Jaká kola na Widebody 350Z?
Moderátoři: Amigo, riderhenry
- Xcriss
- Kontaktovat uživatele:
Jaká kola na Widebody 350Z?
Resime s Christem, jaka kola pouzit na jeho planovane Widebody Z. Kriterium je rozsireni o 7cm na obe strany.
Muj navrh byl:
dopredu 18x10,5 ET-8 - limec 131mm - pujdou ven o 68mm oproti serii - obuti okolo 265/35
dozadu 18x11,5 ET-1 - limec 143mm - pujdou ven o 69mm oproti serii - obuti okolo 295/35
Co myslíte? Christo se bojí ztráty výkonu na kolech... Jaký vliv to bude mít na jízdní vlastnosti? Výše zmíněná kombinace mi nepřipadá tak zlá v obojím...
Muj navrh byl:
dopredu 18x10,5 ET-8 - limec 131mm - pujdou ven o 68mm oproti serii - obuti okolo 265/35
dozadu 18x11,5 ET-1 - limec 143mm - pujdou ven o 69mm oproti serii - obuti okolo 295/35
Co myslíte? Christo se bojí ztráty výkonu na kolech... Jaký vliv to bude mít na jízdní vlastnosti? Výše zmíněná kombinace mi nepřipadá tak zlá v obojím...
'91 Nissan 240SX S13 KA24DE
'96 Nissan 240SX S14a KA24DE
'88 Nissan 200SX S12 Silvia CA18DET
Re: Jaká kola na Widebody 350Z?
Spíš počítej že zvetšením šířky na predku se zmení poloměr zatočení takže aby se vubec vešel do podbehu + zálezi na rozšireni + ET aby mu to napriklad nelezlo do podvozku.....zadek se trefi cca na pohodu ale ten predek je mrcha
- Xcriss
- Kontaktovat uživatele:
Podbehy budou pravdepodobne nove na miru a do podvozku to nepoleze - spocitano 
Myslím, že ztráty výkonu na kolech se bojí oprávněně. O polovinu širší kola budou citelně těžší. Mi by však hlavně vadilo těch 7 cm, o které to poleze ven oproti sérii - i když jsem na svých autech nikdy nic takového nezkoušel, logicky a fyzikálně mi vychází, že to pro standardní zavěšení musí být taková páka, že jízdní vlastnosti a zejména životnost ramen, siláčů, tlumičů půjde do prdele...
IF everything seems Under Ccontrol, you should Know, you're just not going fast EnoUgh.
to vavris: je to tak na zedko jsme dali širši kola a vetši o palec auto nesedělo jak mělo chovani auta nebylo nic extra dobreho plus šli všechny čepy velice rychle srat takže ja bych dotoho znovu nešel.
- Xcriss
- Kontaktovat uživatele:
Zase zetko ma v serii 8 a 8,5 palce, coz neni malo... Minimalne vzadu je to kolo co jsem vybral sirsi jen ven, vevnitr je stejne, takze neni presunute cele ven (to asi neni pro ramena idealni)... Je jasne, ze ramena maji asi radsi origo, ale je to fakt tak dramaticke...? Navic jsou v planu stelovaci ramena, odklony atd.
Co se tyce toho vykonu - je to Zetko, do budoucna v planu pekelne Twiturbo pokud vim... Tomek ma na Supre 10" 255 gumu a jak mu to lita... Nehlede na to, ze kola budou kvalitni a nebudou AZ TAK tezka, samozrejme asi o neco tezsi, logicky...
Co se tyce toho vykonu - je to Zetko, do budoucna v planu pekelne Twiturbo pokud vim... Tomek ma na Supre 10" 255 gumu a jak mu to lita... Nehlede na to, ze kola budou kvalitni a nebudou AZ TAK tezka, samozrejme asi o neco tezsi, logicky...
8 / 8,5 a 10,5 / 11,5, to máš nějakých 25-30% víc, plus delší páka - věštím z koule, ale imho to bude cítit dost. A že to neprospěje ničemu krom (pro někoho) vzhledu snad na tomto fóru netřeba psát...
