Nejlepší volba pro swap
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Nejlepší volba pro swap
Sam si odporujes v tom co pises. Na koktu s dvema motory pises ze jde jen o karu a zbytek je jiny. Pri pokusu z toho udelat 4 kolu nebo zadek tak to dopadne stejne. Kdyz vymyslet volovinu sel bych do stare lady. Mas to zadek v serii a mista pod kapotoudosti..
Reknu ti to uplně jednoduše napiš Maratovi co usili a penez ho stalo predelat CRX na 4x4 a hned budeš vedet na co se nachystat. Neber to jako rejpani ale jako věc kterou se někam posuneš
GL
Bora mala priečne uloženú wr5 čo je úplne iný motor. Ja som myslel ten pozdlžne uložený radový 5-valec napr. z audi S2, a ten by sa nakoniec mohol zmestiť ked ho dahlback napchal do štvorkového golfu (aj ked predok je už vlastne iba trubkový rám).JRD McLAREN píše: VW BORA je odpoved na 5valec, prip. "americka verzia" VW Golf 4 ...
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
ja viem ako si to myslel s tymi motormi ...
aby sme to teda ujasnili ...
Bora je v podstate GOLF 4 Sedan ..
"GOLF 4 Sedan" je OKTAVIA 1 ..

v pripade ze "pytajuci sa" chce mat v prvej faze "zatial predokolku" ..
a 4 valce su malo .... . .. . .... . . ...
aaaalebo ma este napada "kacirska myslienka" ..
dat tam motor z dizloveho Mitsu 2.0DI-D
(uz ked chce silou mocou "ehm" JAPONCA)
aby sme to teda ujasnili ...
Bora je v podstate GOLF 4 Sedan ..
"GOLF 4 Sedan" je OKTAVIA 1 ..
v pripade ze "pytajuci sa" chce mat v prvej faze "zatial predokolku" ..
a 4 valce su malo .... . .. . .... . . ...
aaaalebo ma este napada "kacirska myslienka" ..
no dobre dobre ...

Ten má tatko namontovaný v dvojkovej okteJRD McLAREN píše: aaaalebo ma este napada "kacirska myslienka" ..
A co to naroubovat obracene?
Vzit Lancera, BMW a na nej navarit plechy z Octavie?
http://www.autoforum.cz/fascinace/lada- ... -techniku/
S tim by mohlo byt mene prace.
V cechach jezdi treba Stara Felicie kabrio na podvozku z MX5.
Vzit Lancera, BMW a na nej navarit plechy z Octavie?
http://www.autoforum.cz/fascinace/lada- ... -techniku/
S tim by mohlo byt mene prace.
V cechach jezdi treba Stara Felicie kabrio na podvozku z MX5.
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)
On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
Alebo dat tam "ameriku" .. Dodge 2.0 CRD ..wlko píše:Ten má tatko namontovaný v dvojkovej okte
To Woyta:
isteze, to by bolo to najjednoduchsie, ale to prave "autor" asi nechce ..
I když je to házení hrachu na stěnu tak to napíšu. Všichni tady víme že tenhle projekt nikdy nedopadne, protože seš mladej nemaš zkušenosti a peníze. Vůbec netušíš co to bude obnášet a hlavně stát, tak se na to prosím vykašli, jinak si nikdy nezajezdíš. Každopádně se každej den těším domu až si přečtu další příspěvky typu 75ps hrozně žere
dej si ten čas a hoď na papír kolik tě jen bude stát koupě celého (jinak to Neuděláš) auta s 1UZ, pronájem dílny, atd atd a pak to sem hoď na kolik ses dostal. V prvním příspěvku píšeš že peníze nejsou problém přitom nemáš floka, tak to ber trochu reálně, kup mx5 NA nauč se nejdřív pořádně řídit a uvidíš jak se to vyvine. Abys mě neposlal do horoucích pekel že ti neříkám co chceš slyšet ale pravdu tady, máš odkaz na videa kde je přesně to co potřebuješ abys věděl jak postupovat.
http://www.youtube.com/playlist?list=PL ... 3e313-GLTO
http://www.youtube.com/playlist?list=PL ... 3e313-GLTO
Alebo dat tam "ameriku" .. Dodge 2.0 CRD .. 
2,0CRD ak sa nemylim je VW 2,0TDI:-) ale to asi vies
2,0CRD ak sa nemylim je VW 2,0TDI:-) ale to asi vies
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
alebo si precitaj ... co si piseme s wlkom .. (a zapne ti ..
