Zdarec
Chcu stříktnout antikorozní ochranou podvozek ( Honda Accord 2.0 2003 ) a zajímalo by mě zda nemáte nějaké osvědčené značky.
Když už ten nástřik tam je a jenom ho chci obnovit, dá se to natřikat znovu na tu starou vrstvu nebo ji musím nějak sundat a udělat vše na novo?
A ještě jestli před nanášením přímo toho ochraného nástřiku se to nejdřív fíkne nějakým základem ?
Antikorozní nástřik
Moderátoři: Amigo, riderhenry
- bkralik
- Kontaktovat uživatele:
Re: Antikorozní nástřik
Ahoj,
antikorozní nástřik podvozku je dost kontroverzní téma. Já sám bych se rozhodně vyhnul jakémukoliv tlustému nástřiku (gumoasfalt), mám s tím hodně špatné zkušenost. Předchozí majitel GTV6ky to udělal a jedinej výsledek je, že to pod tím na spoustě míst rezne a není moc šance to rozumně ošetřit (nebo na to vlastně alespoň přijít), bez toho abych sundal ten sajrajt z úplně celého spodku auta.
Osobně bych důkladně vystříkal dutiny, klidně Tectylem ML, případně nějaká domácí směska resistinu s hydraulickým olejem taky bude určitě fungovat. Nešetřit tím, pokud to má plechová ramena, tak vystříkat i ty, prostě všechno duté. A pokud si budeš chtít hrát s nástřikem celého spodku, tak za mě rozhodně nepřestříkávat přes, podle mě je ideální jen ošetřit už-reznoucí místa (obrousit, odrezit, nějaký protirezový základ a přes to nová ochrana)...
antikorozní nástřik podvozku je dost kontroverzní téma. Já sám bych se rozhodně vyhnul jakémukoliv tlustému nástřiku (gumoasfalt), mám s tím hodně špatné zkušenost. Předchozí majitel GTV6ky to udělal a jedinej výsledek je, že to pod tím na spoustě míst rezne a není moc šance to rozumně ošetřit (nebo na to vlastně alespoň přijít), bez toho abych sundal ten sajrajt z úplně celého spodku auta.
Osobně bych důkladně vystříkal dutiny, klidně Tectylem ML, případně nějaká domácí směska resistinu s hydraulickým olejem taky bude určitě fungovat. Nešetřit tím, pokud to má plechová ramena, tak vystříkat i ty, prostě všechno duté. A pokud si budeš chtít hrát s nástřikem celého spodku, tak za mě rozhodně nepřestříkávat přes, podle mě je ideální jen ošetřit už-reznoucí místa (obrousit, odrezit, nějaký protirezový základ a přes to nová ochrana)...
2000 MX-5 NB 1.6 - Twilight blue
(non-jdm) 2002 Mini Cooper S R53 - Dark silver
(non-jdm) 1980 Alfa Romeo GTV6 - Červená
(non-jdm) 2002 Mini Cooper S R53 - Dark silver
(non-jdm) 1980 Alfa Romeo GTV6 - Červená
jo díky , tak v těch dutinách mám jasno teda tam nějaký voskový nebo ten mix cos psal ale co na povrch podvozku , jaký typ když né gumoasfalt?
Presne tak,ziadny gumoasfalt,ziadne bodycko a posobne.Ak chces aby ta praca mala vyznam,musis to poriadne vystriekat wapem,kde je korozia prebehnut kartacom(najlepsie ked mas pneumaticku pistol a kartaciky)dokonale odmastit acetonom alebo perchlorom,potom nastriekat osetrene miesta Brunoxom a potom pripravok na baze zivice od firmy Dinitrol.Tieto pripravky dokazu pri mechanickom poskodeni opatovne zacelit miesto poskodenia,pokial to nie je poskodenie velkeho rozsahu.
Dobrá tedy díky za rady