RX-8, S2000 nebo MX-5?

pokec o čemkoliv

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Sensei Jirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sensei Jirka » 02 dub 2008, 14:16

Tak tak, topení v tarze je luxusní :)

TommyD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TommyD » 02 dub 2008, 15:26

no Kord u tebe:) kámoš Happy hippo z rumburaci.eu od nás má taky supru targu a ta topila krásnì jako v saunì je to super
Toyota MR-2, 2.0 3s-ge -SOLD
http://vimeo.com/5487294
Drift a Grip: http://www.tyvi.cz/index.php?stranka=driftagrip

www.rumburaci.eu

Sensei Jirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sensei Jirka » 02 dub 2008, 16:19

Tak a už je kamarád tady :D je tu vítán :) 8)

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 02 dub 2008, 18:49

teda tady se ta diskuze nejak zvrhla! :lol: Tu vychytavku nad oknem zavidim - docela bych uvital vetrnou clonu, ale to se tezko shani...
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.

RX-8
Kontaktovat uživatele:

RX-8

Příspěvek od RX-8 » 03 kvě 2008, 08:45

NEesouhlasím s názorem, že wankel motor na RX-8 je nespolehlivý a sype se. Mazda udìlala velký krok vpøed a sám RX-8 vlastním dobøe se o ní starám a nemám sní žadný problém. Ve vyšších otáèkách jede krásnì a po menších úpravách budeš na sprintech král.

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 03 kvě 2008, 10:10

Vykon RX-8 by mi bohate stacil v zakladu - pred tydnem jsem s ni poprve jel a je to bomba, ten motor, ikdyz to byl zubozeny kus a jel jsem jen po dalnici.... A co se tyce spolehlivosti, tak je to predevsim o pristupu majitelu, co jsem slysel - ale kdyz uz se neco na motoru podela, tak musi jit cely ven a davat novy, protoze u nas ho proste nikdo neopravi. Coz jaksi vylucuje nakup ojeteho auta...

RX-8
Kontaktovat uživatele:

RX-8

Příspěvek od RX-8 » 03 kvě 2008, 11:10

Toto mínìní, že RX-8 tady nikdo neopraví není pravda, je pravda, že náhradní díly jsou dražší, ale kvalitní a když už nìco odejde, tak je tu mnoho šikovných lidí, kteøí to umí bezproblému opravit.

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 03 kvě 2008, 11:15

jsem rad, ze to tak je - mne v Mazde rekli tohle, a nevidel jsem duvod, proc by mne v tomto ohledu lhali, kdyz tim tvrzenim jsou sami proti sobe... A co spotreba? Kolik jsi zatim do motoru investoval? Myslim jako opravy, udrzba....

RX-8
Kontaktovat uživatele:

RX-8

Příspěvek od RX-8 » 03 kvě 2008, 13:51

Momentálnì jsem neinvestoval nic mám najeto 46000km a bez problému. Jestli to tak je tak je to možné, ale myslím si že v Mazdì trochu pøehání. :)
http://mattyquad.rajce.idnes.cz/RX-8/

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 03 kvě 2008, 16:27

No jo, krasavice! :wink: A co spotreba? Jaka je tak realna, po meste, mimo mesto? A kdyz se na to slape?

RX-8
Kontaktovat uživatele:

RX-8

Příspěvek od RX-8 » 03 kvě 2008, 17:01

Prùmìrnì kolem 15litrù na sto jak kdy podle toho jak se nato šlape. Já jezdím docela rychle takže tìch 15litrù je u mì prùmìr :). Ale u tohohle auto se nesmí koukat na spotøebu.

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 03 kvě 2008, 18:32

Kazdej kdo s autem chce jezdit kazdy den a chodi do obycejne prace se musi divat na spotrebu - 15 litru bych mohl s privrenymi oci skousnout... Ale takovyhle auticko uz bych jako ojetinu nekoupil, to uz bych si chtel sam zajet... :oops:

RX-8
Kontaktovat uživatele:

RX-8

Příspěvek od RX-8 » 05 kvě 2008, 07:30

Samozøejmnì já tohle auto nemám na cestu do práce jezdím sním jen na výlety od toho jsou jiné dopravní prostøedky. Jinak já bych si zase takovéhle nové auto nekoupil, jelikož poøizovací cena je 1mil. a po koupi se o 40 procent jeho cena sníží. To si radši koupím jeté o kterém vím, že se o nìj majitel dobøe staral.

Sensei Jirka
Kontaktovat uživatele:

Re: RX-8

Příspěvek od Sensei Jirka » 05 kvě 2008, 08:32

RX-8 píše:..............To si radši koupím jeté o kterém vím, že se o nìj majitel dobøe staral.
Což pokud neznáš majitele, tak nikdy nevíš

RX-8
Kontaktovat uživatele:

Re: RX-8

Příspěvek od RX-8 » 05 kvě 2008, 09:44

Sensei Jirka píše: Což pokud neznáš majitele, tak nikdy nevíš
To jo já ho ale znal takže stímto problém nebyl,

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 05 kvě 2008, 18:07

No jo, jenze ja zadneho majitele neznam. A koupit si novou vec ma svoje kouzlo - ikdyz cena klesa... Kdybych na to samozrejme mel. Kdyz nemam penize, tak nad RX-8 neuvazuju, od toho jsou tady automobily Skoda a podobne... :lol: No a proto nad tim neuvazuju... :roll:

stqeno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stqeno » 12 čer 2008, 19:46

No ohledne designu sem rx8 propadl uplne, dobre se v ni sedi a jezdi, co mi nesedi je zvuk motoru, vlastne zvuk wanklu jako takovy, bezvyrazny vysavacoidni odspoda az po cerveny pole furt stejny jen jako by ste pridavali volume. Spolehlivost sem na ten renesis slysel jen chvalu, asi to bude absenci turba. Apex seal drzi, samozrejme plati jako u kazdyho motoru menit olej a pekne zahrivat pred zatezi.
Dve veci ale:

Civky ze pry sou dost nachylne- sou ulozeny nad motorem a trpi teplem a casem odchazeji. Pokud nekdo vi neco bliz tak budu rad za info.