)
ze hovorime cely cas o tom istom ..
ze hovorime cely cas o tom istom ..
Naposledy upravil(a) JRD McLAREN dne 30 lis 2015, 10:53, celkem upraveno 1 x.
1) krok - koupit auto z kterého vezmeš nápravy, převodovku, motor, elektriku a drobnosti - <100-250>tis za nápravy, brzdy, motor a převodovku po servise(servis, ne GO!)
2) vyztužit karoserii a usadit nápravy a motor s převodovkou - záleží na tvých schopnostech - <cena materiálu - 100>tis
3) Výfuk, kardan, dořešit chlazení a brzdy atd. - <10-50>tis - kardan se dá upravit z auta které vezmeš, výfuk pokud bude v OK stavu tak taky
4) Elektrika <0 - 50>tis, počítám bud seriová ECU nebo EMU- odladěná s novou kabeláží
5) Estetika, doladění detailů - nech si rezervu a našetři peníze na pořádný kola
2) vyztužit karoserii a usadit nápravy a motor s převodovkou - záleží na tvých schopnostech - <cena materiálu - 100>tis
3) Výfuk, kardan, dořešit chlazení a brzdy atd. - <10-50>tis - kardan se dá upravit z auta které vezmeš, výfuk pokud bude v OK stavu tak taky
4) Elektrika <0 - 50>tis, počítám bud seriová ECU nebo EMU- odladěná s novou kabeláží
5) Estetika, doladění detailů - nech si rezervu a našetři peníze na pořádný kola
Tak dík, VLAN dohromady 450tis... to je trošku overkill.
Protože sem to tu lehce opustil tak se omlouvám.
Všichni si tu klepete na čelo a je mi jasný jak zeleně asi vypadám ale...
Já se do toho vážně chci pustit.
Když bych si chtěl něco koupit, tak to udělám. Ale chvíli se stim trápit a udělat si to posvým, to je věc jiná.
Pořád bloumám nad motorem, ten udává směr a hlavně cenovku.
Stav dnes:
Rád bych tam hodil RB25DET (Neo 6), na rozdíl od RB26 neni tak drahej, zvukově, rozměrově, cennově i časově je to asi nejlepší, něco vydrží a celkově se mi zamlouvá.
SR20DET je kratší o 2 válce, což by bylo určitě na místě pod kapotou poznat, ale nedávno tu proběhla Lada se SR20kou a nějak se mi do toho nechce.
Od 1UZ postupně upouštím, na internetu je toho spousta a bylo mi sděleno, že VH41 by na to byla lepší, avšak, je to V8 jako V8, úspora +/- pár desítek kilo je mi k prdu.
Takže, jaký je váš názor. RB / SR / V8(Toyo/Niss) ?
Moc rád bych se už pohnul z mrtvýho bodu, kde na mě padají posměšky a nechápavý pohledy.
Protože sem to tu lehce opustil tak se omlouvám.
Všichni si tu klepete na čelo a je mi jasný jak zeleně asi vypadám ale...
Já se do toho vážně chci pustit.
Když bych si chtěl něco koupit, tak to udělám. Ale chvíli se stim trápit a udělat si to posvým, to je věc jiná.
Pořád bloumám nad motorem, ten udává směr a hlavně cenovku.
Stav dnes:
Rád bych tam hodil RB25DET (Neo 6), na rozdíl od RB26 neni tak drahej, zvukově, rozměrově, cennově i časově je to asi nejlepší, něco vydrží a celkově se mi zamlouvá.
SR20DET je kratší o 2 válce, což by bylo určitě na místě pod kapotou poznat, ale nedávno tu proběhla Lada se SR20kou a nějak se mi do toho nechce.
Od 1UZ postupně upouštím, na internetu je toho spousta a bylo mi sděleno, že VH41 by na to byla lepší, avšak, je to V8 jako V8, úspora +/- pár desítek kilo je mi k prdu.
Takže, jaký je váš názor. RB / SR / V8(Toyo/Niss) ?
Moc rád bych se už pohnul z mrtvýho bodu, kde na mě padají posměšky a nechápavý pohledy.
Korunovaný se stává věčným
- svobyrider
SRko..neřikám to proto že ho mám v autě, ale 4válec mi přijde rozumnější volba, jo a hlavně...chtěl bych vidět SRko v Octavii.
