Auto pro zábavu

pokec o čemkoliv

Moderátoři: Amigo, riderhenry

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen » 15 led 2009, 21:32

za 100k bych tu supru nestartoval..

Lubosh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lubosh » 15 led 2009, 22:18

Neøešte prosím penìžní stránku, asi budu mìnit zamìstnání, takže penìžnì na tom budu úplnì jinde.
A auto se bude kupovat v létì, na podzim, spíš až na další sezónu
GXE10

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 15 led 2009, 22:22

Tak co potom treba 350Z nebo S2000? 8)
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.

maca

Příspěvek od maca » 15 led 2009, 22:27

Zko ne to spis S14a
GXE10

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 16 led 2009, 01:25

Porsche 911CS 930 (CS - Club Sport), nebo Porsche 911 turbo 930 (za cenu lepšího Zetka by mìli jít sehnat vpoho). 8)
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

Amigo

Příspěvek od Amigo » 16 led 2009, 08:11

moje tipy: jdm STi, EVO 6, pripadne si prekopat nissan pulsar GTi-R na LHD... pokud neresit penezni stranku, tak radsi neco neobvykleho co tu nema kazdy ;-) a ty 3 4kolky co jsem zminil vyse tu nepotkas na kazdem rohu... vsechny malo vazi a hodne jedou. Osobne bych sel do neceho s rokem vyroby max 2000

Idaho von Věšín

Příspěvek od Idaho von Věšín » 16 led 2009, 08:44

no nevím, øíkáte že supra se nevejde do 100tis a doporuèujete Ztko , evo atd.. to podle mne do 100tis taky nebude :(

co takhle èelda 4x4 turbo?? vìøím že zábavy bude dost a cena by byla kolem tìch 150tis když si vyhlídne hezkej kousek a trosku opraví ..

Osoben si ale mylsím že zábava je o síle a váze takže takže poøád si stojím na GTR / nebo spíš GTX magde :)

Idaho von Věšín

Příspěvek od Idaho von Věšín » 16 led 2009, 08:51

pokud nechceš øešit finanèní stránku veci tak za 100-150tis máš pomernì v pohodì supru s výkonem 270-300PS což sice enbude staèit na subarka a eva ale maximálku bude mít slušnou ( vím, nevyužiješ ) zrychlení kolem 6sec., bude to targa v plné výbavì ( klima atd ).
Pokud investuješ 200tis tak máš supru s 2JZ motorem a výkonem cca 330-360PSù. Furt to není top investice v pomìru cena / výkon ale je to zábavnej zadohrab s luxusním svezením.
Ad Senseiovo trable - pokud to svìøíš lidem co jsou sice dobøí na hondy ale o suprách ví prd, tak to dopadne jak to dopadlo s ním.
Bohužel supra je pomerne drahá na udržbu, na druhou starnu "bìžné díly" které potøebuješ pomerne èasto jsou zase levnejší jak na Zetko, EVO atd a nebude ti líto, že si místo znaèkového HKS výfuku za Xdesítek tisíc necháš posvaøovat výfuk za trojku, kterej ti na tehle supre udelá stejnou službu. Navíc pokud se rád hrabeš v aute tak supra nabízí neskonale možností za mín penez než zetko ( muj názor ) a "vyuèí" te na mechanika ( pokud máš zázemí ) za jednu sezonu :D NA druhou stranu pokud nemáš zázemí ( dílna ) tak si supru nepoøizuj, prootože supra vzhledem ke svému stáøí a konstrukci není "jen" na ježdení potøebuje i dost "preventivní" péèe ..
Naposledy upravil(a) Idaho von Věšín dne 16 led 2009, 16:30, celkem upraveno 1 x.

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 16 led 2009, 10:25

No se zetkem a S2K jsem vychazel z toho, ze tady padlo, aby jsme uz neresili financni stranku... :wink: Ja bych sel asi do S2K, s tvymi pozadavky. Ale to je i tim, ze rozhodne nejsem mechanik a tak me vlastnictvi treba takove postarsi Supry spis desi! :D

Smayk

Příspěvek od Smayk » 16 led 2009, 12:27

Supra je prostì srdcovka, bude tì to stát strašný peníze.
Ale stojí to za to,øadovej pøeplòovanej šestiválec to je prostì nìco nádhernýho,dala by se na to napsat celá stránka,jenže mì pak nebaví se takovýma pøízpìvkama prokousávat,tak to ani nebudu praktikovat.
Za sebe mùžu øíct,že pro tohle auto prostì už musíš bejt rozhodnutej.
http://www.youtube.com/watch?v=qE37q1oDF1s
I live in SUPRA World
Celý život bychom měli žít tak, že jednou, až se za ním otočíme, si budem moci říct: Hmm nice smoke-screen...
Obrázek

