Nejlepší volba pro swap
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Nejlepší volba pro swap
Co je to za otázku? Každý se už někdy hrabal v autě.
Korunovaný se stává věčným
No z tvojich příspěvků to vypadá že nemášponětní co to obnáší a neznáš ani spoustu základních věcí... 
Miluji svou vlast ,ale nenávidím tenhle stát.
Tady hlavne furt nepadla alfa a omega,jaky budou pohaneny kola 
97' R33 GTST Mspec2

Předek v počátku, abych se netahal s překopáváním auta najednou. Od 4x4 sem tu byl odrazen ale v plánu jsem ho měl. Co jiného zbývá ?Mickael píše:Tady hlavne furt nepadla alfa a omega,jaky budou pohaneny kola
A to jsou? Můžeš mě osvítit?Bohuš píše:No z tvojich příspěvků to vypadá že nemášponětní co to obnáší a neznáš ani spoustu základních věcí...
ze zacatku pises ze predek ne protoze ty kone co tam budes mit by to nezvladlo. Chtel jsi zadek nebo 4x4 a ted jsi u klasickeho predku. Kup si TDI dej vetsi vstriky IC jinou spojku a vetsi hlavu na cerpadlo, budes stastny pojede to zrat to bude malo a neco se priucis 
-
Idaho von Věšín
Hamoun píše:
Škodárna má převodovku u motoru, to značně limituje můj postup, protože si nedokážu představit jak na šíbrc tam vrazim V8 (ačkoliv si mi to vysvětlil docela zřetelně) a potom se tahat s uložením podél (kam půjde výfuk, z blatníku?). Vešlo by se to tam ťip ťop ale tý práce. Při uložení motoru na příč je limitem velikost (objem) motoru a o to mi v zásadě jde.
S Mitsu by to byla hračka, stejný uložení převodovky, stejná velikost (nebudeme hledět na 400ml) ale kupovat motory na dvakrát se mi moc nechce, chci to jednou nahodit a pak jen zdokonalovat.
Jinak díky za nabídky, určitě někdy využiju.
A jsem u toho, na začátku jsi jmenoval mimo jiné jako možné motory i 1/2JZ ne RB řadu proto sem předpokládál že spekulujes i o přestavbě na podélne uložený motor .
POkud ne tak ti zbávají už jen evo nabo astmatické hondy, které ale vzhledem k váze Octy podle mne jsou ztracený případ..
Zástavbba jakéhokoliv příčne uloženého motoru je v podstate jednoduchá, pokud máš svářečku a trošku zkuseností - potom se finance o kterých jsme mluvil výše skutečne zredukují.
Prioritní bude určit si co chceš, potom je to už jendoduché, ja bych určite šel cestou 4x4 ( nejlépe EVO, subarácké motory mi přjdou pri upravách výše silne nespolehlivé - snad s esubaristi neurazí ).
Pokud pujdeš cestou FWD zákonite dojdes do chvíle kdy zjistíš že od dalšího postupu dále tě brzdí práve FWD pohon a řekneš si, proč já nešel cestou RWD nebo 4x4.
Pokud cestou RWD tak paradoxne bude zase lepší ( ale ve startu dražší ) přejít na podélne uložený motor, jelikož 4x4 tranny co jsou ve vozech s příčne uloženým motorem, vetšinou nejsou staveny na dlouhodobější provoz pouze jako RWD ( opet je tu možnost hladex atd což bude zase jednou limit ) a pozdejší přechod na RWD motor a tranyn te tak jako tak nemine a do té doby vynaložené peníze budou ztracené.
proste je třeba si sednout promyslet a napsat co od auta očekáváš co se týče jízdních vlastností a využití..
Vzhledem k tomu že to chceš delat sám, asi bych pro začátek zvolil uplne jednoduchou vec - kup do 20-25tis LS400 lexuse ( pochybuji že seženes v téhle cene neco jiného co bude RWD nebo 4x4 a bude mít alepson 250-270PSů ), odpárej kastli a posad na to kastli octy.. Práce ti dá duležité expa a až to složís tak se i pobavíš, vyzkoušíš a budeš vědět co do budoucna chceš a další stavba už bude jasná..
Idaho von Věšín píše: A jsem u toho, na začátku jsi jmenoval mimo jiné jako možné motory i 1/2JZ ne RB řadu proto sem předpokládál že spekulujes i o přestavbě na podélne uložený motor .
