brzdove kotouce EBC

dotazy, rady, tipy

Moderátoři: Amigo, riderhenry

mcspeedyde

brzdove kotouce EBC

Příspěvek od mcspeedyde » 14 dub 2009, 14:16

Mam nekdo zkusenosti z brdovejma kotoucema EBC Turbo Grooved Discs? Si je chci objednat na MX-5 (maj totiz jako jedni z mala i verzi pro Sport podvozek - tj. velky kotouce), jenze jsem cet cosi o tom, ze ty drazky zpusobuji vyrazne vetsi hluk... drnceni.. a o to bych jaksi nestal... zvlast ne u otevrenyho kabria - abych to furt musel poslouchat...

Jsou teda nejake zkusenosti? A nejen s EBC, ale obecne s drazkovanymi a vrtanymi kotouci??? Diky!

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 14 dub 2009, 14:54

ja drazkovane a vrtane kotouce mam, ikdyz DBA, a zkusenosti spatne nemam, az na mirne zvlneni, ale to se mi jen zda a jestli je, tak jen opravdu male, ale kdo vi cim by to pripadne mohlo byt... O kotoucich EBC jsem nic neslysel. Verze sport ma i jine trmeny?
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.

mcspeedyde

Příspěvek od mcspeedyde » 14 dub 2009, 16:49

mam dojem ze trmeny urcite jiny jsou... uz jen proto, ze prumer predniho kotouce u Sport je vetsi - tj. 270mm (standard ma pokud se nepletu 255mm).

Zadni kotouc ma u verze Sport dokonce 276mm (tedy vetsi nez predni!)

Jinak dik za reakci. Jeste nekdo kdo ma instalovany drazkovany kotouce? Zajima me hlavne jak moc se ozyva drnceni...

Co se znacky EBC tyce, tak da se rict, ze je to evropskej TOP (vyrabi se v UK)... ale bohuzel recence na ty Turbo Grooved disky me uplne nepresvedcily... sice to kazdej moc moc chvali brdovej ucinek, nevadnuti, atd..., ale zaroven se dodava, ze jsou disky trochu hlucnejsi (drncej) - dokonce i vyrobce na moznost zvyseneho hluku upozornuje v katalogu...
A to zas ja sem spokojenej i jak brzdi MX-5 Sport ve standardu... sem to chtel spis protoze se mi to libi (mam dost pruhledny elektrony... :) )

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas » 14 dub 2009, 16:58

Mám komplet EBC Turbo Groove kotouèe na autì. Oproti sérii (jako že brzdy u CRX v sérii jsou katastrofa) znaèný rozdíl, tak si je nemohu vynachválit.
Ano, trochu šustí, slyšíš to pøi otevøeném oknì, když jedeš podél nìjaké stìny, tak se to krásnì odráží to šustìní. Ale brzdí výbornì, po zajetí pøestnou prášit i destièky (mám vpøedu Green Stuff, vzadu normal Black).

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 14 dub 2009, 17:31

Taky mám ebc turbo groove a spokojenost, a nìjaké zvýšení hluènosti jsem nezpozoroval, ale to nebude asi tim, že to neslyšim :lol: . Jinak když jsem je zajíždìl s EBC green stuff deskama, tak docela slušnì pískaly, teï už jenom když je hodnì zahøeju, tak si písknou.
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S

Ryba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ryba » 14 dub 2009, 17:40

podle mì, jsou drážky nebo díry zbyteènost. Základ je poøádný desky a k tomu ti bohatì staèej kvalitní hladký kotouèe. To že to líp vypadá je ovšem vìc jiná :lol:

cuir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cuir » 14 dub 2009, 18:42

Ryba píše:podle mì, jsou drážky nebo díry zbyteènost. Základ je poøádný desky a k tomu ti bohatì staèej kvalitní hladký kotouèe. To že to líp vypadá je ovšem vìc jiná :lol:
stejny nazor... zaklad sou desky nikoli kotouce...to jak budou brzdy brzdit zalezi mnohem vice na deskach nes na kotoucich a take na tom jak si ty brzdy zajedes... Vrtane nebo drazkovane kotouce sou zcela zbytecne. Pro ty nase polo cestovni auta :D

jagy

Příspěvek od jagy » 14 dub 2009, 19:25

Ryba píše:podle mì, jsou drážky nebo díry zbyteènost. Základ je poøádný desky a k tomu ti bohatì staèej kvalitní hladký kotouèe. To že to líp vypadá je ovšem vìc jiná :lol:
100% souhlas. Sam budu davat OEM Brembo + EBC redstuff.
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

mcspeedyde

Příspěvek od mcspeedyde » 14 dub 2009, 19:46

Panove, diky za reakce a za zkusenosti...

