti
zere i travu kolem cesty
v lete by se v nem clovek diky neskutecnemu horku od motoru upekl :))
pokazde kdyz lezu z auta si kopnu do dveri
madlo u spolujezdovych dverich vyrobili ze slamy (uz mi ho jeden nejmenovany JDM clen na projizdce stihl urvat :D) nastesti opraveno a zpevneno diky luki :D
vselijake vrzajici zvuky, jedno zmizne objevi se dalsi :D vesmes gumove tesneni vsude mozne
kousek mensi volant tam mohli dat
nemam verzi ze zadnima sedackama (obcas by se misto navic hodilo)
slabe resene chlazeni
za vetu "necham to jeste chvili bezet at vychladnou turba" uz mne chteji vsichni upalit :D
pokazde kdyz ji vytocim tak si uchčijou ostrikovace na kapotu pul deci saponatu :D takze jsem vodu vysal pryc celou
synchrony na petce odesly snad na kazdem FD
budik teploty vody je na hovno :)
hlasky od lidi jako "hej, pekna miata" "to je dvoulitr?" a podobne :D

i pres to vsechno to auto zeru a nevymenil bych ho za nic jineho :)
co vy a vase stroje 8)
snad v tom nebudu uplne sam :)
93´Rx-7 FD

Koudy

Re: co nesnasis na svem aute :)

Příspěvek od Koudy » 01 led 2011, 20:11

Dvoukilo mám dva roky, najel jsem sním necelých 700 km.
Sežralo mi hromadu peněz a ještě sežere.
Od výroby je hromada věcí na ho*no.
Rezne.
Je poruchový.

Ale drží mě to pořád jako prase a nemůžu se dočkat až vyjedeme :D.

Civic coupe EJ6
Motor prd vydrží, převodovka už vůbec (nesnáší vysoký otáčky).
Brzdy jak na 1,2 Fábce.
Vrže.

Ale jakou auto k dennímu používání dobrý (8 pytlů cementu, nebo 6 sudů + 2 lidi :) )
Naposledy upravil(a) Koudy dne 02 led 2011, 16:52, celkem upraveno 1 x.

maca

Příspěvek od maca » 01 led 2011, 23:22

S13 mam prez 2 roky najel sem s ni 20 000km, sezrala dost penez a jeste vic sezere :mrgreen:

na mem aute me sere podvozek, brzdy a prevodovka(ale ty je to starim) pak me sere ze se na ni nemuzu na 100% spolehnout. Nikdy nevim jak dojedu domu :oops: (ale to je taky spise vada starim) A pak me sere jak o ni kazdej rika jakej je to srac co nic nevidrzi :mrgreen: Jo a pak si spolujezdci stezuji ze neni madlo. Ale zivot bez ni uz si nedokazu predstavit :smt007

B13 mam rok a az na nepovedeny vzhled a sedacky me nanapada co bych tomu vytkl 8)
GXE10

Georgee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgee » 01 led 2011, 23:31

sere mě, že jsem o tom autě nevěděl ani prd, když jsem ho kupoval a vzal jsem ho, místo abych vzal NAčko... sere mě, jaký jsou s nim pořád problémy (loni (2010) stálo 8 z 12 měsíců nepojízdný)... sere mě, kolik jsem do toho už nasypal a představa, co jsem mohl udělat, kdybych to do toho auta investoval jinak... momentálně mě sere, protože netopí a přítelkyně mi to dává sežrat, že je v něm zima... ale jinak bych neměnil :D
Proud to be a "hater" that defends Authenticity

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 02 led 2011, 00:02

Já si na Mazdu nemůžu stěžovat, až na to jak rezne, nejede, nebrzdí, převodovka je v hajzlu, nemá lsd, tečou furt benzinový hadice a žere všeho spousty, ale co mě nejvíc štve, že za ty prachy co jsem do ní dal, jsem už mohl mít starou 911 (964), ale mazda mě i přesto dál baví a ani poslední dobou nedělá problémy (stojí v garáži) :lol: ale uplynulej rok se už doufám nebude opakovat, když jsem chtěl vyjet a stál jsem 3měsíce.... a potom ještě srpnová sprcha dělovejch kroup...

