Pomoc při výběru auta

pokec o čemkoliv

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
Qvale

Re: Pomoc při výběru auta

Příspěvek od Qvale » 06 led 2012, 15:38

S13 ani S14 nekupuj, to auto te pohlti jak casove, tak financne.... I ja jsem si to na zacatku predstavoval jak Hurvinek valku.... :smt021

To Jagy: za 100k S13 s SR20DET je trosku vysmech, postavit to asi pujde, ale bude to vrazda s motorem jak se koupi a kastli na zahozeni, tak bych to videl ja...

Osobne bych se zameril na malou a lehkou predokolku... a ac to nerad rikam, tak v tehle kategorii existujou i lepsi auta jak s jpn rodokmenem... Kdyz budes ale opravdu chtit jpn auto, tak bych se asi hodne poohlizel po Primere a Almere, Jagy ma pravdu, ze v CR stoji pakatel...
Oba Nissany jsou pro me hodne zabavy za malo penez..., koupis za 50k a dost penez na dalsi upravy, a nebo jit Jagyho cestou VE....
few S2K wrecks
used to be Lancer Evolution II GSR CE9A
ママさん Suzuki Swift Sport ZC32S

maca

Příspěvek od maca » 06 led 2012, 15:59

Qvale píše:S13 ani S14 nekupuj, to auto te pohlti jak casove, tak financne.... I ja jsem si to na zacatku predstavoval jak Hurvinek valku.... :smt021

To Jagy: za 100k S13 s SR20DET je trosku vysmech, postavit to asi pujde, ale bude to vrazda s motorem jak se koupi a kastli na zahozeni, tak bych to videl ja...

Osobne bych se zameril na malou a lehkou predokolku... a ac to nerad rikam, tak v tehle kategorii existujou i lepsi auta jak s jpn rodokmenem... Kdyz budes ale opravdu chtit jpn auto, tak bych se asi hodne poohlizel po Primere a Almere, Jagy ma pravdu, ze v CR stoji pakatel...
Oba Nissany jsou pro me hodne zabavy za malo penez..., koupis za 50k a dost penez na dalsi upravy, a nebo jit Jagyho cestou VE....

vidis to cerne ja jezdil se svoji S13 2 roky bez sahnuti a jezdil sem s tim po praze denne do prace, jen sem vymenil rozvody, dal na predek novy tlumice a to vyslo i s koupi na 60k. Ale jak odeslo turbo a po jeho vymene se vsechno zaclo srat :x

chce to najit dobrej kus, a to u nas uz asi nesezenes :? Ale je pravda ze je to starost takze kdyz si nechtel STI tak tohle je to same jen to ma min koni, je tu moznost sehnat 240SX S13 i S14 by si se do tech 100k mohl vejit
Naposledy upravil(a) maca dne 06 led 2012, 16:04, celkem upraveno 1 x.
GXE10

Qvale

Příspěvek od Qvale » 06 led 2012, 16:01

Ja ale nemluvim o seriovym aute.... :lol:
few S2K wrecks

maca

Příspěvek od maca » 06 led 2012, 16:06

Qvale píše:Ja ale nemluvim o seriovym aute.... :lol:
ale ja pocitam ze kdyz to auto koupi tak ho asi nechce na rok rozebrat a davat dohromady a shanet dily 8)
GXE10

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 06 led 2012, 19:48

Doporucoval bych pokusit se v co nejvic autech projet a pak se rozhodnout podle toho, co te proste nejvic chytne. Ja bych osobne volil mezi MX-5 a Cliem 172 (ktere ale neni v seznamu) a naopak urcite nesel do CRX DelSol - nevidim u ni zadnou vyhodu oproti MX-5, snad krome zabavnejsiho motoru v pripade VTi motoru.
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.

jagy

Příspěvek od jagy » 06 led 2012, 19:58

maca píše: To Jagy: za 100k S13 s SR20DET je trosku vysmech, postavit to asi pujde, ale bude to vrazda s motorem jak se koupi a kastli na zahozeni, tak bych to videl ja...
Ja si myslim, ze to jde... ale musis si to udelat sam.

Mit volne penize, tak koupim hned dalsi Primeru - http://www.nissanclub.cz/inzerat/prodam ... osic-13235

SRi ma GTckovy podvozek, interier a obe rozpery...

Za 30tis. je SR20VE swap, za 20tis. je kratka LSD prevodovka, za 6tis. koupi pneu, za 7tis. udela komplet brzdy, za 10tis. se da udelat podvozek, za 10tis. muze udelat udrzbu... a jeste mu zbyde. Bude mit rychle, spolehlive a zabavne auto. U te S13 by napr. za ty penize teprve zacinal a rostlo by to dal...