Jak sem psal - ja sem vcelku spokojenej i s tim jak brdej origos brzdy (prece jen prumer 270mm vpredu a 276mm vzadu je docela dostacujici), jenze ted potrebuju koupit novy kotouce a tak sem myslel, ze bych rovnou koupil ty od EBC. V mym pripade tedy jde fakt jen o design... :)

viz foto a pri pohledu na kola asi pochopite proc... :)

Obrázek

no ale jde mi fakt o ten hluk, protoze u kabria je nejaky "zbytecny" susteni, vrceni nebo piskani docela zasadni problem... :)

Well

Příspěvek od Well » 14 dub 2009, 19:47

Mám na MX-5 kotouèe Turbo Groove a žluté desky Yellow Stuff. Brzdí to slušnì, ale životnost destièek je menší než u originálu (žluté destièky nejsou vhodné na okruh!). Hluènost se vùbec nezmìnila. Když si nìkdo stìžoval na hluènost (co já vím), tak vždy šlo o kotouèe Zimmermann a k tomu nìjaké podivné destièky.
Použití žlutých destièek EBC a sériových hladkých kotouèù nemùžu z vlastní zkušenosti doporuèit. Destièky jsou moc tvrdé a kotouèe zlikvidují bìhem chvíle. Já se teï tìším na destièky Hawk Performance, které prý hodnì pískají, ale brzdí výbornì. Slušné desky budou asi i Ferodo DS2500.
Až to dorazí, tak se urèitì podìlím o zkušenosti. Mazdì zdar :D .

Well

Příspěvek od Well » 14 dub 2009, 19:52

mcspeedyde píše:Panove, diky za reakce a za zkusenosti...

Jak sem psal - ja sem vcelku spokojenej i s tim jak brdej origos brzdy (prece jen prumer 270mm vpredu a 276mm vzadu je docela dostacujici), jenze ted potrebuju koupit novy kotouce a tak sem myslel, ze bych rovnou koupil ty od EBC. V mym pripade tedy jde fakt jen o design... :)

viz foto a pri pohledu na kola asi pochopite proc... :)

PIC REMOVED

no ale jde mi fakt o ten hluk, protoze u kabria je nejaky "zbytecny" susteni, vrceni nebo piskani docela zasadni problem... :)
Já bych øekl, že v Roadsteru je to šustìní, pískání slyšet výraznì ménì než v klasické plechovce. Pøeci jen za svist vìtru se lecos schová.
Pokud jde o brzdy EBC, tak z hluènosti nemusíš mít obavy :wink: .

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 14 dub 2009, 21:33

podle me teda maji drazkovane a vrtane (popripade alespon jedno z toho) rozhodne smysl, jinak by to asi nikdo nevymyslel. Sice jsem laboratorne netestoval odvod plynu, vzniklych pri brzdeni mezi destickami a kotoucem, ani odvod vody a jinych necistot, popripade chlazeni, ale nemam duvod tomu neverit, a kdyz se cenove pohybuji vetsinou stejne jako "obycejne" kotouce...

jinak moje dalsi zkusenosti - mam na aute asi (alespon u nas) nejpopularnejsi brzdovy kit na MX-5 - kotouce DBA (vrtane + drazkovane), Hawk HP desticky a Goodridge opletene hadice. Predevsim davkovatelnost brzd se, zda se mi, hodne zlepsila, absolutni ucinek si hodnotit netroufam, ale rozhodne si nemyslim, ze by byly snad horsi nez serie... Reknu to tak, ze jsem nikdy s brzdami zadny problem nemel, naopak me parkrat zachranili (pokazde ve meste, jednou na mokru, treba za to mohlo prave to drazkovani a vrtain... :wink: ). Nevyhoda? Desticky Hawk piskaji. Opravdu hodne. Nekteri mi dokonce tvrdili, ze mam sjete desticky, podle toho piskotu... Piskaji sice jen v lete, ale cim je tepleji, tim je to horsi (z vyssich rychlosti to neregistruju, ani na okruhu, coz nechapu...) - napriklad zastavovani nekde mezi dvema prosklenymi budovami je uz opravdu o usni bubinky, prave proto jsem uz koupil i EBC desticky, ale kdyz uz jsem ty Hawk koupil, tak je taky sjedu! :)

