S2000 vs. EVO VIII

pokec o čemkoliv

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Bono83

Příspěvek od Bono83 » 05 kvě 2009, 21:11

Videl som ze v tom fifth gear raz porovnavali evo vs golf GTi a tam vyhral golf. Pokusim sa to aj najst. Sorry je STI vs Golf . :oops: http://www.youtube.com/watch?v=MzB6C1MquLI
Naposledy upravil(a) Bono83 dne 05 kvě 2009, 21:13, celkem upraveno 1 x.

Amigo

Příspěvek od Amigo » 05 kvě 2009, 21:12

willy2.0 píše:JJ je to i vidìt na videu,že auto(6ka) je hravýý a 6,5ku mìl kamarád,bude to z tìch všech Evolucí dle mì,nejživelnìjší svezení...
Já elektroniku všude vypínám,ale navolit si šotolinu,nebo sníh...nebo si pøepnout víc procent na zadek nebo nechat 50:50,to si myslím,že,nemá jakoby elektronikou"otravnou,nic spoleènýho a na paní je vidìt,že si to neskuteènì užívá a dává v obou autech :lol:
ja myslel spis elektroniku, ktera ti to meni sama za jizdy podle toho jak mas kola, kolik plynu, co rika senzor pricneho a podelneho zrychleni atd... tohle nemusim, ale mit moznost prepinat mezi rezimy do kterych el. nezasahuje je urcite dobre, sam jsem mel DCCD ze :-)
Bono83 píše:Videl som ze v tom fifth gear raz porovnavali evo vs golf GTi a tam vyhral golf. Pokusim sa to aj najst.
nebyla to nahodou impreza WRX??? mozna se pletu ale...
jdm WRX STi type-RA ver.5 - SOLD

Bono83

Příspěvek od Bono83 » 05 kvě 2009, 21:15

Kurna to je rychlost, bola to impreza.

willy2.0

...

Příspěvek od willy2.0 » 05 kvě 2009, 21:34

Amigo píše:ja myslel spis elektroniku, ktera ti to meni sama za jizdy podle toho jak mas kola, kolik plynu, co rika senzor pricneho a podelneho zrychleni atd... tohle nemusim, ale mit moznost prepinat mezi rezimy do kterych el. nezasahuje je urcite dobre, sam jsem mel DCCD ze :-) nebyla to nahodou impreza WRX??? mozna se pletu ale...
Jasnì já to pochopil,reagoval sem,tak,že v tomhle pøípadì to fakt není zlo,jako ty aktovní difece...
Je škoda,žes to Subo prodal,to auto musela bejt bestie..
Hele jaká byla spotøeba,abych pøiipravil budoucího majitele,nebo snad vystrašil :lol: ??

willy2.0

Příspěvek od willy2.0 » 05 kvě 2009, 21:37

Bono83 píše:Videl som ze v tom fifth gear raz porovnavali evo vs golf GTi a tam vyhral golf. Pokusim sa to aj najst. Sorry je STI vs Golf . :oops: http://www.youtube.com/watch?v=MzB6C1MquLI
nepøekvapilo mì to,dalo se to èekat,nechápu ani moc smysl WRXa"...je to polovièatý auto"pro mì,proè jít do nìj,jedinej dùvod??
Radši,hravou pøedokolu,než poddimenzovanou ètyøkolku,možná new verze s 260ps bude na tom líp,ale pak nechápu,proè nemá STI vìtší výkon...asi to pøijde.

Amigo

Re: ...

Příspěvek od Amigo » 05 kvě 2009, 21:41

willy2.0 píše:Jasnì já to pochopil,reagoval sem,tak,že v tomhle pøípadì to fakt není zlo,jako ty aktovní difece...
Je škoda,žes to Subo prodal,to auto musela bejt bestie..
Hele jaká byla spotøeba,abych pøiipravil budoucího majitele,nebo snad vystrašil :lol: ??
na dalnici jsem jel jednou 110-130 rychlost, par vyletu do omezovace rychlosti ve 180 a to jsem mel tesne pod 10.
bezne jsem mel tak 11-14, ale osobne bych rekl ze jsem tomu moc nenakladal, pokud jsem neujel aspon 10km aby se poradne motor zahral, tak jsem tomu nedaval vubec, potom jen tak s rozumem, precejen to bylo prvni opravdu rychle auto a jak je znamo, tak 4kolka drzi, ale jak se urve tak je pruser, coz jsem nechtel...
zere to min jak nove STi, ptz to ma o dost kilo mene

