Dovoz a přihlášení/registrace RHD vozidla
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Dovoz a přihlášení/registrace RHD vozidla
přišli clonky na Silvii S13 z 3D tiskárny, materiál je nerez :
ahoj všem,
mám požadavek od zákazníka na Subaru Legacy, tak tady je pár obrázku, ať se můžete podívat :
mám požadavek od zákazníka na Subaru Legacy, tak tady je pár obrázku, ať se můžete podívat :
Ahoj, mám jen rychlou otázku.
Je nějaký rozdíl v pojištění JDM oproti běžnému evropskému automobilu? Zajímá pojišťovny, že VIN je kratší? Jaké s tím máte zkušenosti?
dík
Je nějaký rozdíl v pojištění JDM oproti běžnému evropskému automobilu? Zajímá pojišťovny, že VIN je kratší? Jaké s tím máte zkušenosti?
dík
tak Subaru Legacy Twin Turbo co je kousek nahoře se prodalo za 144 000 jenů
tedy cca 30 000,-
tedy cca 30 000,-
Zdarec,
cili tu se vesele prihlasuji RHD bez problemu jo?
Mam nejaky zpravy, ze pry v EU je problem prihlasit RHD, ze jak UK opustilo EU, tak se pry s RHD nepocita, ze to neni v zadnym clenskym state.
Ale jak vidim, moc pravdy na tom neni teda
cili tu se vesele prihlasuji RHD bez problemu jo?
Mam nejaky zpravy, ze pry v EU je problem prihlasit RHD, ze jak UK opustilo EU, tak se pry s RHD nepocita, ze to neni v zadnym clenskym state.
Ale jak vidim, moc pravdy na tom neni teda
Mazda RX-8 R3, r.v. 2009, dovezena z UK po vlastní ose 1.12.2018
Irsko, Malta a Kypr jsou ještě součástí EU a tam pokud vím jsou RHD auta.
To Awatar - správná a dobrá odpověď
Ahoj všem
,
před pár dny jsem narazil na tohle fórum/téma, poctivě si pročetl vše od prvního příspěvku od Machy_CZ, až po poslední příspěvky od eaerbr . Jsem nadšený kolik informací tady je, hodně z Vás sdílí vlastní zkušenosti a postřehy.
Dalo by se říct, že jsem další "blázen" do JDM. Kromě těch aut, mám k Japonsku blízko obecně (žena, rodina,...). Pokaždé co jsem navštívil JP jsem žasnul nad několika věcmi: kultůra, krása dané země, jídlo a AUTA. Prostě první svezení v kei car mě uhrnalo (Honda N box custom je můj favorit
). Následovalo svezení v různých dodávkách, priusech a elektor autech...prohlídka několika sporťáků Supra, Celica, S200... prostě láska na první pohled
Nad těmi auty, jsem při každé návštěvě přemýšlel víc a víc, až to dospělo do stádia, že bych fakt nějaké JDM chtěl řídit tady v CZ (našel se konečně rozpočet), a ideálně si to všechno sám zařídil a nechal přivézt (možná jsem blázen, ale rád zkouším nové věci, a hledám rozptýlení mimo svojí nudnou kancelářskou práci
).
Než jsem narazil na tohle fórum, zjišťoval jsem si možnost dovozu z Japonska přes své známé a známé známých, kteří tahají většinou auta z Německa, EU a někteří USA. Většinou zněla jejich odpověď stejně: jsem blázen, ať na to zapomenu, že to za to nestojí atd. Zmínili věci typu světla, homologace, pásy, skla atd.... většina věcí je tady na fóru hezky rozebrána. Po přečtení tady toho všeho, si nemyslím, že je to nemožné a že by to byla až taková hloupost a já byl takový blázen...
Plánuju cestu do JP letos v sprnu (pokud Covid a situace dovolí), za pár týdnů jdu na ambasádu do Prahy ohledně víza (aby mě vůbec do JP pustili) a tak mě napadlo, jestli by eaerbr měl čas na kafe a poskytl pár cenných rad začátečníkovi. Na oplátku nabízím lahvinku (nebo dvě) domácí moravské ze zahrádky
Díky za přijetí do skupiny
Ondra
před pár dny jsem narazil na tohle fórum/téma, poctivě si pročetl vše od prvního příspěvku od Machy_CZ, až po poslední příspěvky od eaerbr . Jsem nadšený kolik informací tady je, hodně z Vás sdílí vlastní zkušenosti a postřehy.
Dalo by se říct, že jsem další "blázen" do JDM. Kromě těch aut, mám k Japonsku blízko obecně (žena, rodina,...). Pokaždé co jsem navštívil JP jsem žasnul nad několika věcmi: kultůra, krása dané země, jídlo a AUTA. Prostě první svezení v kei car mě uhrnalo (Honda N box custom je můj favorit
Nad těmi auty, jsem při každé návštěvě přemýšlel víc a víc, až to dospělo do stádia, že bych fakt nějaké JDM chtěl řídit tady v CZ (našel se konečně rozpočet), a ideálně si to všechno sám zařídil a nechal přivézt (možná jsem blázen, ale rád zkouším nové věci, a hledám rozptýlení mimo svojí nudnou kancelářskou práci
Než jsem narazil na tohle fórum, zjišťoval jsem si možnost dovozu z Japonska přes své známé a známé známých, kteří tahají většinou auta z Německa, EU a někteří USA. Většinou zněla jejich odpověď stejně: jsem blázen, ať na to zapomenu, že to za to nestojí atd. Zmínili věci typu světla, homologace, pásy, skla atd.... většina věcí je tady na fóru hezky rozebrána. Po přečtení tady toho všeho, si nemyslím, že je to nemožné a že by to byla až taková hloupost a já byl takový blázen...