Jinak kotouce DBA se delaji taky pro auta se sportovnim podvozkem

http://www.miatamania.com/Shop/ViewProd ... exID=72444

http://www.moss-europe.co.uk/Shop/ViewP ... dexID=4649 - sice to tam uvedene neni, ale podle me ty pro MazdaSpeed musi byt i pro Sport Suspension (navic by to mely byt uplne stejne brzdy, jako ty v prvnim odkazu, akorat se jedna o EU pobocku stejneho obchodu....)
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.

mcspeedyde

Příspěvek od mcspeedyde » 14 dub 2009, 22:32

Diky!

Ty Moos kotouce sem si chtel koupit loni v lete kdyz byl USD za 12 Kc... no bohuzel sem se nerozhoupal, protoze z USA chteli 120 USD za postovny a to mi prislo padly na hlavu (pri predstave ze budu mit smulu a jeste budu platit clo)... kazdopadne dnes uz to vubec neni rozumny pri kurzu USD...

Muzu koupit z UK ty EBC Grooved a budu nekde okolo 8000Kc za vsehcny 4! To by nebylo spatny - protoze se to zas az tolik nelisi od napr. ceny "obyc." kotoucu od ATE.

Jak sem ale uz napsal, nejde mi o vysledny brzdny ucinek (je mi jasny, ze hur nez origos to brzdit nebude), ale jde mi o to, aby me "neobtezovalo" nejakym vibrovacim pazvukem zpusobenym drazkama...

kdybych mel poslouchat nejaky vrceni, tak by musely jit hodne rychle do sveta...

pred chvili sem cet hromadu recenzi z ruznejch aut na nejakym USA webu a bylo to tam tak pul na pul... bud absolutni spokojenost nebo absolutni nespokojenost (kvuli hluku); ale hluk zminovali vetsinou i ti spokojeni... :cry: takze asi to bude o tom, ze budu muset udelat osobni zkusenost... je to pro me precejen dost penez, tak vaham... :idea:

pablo

Příspěvek od pablo » 14 dub 2009, 23:02

co napsat ja sem pouzival seriovej kotouc na nissanu a ebc red stuff
kotouce dostali nakladacku znicene zachvili ale zase mi to brzdilo s tema deskama slusne az na to ze zmizeli hodne rychle hlavne na zadny naprave.
[img]http://i307.photobucket.com/albums/nn307/77Jimmbo77/galimg2-1.jpg[/img]

willy2.0

Ferodo DS

Příspěvek od willy2.0 » 15 dub 2009, 09:13

jagy píše:100% souhlas. Sam budu davat OEM Brembo + EBC redstuff.
To bych vùbec nedal Jagy...Když,už tak dej k tìm kotouèùm(Brembo High Carbon,dát víc nauhlièené,Brembo dìlá víc øad,i základ shity bacha na to) desky Ferodo DS2000,to mi dobøe fungovalo na Cliu,plus brzdovka poøádná,to je základ.To brzdilo super,ani nevadly...
Jinak ty EBC kotouèe máme vyzkoušený na pár CTRkách a fungujou dobøe,ale opìt s Ferodama DS,ideál klido dát i DS2500(ty jezdím já),popø.3000,když máš ètyøpísty a jezdíš i svižnì...
Kotouèe EBC Turbogroove super,fakt kvalitka!
Desky k tomu dát Feroda DS,klido i DS2500,akorát budou,možná,už trošku závodnì" pískat,pøi pøijíždìní do køižovatek,ale mì to neva:)
Nìjaké Feroda DS",mohu levnìjš sehnat,když budou skladem,mám ceny,tøeba za DS2500 do 3tis kè...normálnì stojí okolo 5tis
willy2.0@seznam.cz

mcspeedyde

Příspěvek od mcspeedyde » 15 dub 2009, 13:52

Panove diky za tipy...