Naposledy upravil(a) svobyrider dne 14 úno 2016, 22:37, celkem upraveno 1 x.

https://www.facebook.com/Teamrule32
Honda civic 1.6 sport 2004 - daily
Lexus LS400 1998 205kw - sold
Honda civic typeR 2005 147kw - sold
Nissan Silvia S15 2000 184kw+ - drift,street car
Find what you love and let it kill you
Videl jsi bud SR nebo RB nekdy na živo?
Ty řekneš overkill, ale je to reálná cena na jakou tě to přijde, když si věci nebudeš dělat sám. 
Docela by mě zajímalo, v čem je VH41 vhodnější, minimálně z důvodu, že bude 2xtolik dražší a méně odolné než 1.gen 1UZ, ale pokud stavět motor když jsi na tvůj výkon mohl zůstat na serii tak budiž
.
Hlavně když řešíš rozměry tak bych z hlediska V8 o ničem jiném než LSx (není JPN) nebo UZ nezvažoval...
Docela by mě zajímalo, v čem je VH41 vhodnější, minimálně z důvodu, že bude 2xtolik dražší a méně odolné než 1.gen 1UZ, ale pokud stavět motor když jsi na tvůj výkon mohl zůstat na serii tak budiž
Hlavně když řešíš rozměry tak bych z hlediska V8 o ničem jiném než LSx (není JPN) nebo UZ nezvažoval...
koukam že tam maš i B motory od hondy... nad K20 z civic ep3 si neuvažoval? cca 230 spolehlivejch koní se z toho dá, s úpravama se obrátit na typer.cz
jezděj na tom i 300, 350 N/A ale to už jsou samozdřejmě zase statisícový investice
jezděj na tom i 300, 350 N/A ale to už jsou samozdřejmě zase statisícový investice
Honda motor je imho blbost, ten potenciál tam prostě oproti V8 není..
Nezávisle na tom co si myslím o reálnosti tohohle projektu, tak K20 respektive každý motor s krouťákem kolem 200Nm je při požadavku na zachování dostatečný dynamiky, vhodný spíš do něčeho s váhou kolem tuny (ideálně pod tunu).
www.jfperformance.cz
Tak fajne, SRko zvítězilo. RB zůstanou jako sen a zapovězené pro Skyliny a Silvie
Nad Hondou jsem koumal, ale, jak bylo řečeno, vyburcovat je k vyššímu výkonu stojí docela dost.
K20 by možná Octu utáhnul, ale byl by to splašenej kůň.
Už jsme se někam dostali - díky!
Poslední krok, zkusit štěstí a čekat.
Nad Hondou jsem koumal, ale, jak bylo řečeno, vyburcovat je k vyššímu výkonu stojí docela dost.
K20 by možná Octu utáhnul, ale byl by to splašenej kůň.
Už jsme se někam dostali - díky!
Poslední krok, zkusit štěstí a čekat.
Naposledy upravil(a) Hamoun dne 16 úno 2016, 23:17, celkem upraveno 1 x.
Zajed k Jagymu dej mu nejaky kačky a on ti to tam i swapne že jagy? 
XK8 prosímDesign píše:Zajed k Jagymu dej mu nejaky kačky a on ti to tam i swapne že jagy?
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
..no tak na toto si rad pockam ... 
SR20DET mam skladem, hromadu potrebnych dilu k tomu taky, ale na swap do Octavky bych si asi netroufl z casoveho vytizeni. Bude tam potreba par veci vymyslet (poloosy, kabelaz, drzaky), ale urcite to je realne udelat a vyber motoru jsi udelal velmi dobry. Nic lepsiho v pomeru cena/vykon/spolehlivost neexistuje.
nacpat SR do oktavky v poho.... RB by slo taky ale za větší peníz pač by se muselo přestavět na RWD ale i tak nic složitého
zas bych tak nezatracoval postavit se dá opravdu vše a postupně 
ještě mě napadá že i na předek by šlo použít RB jen použít rb25det ze stagea kde je awd a ma diferak na vaně a to R160 (tu bohatě stačí ) motor normálně uložit podélně a použít převodovku z legenda 3,2 a pak par hodin u soustruhu a frezy
nebo rovnou použít motor z legenda
ale RB bude mít větší potenciál .......
ale nepřemýšlel jsem nad směrem točení když tak se musí otočit diferák obráceně .......
ale nepřemýšlel jsem nad směrem točení když tak se musí otočit diferák obráceně .......