Nejlepší volba pro swap

pokec o čemkoliv

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
kandik

Re: Nejlepší volba pro swap

Příspěvek od kandik » 09 bře 2016, 08:22

Hamoun píše:S projektem nic, odkládám na dobu neurčitou, protože je tu hodně lidí se silnejma řečma co jen peskujou a dobrý rady by se v nich nedořezal.
Mno nic, zkusit se má všechno, toxíky co nemají špetku pochopení už jsem zkusil.
Pokud tedy nikdo z (ne)přítomných nenamítá, budu asi pro uzavření vlákna. Stránka po stránce, hůř a hůř, kazit si každej večer, meh.
Dokolečka dokola, vysvětlovat, asi nemá cenu. Opakovat se, taky ne, notabene dokazovat nebo se předvádět asi taky ne, tak to balim.
Člověk co to neumí, je noob. Člověk co se blbě zeptá je troll. Člověk co plánuje je lhář. A člověk co je odhodlanej ale nemá prostředky, je snílek.
Doufám že vybrané jedince jako vexta apod. nikdy v životě nepotkám, nebo se mi bude dařit jim uhýbat, co možná nejvíce.
Je vidět, že někteří z vás jsou ochotní pomoci jako líná veš, za to na hubu by to uměli.
Nemá cenu to tady dál rozebírat ani plejtvat sprostýma slovama.

Vlákno na dobro opouštím, občas sem zavítám, abych se nadýchal čerstvé rakoviny, pokud tedy vlákno úplně nezmizí.
Bouchněte si šampus. Odradili jste od sebe člověka a zhnusili jste se mu.
Hurá. :smt006
No vypada to aspon ze Ti doslo ze to je číčovina, cili vespolná snaha vlastne mela smysl a tys to zrejme cetl a poslouchal. Hurá, jednoho dne si budes mnout ruce a skryte dekovat, ze ty desitky a stovky kKc vyhodit kominem Ti nekdo rozmluvil. To zes tady vyblil zaverecnej hejt, se da trochu cekat a taktne bych to presel.
průsery choděj v množinách

Integra TRT - nízkoletící vrána - klikaťuk
Smax 2.5T - 2.5xrychlejší než Karosa
LS400 - daily tarmac yacht
Prelude BA4 2ks - the power of memories
ex:Legend KA7/Accord ctdi - daily čugála/Accord ctdi Tourer/Accord TypeR/PreludeVTI/Accord 3g 2.0ex-i/Accord 3g 2.0i-16/Accord 3g 2.0ex-i/Schade100

Mistr X

Příspěvek od Mistr X » 09 bře 2016, 14:49

Hamoun píše:S projektem nic, odkládám na dobu neurčitou, protože je tu hodně lidí se silnejma řečma co jen peskujou a dobrý rady by se v nich nedořezal.
Mno nic, zkusit se má všechno, toxíky co nemají špetku pochopení už jsem zkusil.
Pokud tedy nikdo z (ne)přítomných nenamítá, budu asi pro uzavření vlákna. Stránka po stránce, hůř a hůř, kazit si každej večer, meh.
Dokolečka dokola, vysvětlovat, asi nemá cenu. Opakovat se, taky ne, notabene dokazovat nebo se předvádět asi taky ne, tak to balim.
Člověk co to neumí, je noob. Člověk co se blbě zeptá je troll. Člověk co plánuje je lhář. A člověk co je odhodlanej ale nemá prostředky, je snílek.
Doufám že vybrané jedince jako vexta apod. nikdy v životě nepotkám, nebo se mi bude dařit jim uhýbat, co možná nejvíce.
Je vidět, že někteří z vás jsou ochotní pomoci jako líná veš, za to na hubu by to uměli.
Nemá cenu to tady dál rozebírat ani plejtvat sprostýma slovama.

