Honda S2000 AP1 performance

dotazy, rady, tipy

Moderátoři: Amigo, riderhenry

gigo

Honda S2000 AP1 performance

Příspěvek od gigo » 16 kvě 2016, 16:44

Zdravím všechny,

rozhodl jsem se investovat do svého mazla nemalé peníze, abych mu po odježděných letech trošku dopřál ;-)

Vše o čem tady budu psát, co chci vyměnit vypadá, že je v pořádku, ale chci auto posunout dál...

Počítám v první fázi s investicí ideálně + - 50 tis...

Vyjžití: pouze a jen víkendovka nic víc nic míň. Vidím to na občasnou návštěvu nějakého okruhu, ale to tak max 3x do roka...

Očekávám: zlepšení jízdních vlastností, zvýšení kontroly nad autem na limitu/za limitem (občas bych rád nechal uklouznout prdelku, tak ať se mi to dobře řídí) :smt004

Napíšu co mě napadá k upgrade: podvozek, differenciál, silentbloky podvozku, silentbloky motoru, nastavitelná ramena, rozpěry podvozku, stabilizátory...

Čím by jste začali, aby to dávalo smysl? Můžu dát 50 do top podvozku, ale pak nezůstane na diff například. Nabízí se řešení 30 podvozek + 20 diff + silentbloky a zbytek řešit postupně... Nebo raději jít cestou opravdu TOP podvozku? Zvažuji Protlum Race - cena 40 ale to bych pak udělal asi už jen silentbloky a nějakou rozpěru...

Nebo mi napište zkušenosti s podvozky za cca 20-25 tis pak bych udělal i diff, silentbloky, ramena...

Taky jaký LSD diff zvolit? jakou svornost? Differenciál bych zařadil asi na první místo začínajícího upgrade :D

Možná se z toho stane zajímavý projekt, tak pojďme diskutovat a podělit se o pár poznatků, které každý má :wink:

ps. pořadí úprav jak to vidím já: :-)

první fáze:
1. differenciál
2. podvozek
3. silentbloky

druhá fáze:
4. ramena
5. stabilizátory
6. rozpěry

Idaho von Věšín

Re: Honda S2000 AP1 peformance

Příspěvek od Idaho von Věšín » 16 kvě 2016, 17:26

pokud to vemu z vlastní zkušenosti ( která bohužel není s S2000 - takže brát síše obecně ) :
Silentbloky, předpokládám myslíš silenty podvozku - proč udelat nové silenty apotom p nejaké dobe teprve kupovat ramena, riskovatže silenty ( předpokládám PUR ) už v nich nebudou dobře sedet ( případne ramena budou dodána s vlatsními PURy - jiný rozmer ) a tím vyhazovat peníze? Asi bych podvozek ( silenty ) vyřadil, koupil nejdříve ramena ( nekterá perf bývají již osazena PURy ) a podle toho co dorazí a jaká budou bych už jen dokoupil zbývající PUR silenty. Stejně tak stabilizátory - u mnoha aut ( oept píšu nemám zkušenost s S2000 takže uprav dle sebe ) jsou stabíky ( resp jejich kosti ) ukotvené do ramen takže bych je menil společne s rameny.
Za mne jednoznačne v jedné várce silenty, ramena, stabíky .
Potom bych v druhé udelal rozpery, podvozek, diff..