IF everything seems Under Ccontrol, you should Know, you're just not going fast EnoUgh.
- Xcriss
- Kontaktovat uživatele:
Proc by to neprispelo? Bude to mit mnohem vetsi grip a stabilitu ne? Kdyz se to spravne nastavi...
S13 ma treba serii snad 5,5 sirku, dal jsem tam 8" a nemuzu rict, ze bych citil nejaky znatelny rozdil... Coz mi prijde jako takrka totozna situace
S13 ma treba serii snad 5,5 sirku, dal jsem tam 8" a nemuzu rict, ze bych citil nejaky znatelny rozdil... Coz mi prijde jako takrka totozna situace
ano, celková hodnota přetížení bude pravděpodobně vyšší, ale co ten zbytek? Horší tlumení, více odskakování na nerovnostech, zmenšená ovladatelnost a mrštnost, citelně horší chování na mokru, horší dynamika v přímce, teoreticky i horší brzdné vlastnosti (to co přidá šířka gumy vezme zpátky nebo přebije zvýšená setrvačnost kola).
Plus znatelný vliv na životnost...
Jednoduše - ještě jsem neviděl auto, které by po třetinovém zvětšení a rozšíření kol, fungovalo líp, než série.Velká kola jsou dobrá jen na to, aby se do nich vlezly ještě větší brzdy... ale na to nepotřebuju, aby mi čouhaly 7cm do stran...
Plus znatelný vliv na životnost...
Jednoduše - ještě jsem neviděl auto, které by po třetinovém zvětšení a rozšíření kol, fungovalo líp, než série.Velká kola jsou dobrá jen na to, aby se do nich vlezly ještě větší brzdy... ale na to nepotřebuju, aby mi čouhaly 7cm do stran...
Naposledy upravil(a) Vavris dne 27 lis 2012, 17:06, celkem upraveno 2 x.
Nechceš spíš jen sám sebe přesvědčit abyste to tam dali? Mě to tak přijde. Ty samé nebo podobné ,,technické´´ odpovědi si můžeš přečíst na všech auto-forech kde se to řešilo, na subaru klubu je taky pár stránek, jednoduše na tom není pranic dobrého. Jestli vám je po chuti pěkný vzhled na úkor funkčnosti, stejně do toho půjdete...
Btw.: Já používám takovou jednoduchou pomůcku, bo fyzik taky nejsem. Všechno si v hlavě z-extremizuj do nereálných velikostí, pak si o dost líp představíš působení sil a stejně tak zahodíš myšlenku, že větší grip musí být to správné...
Btw.: Já používám takovou jednoduchou pomůcku, bo fyzik taky nejsem. Všechno si v hlavě z-extremizuj do nereálných velikostí, pak si o dost líp představíš působení sil a stejně tak zahodíš myšlenku, že větší grip musí být to správné...
Naposledy upravil(a) awaj12 dne 27 lis 2012, 17:07, celkem upraveno 1 x.
- Xcriss
- Kontaktovat uživatele:
Co tak GT?Vavris píše:ještě jsem neviděl auto, které by po třetinovém zvětšení a rozšíření kol, fungovalo líp, než série.
To by chtěl Rendu, ten tomu rozumí
EDIT:
awaj12: Máš nějaký odkaz? Rád bych se podíval na nějaký konkrétní "rozbor" problému... Neřešíme tady jen namrdnutí velkých kol na auto, ale komplet přenastavení podvozku
Koukal sem se na to před nedávnem na vyhledavači a uložené to nemám, takže když si tam napíšeš distanční podložky (forum, problemtika...) tak do 5 minut najdeš spoustu článků...
btw. ne kompletní nastavení podvozku nikde nemám a propo když bys tohle řešil, stejně to zavezeš odborníkům ne... to se na foru asi opravdu nedozvíš
btw. ne kompletní nastavení podvozku nikde nemám a propo když bys tohle řešil, stejně to zavezeš odborníkům ne... to se na foru asi opravdu nedozvíš
Naposledy upravil(a) awaj12 dne 27 lis 2012, 17:14, celkem upraveno 1 x.