Kdyz se ten motor pak uchlasta pri nastartovani tak to uz jen tak natocit nejde. Odpojit rele od pumpy vybrat svicky(pristup nic moc) a protacet starterem doslova hodiny pripadne poradne protahnout na lane s zarazenou rychlosti. Toho sem se ucasnil a docela me to desi.

Jinak ceny jetych sou pekne, atkins performance dela repas sady a lidi co umi repasovat motor se taky najdou.

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 12 čer 2008, 20:13

No zvuk ja zboznuju, ale to je subjektivni vec, kazdy ma to svoje. Nicmene ergonomie a design jsou super. Ceny pujdou jeste vyrazne dolu pristi rok po predstaveni faceliftovaneho modelu... Nicmene zrovna RX-8 kupovat jetou je docela hazard. Jeste vetsi nez u jineho sportovniho auta... :?

Nejvetsim problemem pro me je spotreba a fakt, ze kdyz uz kupovat jete auto, tak s pruzracnou a dokonalou servisni historii. Ale kdo zaruci, ze majitel zahrival motor atd atd.

Na ty repas sady se podivam...

Zdenda

Příspěvek od Zdenda » 05 srp 2008, 18:27

stqeno píše:Kdyz se ten motor pak uchlasta pri nastartovani tak to uz jen tak natocit nejde. Odpojit rele od pumpy vybrat svicky(pristup nic moc) a protacet starterem doslova hodiny pripadne poradne protahnout na lane s zarazenou rychlosti. Toho sem se ucasnil a docela me to desi.
Sám jsem RX-8 zvažoval, protože ceny lehce jeté jsou super, ale:
1. Nízká cena ojetiny už sama nìco indikuje (a kdo si myslí že "pøechytraèí trh", tak narazí..)
2. Podobné info jako cituju od "stqeno" Vám podají i v servise Mazdy, kde mají s RX-8 zkušenosti.

Já radím jediné: 350Z 8)
(žere mi 13-15l, pokud to hodnì šetøím, tak je možné jet i pod 10l, ale pøitom mám poøád pøipravených 280koníkù k akci, brutální krouák a zvuk nad 4000ot. se nedá popsat - zatím se každý jen naježil a hledal slova 8) )

Ok, zpìt k tématu :), z toho, co jsi napsal bych bral S2000..
Nissan 350Z

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 05 srp 2008, 19:47

uz to sice neni aktualni, protoze jsem se utvrdil v MX-5, ale 350Z moc rad nemam - je to samozrejme skvele auto, ale na me pusobi jako musclecar, delanej pro americky trh. Zbytecne velky motor a vykon. Ja mam rad vysokootackove motory. Proto bych bral S2000. Krom toho se mi i vic libi! 350Z jsme na chut nikdy neprisel, ale dobry bude urcite, vsak ma takovou povest...

Smayk

Příspěvek od Smayk » 05 srp 2008, 20:35

Zdenda píše: Já radím jediné: 350Z 8)
(žere mi 13-15l, pokud to hodnì šetøím, tak je možné jet i pod 10l, ale pøitom mám poøád pøipravených 280koníkù k akci, brutální krouák a zvuk nad 4000ot. se nedá popsat - zatím se každý jen naježil a hledal slova 8) )
Co máš za pøevodovku?
I live in SUPRA World
Celý život bychom měli žít tak, že jednou, až se za ním otočíme, si budem moci říct: Hmm nice smoke-screen...
Obrázek

jagy

Příspěvek od jagy » 05 srp 2008, 20:57

Ja v 350Z jel a je to moc pekne svezeni. :wink:
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 05 srp 2008, 21:22

BTW co rikate na 350Z Cabrio? Prijde mi to jako krasnej prikald jak zprznit auto - vubec se mi to nelibi designove a o jizdnich vlastnostech toho moc nevim, ale pochybuju ze by to nejak vyrazne vyztuzili aniz by utrpela hmotnost...

Zetko se dela s nekolika typy prevodovek? Ja myslel ze to ma jenom jeden manual!

Smayk

Příspěvek od Smayk » 06 srp 2008, 13:50

riderhenry píše:BTW co rikate na 350Z Cabrio? Prijde mi to jako krasnej prikald jak zprznit auto - vubec se mi to nelibi designove a o jizdnich vlastnostech toho moc nevim, ale pochybuju ze by to nejak vyrazne vyztuzili aniz by utrpela hmotnost...

Zetko se dela s nekolika typy prevodovek? Ja myslel ze to ma jenom jeden manual!
Ještì tiptronik a to je teda mizérie,jestli je i èistej automat to nevím,ale z toho tiptronicu jsem byl hodnì zklamanej,proto se ptám co má za pøevodovku,zajmalo by mì jak to jede s manuálem ?
I live in SUPRA World
Celý život bychom měli žít tak, že jednou, až se za ním otočíme, si budem moci říct: Hmm nice smoke-screen...
Obrázek

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 06 srp 2008, 15:17

Tiptronic? Ten bude asi tak malo rozsirenej a spatnej ze jsem o nem v zadnym testu neslysel ani slovo... No fuj!

Odpovědět