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 05 kvě 2009, 22:12

nove STi ma ale zase tu debilni elektroniku, ktera je alespon v tomto dobra (stejne bych to ale nechtel) - ma nekolik modu a diky tomu se da jezdit i pod 10, kdyz jedes treba na dovcu (alespon mi to tvrdil majitel). Ja bych sice WRX nechtel, ale jeho smysl teda chapu, je to konkurent, a to sakra dobry, pro cenove srovantelna auta. Rozhodne bych ho radeji nez Golf GTI, ikdyz je mozna objektivne lepsi GTI.
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.

willy2.0

Re: ...

Příspěvek od willy2.0 » 05 kvě 2009, 22:20

Amigo píše:na dalnici jsem jel jednou 110-130 rychlost, par vyletu do omezovace rychlosti ve 180 a to jsem mel tesne pod 10.
bezne jsem mel tak 11-14, ale osobne bych rekl ze jsem tomu moc nenakladal, pokud jsem neujel aspon 10km aby se poradne motor zahral, tak jsem tomu nedaval vubec, potom jen tak s rozumem, precejen to bylo prvni opravdu rychle auto a jak je znamo, tak 4kolka drzi, ale jak se urve tak je pruser, coz jsem nechtel...
zere to min jak nove STi, ptz to ma o dost kilo mene
hm hm..no uvidíme,spotøebu prej pøežije nìjak...bude to víkendovka jen,je to náhrada za Ducatti monopost :lol: položil to,ikdyž umìl...snad podruhé ošklivì,jezdí kudlu i do zatáèek,vjel mu nìkdo do protismìru a musel se vyhybat do svodidel,bylo vymalováno:( ...a tohle Subo bude náhrada za motorku,osobnì mi nevadí rychlá jízda v autì,ale na motorku mì nikdo nedostane,takže z mýho pohledu to dobøe vyøešil,auto je snad bezpeènìjší a sem rád,že je mezi náma.

willy2.0

Příspěvek od willy2.0 » 05 kvě 2009, 22:25

riderhenry píše:nove STi ma ale zase tu debilni elektroniku, ktera je alespon v tomto dobra (stejne bych to ale nechtel) - ma nekolik modu a diky tomu se da jezdit i pod 10, kdyz jedes treba na dovcu (alespon mi to tvrdil majitel). Ja bych sice WRX nechtel, ale jeho smysl teda chapu, je to konkurent, a to sakra dobry, pro cenove srovantelna auta. Rozhodne bych ho radeji nez Golf GTI, ikdyz je mozna objektivne lepsi GTI.
no hele kamarido ho má taky,již dlouho,dovezl to z ameriky a pod 10litrù to je pohádka o smolíèkovi,možná totální šetøil se na to dostane.
Jinak auto je hravý,ale poèítej,že jak jedeš kudlu,jde to ze silnice obèas,ta váha,je to fakt tìžký:(
Jinak WRXo já nevím,nemusím VW,ale GTI se jim povedlo,rozhodnì bych šel radši do Golfa...opravdu mi pøijde WRX zbyteèné nìjak,aspon to staré,uvidíme new evoluce ted,poèkám si na test...Je to jako kdyby udìlali EVO s 230ps,chtìl bys ho?A rozhodnì máš za tu cenu tøeba Megan R26,kterej jede jak STI na okrsce...mnohde víc i a žere nula nula prd:shock:
nebo Corsu OPC,nebo klíštì,èi CTR8g,vše ti bude dìlat radost víc a za mín penìz...Jen na snìhu bude lepší :D

Elviiis

Příspěvek od Elviiis » 06 kvě 2009, 07:12

mno o sti jsem taky uvazoval hodne uzivatelu rika ze je hravejsi nez evo... ale jak jsem tak koukal tak za cenu eva8 se da koupit evo6 coz je vuz ktere by mi asi delal vice radosti...
TOYOTA CELICA 4wd TURBO CARLOS SAINZ 1992 153KW = FUNNY
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a f TDIcku i kliiimu to ma 81KW = DAILY

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 06 kvě 2009, 10:03

No jo, je par lepsich konkurentu nez WRX, ale taky dost horsich, a taky se prodavaji. Navic WRX jeste vynika prave pohonem. Ja bych treba do Golfa nesel, protoze je to "Das Auto" a navic jsou i pro me mnohem lepsi konkurenti. Taky razim filosofii, ze radeji budu mit nekvalitni interier, nez aby se setrilo na podvozku (viz. JDM a US verze Civicu vs. EU verze...).