GT? Jak podvozek nastavíš? Řekneš tlumičům a ramenům - "kluci, od teďka vám budou kola při propružení lítat kousek mimo osu, kterou vám nastavili konstruktéři, ale vy se s tím jistě poperete.."?
Kola nemusí být těžší o tunu, ta třetina bohatě stačí, když si vzpomeneš na vzorec úhlového zrychlení. Že by tam byl nějaký exponent? Odskakování jsem vztahoval na profil 35
- svobyrider
Podle mě ideál by byl 18x9.5 a 18x10.5 a prostě to tolik nerozšiřovat a o váhu kol bych se nebál, co jsem koukal, tak v serii je 17x8.0 a váha 24lbs což je dobrá cihla.

https://www.facebook.com/Teamrule32
Honda civic 1.6 sport 2004 - daily
Lexus LS400 1998 205kw - sold
Honda civic typeR 2005 147kw - sold
Nissan Silvia S15 2000 184kw+ - drift,street car
Find what you love and let it kill you
Nedavno mi jeden clen rekl, ze se o tomhle foru povida jako o foru teoretiku... a fakt ze jo!
Nektere nazory jsou opravdu minimalne k smichu. Jak tu bylo receno, chcete si to jen obkecat, ze to bude v pohode. Vase znalosti jsou minimalni, at uz teoreticke nebo prakticke z jezdeni. Vetsi, sirsi, lepivejsi, vykonejsi aj. neznamena vzdy lepsi. Pak se ukaze Miata z 1/3 vykonem na 15" kolech a bude rychlejsi, obratnejsi, citelnejsi... nekdy fakt netusim, co se vasim "tuningem" snazite dokazat?
Nektere nazory jsou opravdu minimalne k smichu. Jak tu bylo receno, chcete si to jen obkecat, ze to bude v pohode. Vase znalosti jsou minimalni, at uz teoreticke nebo prakticke z jezdeni. Vetsi, sirsi, lepivejsi, vykonejsi aj. neznamena vzdy lepsi. Pak se ukaze Miata z 1/3 vykonem na 15" kolech a bude rychlejsi, obratnejsi, citelnejsi... nekdy fakt netusim, co se vasim "tuningem" snazite dokazat?
- speedy_s
- Kontaktovat uživatele:
vykašlal bych se na 11.5" a dal kola do seriových plechů 10-10.5" disk a 265 guma udělá spoustu parády i funkce..
JInak co se týče rychlosti vs. šířky gumy. Jezdil jsem na 225 s cca 180ps všichni mi říkali moc široký na ten výkon, že to nepojede..., na rovinkách minimální rozdíl a nikdo nechápal jak to drží v zatáčkách, holt mechanickej grip nelze překonat, proto shánim i 9" disk dopředu abych mohl jezdit 245 na celym autě, minimálně však chci na zadku.. raději budu jezdit rychleji zatáčky než rovinky.
A pokud má člověk v pořádku silentbloky a čepy, tak má stále hezky ukecenej volant
JInak co se týče rychlosti vs. šířky gumy. Jezdil jsem na 225 s cca 180ps všichni mi říkali moc široký na ten výkon, že to nepojede..., na rovinkách minimální rozdíl a nikdo nechápal jak to drží v zatáčkách, holt mechanickej grip nelze překonat, proto shánim i 9" disk dopředu abych mohl jezdit 245 na celym autě, minimálně však chci na zadku.. raději budu jezdit rychleji zatáčky než rovinky.
A pokud má člověk v pořádku silentbloky a čepy, tak má stále hezky ukecenej volant
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
pokial z toho niekto ide robit 600konovu potvoru- budis rozsirenie ma njaky aj racio zaklad.
ked si ale zobereme ze este pred piatimy rokmy bolo bolo viac ako bezne auta uprqvovat viac menej opticky a vacsinou to malo velmi malo spolocne s raciom, tak to to mozno tiez nebo az tak mimo:-)
forum teoretikov?
