kdo neví, tak ještě do nedávna jsem měl "závodní" EP3: http://www.r4ms3s.cz/ctr/
po prodeji jsem se začal rozkoukávat po něčem novém, už podle nadpisu je jasný, že chci auto se "správně" poháněnou nápravou a na 911 / M3 (ano myslím tím i E46) nemám.
CTR jsem kupoval protože je v ČR Dany, protože servis / údržba / úpravy... stojí zlomek to co jiná podobná auta a dokáže potrápit mnohem silnější auta
a navíc bylo hodně jednoduché a "hodné" na řízení na limitu, neříkám, že jsem se někdy k limitu vůbec dostatečně dokázal přiblížit a že jsem bůhví jaky řidič,
ale docela hezky dávala najevo (se sériovou geometrií) co bude dělat, prostě fakt hodné auto a hlavně díky Danymu,
ktery mi dokázal dostatečně jasně říct, že vymýšlím pičoviny a že by možná stálo za to, to zkusit takhle či takhle... ale to jsem odbočil
V bodech:
- Vím, že už se nebudu pokoušet stavět auto bez kompromisů na okruhy, protože to nejde!
- Jsem si 100% jistej (potom čím jsem si prošel u hondy), že vím, čím bych začal s úpravama.
- Chci dodržet co nejvíc na pohled seriovku, tak aby i STK auto prošlo naprosto legálně (ano budou se podmínky v ČR zhoršovat), logicky kromě podvozku, tam vím 100% po čem šáhnu
- Nechci to už vyloženě jen na okruhy, ale svezení na okresce, občas nějaký okruh, prostě fun car
- nejsem milionář a zároveň potřebuju odvézt psa, do budoucna možná dva psy a jednu ženskou, takže MX5 a 370Z se stává jen hračkou, naproti tomu Toyobaru (který je teď můj hlavní favorit je v tomhle nepřekonatelný)
- a zároveň potřebuju servis ideálně někde kolem Prahy, který by mi dokázal auto servisovat, zatím padá volba hlavně na AutoBeky (doufám, že to čteš Domo), jsem docela náročnej na servis a nestojím o žádný "garážové" honem honem někoho pojebat, páč má prachy, takže o Guru jsem skrz MX5tky nečetl nic dobrého a dál moc nevím...
- S2K jsem vyřadil skrz to, že to je Honda (už nechci být hondař) a hlavně skrz to co stojí a kolik motorů kolem lidí co znám jen za posledních pár měsíců lehlo
- Lotus jsem vyřadil skrz prachy, stejně tak 911 a M3, protože i když se dá koupit E46 (kterou jsem vždy chtěl) už kolem 500k, tak mě docela odrazuje servis a aspoň základní cena úprav
- u 370Z mě štve váha a to že za cenu Toyobaru nemám zadní sedačky a to že jich není moc na prodej
- u MX5 vím 100%, že bych musel koupit jinej přední nárazník, že bych se musel dívat po 2.0, ale zase by mi zůstalo pár korun na nějakou octavii nebo fabii, ale fakt to auto za to stojí v porovnání s ostatníma?
- u Toyobaru mě zaráží jedna věc a to, že procházím inzeráty už nějaký týden a hlavně na mobile.de se nějaký inzerát objeví, pak zmizí a pak se zase objeví s tím, že lehnul motor a nebo že bylo něco opravováno, neřeším bouračku, ale řeším to že třeba i dnes jsou v německu asi 3auta (s vyměným motorem na záruku) a dalších tak 5 jsem viděl, které měli najeto do 90 000km a buď na záruku měněn motor a nebo prodává za 350k s mrtvým motorem, tak se ptám, to fakt tak moc "lehají" nebo co? Už jsem byl pro ní fakt rozhodnutej, že pod stromeček bych si jí koupil, ale takhle z toho mám trošku strach (se svým štěstím co jsem měl s CTRem)
+ případně pokud víte nebo vás napadá ještě nějaký adept, sem s ním, jen prosím žádný lexus nebo tak něco
Za jakýkoliv konstruktivní nápady, připomínky nebo cokoliv (klidně i jen napsání, že to je pičovina jedna jak druhá) zvu v Praze na pivo! Díky!