Vlákno na dobro opouštím, občas sem zavítám, abych se nadýchal čerstvé rakoviny, pokud tedy vlákno úplně nezmizí.
Bouchněte si šampus. Odradili jste od sebe člověka a zhnusili jste se mu.
Hurá. :smt006
Kdyby to byl skutečný sen a projekt, se kterym bys to myslel vážně, tak bys nevyplodil tohle. Rady jsi tu dostal, za ty 3 měsíce jsi neudělal ani hovno. Nic jsi nekoupil, žádný nákresy nemáš, kontakty si nesháníš, zkrátka nic. Tak co chceš? Pečení holubi do huby nelítaj.

86R

Příspěvek od 86R » 10 bře 2016, 11:07

To @Hamoun: Hele a co si cekal ze se stane?
Ze sem das ten svuj sen a sebehne se 20 lidi k Tobe na vesnici, jeden ti priveze a daruje JDM motor, druhej ti ho tam za pivo namontuje, treti ti vyztuzi podvozek, dalsi ti to naladi na mensi spotrebu nez mas ted a zbytek te mezitim bude poplacavat po ramenou a obdivovat tvuj neprodejnej a nelegalizovatelnej unikat? Vazne, co si cekal? Rad i postupu si tu dostal dost, asi sis uz i ujasnil motor a ted to chces vzdat? Vis, on ti Tvuj sen za tebe nikdo neudela a pokud chces stavet neco takhle silenyho, musis pocitat s tim, ze te od toho bude spousta lidi odrazovat a ze te to bude stat spoustu penez a casu.

Napis si na papir postup, co je potreba udelat, sepis si seznam dilu, ktery budes potrebovat, sepis si kolik stojej a kolik to bude stat namontovat a odladit. Pak vsechny ty odhady vynasob nejmin dvema a pokud se ti porad bude zdat, ze na to mas, tak prestan brecet a pust se do prace. Nebo to vzdej a uprimne podekuj ostatnim, kolik casu a penez ti usetrili.

At se rozhodnes jakkoliv, rad bych Te nekdy videl na JDM srazu.

sheriff-Hoyt

Příspěvek od sheriff-Hoyt » 03 srp 2017, 18:17

Hamoun píše:S projektem nic, odkládám na dobu neurčitou
Nějaký vývoj s projektem?

Rok a půl pryč... tak jen tak zda je stále odloženo, nebo zda už se něco děje
atmosferický motor = poctivý sportovci
přeplňovaný motor = nafetovaný pumpičky
wankel, elektromotor, apod., = těžká fyziologická retardace

vexta

Příspěvek od vexta » 03 srp 2017, 21:07

Ma to postaveny dvakrat. Ted pracuje na 800kW GT86.

Hamoun

Příspěvek od Hamoun » 18 říj 2017, 20:58

sheriff-Hoyt píše:
Nějaký vývoj s projektem?

Rok a půl pryč... tak jen tak zda je stále odloženo, nebo zda už se něco děje
Hodně lidí asi zklamu (pokud ve mě vůbec někdo věřil), ale tu větší část asi nepřekvapím - nic se neděje.
Odrazování nadpoloviční většiny lidí, různé posměšky a výhružky mi projekt vyhnaly z hlavy, ale nezapomněl jsem, stále je naživu, jen se posunuje makroskopickým tempem.

Není čas a věci se změnily za poslední rok a půl. Věnuju se dávání auta do kupy, všechno odchází a jít s vrakem do projektu je holý nesmysl (i když projekt je nesmysl, ale to je něčí individuální pohled na věc) a v neposlední řadě i tu a tam koumám jak stávající motor trochu popohnat za trochu peněz.

Chtěl bych už vymyslet a vymodelovat držáky motoru ve 3D, taky koumám nad otázkou elektroniky (sice auto nemá ABS ani CAN ale rád bych měl kompletně funkční standardní palubní PC), a nad otázkou převodovky(která je slabá).