jarka

Re: Honda S2000 AP1 performance

Příspěvek od jarka » 16 kvě 2016, 20:00

Pokud je všechno ostatní v pořádku, tak bych za ty prachy dál lamelák (případně krátký převod pokud to stačí) a ostatní prachy bych projezdil nebo si je nechal na údržbu. Jednou jsem se na tohle téma bavil s Danym a říkal, že byl překvapený co správná špéra s S2K udělá (hlavně co se týká čitelnosti a sklouznutí), případně se s ním přímo poraď co by ti doporučil. Podvozek je asi dobrý, ale primárně to spíš pomůže rychlosti než zábavnosti (otázka co máš jako prioritu).
Hairdresser car

gigo

Příspěvek od gigo » 16 kvě 2016, 20:20

Ano, pravdou je, že hledám víc zábavu, než nahánění desetinek na okruhu :-)

honzaS

Příspěvek od honzaS » 16 kvě 2016, 22:51

gigo píše:Ano, pravdou je, že hledám víc zábavu, než nahánění desetinek na okruhu :-)
Jestli hledáš zábavu, tak jen jezdi a nenechávej auto stát v servisu :!:
Moje zkušenosti s eSkem jsou takové, že každá drobná modifikace dost změní chování auta. Tedy pokud chceš postupovat podle svých představ, tak si užij a poznej každý malý upgrade.
Do serie ( je to přece jen kachna :) bych jako první doporučil silnější stabíky. Efekt je ale dost závislý na roku výroby, kdy se hodně měnily pružiny i stabíky.
Pak investuj do pneu a posuň geo od street do race, to je velká změna za pár kaček :D

Lehčí stálý převod hodně změní dynamiku a to je snad jediná "úprava motoru", která se vyplatí :wink:
Pokud chceš více jezdit okruhy, tak má smysl i lamelový diferák, ale .... mě po cca 1tkm ostrých z 6tkm celkem praskla klec ...

Sériové tlumiče jsou dost dobré a odpovídají upgrade vždy prokladě drahý třeba 8) NITRON.
Když spočítáš cenu PUR a spol. na kompletní pozdvozek :) tak já to stále odsouvám, ikdyž trávím na okruhu asi více času nežli ty. Pokud něco na podvozku už dožívá nebo potkalo "díru", tak PUR a spol. přijde na řadu.
Svezl jsem se už v hodně eSkách a každý projev byl odlišný i jen celkovým opotřebením nájezdem a pečlivostí údržby, takže priority modifikací poradit takto na dálku asi nelze.
Honda S2000

Bery18

Příspěvek od Bery18 » 18 kvě 2016, 07:29

Gigo: pokud bys mel zajem o jety podvozek KW 3 SZ. Cenu stopro vyresime.

gigo

Příspěvek od gigo » 19 kvě 2016, 11:18

Bery18: posílal jsem SZ. Ale vyhazovalo mi to nějakou chybovou hlášku, tak nevím, jestli se Ti doručila...

Marbo

Příspěvek od Marbo » 27 kvě 2016, 09:04

za me staly prevod, vyrazne ovlivni dynamiku auta. a urvanejsi vyfuk taky pomuze, nejen na zabavnosti.

prozacatek bych zkusil vymenit stabiky a pohrat si s geometrii, geoska je za par korun, kdyz dobre nastavis, urcite to bude znat. ale asi narazis na problem, ze aby si dostal pozadovane odklony, sbihavost, budes muset dokoupit nejake stavitelne komponenty.
Subaru Brz Supercharged
SOLD '08 Nissan 350Z

https://www.instagram.com/marbo_cars/

jagy

Příspěvek od jagy » 27 kvě 2016, 14:29

V serii jde geometrie nastavit dobre. Me to vyslo presne tak, jak jsem chtel (P odklon -1.75°, P zaklon 7°, Z odklon -2°, Z sbihavost 0.34´, P sbihavost -0.05´ ale pujde asi na nulu) a funguje to moc pekne si myslim. Stabiky si nemyslim, ze je za kazdou cenu vyhra - chce k tomu pristupovat individualne, uz v serii jsou pomerne tuhe. Staly prevod 4.77 je jasna volba a co se motoru tyce, tak velmi dobre funguje kvalitni sani. Vyfuk velky prinos nema, ale zvuk dela na pocitu hodne. :) Velky vliv ma vyhozeni katu a nejlepe nalazeni jednotky (piggypack nebo standalone). VTEC jde pak nastavit uz od 3600rpm a konecne zmizi ta velka dira ve strednim pasmu otacek. Silace motoru me ted cekaji (je hydraulicky a vytekly :) ). Dif v serii urcite neni to nejlepsi, co by slo... co jsem mel moznost vyzkouset Cusco, tak to fungovalo o dost lip. Rozpery ted testuju Cusco, tak muzu pak napsat nejake reference, jestli to za to stoji.
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