co se týče hondy, tak tam neni na co bych si stěžoval, vlastně je....je hrozně vysoko, ale to se změní 8) (pokud nepočítám kroupy..)
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 02 led 2011, 00:58

Tak po 65 000 km toho je mozna az prekvapive malo :D
Pri beznem jezdeni me nejvic vadi pazvuky z interieru, strechy...
Po kazdem pohledu na rezave podbehy a prahy se na dlouhou dobu nase*u
Mlatim hlavou do steny po kazde svizne jizde, proc jsem koupil EBC Black Stuff misto nejakych pouzitelnych brzdovych desticek
Dost mi vadi celkem liny motor, ktery by mohl mit lepsi charakter (vyrobni vada :smt003 )
No ale ze vseho nejvic je asi nejhorsi moje nerozhodnost do auta investovat penize a realizovat vsechny plany... :oops:

No a zaver? Ja bych koupil znova stejne auto, max. jinou verzi MX-5 :wink:
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.

Peca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca » 02 led 2011, 11:32

Na S13 mi vadí že žádnou jízdu si nemůžu naplno vychutnat, jelikož furt čekám co se vysere :roll:
Na Cliu mi vadí přiliš citlivá páčka dálkových světel - občas je místo probliknutí zapnu. Toť vše 8)

MeTaN

Příspěvek od MeTaN » 02 led 2011, 12:10

to dvoukilo ja fakt tak nahovno? ja myslel, ze je to z velke casti povera co se i nich rika :D
ikdyz je fakt ze na projizdce jsem poprve dvoukilo videl v roznove a to se zrovna macovi motor rozhodl jet na 3valce :D
93´Rx-7 FD

Peca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca » 02 led 2011, 12:19

MeTaN píše:to dvoukilo ja fakt tak nahovno? ja myslel, ze je to z velke casti povera co se i nich rika :D
ikdyz je fakt ze na projizdce jsem poprve dvoukilo videl v roznove a to se zrovna macovi motor rozhodl jet na 3valce :D
Mechanicky je OK, pokud se nic neošidí, ale s elektrikou může být problém (cívky, CAS atd.), holt 20 let staré auto...

Koudy

Příspěvek od Koudy » 02 led 2011, 12:32

MeTaN píše:to dvoukilo ja fakt tak nahovno? ja myslel, ze je to z velke casti povera co se i nich rika :D
Je to o kusu. Když se o něj pečuje jak má, už od výroby a nejezdí v zimě, tak je prakticky bezporuchový. V opačným případě do něj nasypeš 250k a pak je taky bezporuchový :lol:

Peca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca » 02 led 2011, 13:45

Koudy píše:V opačným případě do něj nasypeš 250k a pak je taky bezporuchový :lol:
To bych se hádal ;)

Koudy

Příspěvek od Koudy » 02 led 2011, 14:02

Je to myšleno obrazně. Když budeš chtít udělat kompletní GO u S13 (motor, podvozek, elektrika, karosařina, lak) tak tě sériový auto vyjde přinejmenším na tuto cifru. Protože když to neuděláš komplet, tak se vtom za rok vrtáš znovu.

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas » 02 led 2011, 14:04

Nápaditý topic. Tak taky si postěžuji na Céro.
Co se týče kastle a všeobecného tech. stavu momentálně, tak občas rez a díky stříkání lemů je to auto "vícebarevné". Pak menší tečka na čelním skle, zrovna v zorném poli řidiče.
Podvozek je už fakt špatný, siláče, tlumiče, vše to chce nové.
Chrastí zadní díl výfuku, ale jen mezi 2500 - 2700 rpm
Motor už taky není moc v kondici, převodovka už vůbec
Kožené sedačky mají slabší boční vedení, navíc jsou dost potrhané a v létě je to hrůza, se úplně člověk spálí skoro