Amigo

Příspěvek od Amigo » 06 kvě 2009, 11:22

willy2.0 píše:no hele kamarido ho má taky,již dlouho,dovezl to z ameriky a pod 10litrù to je pohádka o smolíèkovi,možná totální šetøil se na to dostane.
Jinak auto je hravý,ale poèítej,že jak jedeš kudlu,jde to ze silnice obèas,ta váha,je to fakt tìžký:(
Jinak WRXo já nevím,nemusím VW,ale GTI se jim povedlo,rozhodnì bych šel radši do Golfa...opravdu mi pøijde WRX zbyteèné nìjak,aspon to staré,uvidíme new evoluce ted,poèkám si na test...Je to jako kdyby udìlali EVO s 230ps,chtìl bys ho?A rozhodnì máš za tu cenu tøeba Megan R26,kterej jede jak STI na okrsce...mnohde víc i a žere nula nula prd:shock:
nebo Corsu OPC,nebo klíštì,èi CTR8g,vše ti bude dìlat radost víc a za mín penìz...Jen na snìhu bude lepší :D
tu Corsu OPC jsi myslel vazne??? co vim tak OPC jsou tak nedotacive ze to snad az neni mozne :roll:

willy2.0

Příspěvek od willy2.0 » 06 kvě 2009, 11:27

Amigo píše:tu Corsu OPC jsi myslel vazne??? co vim tak OPC jsou tak nedotacive ze to snad az neni mozne :roll:
nedotáèivá je Astra,Corsa je skvìlá bavila mì stejnì jako Clio...a to sem si øíkal,že bych to nikdy o Opelu neøekl :lol:

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 06 kvě 2009, 11:35

Corsa je vyborna, alespon co jsem cetl v testech. Ja bych ji ale nechtel, ten optipaket na me pusobi dost lacine a Clio bude o dost lepsii... :wink: Skoda ze zatim neni Mazda 2 MPS, ikdyz i ta 1.5 GT neni spatna, nicmene "sportovni" se ji rikat urcite neda...

willy2.0

Příspěvek od willy2.0 » 06 kvě 2009, 12:35

riderhenry píše:Corsa je vyborna, alespon co jsem cetl v testech. Ja bych ji ale nechtel, ten optipaket na me pusobi dost lacine a Clio bude o dost lepsii... :wink: Skoda ze zatim neni Mazda 2 MPS, ikdyz i ta 1.5 GT neni spatna, nicmene "sportovni" se ji rikat urcite neda...
jel sem dost ve dvou,vždycky bych se postavil za Clio,ale ona je fakt taky dobrá....Ale srdce øíká Renault :lol:

Roverman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roverman » 06 kvě 2009, 20:31

no je fakt že do tý S2000 nic nedáš. to nemá ani kastlík u spolujezdce, což mnì dostalo. je tam jen síka asi na pití.
neví nìkdo jako spotøebu má NSX neob NSX-R?

co takový 350Z to je v podobný cenový relaci? ikdyž prej nic moc co se týèe zábavy..
Honda Civic EG6 VTI

jagy

Příspěvek od jagy » 06 kvě 2009, 20:35

Myslim si, ze Zko prave zabavne bude. Ale v primce nebo na trat bude pomalejsi, neohrabanejsi.
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

Amigo

Příspěvek od Amigo » 06 kvě 2009, 20:44

jj Ztko bych rek ze bude fun, ikdyz vazi dost kg, takze nebude tak mrstne jako treba evo/sti

MajoHclubSK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MajoHclubSK » 06 kvě 2009, 21:40

jagy píše:Myslim si, ze Zko prave zabavne bude. Ale v primce nebo na trat bude pomalejsi, neohrabanejsi.