aj keby ano (myslim ze vacsinou nie) daleko lepsie ako vacsina for kde je drviva vacsina uzivatelov len preto ze sa tesi z auta za par susnov ktore ledva jazdi a nemalo potencial ani ako nove a rozhoduje sa ci ma utratit 100korun za nutnu udrzbu alebo zo este pocka a max ci si ma kupit koncovku vyfuku namiesto uhniteho povodneho A riesi kolko mu ta koncovka prida koni:-)
ked si ale zobereme ze este pred piatimy rokmy bolo bolo viac ako bezne auta uprqvovat viac menej opticky a vacsinou to malo velmi malo spolocne s raciom, tak to to mozno tiez nebo az tak mimo:-)
forum teoretikov?
aj keby ano (myslim ze vacsinou nie) daleko lepsie ako vacsina for kde je drviva vacsina uzivatelov len preto ze sa tesi z auta za par susnov ktore ledva jazdi a nemalo potencial ani ako nove a rozhoduje sa ci ma utratit 100korun za nutnu udrzbu alebo zo este pocka a max ci si ma kupit koncovku vyfuku namiesto uhniteho povodneho A riesi kolko mu ta koncovka prida koni:-)
ja osobne by som si (ak nema) zohnal seriove kovane Rays-y, ktore su uzasne lahke a funkcne dostatocne a krasne, max sa pohrat s podlozkami do 2cm, alebo si najst kola s mensim ET, ale to bude krute drahsie aby sa co i len vyrovnali kvalite a vahe tychto origo Rays.
Zatím je to puze teorie,uvažuji že bych si na nej vyrobil bodykit odvozet od GT 350z serie.Zatim jsem v oblasti získaváni dat...S przdama bych si hlavu nedělal mam tam bigbrake kit bremba už jsou dávno fuč..Jinak včem se trochu bojím že rotační hmota by byla znát...vykon se snad bude řešit do budoucna...Strasně moc se mi libi vzhled GT a to je zapotřebí rozšiřit a přikrčit..Raysky mam origo...momentalne mam podložky 25mm a projevilo se to spiš kladně auto je stabilnějši .mam nastavitelny podvozek BC funguje skvěle.Nemyslim si osobně že by se jizdni vlastnosti natolik zmněnili když kola polezou ven z blatniku o 50mm a vzdalenost vnitřní zustane stejná.
Jen by mně zajimalo tedy jak to dělaj všichni když třeba maj na tom body kit Velside třeba jako mnel Kojak,taky to mněl fest rozšířene a fungovalo mu to dobře...nevím jak jinak by to šlo pořešit...jen mně zajimaj nazory a pohled na vec..Samo chci zachovat funkčnost,i reakce v puvodnim stavu... Výkonové upravy přijdou časem,ty jou ještě větší běh na dlouhou trať
))
Nenapada mně tedy jak jinak to vyřešit... Neříkam že do toho pudu na 100% určtě bych to probral s odborniky ale jakmi:-))
Jen když si vzpomenu na RX6 s Tokijské jizdy která opravdu existuje a že má brutalní límce
a kit Velside,tak jak o ti Japončici udělali
))
Jen by mně zajimalo tedy jak to dělaj všichni když třeba maj na tom body kit Velside třeba jako mnel Kojak,taky to mněl fest rozšířene a fungovalo mu to dobře...nevím jak jinak by to šlo pořešit...jen mně zajimaj nazory a pohled na vec..Samo chci zachovat funkčnost,i reakce v puvodnim stavu... Výkonové upravy přijdou časem,ty jou ještě větší běh na dlouhou trať
Nenapada mně tedy jak jinak to vyřešit... Neříkam že do toho pudu na 100% určtě bych to probral s odborniky ale jakmi:-))
Jen když si vzpomenu na RX6 s Tokijské jizdy která opravdu existuje a že má brutalní límce
Nissan 350z 2005
Infinity G37S 2011
Infinity G37X 2012
Infinity G37S 2011
Infinity G37X 2012
Třebac todle je hnus ale taky je to rozšiřené min o 4cm a jak to udělali:-)) a funguje to???
