Pneu pro street
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Pneu pro street
Awatar: kde si kupoval Tropheo R?
Vilo, na Trofeo R mam dobry kontakt, ked tak mi napis email a posuniem... Tiez budem nakoniec brat Trofeo R na moje nove 18-kyblesk666 píše:Awatar: kde si kupoval Tropheo R?
Seznam rozměrů 595 RSR pro Evropu, třeba někomu pomůže....
http://www.federaltire.com/en/products_ ... etail_sn=5
pár Nissanů
pár Toyot
pár Toyot
kde tam su tie rozmery? nejak mi to cez mobil nezobrazuje
neviem sa nikde poriadne dopatrat k 595 RSR-RR...ma niekto skusenosti s touto gumou?tomyx píše:Seznam rozměrů 595 RSR pro Evropu, třeba někomu pomůže....
daily and fun: 10' Mazda 3 MPS II BL
exfun:
07' Honda Civic Si
01' Mazda MX-5 NBFL 1.8 Sportive
96' Subaru Impreza GT
99' Honda Prelude 2.2 VTI-S 4WS
http://revrats.sk/
https://www.facebook.com/revrats/
exfun:
07' Honda Civic Si
01' Mazda MX-5 NBFL 1.8 Sportive
96' Subaru Impreza GT
99' Honda Prelude 2.2 VTI-S 4WS
http://revrats.sk/
https://www.facebook.com/revrats/
tak na kompe uz si to pozriet viem a mam aspon o starost menej:-) Federaly to nebudu lebo maju uplne nahovno rozmery
táto pneumatika nebola určená pre EU, ci už je teraz to netuším.LastV8 píše:neviem sa nikde poriadne dopatrat k 595 RSR-RR...ma niekto skusenosti s touto gumou?
Toyota Corolla TS DGR XYZ UR-Racing WhiteLine A-M-A Exhaust OZ HKS Mishimoto™
モータースポーツが大好き Narita dog Fight! 成田ドッグファイト!___showoff imports
Taky jsem ji nikde nevidel a nenasel, ale vypada ta RR zajimave. Pokud je to jeste o kus vylepsenejsi RS-R a stale by byla za rozumny peniz, tak parada, taky bych mel nahradu 
- 1991 Sunny N14 GTI - NOW!
- 1993 Sunny N14 GTI - crash total.. :-/
- 2002 Lancer EVO VII RS Ralliart (cca 400PS / 500Nm) - SOLD
- 1998 Primera P11 SR20VE - SOLD
- 1993 Sunny N14 GTI - crash total.. :-/
- 2002 Lancer EVO VII RS Ralliart (cca 400PS / 500Nm) - SOLD
- 1998 Primera P11 SR20VE - SOLD
Protože už moje letní gumy mají za sebou 3 sezony a navíc jsou svými vlastnostmi pro mě už nedostatečné (V12 Evo), rozhoduju se ohledně nových. Mám pořád dilema. Vypatral jsem z diskusí zde, na nissan klubu a internetu, že podle gripu by se daly gumy seradit takhle (pokud je to špatně dejte vědět - opravim):
- AD08R - údajně nejlepší homologovaná ze jmenovaných, pro mě ale asi zbytečná
- R1R - je letos za podobnou cenu jako Rs-R, ale nemám info o chování za běžné klidné jízdy na vodě
- 595RS-R - můj favorit , ale pořád spekuluju
- NS-2R - podobná jako federal, letos ale dražší, trochu horší za sucha ale lepší na mokru (jen drobný rozdíly údajně)
- Parada Spec 2 - zajímavá cena, podle někoho super vlastnosti, podle jinych nic moc a na vodě jak na ledě
- RE002 - lepší než běžná guma ale federal to není
Nepotřebuju přenášet velkej výkon, ale chci udržet auto na silnici (Almera N15 1060kg, 195/50/15), jezdím svižně, někdy i ostřeji, podle většiny lidí se chcu zabít, podle mistnich valachů zřejmě jezdím jako důchodce
viz srazy v rožnově, rád si užívám zatáčky, za deště jedu s rozumem (mokré silnici nevěřím), ale nerad bych aby mě v rámci pravidel zákonů nezaskočila stojatá voda.
A teď co s tím výběrem - adepti jsou 3: RS-R toto jsem chtěl koupit, ale včera jsem zjistil, že Toyo R1R má na některých eshopech podobnou cenu, jenže nevím jak zvládá jizdu při silnějším dešti v porovnání s federalem. A druhá guma co mě zneklidňuje je Yokohama Parada Spec 2, ta má letos zajímavou cenu, ale nevím jestli nebude spíš na úrovni V12Evo , a trochu mě děsí asymetrickej vzor, kterej na jedné straně suta bude stahovat vodu pod gumu (nemá rotaci, ale outside, inside)
Proto se obracím na vás ať některým z vás nepíšu kvůli každé gumě jednotlivě ale ať je to pohromadě a pomůže to třeba i dalším.