Jak už jsem řekl, jsem zaseknutej na držácích, bez nich se nemůžu dál pohnout a nechci platit zároveň za návrh i výrobu.
Chybí mi potřebná literatura, nákresy, výkresy, pdf, hlavně tedy co se týče SR motoru. Všechno je to buď v hatmatilce, nebo jsem líný se zeptat.
Tudíž odloženo ve fázi pomalého vývoje (na dobu cca 3-5 let), dokud se nestane náhlá změna nebo nenaskytne možnost s projektem poskočit o mílový krok kupředu.

Toť asi vše, nemá cenu se tu víc rozepisovat, když toho stejně moc není.
Korunovaný se stává věčným

Xcriss
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xcriss » 18 říj 2017, 21:30

Hamoun píše:se posunuje makroskopickým tempem
Nevěš hlavu! Jestli se projekt posunuje makroskopickým tempem, tak zejtra lítáš bokem! :smt023
'91 Nissan 240SX S13 KA24DE
'96 Nissan 240SX S14a KA24DE
'88 Nissan 200SX S12 Silvia CA18DET

vexta

Příspěvek od vexta » 19 říj 2017, 14:08

Když bys nebyl pochcaný troll, tak bych ti řekl že ten, kdo se řídí názorama cizích lidí, zůstane navždy bídákem.

Woyta

Příspěvek od Woyta » 19 říj 2017, 17:30

Zrovna motor mount je ta nejjednodussi vec.
Na to zadnej CAD nepotrebujes. Krome toho u Swapu se teorie setkava s realitou a doladujes spoustu veci.

Krome toho ke CAD datum skodovky se nedostanes pokud nejsi konstrukter v automobilovem prumyslu.

Project Binky nepouziva zadnej CAD. Jen papir s tuzkou a spoustu pomocnejch pripravku. A uz maji skoro hotove puvodni Mini na technice z Celicy.
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)

On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)

sheriff-Hoyt

Příspěvek od sheriff-Hoyt » 19 říj 2017, 18:28

vexta - namátkou příspěvky:

Když bys nebyl pochcaný troll, tak bych ti řekl že ten, kdo se řídí názorama cizích lidí, zůstane navždy bídákem.

Vzdyt to jsou zasrany protektory

Nebylo by lepší místo výfuku a brzd sehnat seriový kola, místo těch fake mrdek?

Ty dokurvený loga jsou vrchol trapnosti

Toho kokota komentovat nebudu

Tři roky jsem vozil auto z jednoho zasranýho kouta republiky do druhýho

Oceňuji, když se někdo hezky rozepíše. To hovno je moc pěkný

Pane vexto, možná se mi to jen zdá, ale proč tolik sprostých a hanlivých výrazů ve vašich komentech. Není to zbytečné? Vždy když vidím vaše příspěvky jsou tam tyto výrazy a nezřídka častovány vůči konkrétním jedincům
atmosferický motor = poctivý sportovci
přeplňovaný motor = nafetovaný pumpičky
wankel, elektromotor, apod., = těžká fyziologická retardace

vexta

Příspěvek od vexta » 19 říj 2017, 20:03

Jsem povolanim dlazdic, takze si to mohu dovolit.

Hamoun

Příspěvek od Hamoun » 19 říj 2017, 21:58

K datům Škodovky se sice nedostanu, ale s (VARI)CADem jsem dělal a nějakej výkres s kvótama asi dokážu zprasit s tužkou a papírem.
Ale na to mi chybí 2 věci a to držet fyzicky jak držák z SR tak i držák z AEE, abych je vizuálně projel, porovnal a udělal z těch dvou jednoho mezka.
To se bavíme o pouze držáku na pravé straně, u pravého kola. To jsem nedošel s myšlenkou ještě jak vymyslet držák co má Nissan zespoda na takovým podélným ramenu, VAG tam má dogbone do nápravy/ramena a nazdar. A tak daleko jsem zatím nepokročil.