http://www.google.com/search?q=350z+vei ... vslg_CHf3M:
http://www.google.com/search?q=350z+vei ... vslg_CHf3M:
Nissan 350z 2005
Infinity G37S 2011
Infinity G37X 2012
Infinity G37S 2011
Infinity G37X 2012
Ahoj všem,
pokud bych měl vyjádřit svůj názor, tak bych asi jen kopíroval Vavrise - dle mě má naprostou pravdu
řeč mých čísel zní asi takto:
rozměr kol 18 nebo 19
šířka kol max 9,5 předek max 10,5 zadek (klidně méně)
šířka pneu předek 235 - 245
šířka pneu zadek 265 - 285
to je čistě jen můj dišputát ....každý má svůj a dle svého se zařídí. ...Viděl jsem však dost "ztuzenejch" popelnic co fungovaly mnohem hůře než v sérii, že jen podotýkám, že je třeba opatrnosti - fyzika je fyzika ...valivý dopor, neodpružená hmotnost, přenost hybných sil do podvozku a jeho devastace, apod...
pokud bych měl vyjádřit svůj názor, tak bych asi jen kopíroval Vavrise - dle mě má naprostou pravdu
řeč mých čísel zní asi takto:
rozměr kol 18 nebo 19
šířka kol max 9,5 předek max 10,5 zadek (klidně méně)
šířka pneu předek 235 - 245
šířka pneu zadek 265 - 285
to je čistě jen můj dišputát ....každý má svůj a dle svého se zařídí. ...Viděl jsem však dost "ztuzenejch" popelnic co fungovaly mnohem hůře než v sérii, že jen podotýkám, že je třeba opatrnosti - fyzika je fyzika ...valivý dopor, neodpružená hmotnost, přenost hybných sil do podvozku a jeho devastace, apod...
WWW.HOONRING.CZ - NS COACHING AND SERVICES
Imolared: souhlas tyto velikosti by mi vyhovovali.. VEpředu max 245 a zadek max 275-285 nechci to přehánět jen se mi jedna aby to šo ven možná by mi stačilo i 5cm ve fitale tech sedum to už je asi fakt moc!!:D
Nissan 350z 2005
Infinity G37S 2011
Infinity G37X 2012
Infinity G37S 2011
Infinity G37X 2012
Třeba Tom s 370z ma todle
viewtopic.php?f=6&t=3658
Ja bych šel max do R19 a taky mu to určitě funguje...
viewtopic.php?f=6&t=3658
Ja bych šel max do R19 a taky mu to určitě funguje...
Nissan 350z 2005
Infinity G37S 2011
Infinity G37X 2012
Infinity G37S 2011
Infinity G37X 2012
Jj já to mám na autě (370Z) v sérii v tom vyšším nastavení na 19"- a je cítit, že je to fakt strop progresivní vyváženosti.... - na grip supr, ale víc ani krok..., něco jako nesmysly 265 předek a 305 zadekChristo píše:Imolared: souhlas tyto velikosti by mi vyhovovali.. VEpředu max 245 a zadek max 275-285 nechci to přehánět jen se mi jedna aby to šo ven možná by mi stačilo i 5cm ve fitale tech sedum to už je asi fakt moc!!:D
5cm je ranec - 5cm je rozdíl mezi klasickým BMW E46 a M3 E46 - a je to na pohled extrém... už na dálku ...myslím, že se "pouhých" 5cm nemusíš bát....
jinak tu krásnou modrou na 20" jsem viděl, ale pro mě je obecně rozměr 20" nepraktický a s mojí spotřebou pneu zbytečně drahý .... 19 odevede práce akorát ...naše silnice té 20" také moc neprospějí, ale na Z se to asi i dá - místo tam je, ale.... holt každý má své gusto - todle však není průser jako když tam někdo dá "válce" místo kol
WWW.HOONRING.CZ - NS COACHING AND SERVICES
Imola red,mam to na zabavu...ale moc by se mi to libilo chci předek max jak jsem psal dal nejdu neni duvod...vždyť 911turo S co ma jeden tady u nas ma tušim "jen" 275 a to ma 500hp.Nechci nic přehanet pro mně je duležité to rozšiřeni né tam dat salámy ktere to auto neutáhne...
Nissan 350z 2005
Infinity G37S 2011
Infinity G37X 2012
Infinity G37S 2011
Infinity G37X 2012