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 16 led 2009, 13:33

Idaho: teï sem se díky tobì vážnì pobavil. Prej HKS výfuk je uplnì to samí jako svaøenej zmetek za 3000,-. :lol: Ještì to chce super ebay svody za 2000,- a ebay turbo a máš tam 8000koní, jasnì, teï sem se fakt dobøe pobavil. A HKS asi ladí ty svoje díly jen tak pro srandu, ještì tady zaèni preferovat D2 a podobný jiný mrdky. A pak nemìl Trust skonèit, tak jak skonèil. :roll:
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

Peca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca » 16 led 2009, 14:39

V tomto se pøikláním k Idahovi. Myslím že zrovna u výfuku lze prohlásit, že kvalitnì udìlaný kus odvede z 90% stejnou službu jako HKS a tìch extra 10-15 tisíc se platí jen za znaèku. To samé mi øíkal chlápek z Driftworks, když jsem se ho ptal proè nenabízí HKS výfuky - odpovìï? Protože blbý Japspeed za 8k odvede stejnou službu...

Smayk

Příspěvek od Smayk » 16 led 2009, 14:43

Taky si myslím. Staèí trubka! Ale nìkdo hold musí utrácet za zbyteènosti :wink:
I live in SUPRA World
Celý život bychom měli žít tak, že jednou, až se za ním otočíme, si budem moci říct: Hmm nice smoke-screen...
Obrázek

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 16 led 2009, 14:53

Peca: tak ptat se obchodnika, proc nenabizi jednu znacku, ale nabizi jinou, resp. kdyz nabizi konkurenci, je docela hloupost. Nebo dobre, hloupost to neni, ale da se ocekavat odpoved... :wink:

Jinak obecne je jasny, ze i neznackovy vyfuk muze a urcite i casto odvede stejnou nebo podobnou praci jako znackovy, jenze jsou tu i jine veci, nez samotny vykon - mne treba i dost zalezi na tom, jestli vyfuk neco vydrzi a jestli se mi po prvni zime nerozsype, zalezi mi i na zvuku, resp. na hlasitosti, protoze v aute jezdim porad a vsude, zalezi mi i na zvhledu, protoze by me auto melo jak bavit, tak se mi i libit... No a ted je tady otazka, jestli i neznackovy, nebo nejaky horsi vyrobce muze zarucit vsechny tyto veci na stejne dobre urovni, jako treba HKS? Nevim, nemam to ozkousene a kazdy ma jine priority, ale kdyby mi nekdo vedle sebe postavil treba HKS vyfuk a nejaky noname, nebo treba ten Japspeed, tak si vyberu urcite HKS.

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 16 led 2009, 14:56

Peca píše:V tomto se pøikláním k Idahovi. Myslím že zrovna u výfuku lze prohlásit, že kvalitnì udìlaný kus odvede z 90% stejnou službu jako HKS a tìch extra 10-15 tisíc se platí jen za znaèku. To samé mi øíkal chlápek z Driftworks, když jsem se ho ptal proè nenabízí HKS výfuky - odpovìï? Protože blbý Japspeed za 8k odvede stejnou službu...
neøíkej mi, že výfuk za 3000,- bude kvalitnì udìlaný. A tøeba výfuk od HKS bude "fungovat" stejnì, ale bude lehèí a tøeba nebude rezonovat apod. Neni to "jenom" o tìch koních.
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

Idaho von Věšín

Příspěvek od Idaho von Věšín » 16 led 2009, 16:15

Awatar píše:Idaho: teï sem se díky tobì vážnì pobavil. Prej HKS výfuk je uplnì to samí jako svaøenej zmetek za 3000,-. :lol: Ještì to chce super ebay svody za 2000,- a ebay turbo a máš tam 8000koní, jasnì, teï sem se fakt dobøe pobavil. A HKS asi ladí ty svoje díly jen tak pro srandu, ještì tady zaèni preferovat D2 a podobný jiný mrdky. A pak nemìl Trust skonèit, tak jak skonèil. :roll:

Nikde sem nepsal že HKS výfuk je to samý jako svaøená mrdka, budu rád pokud se nauèíš èíst a nebudeš z mých pøízpìvku vyvozovat nic co sem nenapsal ( a pokud si nejsi jistej tak se zeptej, je tu tøeba SZ.. )

abych uvedl na pravou míru - bavil jsem se o supøe do fianèní hranice kterou jsem uvedl. V te finanèní hranici skuteène nepoznáš rozdíl mezi dobøe svaøeným 75mm výfukem ( pruchozí trubka a na konci pruchozí tlumiè se sptávným prumerem ) a originál HKS "CatBackem" ( od test pipe dozadu ) a mluvím z vlastní zkušenosti. S HKS výfukem sem koupil Kamilovu supru a dodnes je tento výfuk na bývalé senseiove supøe. Vìø mi že v té fiannèní rovine kdy motor je neodladenej a beží podstate na továrních parametrech pouze zvednutý plnicí tlak tak nepoznáš rozdíl mezi tímto výfukem a ( znovu opakuji ) dobøe svaøeným ( a z odpovídajícího prumer a materiálu ) "domácím" výfukem, který si sám svaøí.

