ahoj
jak se ti to projevilo???
jinak co se mì týèe, tak tenhle problém budu øešit nejspíš stejnì.
spojka a setrvák od JWT.
teï co jsem naèetl a vyslídil...ale není z mé hlavy a nemám podloženo osobní zkušeností:
v servisu mì pomìrnì dost varovali nad spojkou z keramiky. respektive mi doporuèili organickou spojku s posílenou zátìží. jednak kvùli prùbìhu pøenosu momentu a druhak kvùli tomu, že synchrony v pøevodovce jsou u pøevodovek 006 slabé. od roku 2006 se dávaly pøevodovky 009, které mají syncho lepší. ale to se bohužel netýká ani jednoho z nás.
A organika prý dává synchronùm menší kopr.....
samozøejmì není problém pøevodovku pøestavìt. liší se co jsem zjistil fakt jen v synchronech. zvaž to, jestli se to nevyplatí když už bude pøevodovka dole. ale je to docela balík navíc.
druhá vìc je setrvák. jak urèitì víš, OEM je dvouhmotnostní a velmi problematický. po èase se pøepálí vazelína vevnitø, vyhøejou se pružinky a zaène to dìlat nepøíjemnosti. mì se kucká na volnobìh, pokud je auto horký a vydává takové tupé rány. v intervalu øeknìme 8-10 sekund.
taky pøi neobratném rozjezdu ho jasnì slyšíš...je to jak kdyby se klepal celý agregát.
Ten setrvák se tedy mìní za jednohmotnostní. JWT myslím dìlá pìkný kousek. ale pøipadá mi už docela hodnì lehký. teï si pøesnì nepamatuju rozdíl (tipuju že série má 13 kg a JWT 6 nebo 7 kg). že to mùže být zase nepøíjemný pøi rozjezdech a prudkém ubrání plynu je zøejmé.
Ale série mi taky vadí. když jedu kudlu a sázím meziplyny, dost èasto mì na brzdách ten tìžký setrvák táhne dopøedu.
BOhužel OEM mìl tu vlastnost že dokázal odfiltrovat vibrace ne zrovna povedené pøevodovky. jenže stejnì nic nevydrží. je to dilema. kupovat zase OEM je na nic dle mì. krom toho že stojí snad 30 000

každopádnì se pøiprav na další snùšku pazvukù a rachtání, které najednou budeš slyšet. prej si na to ale jde zvyknou
JInak komplet od JWT se dá koupit nìkde kolem 900 USD...myslím že i s dopravou.
zkrátka plus mínus dvacet tisíc. což je sice raketa, ale na chvíli budeš mít vystaráno.
jinak kdyby tì strašila lehkost setrváku, o nìco tìžší je nismo...to má myslím 9 kilo. a cena je taky kolem 500 USD (za setrvák bez spojky)
jinak bych s montáží nechodil do autorizovanýho servisu. tipuju že si klidnì øeknou 6-10k za práci..
já mám domluvenou s jedním èlovíèkem v malé dílnì, že se do toho pustí až mi to odejde. celkem mu vìøím auta mi dìlá dlouho a jezdí Rally a kopce se swiftem. neøekl mi zatím cenu ale podle zkušeností si myslím že mu trojka bude staèit.
p.s. nìkde jsem èetl že v nissanu kvuli spojce vyndávají motor, ale taky jsem vidìl na netu tutorial, kde to vùbec nebylo potøeba. prostì se shodil kardan, skøíò jela v tu ránu dolù. skoro bych øekl že to bude jednodušší než u motoru napøíè...jen mít kde to udìlat
tak držím palce a se rozhodneš dobøe