kingart

Příspěvek od kingart » 27 kvě 2016, 14:57

Dřív jsem nad tím taky přemýšlel, protože se jedná o nejlevnější způsob zrychlení auta.Na druhou stranu je nutné si uvědomit, že maximální rychlost klesne a zvýší se otáčky.
4.10 max speed 240kmh/8900ot ... 90kmh/3000ot
4.43 max speed 223kmh/8900ot ... 90kmh/3300ot
4.56 max speed 216kmh/8900ot ... 90kmh/3350ot
4.77 max speed 206kmh/8900ot ... 90kmh/3500ot

jagy

Příspěvek od jagy » 27 kvě 2016, 15:04

Ta max speed nejak nesedi ne? Spocitane to mam trosku jinak, viz. priloha.

Kdo vyuzije maximalku a kde? Na dalnici? To asi neni idealni zpusob zabavy... zvysene otacky pri cestovani jsou sice otrava (hluk, spotreba), ale stejne nevidim lepsi reseni, jak udelat auto rychlejsi/zabavnejsi.
Přílohy
prevody_s2k.jpg
GR Yaris

kingart

Příspěvek od kingart » 27 kvě 2016, 16:32

Já jen, že je dobré si uvědomit k čemu bude ta s2k sloužit, plus jaké další úpravy na ní budou.Třeba profící to řeší až na takové úrovni, že podle tratě vybírají optimální gear.
Říct že 4.77 je jasná volba pro každou s2k bych si netroufal.Možná by pro někoho bylo výhodnější mít 4.4.

ano Tvá tabulka je špatně :)
edit// nechci nikoho urážet (což na internetu se může zdát hned), vždyt jsem napsal, že jsem sám o tom uvažoval a vlastně pořád uvažuju, taky si myslím, že je to nejlepší k poměru cena/výkon :smt023

jagy

Příspěvek od jagy » 27 kvě 2016, 22:38

V pohode, ja se nehadam... kazdy at voli dle vlastniho uvazeni a vyuziti :) Kazdopadne ten 4.77 prevod neni zadny hardcore, ta dosazitelna rychlost na dany stupen je porad dost vysoka.

Ve vypoctech musis mit chybu, 200kmh maximalka je blbost. To odpovida cca petce u toho prevodu :) A serie fakt nema top speed 240kmh...
GR Yaris

kingart

Příspěvek od kingart » 28 kvě 2016, 00:13

rychlost je +-240kmh ... tachometrově 244-245kmh, ale já to beru tak, že tachometr vždycky ukazuje o něco víc, kor při vyšších rychlostech.
někdo z majitelů AP1 by mohl říct jestli mu to jede 280kmh nebo +-240kmh.

angličák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od angličák » 28 kvě 2016, 09:00

Mám AP1 a nevím jestli jsem tak jízdně podladěný, nebo co, ale ani nevím co tam mám za geo a zdá se mi že to je parádní svezení. Kde berete ty kýžené hodnoty? Ale přenastavení VTEC a kratší dif zní super, Vmaxx je fakt mimo a díra v otáčkách občas zamrzí,
S2000 AP1 - tree edition v očekávání znovuzrození z RHD to LHD

jagy

Příspěvek od jagy » 28 kvě 2016, 18:17

kingart píše:rychlost je +-240kmh ... tachometrově 244-245kmh, ale já to beru tak, že tachometr vždycky ukazuje o něco víc, kor při vyšších rychlostech.
někdo z majitelů AP1 by mohl říct jestli mu to jede 280kmh nebo +-240kmh.
Prevody, co tam mam jsou 100% spravne. S autem jezdim kazdy den, vim kolik jede na danou rychlost a kolik promeruje (naprosto minimalne)... Na YT mas desitky videii. Nejspis jsi pocital spatne prevody, mozna US AP2 nebo jiny/zadny secondary prevod, atd. Kdyby to bylo jak pises, tak zadny upgrade neni potreba. :D