Pro ukazku jak jezdi Primera za cca 15tis. s investici cca 20tis. :

To uz podle me hodne zajimave za opravdu par penez...
Naposledy upravil(a) jagy dne 06 led 2012, 20:08, celkem upraveno 3 x.
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

FIRE

Příspěvek od FIRE » 06 led 2012, 20:01

Qvale píše:Ja ale nemluvim o seriovym aute.... :lol:
nestraš :) ....

mám se svou s14 najeto 65000,-km z toho cca 15tis na seriový tlak zbytek 1 - 1,2bar (motor se seriovými vnitřnostmi ) , za těch 5 let co ho mám auto šlape jak hodinky .
Závady za celou dobu žádné až nedávno zlobylo dobíjení. Jinak já bych doporučul Sannyho GTI :) ..
Naposledy upravil(a) FIRE dne 06 led 2012, 21:39, celkem upraveno 1 x.

malakai

Příspěvek od malakai » 06 led 2012, 20:24

Jagy, ja verim, ze to auto bude dobre. Ale at uz to zni jakkoliv hloupe, mne se to auto musi libit. A Primera to bohuzel nesplnuje. Mym subjektivnim dojmem muzu rict, ze Nissan tech peknych aut (dostupnych) moc nemel.

Po nejake reci s Pawsonem a Libasem to zacina vypadat pro tuhle variantu: http://www.sportovnivozy.cz/15102-honda-civic-coupe-vti auto by udajne melo byt spolehlive a jsou znami vsichni ti, kterym to auto patrilo.

Vim, ze jsem na JDM foru, ale kdyz se obratim na ty evropsky plechovky, tak ja mam k Renaultu osobni averzi. Jedine co se mi libi, tak je Clio Williams, ale to jsme v uplne jine cenove kategorii. A pokud si muzu dovolit malickaty offtopic (Libas snad odpusti) tak se mi proste libi tohle: http://www.sportovnivozy.cz/22543-peuge ... 16v-zvolen

To je sympaticky trpaslik, nicmene opet francouz...ale jak se rika - nehazejme je vsechny do jednoho pytle.

Qvale

Příspěvek od Qvale » 06 led 2012, 21:03

Clio Williams je jedno z nej aut, je to silena formule (zazil jsem v nem pekny chvilky), ale daj se sehnat uz kolem 50tis, tak to nejni zadna strasna cenova relace a jinak 106 bych nechtel je to silene maly a podle me nic moc, to uz radsi 306 S16 (nej Hot Hatch 90.let) a muzu rict, ze to je uz sakra zabavny a rychly auto, jestli chces neco na okresky tak bych se po nem taky kouknul.... ceny jsou taky hodne dobry a to auto umi... :wink:

to Jagy: porad si stojim za tim ze ani sam z toho neudelas za 100tis nic dobryho (ale jde o to, co si kazdej pod tim slovem predstavuje)...
to Fire: bylo to mysleno spis z hlediska uprav a pod... to auto preci nejni mozny nechat bez nakejch uprav... :lol:
few S2K wrecks

seatik

Příspěvek od seatik » 06 led 2012, 21:21

U te mx5 se da pomoci uprav trosku mista proti serii najit. Vhohdnejsi a utlejsi sedacky,predelani konzoli sedacek...kolik meris? O jake verzi uvazujes? Je to fakt nenarocne auticko,ktere se da velmi hezky upravit a pak i hezky jede,bavis se v tom jak v STI ,ale v beznych rychlostech,servisne te nesezere. Do 100 se vejdes hrave a mas jeste spoustu penez na upravy... www.clubroadster.net :smt006
Mx5 red NA 1.8 16v 96 kw, LSD torsen type II, C Package - prodáno
Subaru BRZ sport 2.0i , my 2015 , manual -new
Subaru Forester xt 2.5T MY 2007

malakai

Příspěvek od malakai » 06 led 2012, 21:52

seatik píše:U te mx5 se da pomoci uprav trosku mista proti serii najit. Vhohdnejsi a utlejsi sedacky,predelani konzoli sedacek...kolik meris? O jake verzi uvazujes? Je to fakt nenarocne auticko,ktere se da velmi hezky upravit a pak i hezky jede,bavis se v tom jak v STI ,ale v beznych rychlostech,servisne te nesezere. Do 100 se vejdes hrave a mas jeste spoustu penez na upravy... http://www.clubroadster.net :smt006
Diky za odpoved.Kolik merim?Asi 193cm,ale bohuzel jsem ponekud narostl,bricho zatim nastesti ne :-D ale ramena.Z toho mam obavu. Co se tyka nabidky v CR,tak toho za rozumne penize moc neni max tyhle: http://m.tipcars.com/karta.php?15892160 nebo pak http://www.sportovnivozy.cz/23962-mazda-mx-5-nb-praha

Musim to nekde vyzkouset,ale kolem Brna neni nikde v soukromem prodeji ani v bazaru zadna.

