Jaký podvozek na Civica 6g?

dotazy, rady, tipy

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
Okiš

Jaký podvozek na Civica 6g?

Příspěvek od Okiš » 25 čer 2017, 20:51

Ahoj, poslední dobou řeším dost podvozek na mého Civica jezdím s autem daily ale to je jedno jde o to že jezdím po okreskách ale chodím se svézt i na okruh potřeboval bych poradit nějaký kompromis aby to fungovalo i na okreskách ale i na okruhu měl jsem dřív Preludu a na ní jsem měl D2 a nastavil jsem si ji tak že jsem byl v celku spokojenej ale chtěl bych něco jinýho a nechci dát za podvozek zase 25 tisíc, co jsem takhle koukal tak buď mě napadlo Koni Sport kit nebo Bilstein B6+ Eibach a nebo jako poslední varianta MaisterR ale neznám nikoho kdo by s těmahle podvozkama měl zkušenost tak jestli je tu někdo kdo by mi poradil díky za každou radu :)

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký podvozek na Civica 6g?

Příspěvek od JRD McLAREN » 26 čer 2017, 21:57

Okiš píše:... ale chtěl bych něco jinýho a nechci dát za podvozek zase 25 tisíc,...
no vidis...
a to si povedzme ze mas auto, na ktore sa "dobry podvozok" da bez problemov kupit..
ja som si musel "samo-domo nieco pozvorat dohromady", spravit to tak, aby to vyzeralo jako original z fabriky..
a aj tak to zhltlo cca 1000euro za dva predne "kusy zelez" ..

na tovju otazku by nedokazali pravdepodobne odpovedat ani pani konstruktery z Protlumu ci HP Sporing,
pretoze kazdemu vyhovuje nieco ine, a kazdy ma ine poziadavky .....

:roll:
Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/

Okiš

Příspěvek od Okiš » 27 čer 2017, 08:29

No já to spíš myslel tak jestli z těmahle podvozkama nemá někdo zkušenost a řekl by mě jak se chovají

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN » 27 čer 2017, 09:15

no to urcite niekto ma..
ja mam tlmice Koni Sport, a poznam aj vela ludi co ma B6 ci B8..
ale na "oploch" .. povacsinou..

chcel som tym povedat, "ze to ze ti nekdo rekne, jek se to chova" .. (ak vobec niekto)
bude mat pre teba nulovu hodnotu ..mozno..

ine by bolo, keby mal niekto taky podvozok na rovnakom aute ako mas ty,
a mal by si moznost sa zviest "s tym druhym autom" ..

hocico ine bude len placaie do vody ...

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN » 27 čer 2017, 09:24

EDITED:

hentych Civicov je a bolo upravenych vela ludmi, na vela sposobov ...
ale maloktory s "rozumom a funkcne" ...

a 90% z tych uprav, bude mat "volaky lacny cinsky podovozok" ..
ci uz TA Technix, V-Maxx a pod ..
a 100% majitelov ti povie "ze je to super" ... a lepsie nez seria ...

cca 10% bude mat mozno BC Racing ..
ale to uz sme na tych 25t kacek ..
a to to nebude ziadne terno ...

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 27 čer 2017, 10:46

na 6g jsem měl BC racing a naprostá spokojenost, pohodlný a i na okreskách velká paráda, ale to bylo důvodem že jsem tehdá objednával nejměkčí variantu s pružinami 6/4.
Pak jsem měl i TAtechnix na jiném 6g a účel snížení to splnilo jinak o nějakym super podvozku se nedá moc bavit..
Jinak řečeno pokud chceš alespoň trochu funkční podvozek připrav se těch 25tis utratit :)
Případně jak říkáš zkombinovat tlumiče a pružiny... např ty B6 s eibach pružinami, nevycházejí špatně a tato kombinace funguje
Teď jsem měl sice na jiném auto KW v.1 se kterou jsem byl velmi spokojen a můžu jenom doporučit ať už na denní ježdění nebo lítání po okreskách.
Určitě také koukni i na nové řady Tein podvozku, Street Advance Z stojí pár korun http://www.tein.co.uk/srch/uk_search.ph ... em=default :wink:
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S

r4ms3s

Příspěvek od r4ms3s » 27 čer 2017, 12:05

s KW opatrně, viděl jsem teď na vlastní oči jak se obě přední pružiny rozpůlíly po nějakých 40 000km najeto a to není první špatná reference co na ně mám...
osobně pokud to budeš snižovat (hodně snižovat), tak to bude prostě tvrdý a uskákaný stejně jako TA nebo JOM nebo ckoliv co se dá levně koupit, takže když už tak to chce prostě nutně něco kde si nastavíš i tuhost, protože velké snížení a měké pružiny jsou dobrý tak na poskákání podběhů :D ... ale zase jsem měl na MG Koni s tuhostí a k tomu lehce snížené pružiny od eibachu a nefungovalo to vůbec jako třeba XYZ.

Odpovědět