Geometrii jsem si nasel nekolik zdroju na internetu a vymyslel z toho "svoje" nastaveni. Je vyrazne agresivnejsi, nez v serii. Funguje to velmi pekne, neutralne. Pneu se sjizdejsi krasne rovnomerne.
GR Yaris

Marbo

Příspěvek od Marbo » 28 kvě 2016, 18:25

jagy, jenom pro zajimavost, chtel bych zkusit pohrat si s geometrii na 350Z, predek jsem chtel zkusit nastavit na rozbihavost (neco jako mas ty), ale chces jit zpatky na nulu. Proc?
Subaru Brz Supercharged
SOLD '08 Nissan 350Z

.pavel.

Příspěvek od .pavel. » 29 kvě 2016, 09:47

Ta geometrie kol mě taky zajímá ale úplně nechápu jak to myslíte :roll:
Co se třeba dá udělat s podvozkem od BC-racing jak to správně nastavit? dííky

Marbo

Příspěvek od Marbo » 29 kvě 2016, 20:35

[quote="jagy"]V serii jde geometrie nastavit dobre. Me to vyslo presne tak, jak jsem chtel (P odklon -1.75°, P zaklon 7°, Z odklon -2°, Z sbihavost 0.34´, P sbihavost -0.05´ ale pujde asi na nulu) a funguje to moc pekne si myslim.

tak v tomhle pripade bych zatim udelal geometrii, klidne bych ji opsal od jagyho pro zacatek, stavitelny ramena... proste podvozek nechal najindy. zvlast jestli serie dobre funguje ceskych, rozbitych okreskach a pouhou zmenou geosky by si na zacatek dostal prijemnou zmenu. a koupil staly prevod a bud vyfuk nebo samosvor. preferoval bych samosvor, ikdyz dobry vyfuk by bavil vic casu, co stravis za volantem. za me geoska, prevod, samosvor.

BTW, jak funguje origo svor? tipuji jako vsude jinde, treba i u me na zetku. svira pomalu a nedostatecne?
Subaru Brz Supercharged
SOLD '08 Nissan 350Z

jagy

Příspěvek od jagy » 29 kvě 2016, 21:02

Marbo: Rozbihavost je vic "zavodni", lepe zataci, vic trpi pneu a dle toho, co jsem vypozoroval, tak je auto neklidne na nerovnostech, dirach... proste to da ridici vic zabrat. Mozna si na to zvyknu, ale asi zkusim i vic beznou sbihavost na 0 vepredu, preci jen s tim jezdim kazdy den a nekdy to je otrava. :)

U 350Z vepredu asi mimo sbihavost nemas moc na vyber (aspon co jsem prohlizel 370z, nejspis to mas podobne/stejne). Idealne bys potreboval stavitelne ramena abys mohl pouzit vetsi odklon vepredu.

S2000 ma Torsen a funguje urcite lip, jak VLSD u Nissanu. S2000 je sice znama svou kousavosti a jde to citit, ale zatim vylozene potrebu na lamelak nemam, omezuje me dlouhy prevod - zacnu tedy 4.77 prevodem. U Zetka je lamelak urcite velmi dobra investice hned v pocatku. A taky bych zapremyslel nad kratsim prevodem...

