Marek93 píše:Dobry vecer,chtel bych podekovat za odpovedi na muj dotaz,auto uz mam doma, nechal jsem si ho dotahnout.
Ted bych se chtel zeptat na jak zjistim jestli ma auto evropske schvaleni? vuz neni JDM prodaval se v britanii.Na kontrolu "Kontrola nepřímých výhledů a osvětlení" tedy nemusim?staci jen prehodit svetla a jet na dovozovou stk? Dekuji
marek93 - co jsem pochopil, tak Eu schválení by mělo vypadat ve tvaru nějak takto, viz. obr.
Dneska jsem ale přihlašoval S2k od zemiho ( dovezená RHD z UK) - u nás na uřadě mi prostě ouřada řekl, že chce dekru, nebo TUV, ty výhledy + světla. Takže jsem dnes úspěšně absolvoval kombo 3v1 (TUV+STK+přihlášení na úřadě a vše klaplo, za pár dní bych měl dostat CZ spz.)
Na TUV ho zajímala hlavně evropsky svítící př.světla, tacho aby bylo i v km a zadní mlha (tu jsem neřešil, mám jí uprostřed).
Jestli někde u vás na úřadě by jim stačila jen dovozová STK s EU světlama, to se prostě jednoduše zeptej, ale po mě tuv chtěli. I když je klidně možný, že se ty předpisy často mění a každej úředník se pak chová jinak, protože žije ještě v předpisech minulosti. (nejlíp když si ty předpisy sám najdeš a nastuduješ, bohužel). Když jsem byl dnes na stk na evidenčce, tak tam čuměli jak paka, že jdu přihlašovat na CZ spz pravostranku.
jo edit ještě - v tom protokolu z TUV když ho čtu (5stran), tak je tam teda víc keců o zrcátkách, než o světlech, takže z tohoto pohledu nevim,nevim jestli by stačila jen dovozová stk... Jsou tam různý měření rozměrů, úlů výhledů a homologací všech 3ks zrcátek.