1) Protože financí není nikdy dost, tak bych to chtěl řešit nejméně náročnou cestou - ponechat FWD napříč.
2) A potom až se zase peníze najdou tak překopat na RWD (4x4 už jsem asi vzdal) s podél uloženým motorem.
Nad čím koumám asi 3 stránky?
Mno, nechce se mi kupovat motor na dvakrát, kdybych zjistil v bodu 2) že sem neudělal moc dobře.
Na jednu stranu mě láká kompaktnost a "jednoduchost" 4g63t ale na druhou stranu nemůžu odolat hlubším tónům 1UZ.
Chci udělat auto na denní ježdění co nevypadá na to že by mělo ohromný výkon do tý doby než sešlápnu plyn. Je to kravina, pitomost, drahý, spousta práce, výsledek v nedohlednu ale no tak co.
Naposledy upravil(a) Hamoun dne 16 lis 2015, 19:50, celkem upraveno 3 x.
Nebude to fungovat pokud daš do oktavky silnejši motor ktery bude mit kolem 300hp bude nutne auto vystužit udelat poradne podvozek protože nechtel bych videt co by to dělalo s timto blatem samozdrejme brzdy ktere to taky ubrzdi. Potom samozdrejme prevodovka protoze stavajici se rozleti jak malina.Prenos takovehoto vykonu na predni napravu bude taktež problem neboli širši disky a poradne pneu. Tohle vše obnaši rozsahle zasahy. Jake maš prakticke zkušenosti s auty? Jaky maš stanoveny rozpočet? Hlavne nerikej že penize nejsou problem protože te tu 250 určite stat bude pokud nepujdeš cestou použitych dilu. Schrnul bych to asi takto udelat se da cokoliv je to jen otazka penez ale pripadne mi že si opravdu moc nedokažeš představit co to bude obnašet viz jak ti pišou kluci víš. Cokoliv se dá i naučit ale když si spočitaš kolik te to bude stat času ktery budeš venovat autu a ne vydelavani penez tak se to brutalne prodražuje. Podle me tohle nema opravdu smysl. Kup si octavii RS ješte ji trochu pošteluj a myslim že budeš spokojenej.
Design - s výstuhama podvozku, apod počítám, jen jsem je nikde nezdůraznil. Předpokládal jsem že je to jeden ze stavebních kamenů když člověk chce dělat něco tak magorskýho.
Peníze jsou a budou problém, jde mi o to ze začátku chytře zainvestovat tak abych pak nemusel dělat nákladnější úpravy, jen abych to zprovoznil.
No a proto jsem vlastně tady, vybrat motor se kterým by bylo minimum práce nad rámec základních úkonů, co je spolehlivej, jde snadno upravovat a nezruší mi peněženku.
Blbějc už to říct fakt nemůžu.
Ve výsledku se příčně uloženýho motoru chci zbavit tak jako tak, pro začátek chci abych to měl co nejlehčí a měl volnější ruku na nápady a vymýšlení. Nemůžu se do něčeho pustit aniž bych věděl co vlastně dělám, to bych to mohl rovnou zabalit a koupit is 1.2TSI a užírat se nad BOV co dělá pššš a vědomím že motor ujede 50tisíc a můžu na GO.
Peníze jsou a budou problém, jde mi o to ze začátku chytře zainvestovat tak abych pak nemusel dělat nákladnější úpravy, jen abych to zprovoznil.
No a proto jsem vlastně tady, vybrat motor se kterým by bylo minimum práce nad rámec základních úkonů, co je spolehlivej, jde snadno upravovat a nezruší mi peněženku.
Blbějc už to říct fakt nemůžu.
Ve výsledku se příčně uloženýho motoru chci zbavit tak jako tak, pro začátek chci abych to měl co nejlehčí a měl volnější ruku na nápady a vymýšlení. Nemůžu se do něčeho pustit aniž bych věděl co vlastně dělám, to bych to mohl rovnou zabalit a koupit is 1.2TSI a užírat se nad BOV co dělá pššš a vědomím že motor ujede 50tisíc a můžu na GO.