Tak asi to "risknu" a objednam vsechny 4 kotouce od EBC (Turbo Groove), ale desticky asi "normal", tj black stuff; jeste si necham projit hlavou jetsli ne ty "green stuff".

Jak sem psal - me nejde o zlepsovani brzdneho ucinku - s tim jsem i u serie max. spokojenej, ale jde mi o to, aby ty kotouce nebyly pri brzdeni hlucny...

Peca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca » 15 dub 2009, 15:13

willy: ta cena DS2500 vypadá zajímavì, možná bys mohl zvážit vytvoøení nìjaké nabídky v inzerci

jagy

Re: Ferodo DS

Příspěvek od jagy » 15 dub 2009, 15:47

willy2.0 píše:To bych vùbec nedal Jagy...Když,už tak dej k tìm kotouèùm(Brembo High Carbon,dát víc nauhlièené,Brembo dìlá víc øad,i základ shity bacha na to) desky Ferodo DS2000,to mi dobøe fungovalo na Cliu,plus brzdovka poøádná,to je základ.To brzdilo super,ani nevadly...
Jinak ty EBC kotouèe máme vyzkoušený na pár CTRkách a fungujou dobøe,ale opìt s Ferodama DS,ideál klido dát i DS2500(ty jezdím já),popø.3000,když máš ètyøpísty a jezdíš i svižnì...
Desky k tomu dát Feroda DS,klido i DS2500,akorát budou,možná,už trošku závodnì" pískat,pøi pøijíždìní do køižovatek,ale mì to neva:)
Nìjaké Feroda DS",mohu levnìjš sehnat,když budou skladem,mám ceny,tøeba za DS2500 do 3tis kè...normálnì stojí okolo 5tis
willy2.0@seznam.cz
Na Nissany jsou OEM Bremba a EBC overeny a funguje to skvele. A jine Bremba se nedelaji na tyhle modely.
Naposledy upravil(a) jagy dne 15 dub 2009, 20:03, celkem upraveno 1 x.
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

willy2.0

Příspěvek od willy2.0 » 15 dub 2009, 19:57

Peca píše:willy: ta cena DS2500 vypadá zajímavì, možná bys mohl zvážit vytvoøení nìjaké nabídky v inzerci
brzy nahodím zpìt web(rennsport.cz)dodìlávám tam ceník a adresáø na KNka,ceny good...Ty desky mùžete na doptání už...když je to skladem,zaruèuju nejlevnìjší cenu

infinity
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od infinity » 15 dub 2009, 20:07

tak drazky/diry nejsou urcite zbytecnost, maji to jak motorky, tak i supersproty jako ferrari ci gt-r...a urcite to tam nemaji for fun.
Street K20 Integra DC2_R / 1060kg - 200ps

willy2.0

Příspěvek od willy2.0 » 15 dub 2009, 20:14

jagy píše:Na Nissany jsou OEM Bremba a EBC overeny a funguje to skvele. A jine Bremba se nedelaji na tyhle modely.
Co se týèe desek,vìø,že Ferodo desky sou lepší prostì jak EBC,to byla taková mánie,zkoušelo se to i na závodních autech a nakonec zas kluci jezdìj všichni Feroda....
Když sem se naposled bavil s Èábelou i on nadával,že se to neprodává jak èekal,nejsou to špatný desky,ale víc se sjíždìj tøeba...a tøeba Feroda DS2000 nebo 2500vky,fungujou i na OE kotouèi super.Zítra zrovna vezu na new Clio Sport R27,rovnìž 2500vky na sériový kotouèe a bude to good vìøím..pak porefuruju
Já si je nemùžu fakt vynachválit,je tøeba víc maèkat brzdovej pedál,u tìch 2500 ale brzdnej úèinek-spolehlivej:)
Jinak original na Sunnym je kotouè Herth-Buus Jakoparts,ale nejsem si jistej...Každopádnì,když,už Brembo,tak ten High Carbon-víc nauhlièenej,normál jakost bych nedal,to mùžeš dát ATEèka budou lepší...Sunny je lehkej sice,ale standart Brembo se dle mì zkroutí sport.jízdou(èastý reklamace),ale opìt si nejsem jistej jestli se øada High Carbon dìlá na Sunníka...

