Zvedák ---> RADA

pokec o čemkoliv

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
OndraS13
Kontaktovat uživatele:

Zvedák ---> RADA

Příspěvek od OndraS13 » 29 dub 2017, 20:26

Víc hlav, víc názorů

Tak nejspíš se asi zeptám tady - jakej koupit dvousloupovej zvedák ? Mám hobby že po práci dělám auta a baví mě to- s kamarádem máme dílničku, on je šikovnej klempíř ale často tam děláme i mechaničinu- teď asi prodám jedno ze svých aut a chci si pořídit dvousloupovej zvedák abych to posunul zas někam dál to naše "šmrdlání".

Otázka ale je jakej použít? Na bazosi jsou na prodej do 40ti nový ( https://stroje.bazos.cz/inzerat/7390999 ... g-2017.php ) tenhle by byl ideální ale jestli to něco vyrží ? Nebo jestli vzít nějakej zajetej a "kvalitnější" ?

Vůbec se v tom nevyznám a než začnu obcházet servisy a ptát se tak se zeptám zde.

Cenovka nejideálněji do 40 ( max 45 ), nosnost aspoň 4tuny ( beru to tak že čim větší nosnost tim to víc vydrží - Hummery dělat asi nebudem tak by stačila i nižší nosnost - nechám si poradit ), výškově nemáme limit - dílnu máme vysokou - ale čim větší zdvih tim líp - máme to takovou nudli tak aby se případně pod to dalo zajet dalším autem )

Pak nevím na co dál si dát pozor ??
[img]http://i234.photobucket.com/albums/ee247/OndraS13/Beznzvu-6.jpg[/img]

Tegiwas

Re: Zvedák ---> RADA

Příspěvek od Tegiwas » 29 dub 2017, 21:16

Zdar, byl jsem úplně ve stejné situaci a měl i stejné požadavky při výběru jako ty.

Nakonec jsem koupil novou čínskou hydrauliku, dokonce mám přesně ten, na který máš odkaz (bílá verze, nosnost 4 t). Ten Borten je nejspíš polský a v Čechách to tady jen překládají, nicméně mám už ho zhruba 2 roky a stále bez problémů. Hydraulika neteče, pístnice těsní atd., ale nepoužívám ho nějak často, takové to domácí zvedání plus je na něm jedno auto zvednuto v podstatě celý rok kvůli prostoru. Nějakou velkou těžkou dodávku jsem ještě nezvedal, maximálně pick-upa kolem 2 tun a v pohodě.Jediné, na co je potřeba si zvyknout jsou mechanické záklapky a jejich odjišťování a mlácení při zaklapávání :D

Celkově jsem s ním spokojený, nízký přejezd je výhoda kvůli sníženým autům, ale jestli máš dostatečně vysoký strop, tak zauvažuj nad zvedákem s "horním přemostěním" (bez přejezdu). Celkově se mi zdá tahle čínská elektro-hydraulika jako dobrý kompromis na to domací žvýkání. V případě, že budeš chtít koupit jetou mechaniku, tak počítej s počáteční investicí do repase (matky,v horším případě i šroubovice atd.). Poslední dobou jsou vidět tyhle čínské hydrauliky i v servisech a očividně jim to funguje.

Co se týče značky, tak z mého posouzení trhu(2 roky zpátky) je to vše na stejné úrovní, jak Borten, tak Golemtech atd...Jen je třeba si pohlídat rozměry zvedáku, liší se i šíří mezi sloupy atd.....

Snad jsem to nějak rozumně shrnul, kdyby jsi měl nějaký dotaz, tak se klidně ptej :wink:

ZXman

Příspěvek od ZXman » 29 dub 2017, 21:23

kup ten novy hydraulika je bez problemu, jen si pohlidej kvalitu zpracovani (svary a rovnost ramen)
ten co jsi poslal je myslim dobry
[URL=https://matchnow.info]Sexy Womans from your city[/URL]

Tom_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ » 30 dub 2017, 09:43

Tegiwas: myslis, to to mlaceni/zaklepavani pri aretaci? Docela cumim, ze se za takovy penize da poridit zvedak a do budoucna nad tim taky budu uvazovat, jelikoz to lezeni pod autem neni to prave orechove :D :smt003 :lol:

Tegiwas

Příspěvek od Tegiwas » 30 dub 2017, 11:45

Tom_ : Jojo. Ten systém s tím mechanickým odjišťováním západek je takový nešťasný, občas se stane, když máš auto zvedlé na maximální výšku a sjíždíš s ním dolu, tak musíš neustále držet páku na odjištění západek a právě když trošku povolíš, tak se zvedák opět zajistí a znovu musíš povyjet nahoru a opět odjistit. Tohle se mi stává hlavně u lehkého auta, kdy zvedák pouští dolu docela pomalu a odjišťovací páku musíš držet delší dobu.