Ano, vìøím že se tøeba one HKS nejak projeví na finálnì ladené supøe o výkonu tøeba 400PS ale v téhle fiannèní rovine to skuteène žádnou roli nehraje...
Naposledy upravil(a) Idaho von Věšín dne 16 led 2009, 16:32, celkem upraveno 1 x.

Idaho von Věšín

Příspěvek od Idaho von Věšín » 16 led 2009, 16:28

ted jsem oveøoval a omlouvám se za mystyfikaci, nejedná se o výfuk HKS ale Blitz , jehož poøizovací hodnota byla ( dle pøedhozího majitele ) cca 26tis CZK ( nutno brát cca 4roky zpet ).

testoval jsem na stejném voze dva výfuky, jeden udelaný z rovné trubky nakonec od DP jen s minmálními záhyby a pøed diferákem byla udelána pøírubu s noname koncovkou ( cena 116USD vc dopravy rok 06 ) a tu jsem menil za stávající blitz z bourané okruhovky - gtech nezaznamenal žádnou zmenu, èasy se nezmenili, ale musím potvrdit že váhový rozdíl byl - v tomto pøípade cca 5kg ( jde o koncovku a cca 1m dlouhou trubku takže ne kompletní catback ) což na tak malém kousku bylo dost a vìøím že pokud bybyl výfuk komplet odpøedu tak rozdíl by byl leký, al ekdyž se koukneš co tøeba HKS na MK3 delá tak to nemá žádné tlumièe a je jen rovná roura na konec kde je koncový tlumiè ( bavíme se konkrtne o supøe ).

pablo

Příspěvek od pablo » 16 led 2009, 19:24

jojo v tom je pravda mam sice ebay vyfuk nekde z ameriky ale zase je podstatne lechsi jak ten co sme tam svarovali puvodne. a dalsi vec hks nektere vyrobky ani nevyrabi jako je podvozej jen to prodavaj pod svoji znackou
[img]http://i307.photobucket.com/albums/nn307/77Jimmbo77/galimg2-1.jpg[/img]

panpica

Příspěvek od panpica » 17 led 2009, 08:31

Sorry za OT.
Znackovy vyfuky stojej v JPN neco mezi 8 - 12K. Takze rozdil mezi znackovym a doma delanym (plati pro japonce) neni nejak propastny. Samozrejme s dopravou do Evropy a clem se rozdil propastne zvetsuje.
S14 Zenki

tsin

Příspěvek od tsin » 17 led 2009, 12:46

panpica píše:Sorry za OT.
Znackovy vyfuky stojej v JPN neco mezi 8 - 12K. Takze rozdil mezi znackovym a doma delanym (plati pro japonce) neni nejak propastny. Samozrejme s dopravou do Evropy a clem se rozdil propastne zvetsuje.
takze ta propastnost je nakonec propastne propastna :D:D

Ryba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ryba » 17 led 2009, 14:19

tsin píše: takze ta propastnost je nakonec propastne propastna :D:D
u japoncu je dobry, ze sou vetsinou ochotny deklarovat balik jako gift nebo na malou cenu, takze se clu a dph vyhnes. A postovny za catback na miatu me z jpn stalo cca 4000,-

Jen pro predstavu:
15kg balík pres EMS z Tokya do Prahy stojí 22700yen
15kg balík pres SAL(letecky,bez pojisteni,6-13dnu) z Tokya do Prahy stojí 16500yen

jagy

Příspěvek od jagy » 17 led 2009, 14:40

Kdyz je custom udelany vyfuk dobre, tak tam nejaky veliky rozdil nebude... zalezi na jake auto, setup, apod. je to delano.
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

Lubosh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lubosh » 18 led 2009, 10:29

Doma nìco na autì udìlám, a u dìdy ještì víc, sváøet brousit, lakovat, no problemo
GXE10

Idaho von Věšín

Příspěvek od Idaho von Věšín » 18 led 2009, 13:53

LucasFreeMatch píše:Doma nìco na autì udìlám, a u dìdy ještì víc, sváøet brousit, lakovat, no problemo
ot omoc nejde spíš ta motoraøina ( mít jeøáb nebo kladku, stjan na motor a dost odvahy a peèlivosti :D )

Lubosh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lubosh » 18 led 2009, 17:15

odvaha by byla, peèlivost taky, zkušenosti nejsou, ale kdo se bojí nesmí do lesa, stojan chci kupovat, kladka není problém...
GXE10

Odpovědět