Elviiis

Příspěvek od Elviiis » 16 dub 2009, 15:20

prihodim sve skusenosti... kotouce tar-ox diry + drazky desky ds2000... brzdilo to luxusne ale ted se na jednom obejvila prasklina takze mam ted ferodo oem kotouce a ferodo ds2000desky... jak brzdi teprve uvydim auta je zatim nepojizdne... ale rekl bych ze pro to nase jezdeni jsou hladke kotouce ideal... mel jsem tyhle
http://www.club206.net/images/tarox_jap ... iscs_1.jpg

kdyz uz volil bych pouze drazkovane kazdej kdo mel diry at ja tar ox zimermany brembo proste to vzdy prasklo nekde pobliz der... ale je fakt ze to vypadalo luskusne... co se tyce hluku zadnej jsem nespozoroval :wink:
TOYOTA CELICA 4wd TURBO CARLOS SAINZ 1992 153KW = FUNNY
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a f TDIcku i kliiimu to ma 81KW = DAILY

mcspeedyde

Příspěvek od mcspeedyde » 16 dub 2009, 17:10

No jo jenze ty EBC Turbo Groove discs prave nemaj diry skrz, ale jen vyfrezovany prohlubeninky... (+ teda ty drazky.) Hlavni duvod - aby to nepraskalo. A co sem hledal recenze a zkusenosti ve svete, tak nikdo o se o praskline nikdy nezminoval. Naopak se casto zminovala ta hlucnost - hlavne ze zacatku nez se kotouce "zajedou"...

Obrázek

willy2.0

Příspěvek od willy2.0 » 17 dub 2009, 11:43

willy2.0 píše: Co se týèe desek,vìø,že Ferodo desky sou lepší prostì jak EBC,to byla taková mánie,zkoušelo se to i na závodních autech a nakonec zas kluci jezdìj všichni Feroda....
Když sem se naposled bavil s Èábelou i on nadával,že se to neprodává jak èekal,nejsou to špatný desky,ale víc se sjíždìj tøeba...a tøeba Feroda DS2000 nebo 2500vky,fungujou i na OE kotouèi super.Zítra zrovna vezu na new Clio Sport R27,rovnìž 2500vky na sériový kotouèe a bude to good vìøím..pak porefuruju
Já si je nemùžu fakt vynachválit,je tøeba víc maèkat brzdovej pedál,u tìch 2500 ale brzdnej úèinek-spolehlivej:)
Jinak original na Sunnym je kotouè Herth-Buus Jakoparts,ale nejsem si jistej...Každopádnì,když,už Brembo,tak ten High Carbon-víc nauhlièenej,normál jakost bych nedal,to mùžeš dát ATEèka budou lepší...Sunny je lehkej sice,ale standart Brembo se dle mì zkroutí sport.jízdou(èastý reklamace),ale opìt si nejsem jistej jestli se øada High Carbon dìlá na Sunníka...
JJ jak sou díry je to problém,praská to,vhodný fakt na závodní auta...kde ti nevadí,že se to èastejc mìní.
Proto sou ty EBC good,sou jen navrtaný,ne skrz na skrz a matroš super!souhlasím,že s dírama to nejni optimální...
Na Meganu R26 sme mìli najeto,cca 18tis a vpøedu ty provrtaný Bremba,který má auto,v sérii,byli rovnìž,už pìknì vypraskaný i v dírách....mìnit kotouèe po 20tisících...hmm,špatný a zas o nìco dražší :(

eso-sannycars

Příspěvek od eso-sannycars » 17 dub 2009, 12:33

willy2.0 píše:To bych vùbec nedal Jagy...Když,už tak dej k tìm kotouèùm(Brembo High Carbon,dát víc nauhlièené,Brembo dìlá víc øad,i základ shity bacha na to) desky Ferodo DS2000,to mi dobøe fungovalo na Cliu,plus brzdovka poøádná,to je základ.To brzdilo super,ani nevadly...
willy2.0@seznam.cz
dokazes desky(predek) ds2500 na hondu s2k pod 2100kc? takovou cenu mam ja, ale kdyby byly nekde levnejsi tak bych si vzal i do zasoby :wink:
sannycars-motorsport

Zamčeno