Připadá mi, že si to představuješ jako Hurvínek válku (nic ve zlym)
Pokud bych já osobně do něčeho takovýho šel (jako, že ne, to bych raději koupil lepší auto), tak bych musel mít dost volnýho času, protože bejt od 6 do 6 v práci a pak třeba do půlnoci v garáži není vůbec prdel, mít kontakty na lidi (ne na garáž "mistry"), co se vyznají v určité problematice (odladění podvozku, odladění motoru, atd. - věř, že budou na 99 % potřeba), dále kontakty na někoho, kdo sežene tohle a támhleto, vyrobí tohle, přitom bude cena odpovídat kvalitě atd... Co to tu zatím čtu, tak nemáš ani jedno nebo se mýlím? Nepíšu to jako rýpání, spíš jako varování, aby sis nenabil hubu 
-
Idaho von Věšín
Jsi uplně mimo a nevíš co chceš. Jakákoliv stavba řpříčně uloženého motoru s tím že "do budoucna třeba přejdes na podélůný" jsou vyhozené peníze, jelikož vše co investuješ do příčného zahodíš apojedeš odznovu. Na podélně uložený motor rovnou zapomen ( a nebo si řekni "do třiceti času dost".. 
To co jsem ti psal o 1UZ a LS400 výše si přečti pořádně a pochopíš že to problém není, mel bys vyřešen podvozek, brzdy, prostě vše. Jediné co by pro tebe mohl být porblém tak délka kardanu ( lze řešit převářkou nebo zakázkově ). Zbytek je už jen o tom jak moc si pohraješ s dolícováním podlahy ke kastli
ROzluč se s tím že neco udeláš pořádně, podle toho co tu píšeš o tom bohužel nic nevíš , lidi ti sice rady napíšou ale to nejsou reálné expy.. až se s odstupem času ( a zkušeností ) podíváš na to jak začnes svuj první projekt, přesvědčenej jak vse deláš TOP a peclivě, budes jen kroutit hlavou nad tím jak jis takové zhovadilosti mohl dělat.
věř mi, říkám si to při každém dalším větším projektu a s každým posunujeme "level" dál a dál..
Na netu naberes furu teorie, ale bohužel v reálu je to cca 10% znalostí co potřebuješ k tomu abys projekt dotáhl zdárně do konce.
To co jsem ti psal o 1UZ a LS400 výše si přečti pořádně a pochopíš že to problém není, mel bys vyřešen podvozek, brzdy, prostě vše. Jediné co by pro tebe mohl být porblém tak délka kardanu ( lze řešit převářkou nebo zakázkově ). Zbytek je už jen o tom jak moc si pohraješ s dolícováním podlahy ke kastli
ROzluč se s tím že neco udeláš pořádně, podle toho co tu píšeš o tom bohužel nic nevíš , lidi ti sice rady napíšou ale to nejsou reálné expy.. až se s odstupem času ( a zkušeností ) podíváš na to jak začnes svuj první projekt, přesvědčenej jak vse deláš TOP a peclivě, budes jen kroutit hlavou nad tím jak jis takové zhovadilosti mohl dělat.
Na netu naberes furu teorie, ale bohužel v reálu je to cca 10% znalostí co potřebuješ k tomu abys projekt dotáhl zdárně do konce.
Chci oktafku 6x8 s motorem ze Scanie v8 aby to mělo trošku krouťáku, nebo koupit motor z autobusu? bohužel nemám finance ... budu muset řezat do kastle? Jak připojit ten motor na ten haldex sakra?
Bohužel jsem si to z nudy celé přečetl
Bohužel jsem si to z nudy celé přečetl
Tak nevymyslej takove p*covinyHamoun píše: jde mi o to ze začátku chytře zainvestovat
Nissan Primera - VEcko fplynu
je to podla mna teoreticka jalova debata. Hamoun studuj a casom si to nechaj v hlave rozlezat, inak to nikam nepovedie.
Motor ktory je raz ulozeny priecne uz v podste nie je realne mozne upravit na pozdlzne ulozenie (v tvojom pripade to je 100% iste) Auta s prednym nahonom (aj pripad Octavie) maju motor napriec. Na pozdlzne ulozenie motora proste v Octavii zabudni
Motor ktory je raz ulozeny priecne uz v podste nie je realne mozne upravit na pozdlzne ulozenie (v tvojom pripade to je 100% iste) Auta s prednym nahonom (aj pripad Octavie) maju motor napriec. Na pozdlzne ulozenie motora proste v Octavii zabudni
kolik na to mas ted penez?
[URL=https://matchnow.info]Sexy Womans from your city[/URL]
Mozny to je. Ale vyzada si to kompletne novou podlahu, firewall a prekopat zadni napravu.