Hlavu nevěším, jen se do toho cpe tuna věcí a vždycky když si něco rozplánuju, tak se do toho nacpe něco jinýho.
Bez zázemí, času a peněz to rychlejš nechci dělat, momentálně se to všechno vyvíjí nepředvídatelně a na projekt mám malý pomyšlení.

jagy

Příspěvek od jagy » 20 říj 2017, 07:42

Bez zkusenosti to resis naprosto spatne. :D Na to nepotrebujes zadne data, CAD, apod. Vytahnes motor, das tam SRko a meris, zkousis... na pocitaci to nevymyslis. :wink:
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

Hamoun

Příspěvek od Hamoun » 22 říj 2017, 20:51

No, to je taky možnost :D
Ale s tím se pojí to, že nemám kde tohle provádět. Proto počítač.

Hamoun

Příspěvek od Hamoun » 07 srp 2019, 19:18

Tak o dva roky později, pořád na to myslím, ale nové skutečnosti mi můj záměr ztěžují.

Nechtěl jsem investovat a zbytečně kupovat motor, abych pak pokrčil ramena.

První věc - chtěl jsem zachovat převodovku (i za cenu toho, že to nevydrží) ale narazil jsem - umístění startéru a velikost setrvačníku.
SR20VEčko má 240mm, 02K/02J převodovky pojmou 200/210/220mm.
Už jen to mi zkazilo den.
Napadl mě 4AG(z)E (protože to už někdo v anglii dokázal), pořád ale chci VE.

Zapřemýšlel jsem nad tím to celé vzdát a nějak nevím.

A opravdu jsem si s tím ty roky lámal hlavu, hledal a zkoumal, kousek po kousku.
Naskytla se možnost trošku oprášit a vylepšit stávající motor, takže se zaměření trošku odkloňuje.

Mrzí mě to. Jestli doteďka to bylo jen pára nad hrncem, tak teď ani ta pára neni. :(

Beny

Příspěvek od Beny » 07 srp 2019, 20:06

Dá se leccos, pokud si umíš poradit. To i v čechách a věř že bez CADu a v kamenný stodole. :-D Tady máš záběry jedný starý Astry:
https://www.youtube.com/watch?v=swCGkcrI-Vk
Věnuj pozornost umístění motoru, cca 0:50.
ex. Almera GTi SR20DE; CRF 450R Supermoto
daily: Primera P11 SR20DE
weekend: MX-5 NA VVT

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN » 07 srp 2019, 21:23

...a ta G-ckova astra je mimochodom zadokolka... :P
Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/

ZXman

Příspěvek od ZXman » 08 srp 2019, 20:09

pořiď si k tomu SR i karoserii, výrazně se ti zlepší jízdní vlastnosti a ještě ušetříš peníze a čas
[URL=https://matchnow.info]Sexy Womans from your city[/URL]

Hamoun

Příspěvek od Hamoun » 08 srp 2019, 21:25

Když bych pořizoval karosérii, tak rovnou vezmu celý auto. Měl jsem v plánu koupit frontcut a zbytek co nepoužiju pustit do světa (budíky, světla, atp.) ale to má teď stop stav.

V CADu bych si dokázal představit držáky. Občas jsem si v CADu něco udělal a zrovna teďka mě láká si koupit 3D tiskárnu, udělat si polotovar něčeho na auto a pak si to nechat u někoho vylejt hliníkem/slitinou do formy. Nejsem zrovna diplomovanej inženýr, ale takovej filtrbox nebo detaily do interiéru z ABS by nebyly k zahození.

Astra..., to mi něco říká - Z20LET, což taky asi není motor k zahození, zvažoval jsem ho, ale GM/Oplu moc nevěřím na ten swap, jako kdyby VW/Nissan nebylo dost dobrý harakiri.

Co já si ale nedokážu představit co udělá zmenšení setrváku o 20/30mm a jak bude vypadat (a hlavně fungovat) adaptér mezi převodovku a motor. To by vyřešila převodovka a motor, ale potom bude problém co poloosy a držáky.

