Zdravím,
chci požádat o radu, zdali to už někoho nepotkalo. Na mé Celdě proběhla generálka motoru, vše tipťop, fakčí krásně, ale je tu problém ohledně misfirů, což se týká chyby P0300 - P0304 a nikdo moc neví, kde může být zakopaný pes, jelikož je vše prekontrolovane.
Stručně popis: Tato chyba se vyskytuje velmi náhodně(objeví se P0300 - P0304 všechny NARÁZ), kdy její objevení (kontrolka motoru - pečené kuře) je pouze záznam, že se chyba odehrála, čili nic co by trvalo. Dle diagnostiky jde zřejmě o počet zážehů, že když plácnu příklad, za minutu by mělo být 1000 zážehů, ale bylo jich jen 996, tak za tuto situaci hodí kontrolku. Zjevení není pravidelně, při kontrole s diagnostikou vše jak má být.. 200 km se neobjeví nic, a pak se ukáže, někdy se zase objeví při prvním nastartování, ale vždy se objevuje pouze za studeného motoru, a spíše jakoby po delším stání bez užívání vozidla. Neprojevují se žádné známky, vše sviští jak má, nebýt kontrolky, tak tuto chybu ani není šance zjistit.
Svíčky měněné, cívky taky, váha vzduchu taky.. všechny uzemnění zkontrolované, sensory taky, kable zdá se taky.
Zajímavé info je, že mám už dlouho krátké přímé sání od KN, které mi nedělalo nikdy problém (mám i přesně zapojené tlakové hadičky, protože manuál radil nechat je volně, což je hovadina.. ze serioveho vzduchového boxu jsem odoperoval tlakovou komůrku díky které jsem mohl tlakové hadičky zapojit do původního stavu, a tím zmizely veškeré probírané problémy s otáčky volnoběhu, které se u těchto sání probírají.) Každopádně při zkoušce se sériovým vzduchovým boxem se chyba nikdy neobjevila, s až s přímým sáním ano.. ale vzhledem k tak malé a náhodné intenzitě, nelze moc testovat, protože i po delším čase může být jen náhoda, že se chyba neobjevila.
Proto se chci zeptat, nestalo se někomu něco podobného?
Toyota Celica T23 TS 2zz - 2002 Misfire
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Toyota Celica T23 TS 2zz - 2002 Misfire
ja by som tam na skusku vratil ten povodny airbox.. mohlo by to dost veci vylucit, keby to fungovalo spravne
'99 Evo VI
'98 Primera GT P11 SR20VE
'90 300ZX TT Z32 - ex
'98 Primera GT P11 SR20VE
'90 300ZX TT Z32 - ex
Jako, šlo by to.. ale potom by mě zaráželo, jaktoze to předtím se sáním šlapalo jak hodinky, a najednou by to dělalo tento problém
Airbox to nebude, asi ti odchádza vstrekovač paliva ak si ich pri generálke nemenil
Toyota Corolla TS DGR XYZ UR-Racing WhiteLine A-M-A Exhaust OZ HKS Mishimoto™
モータースポーツが大好き Narita dog Fight! 成田ドッグファイト!___showoff imports
モータースポーツが大好き Narita dog Fight! 成田ドッグファイト!___showoff imports