zitnyp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zitnyp » 30 dub 2017, 18:02

Ahoj,

my mame s kamaradama elektromechaniku (sroubovaci+matky+retez). Kupovali jsme jetou za relativne par penez. Od tohohle pana: https://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail ... meno=Jirka a funguje to v pohode. Elektromechanika neni vhodna zejmena pro pneuservisy, kde se neustale jezdi nahoru a dolu v malym spektru. Jinak bych se ji nebal. Mame ji asi rok a pul a je to fakt dost starej stroj uz a zatim vsechno maka dobre. Dokonce mame takovy, ktery neni nutne kotvit. Coz jsme relativne potrebovali. Kazdopadne az budu vybirat domu (az bude garaz) novej / jinej, pujdu asi znova do elektromechaniky, akorat mozna nebudu trvat na samonosny konstrukci, ale to je jeste daleko :) Kazdopadne na obcasny zvykani me prijde, ze je to skoro jedno :)
Mazda RX8 170kW MY2004 6MT Lightning Yellow (trackday tool)
Honda Civic 8G 1.8iVTEC 103kW MY2007 6MT Milano Red (daily)
Honda Civic 8G 2.0TypeR 147kW MY2007 6MT Milano Red (daily)
Nissan Pathfinder R51 4.0V6 201kW MY2005 5AT Storm Grey (daily)
Ford Galaxy 1.5G 2.8VR6 150kW MY2001 6MT State Blue (daily) - SOLD
Nissan Micra K11 SR20DE 110kW MY199X 5MT Montana White (cheap trackday tool) - CRASHED

Tom_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ » 01 kvě 2017, 12:05

Na obcasny pouzivani ano, ale asi zalezi na vydrzi jestli hydraulika nebo eletromechanika. Preci jen at uz jedno nebo druhe, bude vyzadovat trosku jiny pristup a nasledny servis/opravy asi taky budou rozdilne. Zajimal by me nazor nekoho, kdo ma zkusenosti jak s hydraulickym tak eletromechanickym. Jak jsou vyhody/nevyhody, nejcastejsi problemy a vhodnost pouziti

mari

Příspěvek od mari » 01 kvě 2017, 20:14

mechaniku jsem měl a záleží v jakém provozu bude pokud na mechanické práce tak v pohodě maká .... měl jsem jí v karosářské dílně a každý rok komplet rozborka a vyčistění dokonce se už stalo několikrát že se seknul v max zvednutí a dolu prostě nešel ...

tet mám 4 sloup taky mechaniku .. ne šroubovici ale zubačku a ta maká výborně

hydraulika je lepší na údržbu stačí otřít pístnici a občas vedení
šroubovici jen tak neotřete :)

ale nejvíc mě lákají ty zemní zvedáky u 2 sloupu zas nejdou otevřít dveře :)

svobda

Příspěvek od svobda » 01 kvě 2017, 20:20

Sroubak ma jednu vyhodu a to treba kdyz usazujes motor muzes to delat sam . Ovladani mit na prodluzce a behat kolem toho a ne drzet furt nejaky odjistovaci paky a spoustet padem. Jinak,ale koupit jedine novy.
Stary jsem cely repasoval a stalo to hrozne casu a penez a novy furt neni. Revize problem atd.

ZXman

Příspěvek od ZXman » 01 kvě 2017, 20:42

vydělávám motor s hydraulikou a nemám problém
hydraulika má výhodu v rychlosti spouštění proti mechanice
jak píše Mára v podstatě nulová údržba
dvojí jištění, když prdne hydraulika (což se nestane protože je tam desetinový tlak, jedině že by nekdo přeřízl hadici) jsou tam západky
na mechanice se opotřebují bronzová pouzdra auto letí dolů což se stává, už jsem to viděl
hydraulika má nižší přejezd

Jooo ty pístové zabudované v zemi se mi líbí ale ta cena a stavební úpravy mě odrazují :)

OndraS13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraS13 » 01 kvě 2017, 21:04

Takže s tím co jsem dával do odkazu bych neměl šlápnout vedle ? Hydraulika na 4T?
[img]http://i234.photobucket.com/albums/ee247/OndraS13/Beznzvu-6.jpg[/img]

mari

Příspěvek od mari » 02 kvě 2017, 15:03

ZXman tet jsou na prodej za 54 tis starší a vypadají na hodně dobrý stav už jen tu díru do země :D

ZXman

Příspěvek od ZXman » 02 kvě 2017, 16:15

to už jde, někde na na bazoši?

Odpovědět