No a tedkom něco už z výroby
- nepředvídatelné jízdní vlastnosti (uletí ti prdel v zatáčce ani nevíš jak) díky krátkému rozvoru
- B16A1 má OBD0, tudíž napikaču ECU a elektronika oproti B16A2, který má OBD1
- je to pojízdná rakev, minimální deformační zony

Ale mám to auto rád, je to přece víc raritnější model než normál CRX, má to VTEC, super zvuk, na to stáří stále poutavý design. Budu se snažit to auto posunout dál. :wink:

maca

Příspěvek od maca » 02 led 2011, 15:11

to nastesti bylo jen tima civkama :smt003
GXE10

Winie

Příspěvek od Winie » 02 led 2011, 18:35

Civic 1,4 rok 1999
uz z vyroby: spatne poskladana prevodovka(kratka 4 a 5), malej kufr, horsi zpracovani karoserie, mekke plechy a nedomyslene uchyceni dilu ke karoserii. Jeste bych mozna vytknul horsi anatomii sedacek, ale je to 1,4. muzu bejt rad, ze tam neni lavice :lol: .
Postupem casu: drazsi nahradni dily, unikatnost dilu(na poface v cr aby clovek pohledal :roll: ), vysoka porizovaci cena, koroze
Resume: dneska bych si vic rozmyslel jestli bych ho koupil, nebo ne.

Miata 1,6 rok 1990
Z vyroby: slabsi brzdy, nulova antikorozni ochrana, spatny pomer vykonu motoru a jeho spotreby a pro vyssi postavy je to auto proste maly.
Postupem casu: nulova dostupnost dilu v cr, problemy s chlazenim motoru, problemy se zadnima brzdama a obcasne problemy s dratama od svetel.
Resume: Super vozitko pro ridice co ma chut se ucit ridit. Bez vahani bych koupil zase. Uz jen diky tomu uzasnymu rizeni :smt007
Obrázek

Spitfire

Příspěvek od Spitfire » 02 led 2011, 18:37

Mě se moje auto líbí, ale policajtům ne...
- Ty Worky sou pecka. Skoda jen ze si tady kazdej bude myslet ze to sou XXR.
- na to co si mysli cesi seru tak moc ze se to neda slovy popsat

Kousmen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kousmen » 02 led 2011, 19:13

Winie píše:nulova antikorozni ochrana, spatny pomer vykonu motoru a jeho spotreby
Bohužel musím souhlasit. Když jsem si všude četl, že žere 10l na sto, tak jsem váhal jestli si přecejenom nepořídit jiný auto s nprmální spotřebou. Ale miata je můj sen, tak jsem do ní šel. To jsem ale ještě netušil, že ve skutečnosti žere 15l... Ale protože je s ní taková zábava, tak jsem se s tou spotřebou prostě smířil.

hetzer

Příspěvek od hetzer » 02 led 2011, 19:36

Impreza MY97 2.0NA

- nepouzitelna na dalnici, furt toci min. 4 tis. ( nastesti po dalnici jedu jednou za dva roky)
- obcas chybi vykon
- ABS si nerozumi s zimakama na mokru a suchu
- zacina reznout

ale nemenil bych, jako jedno auto pro rodinu i zabavu je neprekonatelna

Georgee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgee » 02 led 2011, 19:42

nevim jak to děláte :D já jezdim s 1.6 celou dobu za ~8,5l, minimum někde na 6,8l-7l a maximum asi 13l

zam3k
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zam3k » 02 led 2011, 19:51

Georgee píše:nevim jak to děláte :D já jezdim s 1.6 celou dobu za ~8,5l, minimum někde na 6,8l-7l a maximum asi 13l
Kolik má krouťák?Není to dost 8.5L na tak lehké auto?
Honda CRX del sol EG2 B16A2
Instagram : Zam3k