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 06 led 2012, 21:57

jestli ti jde o vyzkouseni, kolik je mista, tak muzu poslouzit, ale mam verzi NB. Nemel by byt ale problem domluvit i nekoho s NAckem ;) Jinak u MX-5 hodne zalezi, kolik na celkove delce udelaji nohy a kolik trup. Ja mam 186 a je to v pohode s rezervou.
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 07 led 2012, 00:51

Ak by bol zaujem kamatat mozno este stale predava vzacnejsiu odlahcenu verziu 306 Rally- ma tam nove skrupiny OMP so 6 bod pasmi, volant OMP, novy podvozok KW V2, Powerflexy na podvozku, nerezovy 2,5" vyfuk. Kolesa Speedline, Farba biela

osiris

Příspěvek od osiris » 07 led 2012, 12:01

na Prelude 2,0 vubec nekoukej, to auto ma asi 1400kg a ten motor je strasne linej, mel jsem ho v accordu co ma stejnou vahu, jo jelo to ale urcite z toho nemas sportovni pozitek. 2,0 je strasne lina, kdyz uz prelude tak se koukej po 2,2vti kde je H22 motor ktery se daval i do atr a je tam 220hp a bez problemu se na nej shanej dily k uprave

jinak je ted myslim na prodej jedna del sol s H22 motorem coz je zajimava kombinace :-)

zyx

Příspěvek od zyx » 07 led 2012, 12:57

osiris píše:na Prelude 2,0 vubec nekoukej, to auto ma asi 1400kg a ten motor je strasne linej, mel jsem ho v accordu co ma stejnou vahu, jo jelo to ale urcite z toho nemas sportovni pozitek. 2,0 je strasne lina, kdyz uz prelude tak se koukej po 2,2vti kde je H22 motor ktery se daval i do atr a je tam 220hp a bez problemu se na nej shanej dily k uprave

jinak je ted myslim na prodej jedna del sol s H22 motorem coz je zajimava kombinace :-)
Prelude H22 jedine dovoz a nebo nejakej swap.Jinak bych chtel videt to tvoje bezproblemovy shaneni dilu.

malakai

Příspěvek od malakai » 07 led 2012, 13:19

Tak abych aktualizoval sve hledani. Po dloooooouhem rozhovoru s riderhenry (za coz mu timto dekuji) jsem chtel nakonec vyzkouset i tu MX-5. Tak jsem byl rano v Breclavi to auto vyzkouset, mno a svedomite muzu rict, ze tohle fakt nepujde :) Kdyz si tam sednu a sedacku dam uplne dozadu, tak mam stehna oprena do volantu, jsem tam tak namackany, ze ani velikost volantu to nezmeni. Navic kdyz zavru dvere, tak leve koleno a loket je uplne nepohyblive :) A posledni, temer niz z toho nevidim, protoze mam ve vyhledu sloupek a hranu strechy.

Takze asi tak :)

MR2 jsem vyskrtl taky uz z vyberu, protoze to auto budu pouzivat casteji nez jen na vikend a jen kdyz je slunecno a pokud mozno sucho. Takze mi zbyva snad uz jen Civic, Prelude, ITR.

marek.dh

Příspěvek od marek.dh » 07 led 2012, 13:42

Tak kup ITR a hotovo, máš to v sérii rozhodně nejlepší auto ve výběru, svezeš se s tím po okresce i na okruhu a díly se na ni taky dají sehnat.. akorát se nevejdeš do těch 100tis... ale stejně, je to o třídu až dvě jinde než nějaký civic vti.. kamarád má v Brně na okruhu se sériovou s 190tis km nalétanýma, bez nějakého servisu na slikách čas 2:39, což si myslím dokazuje, že to auto funguje slušně i jako série...
3 MPS - viewtopic.php?f=6&t=4914
CTR ep3 - viewtopic.php?f=6&t=3303 - prodáno
ITR track - viewtopic.php?f=6&t=3974
R.S.Progress - Racing Support / Promo & společenské akce
http://www.facebook.com/RSProgress

osiris

Příspěvek od osiris » 07 led 2012, 13:44

zyx píše:Prelude H22 jedine dovoz a nebo nejakej swap.Jinak bych chtel videt to tvoje bezproblemovy shaneni dilu.
oproti shaneni dilu na F20B je to opravdu bez problemu, nemluvim o celkovym potencialu toho motoru :-)