Nemluve o tom, ze karoserie s takovym zatizenim nepocita a budou praskat svary.
Nemluve o tom, ze karoserie s takovym zatizenim nepocita a budou praskat svary.
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)
On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)
Chovej se jako normální člověk a nech si dotáhnout auto z UK, pokud chceš real JDM! Super pro tebe je že ti "nezáleží" na motoru. Jestli to je RB, JZ, apod. Tím pádem ani na autě.
A pokud pro tebe peníze "nejsou" problém je tohle jasná volba. V UK máš tolik aut na výběr že mi z toho jde hlava kolem.
Rozhodně bych se do takovýho "projektu" nepouštěl. Ale neber to nějak urážlivě, nebo povýšeně. Jen se zkus porozhlédnout kolem sebe...
A pokud pro tebe peníze "nejsou" problém je tohle jasná volba. V UK máš tolik aut na výběr že mi z toho jde hlava kolem.
Rozhodně bych se do takovýho "projektu" nepouštěl. Ale neber to nějak urážlivě, nebo povýšeně. Jen se zkus porozhlédnout kolem sebe...
88 AE92LB - 4age
02 NB8CE - BP-Z3
02 NB8CE - BP-Z3
ten kdo založil toto vlákno je dle mého troll... ale když už to tu je:
1) Octa se DVĚMA motory
http://www.autoforum.cz/zajimavosti/k-m ... -i-veyron/
2) típek koupil rozšmelcovanou WRX a dal na to kastli z Civica 5g
http://www.autoevolution.com/news/crash ... 99105.html
1) Octa se DVĚMA motory
2) típek koupil rozšmelcovanou WRX a dal na to kastli z Civica 5g
http://www.autoevolution.com/news/crash ... 99105.html
Taky kolik do te octavky nasypal a za kolik ji ted prodava 
Pokud chceš FWD, uvědom si, jaký problémy maj Auta jako:
Opel Astra OPC (podvozek od Lotusu)
Ford Focus RS (Ford Motorsport)
.... všechny ksichtokolky s výkonem přes 200k a náhonem na čumák měli před pár lety obrovský problémy aby to fungovalo, vymyšlej složitý nápravy a i dnes se o nastupci RS Fordu mluví jako o 4X4, Astra OPC ani v poslední generaci nepatří mezi nejoblíbenější HH (Hot Hatch).
Dyť i ti pitomečci, co o podvozku nikdy neslyšeli, cokoliv co mělo víc jak jednoho zdechleho koně už neslo označení Quattro, jo mluvim o WV a když, tak elektronika ti kecá i dotoho jak máš dýchat.
když chceš dělat blbost, udělej to povzoru Cup Ochty, nebo si kup nenápadný auto, co koule má, Legacy, Lexus GS, Mercedes nevim co, nebo alespoň auto co zatáčí, Accord, Lancer, Primerák.... Ale pokud chceš dělat jen výstavku co funguje jen na rovinkách pak i Honda má celkem slušný motory
Opel Astra OPC (podvozek od Lotusu)
Ford Focus RS (Ford Motorsport)
.... všechny ksichtokolky s výkonem přes 200k a náhonem na čumák měli před pár lety obrovský problémy aby to fungovalo, vymyšlej složitý nápravy a i dnes se o nastupci RS Fordu mluví jako o 4X4, Astra OPC ani v poslední generaci nepatří mezi nejoblíbenější HH (Hot Hatch).
Dyť i ti pitomečci, co o podvozku nikdy neslyšeli, cokoliv co mělo víc jak jednoho zdechleho koně už neslo označení Quattro, jo mluvim o WV a když, tak elektronika ti kecá i dotoho jak máš dýchat.
když chceš dělat blbost, udělej to povzoru Cup Ochty, nebo si kup nenápadný auto, co koule má, Legacy, Lexus GS, Mercedes nevim co, nebo alespoň auto co zatáčí, Accord, Lancer, Primerák.... Ale pokud chceš dělat jen výstavku co funguje jen na rovinkách pak i Honda má celkem slušný motory
Toyota MR2 SW20
Troll nejsem, na tom autě je jen karosérie octa, jinak je to úplně jiný auto, pokud se to jako auto považovat dá.kingart píše:ten kdo založil toto vlákno je dle mého troll... ale když už to tu je:
1) Octa se DVĚMA motory
Kdybych byl troll tak vás tady nechám pěkně dusit s kravinama o V12, dusíkem, twinturbem nebo s 6ti rotorem z mazdy.