Georgee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgee » 02 led 2011, 19:57

myslim, že něco okolo 140Nm

Winie

Příspěvek od Winie » 02 led 2011, 22:35

4 kousmen. pokud to jeste pomuze, tak nech fofrem vystrikat dutiny. kdyz sem videl jak ty plechy vypadaj zevnitr, tak sem docela cumel :shock: ale treba to ma kanada jinak. u ty moji se divim ze to vydrzelo jezdit dvacet let bez ty ochrany a vyraznejsich zasahu do kastle.
co se tyka ty spotreby, tak ja ji zas tolik neresim. holt ji mam jako druhy auto no. spis rikam, ze mi na ten vykon a vahu auta neprijde primerena. ale co. kdyz ji milujes, neni co resit :lol:
Obrázek

Hayabusa

Příspěvek od Hayabusa » 02 led 2011, 23:55

Opravu tolik Miatka papá :shock:

Jestli nevadí... přidam něco od kolegů z Německa... (To jsou ty dementi s divnou řečí) :smt003

BMW E30 325i 1989... (R6, 170hp, 1200kg).

Většina kousků z ČR jsou vylítaný vrzající olejničky.
Mam Třícu z Německa dovezenou před rokem a půl.
Má najeto 271tkm a jsem třetí majitel.
Najel sem zatim 7tkm... Po e30 sem skočíl místo S13tky.
A udělal sem asi dobře :oops:

Mínusy:

Rez... antikorozní ochrana neni tak kvalitní jako v dnešní době... ale když auto dostává kvalitní péči, tak nikdy nezrezne.
Tak nevim jestli dávat rez do mínusu, ale dam jí tam... (zadní lemy a podběhy, prahy, spodky dveří atd.) nic co nejde vyspravit :smt002
Kadett, Golf či jiné pojízdné **** hnijou hůř... tam hnijou i nosníky jak jsou kvalitně vyrobený :smt003

Převodovka má moc dlouhou 4 a 5.
Pořizovací cena... je za hezkej kousek z reichu se správnym motorem víc, než třeba za E36 M3, S13-S14 200sx, Subaru GT atd.
Řízení... 4ot. z rejdu do rejdu neni pro jízdu smykem nějak super, ale jde to.... dá se tam narvat řízení E36 a to má 3-3,5 ot.
Držák na pití
Ruční brzda jen na okrasu
Zadní náprava má už v sérii brutální áčka (ale vypadá to dobře :lol: :lol: :lol: )
Do 4tisíc se nic neděje až pak se sepne V-tec
V léte je v tom autě vedro jako hovado
Hlášky od lidí... "Takovou Třícu má muj strejda Dežo"... "Proč je tak drahá, když to je starej zrezlej vrak ?"
Nemá budík teploty oleje
Debilně řešenej středovej tunel (praská při driftech.... je jen na okrasu :lol: )
Rády tečou benzínové nádrže
Brzdy nejsou slabý, ale mohli být vetší :(
Lepidlo na policajty
To je tak asi všechno... na víc si asi nevzpomenu :oops:

Pár plusů:
Jedno z nejhejzčích aut na světě.
S ohledem na normy 80. let je to nadstandard. Pevná konstrukce s účinnými deformačními zónami.
Dobře uspořádaná palubní deska, kvalitní výbava, dokonalé jízdní vlastnosti... bla bla :smt003

Na co jsem hrdej... Má rádo hrubou jízdu a prasárny mu nevaděj, má skvělej zvuk, perfektní převodovku (jaká se málo vidí) a meziplyny směrem dolu taktéž skvělý což se taky málo stává...
rad pozuju na pumpe :smt003

Georgee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgee » 03 led 2011, 00:18

ještě bych k miatě NB dodal falešnej budík tlaku oleje, kterej se zapne a vypne se zapalovánim a vypovídající hodnota nulová :D jinak mě ještě u winieho zarazila nulová dostupnost dílů... to jsi asi hledal špatně, ne? já zatim všechno co jsem potřeboval sehnal tady v čr

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 03 led 2011, 03:54

jo no vidis to, falesnej budik tlaku oleje me sere taky :D
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.

Odpovědět