Qvale

Příspěvek od Qvale » 07 led 2012, 14:01

http://www.sportovnivozy.cz/24209-peugeot-306-rallye

Dojed se na to auto podivat a svez se s tim....
few S2K wrecks

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 07 led 2012, 17:44

Quale: tu 306Rally poznam uz par rokov- silne odporucam. Divim sa ze ju dava tak lacno. Chod vyskusat a asi bez nej neodides.
Pripadne kamaratovu upravenu 306 Rally- cena podobna len tam mas navyse kvalitne skoro nove Perforformance diely
Tu mas video auta ktore ma seriovy vykon okrem vyfuku, odlahcenie, upravrny podvozok a poloslicky (podobny setup ako ma spominany kamarat)

http://www.youtube.com/watch?v=ly7oP8RB ... ata_player

maxking

Příspěvek od maxking » 07 led 2012, 18:24

hmmm, pridám aj ja pár slov, kedže tú 306 Rallye vlastním :D

ak chceš zábavné daily auto, tak to je super typ. V UK je Pug dosť populárny, takže nie je problém aj s vecami na potenciálnu úpravu motora prípadne podvozka. A je neskutočne zábavný. Motor je pekne točivý, riadenie komunikatívne....mám v ňom len dve sedačky, a pár drobností von, takže hmotnosť je pod 1 100 kg

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 07 led 2012, 19:01

Noo uz tu mame aj majitela spominanej Rally- vitaj priatelu.
Prezradim na neho ze Maxking ma az nekriticky pozitivny vztah k japonskym autam- napriek tomu (ci prave preto) ze auta testuje a preslo mu rukami toho asi viac ako vacsine z nas (ak tu nie je iny motoristicky novinar tak tu asi ani taky neni:-)

eso

Příspěvek od eso » 08 led 2012, 02:20

blesk666 píše:Noo uz tu mame aj majitela spominanej Rally- vitaj priatelu.
Prezradim na neho ze Maxking ma az nekriticky pozitivny vztah k japonskym autam- napriek tomu (ci prave preto) ze auta testuje a preslo mu rukami toho asi viac ako vacsine z nas (ak tu nie je iny motoristicky novinar tak tu asi ani taky neni:-)
tak schvalne, pro zajimavost jestli mne trumfne, ja jsem mel vsechno tohle: :wink:
JDM: CTR,ITR,ATR,S2000,civic Vti 4g,5g,6g,civic Vti turbo,crx vtec,del sol,prelude 3g,4g 2.0 i 2.2vtec,5g 2.2vtec
mazda 323GTX i GTR,mx-5 1.8
celica 2.0gti,MR2 2.0gti, MR2 2.2 us
nissan s13 ca18det, s14 sr20det,sunny gti
mitsu eclipse 2.0gsi,suzuki swift gti
Evropa: BMW M3, 328i,325ix,z3 3.0coupe
renault 19 16v, clio sport,megane rs 2.0 16v
citroen xsara vts, ZXvts(shodne s 306 gti s16 krome prevodovky-5st.)
vw golf gti
dal si v rychlosti na nic nevzpomenu, ale at to neni jen OT:

pokud bych volil auto do 100tis, tak bych si jednoznacne trochu prisetril a koupil ITR, v nemecku nebo italii neni problem ji sehnat ve slusnym stavu kolem 5tis ecek
pokud bych se nutne musel vejit do stovky, tak bych volil clio sport
ke vsem autum jsem se vzdy zase vratil, takze by se dalo rict, ze vystupuji z rady a jsou necim vyjimecne....z jdm krome mitsu nissanu a suzuki a mx5 vsechno minimalne 2x, z evropy se pravidelne vracim k M3 E36 a renaultum sport,mel jsem i nekolik tech VTS ale tam je tragedie ta prevodovka :( ...nehlede na to, ze upravy jsou desne drahe a spatne sehnatelne performace dily
NS pacient...under 8
1st czech Nordschleife penzion

Peca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca » 08 led 2012, 10:40

Ehm eso, sry za OT, ale co ten podpis? :)

maxking

Příspěvek od maxking » 08 led 2012, 12:26

to eso: pekná zbierka, veľmi slušná....rozdiel medzi tebou a mnou je však v tom, že ty si tie autá zrejme vlastnil, ja na autách "len" jazdím. Ročne "vystriedam" a vyskúšam tak 70 rôznych áut. Kedže prácu robím už nejakých 12-13 rokov, tak si to môžeš spočítať. :D

k tomu výberu: chceš mať len rýchle auto na každý deň alebo auto, s ktorým chceš teraz "normálne" jazdiť a neskôr ho riadne upraviť?

Odpovědět