.pavel. : Pokud mas taky S2000, klidne zacni tim, co mam ja + zkus predni sbihavost na nulu. U stavitelneho podvozku kdyz bude auto niz, tak ti to dovoli vetsi negativ na odklonu. Ale nastavit dobre tuhost bude uz o zkouseni a testovani na dane ceste/okruhu. U vyskove stavitelneho podvozku bych urcite zapremyslel o nastaveni podvozku na vahach.

Dobra obecna prirucka na geometrii je zde: http://www.motoiq.com/MagazineArticles/ ... amber.aspx

A vse o podvozku: http://www.motoiq.com/Tech/TheUltimateG ... dling.aspx

Plus mrknete na fora k vasemu danemu autu, co kdo jezdi (daily, okruh, atd.) a udelejte nejaky kompromis co by vam mohlo vyhovovat k danemu vyuziti. No a nebo to dat profikovi $$$ :)
GR Yaris

kingart

Příspěvek od kingart » 29 kvě 2016, 22:25

jagy píše:Prevody, co tam mam jsou 100% spravne. S autem jezdim kazdy den, vim kolik jede na danou rychlost a kolik promeruje (naprosto minimalne)... Na YT mas desitky videii. Nejspis jsi pocital spatne prevody, mozna US AP2 nebo jiny/zadny secondary prevod, atd. Kdyby to bylo jak pises, tak zadny upgrade neni potreba. :D .
internet snese všechno, je tu někdo z majitelů stock S2k AP1 který by potvrdil kolik to auto jede?

angličák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od angličák » 29 kvě 2016, 23:08

Myslím že reálných je těch 240 co sem tak nazkoumal na svém vraku, 280 nevěřím ani ve snu. Jinak ten zkrácený převod, naveďte mne někam, kde je i cena, jsem líny hledat.
S2000 AP1 - tree edition v očekávání znovuzrození z RHD to LHD

jagy

Příspěvek od jagy » 29 kvě 2016, 23:41

Koukam, ze to tu je vazne zbytecne... :wink: Ta rychlost je ciste teoreticka, dle prevodu - viz. muj graf. Seriova AP1 takovou maximalni rychlost samozrejme nevyvine. Nechapu, co je sloziteho si spocitat v jednoduchem kalkulatoru rozmer pneu, prevody a maximalni otacky. Vygooglit si SPRAVNE prevody snad umi kazdy prumerny uzivatel internetu...
GR Yaris

Marbo

Příspěvek od Marbo » 30 kvě 2016, 08:34

angličák píše:Myslím že reálných je těch 240 co sem tak nazkoumal na svém vraku, 280 nevěřím ani ve snu. Jinak ten zkrácený převod, naveďte mne někam, kde je i cena, jsem líny hledat.
orientacne staly prevod stoji 15-20tis.
Subaru Brz Supercharged
SOLD '08 Nissan 350Z

kingart

Příspěvek od kingart » 30 kvě 2016, 10:30

jagy píše:Koukam, ze to tu je vazne zbytecne... :wink: Ta rychlost je ciste teoreticka, dle prevodu - viz. muj graf. Seriova AP1 takovou maximalni rychlost samozrejme nevyvine. Nechapu, co je sloziteho si spocitat v jednoduchem kalkulatoru rozmer pneu, prevody a maximalni otacky. Vygooglit si SPRAVNE prevody snad umi kazdy prumerny uzivatel internetu...
Já jsem dal +- reálné a SPRÁVNÉ hodnoty se kterými se reálný uživatel potká v REÁLNÉM životě a taky jsem poukázal na problémy s tím převodem spojeným.
Proto tvrdím, že si člověk musí promyslet jaký převod, geometrii atd... potřebuje podle JEHO potřeb.Ta výměna taky není ve stylu plug and play.Chce to někoho, kdo se v tom fakt vyzná.Jo a taky je důležité potom nakalibrovat správně tachometr :wink:

4.77 udělá z s2k fakt raketu o tom není pochyb, ale skutečně nikdo nikdy nejede rychleji víc jak +-206kmh?

Odpovědět