Co sa tyka zrychlenia tak Zko ma lepsie zrychlenie ako Sko,najma kvoli tomu,ze zatah je odspodu a linearnejsi a zabavne je dost,najma preto,ze je vypocitatelnejsie ako Sko.
www.HondaClub.sk

Dejf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dejf » 07 kvě 2009, 05:12

jagy píše:Myslim si, ze Zko prave zabavne bude. Ale v primce nebo na trat bude pomalejsi, neohrabanejsi.
vykuchat a je pokoj :D
Honda S2000
Honda FR-V
Honda Jazz

Elviiis

Příspěvek od Elviiis » 07 kvě 2009, 09:56

Mno nad zedkem jsem tez uvazoval ale opravdu mi prijde dosti neohrabane... verim ze diky mamutimu motoru bude pekne brat spodky ale je opradu kolos... navic z s2000jde za relatyvne malej peniz rekneme 40tis dostat cca 270ps... pomoci sani vyfuku a vacek... a pak se vykonova ztrata nad eskem rozplyne jak para nad hrncem... o evu nemluve...

tim jsem chtel rict ze evu staci lehce poladit soft u komarka nechat ho dychat a tecch 300k tam je taky...
TOYOTA CELICA 4wd TURBO CARLOS SAINZ 1992 153KW = FUNNY
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a f TDIcku i kliiimu to ma 81KW = DAILY

jagy

Příspěvek od jagy » 07 kvě 2009, 10:33

S tim ladenim Ska bych to nevidel, tak jednoduse. :wink: Uz v serii je to nasponovany motor a 30koni nedostanes urcite tak jednoduse.
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 07 kvě 2009, 11:06

rozhodne by som si Z-tko skusil skor ako ho odsudis za prilisnu muskulativnost predcasne. zo Z-tka dostenes takisto viac ponikov upravami-ale ako z kazdej atmo drahsie ako z turba. je to vodicsky hodne dobre auto

stqeno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stqeno » 07 kvě 2009, 11:59

amigo neni prave to prepinani rezimu dccd prave to jak ma zasahovat a ridit diferaky elektronika?

Elvisi: netusim zda si to uvedomujes ale tech 30kw te bude stat mozna 2krat vic jak 50kw u Zka, urcite si videl krivku vykonu a kroutaku toho motoru takze delat ostrejsi na bezne jezdeni bych ho uz urcite nehctel.
NAvic aftermarket svody vyfuky vetsinou zhorsi vykonove paramtetry Ska, je to tam fakt navrhnuto skro dokonale, abys se nekam dostal musis hledat vybirat a nasledne mastne platit. JA bych ti ale poradil na Sko zadnej vyfuk zadne vacky zadne svody ale radialni kompresor Rotrex a water to air IC co nejkratsi saci trakt.Low boost. Myslim ze to je jedina cesta jak ladit Sko na silnice. Vse ostani nema smysl uz kuli tomu ze ten mtor je vysponovanej a dalsi sponovani ti prinese sice vykon na full trothle ale na okreskach kde je potreba prave tu pruznost tam se to zhorsi rapidne.

Skoukni si Rotrex.dk je tam kopec manulau i pro vypocet vhodneho kompresoru pro cilovy vykon a typ motoru. Pak si skus vyhledat Water to air IC od firmy paxton s recirkulaci no a pak vhodnou jednotku.
Vyhoda radialniho komresoru oproti kompresoru objemovemu(sroubovemu) je jeho mnohem nizsi odpor ktery neroste s otackama geomtrickym radem jak u Lysholma takze absolutne nedeformuje krivku kroutaku a vykonu a dobre vybraty kompresor udrzuje cca stalej boost po celem rozsahu vyuzitelnych otacek. Chova se to jak auto s vetsim NA motorem i tou responsi.

willy2.0

Příspěvek od willy2.0 » 07 kvě 2009, 12:47

V Kagegi racing,sme øešily zetko...
kamarád ho staví,respektive koupil lehce bouraný,dává ho dohronady,krásnej kousek,tìším se na svezení...
no Docela nás tam vydìsily páè tvrdily,že tam dost odcházej pøevodovky a motory na nom??máte s tím nìkdo zkušenost??myslel sem,že Nissan je solidní,nechce se mi tomu vìøit moc...
Ale dost mì pøesvìdèily v tom,že svý práci rozumìj,asi na tom nìco bude..
Tøeba umìj odstranit i defekt",kvùli kterýmu odcházeli motory na prvních S2000 Hondicích...šlo tam o špatnej ostøik olejem,ted nevím jestli kliky pøímo,jejího mazání,tenkrát kvùli tomu Honda i auta svolávala,ale všichni to neabsolvovali,proto,se stane obèas nìjakej defekt ještì,na jinak skvìlým autì...
Celkovì se mi Zetko moc líbí,myslím,že je to pìknej kompromis všeho,dá se s ním jezdit každej den a líný to taky nebude,urèitì ne,taky tak kousavý na mokru:))

Odpovědět