Plánuju cestu do JP letos v sprnu (pokud Covid a situace dovolí), za pár týdnů jdu na ambasádu do Prahy ohledně víza (aby mě vůbec do JP pustili) a tak mě napadlo, jestli by eaerbr měl čas na kafe a poskytl pár cenných rad začátečníkovi. Na oplátku nabízím lahvinku (nebo dvě) domácí moravské ze zahrádky
Díky za přijetí do skupiny
Ondra
Pokud neplánuješ jet do Japonska na déle jak 90dnů, tak vízum nepotřebuješ. V letadle akorát vyplníš celní prohlášení, který ti tam daj a to je všechno. Zkontrolují ti dokumenty a zavazadlo a můžeš na japonskou půdu.
https://www.mzv.cz/jnp/cz/encyklopedie_ ... /visa.html
Jo jo, bejvávaloAwatar píše: ↑27 kvě 2021, 13:57Pokud neplánuješ jet do Japonska na déle jak 90dnů, tak vízum nepotřebuješ. V letadle akorát vyplníš celní prohlášení, který ti tam daj a to je všechno. Zkontrolují ti dokumenty a zavazadlo a můžeš na japonskou půdu.
https://www.mzv.cz/jnp/cz/encyklopedie_ ... /visa.html
Já mám čas vždy, ale chce mě to potkat na dílně - mám tam fotky a suvenýry
Takže stačí přijet do Nehvizd, Pražská 39 v 8:30 až 17:00 a mužem probrat cokoliv.
Jinak plánuji cestu do Japonska na tři měsíce abych se naučil japonsky, jen nevím jestli to bude teď nebo radši až příští rok…
Takže stačí přijet do Nehvizd, Pražská 39 v 8:30 až 17:00 a mužem probrat cokoliv.
Jinak plánuji cestu do Japonska na tři měsíce abych se naučil japonsky, jen nevím jestli to bude teď nebo radši až příští rok…
Subaru Legacy Blitzen
prodáno za cca 50 000,-
prodáno za cca 50 000,-
Aha, to sem nevěděl, to je celkem naprd, tak to si asi radši počkám až to nebude tak problematický.Ondra603 píše: ↑27 kvě 2021, 18:06Jo jo, bejvávalo. V současné době (Covid19) potřebuješ do JP vízům/povolení i na dobu do 90dnů... 14dní karantény (3dny hotel u letiště a zbytek kde uznáš za vhodné, ale během těch 14dní nemůžeš použít žádnou veřejnou dopravu). V mém případě řeším vízum na 6 měsíců+, tak uvidíme
![]()
dlouho jsem se neozval, ale funguju
přihlášení MB SL500 z Japonska - auto hned odjelo na Slovensko
přihlášení MB SL500 z Japonska - auto hned odjelo na Slovensko
samozřejmě už taky dopadla Silvia S13
a ještě jedna Impreza
ahoj všem, další auta na značkách :
Skyline
Impreza Spec C
Skyline
Impreza Spec C
další JDM kára na značkách :
ahoj, další Evo na značkách :
zdar všem, povedlo se přihlásit další Evo :
ahoj všem jen info, přemýšlel jsem co možná bude zajímavé Subaru a narazil jsem na Levorg GT a Levorg STI, jestli jsem správně pochopil specifikace, tak boxer 2,4 l, přímý vstřik a 300 Hp a 408 Nm, pro představu přikládám ceny dnes :
Levorg 2,0 GT, 2014, najeto 77 600 km, cena v Bremerhavenu 1 455 000 Y
Levorg STI, 2017, najeto 72 200 km, Eyesight, cena v Bremerhavenu 2 550 000 Y
Levorg 2,0 GT, 2014, najeto 77 600 km, cena v Bremerhavenu 1 455 000 Y
Levorg STI, 2017, najeto 72 200 km, Eyesight, cena v Bremerhavenu 2 550 000 Y
Rad bych pridal zkusenost s prihlaseni mojeho voziku - od zacatku do konce komunikovan se mnou komplet proces a povedlo se i prihlasit i dle casoveho odhadu na zacatku. Takze za me superspokojenost a muzu doporucit.

"všichni hazej argumenty jak by jezdili zavody a jezdi v aute se 100hp" Kdyz ona ta felicie vic nema :D
ahoj všem,
někdo se mě ptal na Silvii S15 Spec-R, tak tady je výsledek :
Nissan Silvia Spec-R, 1999, 107 600 km, bouraná - R, cena v Bremerhaven 2 200 000 Y
Nissan Silvia Spec-R, 1999, 76 200 km, stav 3,5, cena v Bremerhaven 4 200 000 Y
Nissan Silvia Spec-R, 1999, 164 200 km, stav 3, cena v Bremerhaven 2 700 000 Y
Nissan Silvia Spec-R, 2000, 106 100 km, stav 4, cena v Bremerhaven 3 200 000
někdo se mě ptal na Silvii S15 Spec-R, tak tady je výsledek :
Nissan Silvia Spec-R, 1999, 107 600 km, bouraná - R, cena v Bremerhaven 2 200 000 Y
Nissan Silvia Spec-R, 1999, 76 200 km, stav 3,5, cena v Bremerhaven 4 200 000 Y
Nissan Silvia Spec-R, 1999, 164 200 km, stav 3, cena v Bremerhaven 2 700 000 Y
Nissan Silvia Spec-R, 2000, 106 100 km, stav 4, cena v Bremerhaven 3 200 000