Tohle mi dává naději https://www.youtube.com/watch?v=lWGyK5eGi5c ale jak to tak bejvá, jsem náročnej. Chtěl bych aby fungovaly budíky a to jak tacho, otáčkoměr, nájezd a spotřeba. Což je asi sebevražda :lol: (pokud teda zázrakem neodhalím někoho, kdo by uměl udělat převodník) Komplikovanost sama.

Když odbočím (moc ne) tak mě zaujalo samostatný ECU od Haltechu, že bych to zkusil plácnout ke stávajícímu motoru. Motor bude procházet čipem, ostřejší vačkou a v budoucnu možná taky hlavou a výfukem, žádnej extrém. Nemáte někdo zkušenosti? Dealera v ČR nemají :mrgreen: Koukal jsem se po ostatních, i lokálních výrobcích, ale cena stejná, míň funkcí nebo ne tak pohodlný.

jagy

Příspěvek od jagy » 08 srp 2019, 22:39

SR20VE nema 240mm spojku. Resis kraviny s prevodovkou, pritom je to uplne zbytecne. A VE ceny uz jsou mimo. Kup si nejakou P11 a swap na DET. Levne, rychle, efektivni. A sleeper vetsi jak nejaky koncern.
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

vexta

Příspěvek od vexta » 09 srp 2019, 00:04

Ah s#!*, here we go again.

ZXman

Příspěvek od ZXman » 10 srp 2019, 09:08

jagy píše:
08 srp 2019, 22:39
SR20VE nema 240mm spojku. Resis kraviny s prevodovkou, pritom je to uplne zbytecne. A VE ceny uz jsou mimo. Kup si nejakou P11 a swap na DET. Levne, rychle, efektivni. A sleeper vetsi jak nejaky koncern.
Taky jsem to tak myslel. Život je krátký na to aby jsme se zabývali stavbou sraček. P11 je levná varianta nebo pokud chceš udělat neco pořádného https://www.youtube.com/watch?v=LYK0yEUMhec
[URL=https://matchnow.info]Sexy Womans from your city[/URL]

RSteam

Příspěvek od RSteam » 10 srp 2019, 11:25

Nechcem byt zlý ale sa čudujem, že ešte vôbec reagujete na neho hlavne chalani ktorí sa naozaj vyznajú a živia sa s tým....ale na druhu stranu tu býva občas mŕtvo tak asi preto)))) pokecať si občas nezaškodí
Prvý príspevok 2015 a teraz je 2019 a? a nič, ale absolútne nič, stále len dokola a dokola to isté. Najprv nejaký swap, potom len úprava motoru, potom zas sen o 3d tlačiarni a výrobe častí interiérových/exteriérových doplnkoch na autá, potom zas sen o haltechu a stavím sa, že bude nasledovať sen byť programátorom ecu.
Čo tak si radšej zaloziť niekde blog/youtube zameraný na automobily a motošport? Napríklad každý večer tam môžeš napísať svoje nápady za daný deň, čo si zažil, čítal, videl, nejaké vízie alebo pocity. Dávať tam články, videa, odkazy na ne.......A diskutovať tam s ľuďmi o tom, o automobilovom priemysle a všetko čo sa deje okolo neho, robiť o tom ankety a tak...

Vexta to napísal dobre len to doplním trošku "here we go again, it start again"
Toyota Corolla TS DGR XYZ UR-Racing WhiteLine A-M-A Exhaust OZ HKS Mishimoto™
モータースポーツが大好き Narita dog Fight! 成田ドッグファイト!___showoff imports

Hamoun

Příspěvek od Hamoun » 11 srp 2019, 17:46

Obrázek
RSteam píše:
10 srp 2019, 11:25

Prvý príspevok 2015 a teraz je 2019 a? a nič, ale absolútne nič, stále len dokola a dokola to isté.
Vžij se do mojí kůže, že bys chtěl tvrdohlavě namontovat třeba VR6 do Corolly E100. Důvod? Prostě chceš a nikdo ti to nevymluví. Že by tam šla 4AGE nebo 3GSE daleko líp a plno lidí to udělalo ti je jedno, ty chceš šestiválec, v balení čtyřválce z Wolfburgu.
Nikdo to předtím nedělal, nikdo ti neporadí, nemáš zázemí, nemáš zkušenosti. Peníze? Peněz máš jak želez ale za co utrácet?