Nechci tady stavět raketu, chci smysluplnej swap co nebude vyhazováni peněz za pár kW a pocit že to jede. Stávající motor žere jako prase, 75 koní, to je i na dnešní dobu docela málo a cena za kterou ten motor upravim tak aby jel jako níže zmíněné, tak bych musel bejt multimiliardář s vlastní výrobní linkou a tunou lidí co ví jak navrhnout hlavu apod.
Protože sem študoval a koumal tak sem došel k závěru, buď 4G63T nebo 1UZFE.
Teď mi jde jen o to, který z nich a u kterého předělání na 4x4/RWD by zabralo míň práce a financí.
Začátek je jasný pomineme-li fakt že mozkovny si rozumět nebudou - Mitsu se tam vejde bez problémů. Horší to z mého pohledu vidím s 1UZ.
Tuším že Idaho se mi tu snažil něco vysvětlit, doba uběhla a já si to sesumíroval, proto chci znát konečnej názor. (upravuju post aby bylo vidět že sem se někam posunul)
Prosím o smysluplné odpovědi, přijít sem a zjistit že půlce lidí začíná odpověd na "Blbost" "Nemožný" nebo "Něco si přečti" mě značně odrazuje od toho tu práci vůbec začít.
Je to nezvyklá otázka rovnající se otázce 8letého smrada co právě viděl Rychle a Zběsile kde udělají z vraku S15ky Mustanga co řeže zatáčky jak Niki Lauda. Nicméně jí myslim
Teoreticky by bolo to evo najlepšie ale bude asi troška oriešok zohnať všetko čo treba za nejakú super dobrú cenu. Možno by si mohol pouvažovať aj nad nejakou 4x4 celicou alebo nissanom alebo aj zástavbu štvorkolky s pozdlžne uloženým motorom najlepšie subaru a uvažovať by sa dalo aj o audi ale 5 valec sa asi nezmestí 1.8 turbo nechceš... toľko teorie... čo sa praxe týka asi sa fakt vy*eb na tooo...
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
takze odpodede na otazky su: ??
1, Ma to byt PREDOKOLKA ci ZADOKOLKA ..?? (4x4 ..?)
2, Si ochotny na zaciatok preinvestovat tak 4000-5000 EURO ..??
3, Mas dostatocne technicke vybavenie ?? - prip. "dielnu k dispozicii" ..??
4, Mas dostatocne zrucnosti v odboroch mechanik, zavarac, elektrikar ..??
5, Mas dostatocne vedeomosti o "technike" ktoru planujes pouzit ..??
6, Ma k dispozicii "darcu organov" .. ?? (nie samotny motor a prevodovka nieje dostacujuca)
PS: Nieje mi jasne preco tam chces silou mocou nacpat japonca, ked mierne prifuknuty 5V VW by bol co sa zastavby tyka jednoduksia volba
a nejakych 200-300hp uz ponukne celkom peknu zabavu, pri pohananej jednej naprave.
Vlastne teraz ma napada jeden "japonec" co mam kachle od VW
1, Ma to byt PREDOKOLKA ci ZADOKOLKA ..?? (4x4 ..?)
2, Si ochotny na zaciatok preinvestovat tak 4000-5000 EURO ..??
3, Mas dostatocne technicke vybavenie ?? - prip. "dielnu k dispozicii" ..??
4, Mas dostatocne zrucnosti v odboroch mechanik, zavarac, elektrikar ..??
5, Mas dostatocne vedeomosti o "technike" ktoru planujes pouzit ..??
6, Ma k dispozicii "darcu organov" .. ?? (nie samotny motor a prevodovka nieje dostacujuca)
PS: Nieje mi jasne preco tam chces silou mocou nacpat japonca, ked mierne prifuknuty 5V VW by bol co sa zastavby tyka jednoduksia volba
a nejakych 200-300hp uz ponukne celkom peknu zabavu, pri pohananej jednej naprave.
Vlastne teraz ma napada jeden "japonec" co mam kachle od VW
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
VW BORA je odpoved na 5valec, prip. "americka verzia" VW Golf 4 ...wlko píše:...a uvažovať by sa dalo aj o audi ale 5 valec sa asi nezmestí...