Šel bys bez zkušeností a znalostí, koupil VR6ku a teď co s ní? Máš motor, fajn a dál? Víš jestli ti půjde posilovač řízení? Co posilovač brzd? Kde jsou držáky? Jak to bude s adaptérem na převodovku, vleze se to tam vůbec?

Nejsem zastáncem hurá akcí, zrovna ne když jde o věc kterou mám rád a nerad bych jí hodil do šrotu jen z hecu nebo impulzu. Je to blbost vyhodit prachy a pak postnout smutnou fotku na lokální VAG forum kdes hledal inspiraci a pomoc - "no tak to nevyšlo, nemám čas ani peníze, VR6 na prodej". Načež to doprovodí něurekom komentářů typu "ty seš blbej, "já ti to řikal" nebo "haha, prodej ten střep a kup si pořádný auto".

Plno lidí co to tu dělá (tedy swapy a úpravy JDM aut), tak sleduji (nebo si myslím že sleduji) na FB a jejich práci oceňuju, ať je to blbej swap do RAV4 nebo rozborka Deloreana s 2JZ (to je asi jen jeden člověk/garáž v republice ale budiž).
Určitě se někdo občas objeví i na Legendách a podobných akcí, který (se snažím) pravidelně navštěvuji a dělají mi radost.

Cena za VE je mi naprosto putna. Líbí se mi výkon, líbí se mi zvuk, líbí se mi atmosféry.

Trvá to už čtyři roky, protože nemám kdo by mi pomohl, nemám zázemí a nemám čas (zatím). To je o jedno "nemám" než co bylo na začátku - peníze.
Řekl bych, že mám přiměřeně na swap, tj. koupi potřebných OEM částí na swap (motor, převodovka, elektronika, materiál).
Ale opět - nepůjdu a nezačnu nesmyslně kupovat věci, když je nemám jak a kam dát. Rád si takovou investici a počin pořádně promyslím, než začnu konat. Což ano, kecy kecy a skutek utek, ale jen proto že "nechcete bejt hnusný" vám nebudu dokazovat, že mám koule na to vyhodit x-desítek tisíc na nepromyšlený plán.

Měl jsem v plánu udělat na Youtube video ze stavby, kde a co jak jsem dělal, ale nejsem ten typ co by chtěl básnit o swapu na veřejnosti a pak z něj bylo prd.
Ptal jsem se všude možně. Odpověď? Žádná. Za dlouhý čtyři roky žádná kloudná odpověď (myslím mimo toto fórum).
Auta jsou můj koníček a těžko nesu to, jak se nad nima zatahuje kvůli EU a jiným ekopošahancům.

Mám svojí oktu rád, ať je to podle někoho šmejd nebo ne, je to pro mě jednorožec, jako pro někoho jeho trojková Supra nebo Miata.
Chtěl jsem jí předělat a mít z ní unikát. Inspirovat další lidi, podílet se na tom, kdyby si někdo chtěl swapnout SRko třeba do feldy. Třeba i rozjet kšeft nebo se angažovat za to aby takový lidi to tu měli jednodušší.

Když ale koukám jakej je něco takovýho problém vymyslet.. proto se to nikam nehejbe. Proto se jednou za rok vzchopím a napíšu sem, že teda to nevypadá kloudně a na pár měsíců se tu pohádám s lidma že je to blbej nápad.

Takže sorry RS, z tvýho pohledu je tohle zbytečný a o ničem. Z mého pohledu si plním sen a posouvám se dál.

vexta

Příspěvek od vexta » 11 srp 2019, 20:21

Too long; didn't read.

Odpovědět