- AD08R - údajně nejlepší homologovaná ze jmenovaných, pro mě ale asi zbytečná
- R1R - je letos za podobnou cenu jako Rs-R, ale nemám info o chování za běžné klidné jízdy na vodě
- 595RS-R - můj favorit , ale pořád spekuluju
- NS-2R - podobná jako federal, letos ale dražší, trochu horší za sucha ale lepší na mokru (jen drobný rozdíly údajně)
- Parada Spec 2 - zajímavá cena, podle někoho super vlastnosti, podle jinych nic moc a na vodě jak na ledě
- RE002 - lepší než běžná guma ale federal to není
Nepotřebuju přenášet velkej výkon, ale chci udržet auto na silnici (Almera N15 1060kg, 195/50/15), jezdím svižně, někdy i ostřeji, podle většiny lidí se chcu zabít, podle mistnich valachů zřejmě jezdím jako důchodce
A teď co s tím výběrem - adepti jsou 3: RS-R toto jsem chtěl koupit, ale včera jsem zjistil, že Toyo R1R má na některých eshopech podobnou cenu, jenže nevím jak zvládá jizdu při silnějším dešti v porovnání s federalem. A druhá guma co mě zneklidňuje je Yokohama Parada Spec 2, ta má letos zajímavou cenu, ale nevím jestli nebude spíš na úrovni V12Evo , a trochu mě děsí asymetrickej vzor, kterej na jedné straně suta bude stahovat vodu pod gumu (nemá rotaci, ale outside, inside)
Proto se obracím na vás ať některým z vás nepíšu kvůli každé gumě jednotlivě ale ať je to pohromadě a pomůže to třeba i dalším.
Mazda 6 GL 2.0 Wagon - ADAKT Stage 1 - 129kW + CAI
Mazda 6 GH 2.5 GTA - Ex - ADAKT Stage 1.1 - 135kW + klapky off + CAI + UlterSport
Nissan Almera 1.4 64kW GX - Ex
Nissan Almera 1.6 73kW SR - Ex
Mazda 6 GH 2.5 GTA - Ex - ADAKT Stage 1.1 - 135kW + klapky off + CAI + UlterSport
- BMarcellus
Lado,na daily stokonovou 1.4 uvazujes o semi...? ;-D Mame stejny auto,proto se muzu pro tebe relevantne vyjadrit,jestli ti to pomuze. Kdyz si ja s dvojnasob potentnejsi almerou na okruhu i v provozu vystacil s min. o level lepsi Evo 2,nez tou Evo a nyni s RE002,tak ty s rezervou take. Leda ze bys neco sehnal levneji,nebo nebyly ve tvym rozmeru,to se rozumi.
Evo 2 bude fajn i na vode bez aguaplainingu a je lehci konstrukce. RE002 je uz na mokru prumerna a aguapl. ji rozhodne neni cizi. Snese plny nasazeni jen na mokry silnici bez vydatnyho deste .
Az doslouzi,vracim se k k prvne zminenym,protoze smes se chovala nastejno plus pridana hodnota lepsi vykonnosti na vode.
Evo 2 bude fajn i na vode bez aguaplainingu a je lehci konstrukce. RE002 je uz na mokru prumerna a aguapl. ji rozhodne neni cizi. Snese plny nasazeni jen na mokry silnici bez vydatnyho deste .
Az doslouzi,vracim se k k prvne zminenym,protoze smes se chovala nastejno plus pridana hodnota lepsi vykonnosti na vode.
Hobby: ALMERA N15 GTi SR20DE
Squadra Volante // DGR performance suspension
Daily: Corolla E12 1.6 VVT-i Linea Sol prodáno
Corolla E12 1.4 VVT-I Linea Sol BLUE 8P1 aktuálně
Squadra Volante // DGR performance suspensionDaily: Corolla E12 1.6 VVT-i Linea Sol prodáno

1) Moje nároky v době kdy jsem v12 před 3 rokama kupoval odpovidaly tomu co ty gumy nabízely,navic jsem predtim jezdil akorat na eko pnenu. Po těch 3 letech jsem se s autem vic sžil a ty pneu jsou nedostačující, v zatáčce už nedrží to co bych chtěl,navic v létě při teplotách okolo 30° a vic se pneu rychle přehřeje přestává fungovat.
2) mezi mou 1.4 a tvým GTi je rozdíl 100kg tím pádem na naše auta v ostřejší zatáčce působí téměř stejná odstředivá síla, v tu chvíli je jedno jakej má auto výkon protože ani jeden z nás nepojede na plnej vykon/ budeš mít zřejmě i míň sešlaplej plyn než já, proto je Tvoje poznámka o potentnosti almery zcela mimo jak obecně tak i mimo téma.
3) V12 je pro mě už takova jen trochu lepší obyčejná guma na denní neostrý ježdění. Do kopce v zatáčce jsem s ní dal max boční přetížení 1,25G, ale na rovince se s ní přes 1,1G nedostanu , to už se pouští. Geometrie seřízena, podvozek komplet novej včetně uložení atd, diky 30mm snížení je na kolech drobnej negativni odklon,ale to tomu zas tolik s tímto podvozkem nepomůže
Snad se někdo vyjádří i přímo k tomu na co jsem se ptal výše, děkuju.
2) mezi mou 1.4 a tvým GTi je rozdíl 100kg tím pádem na naše auta v ostřejší zatáčce působí téměř stejná odstředivá síla, v tu chvíli je jedno jakej má auto výkon protože ani jeden z nás nepojede na plnej vykon/ budeš mít zřejmě i míň sešlaplej plyn než já, proto je Tvoje poznámka o potentnosti almery zcela mimo jak obecně tak i mimo téma.
3) V12 je pro mě už takova jen trochu lepší obyčejná guma na denní neostrý ježdění. Do kopce v zatáčce jsem s ní dal max boční přetížení 1,25G, ale na rovince se s ní přes 1,1G nedostanu , to už se pouští. Geometrie seřízena, podvozek komplet novej včetně uložení atd, diky 30mm snížení je na kolech drobnej negativni odklon,ale to tomu zas tolik s tímto podvozkem nepomůže
Snad se někdo vyjádří i přímo k tomu na co jsem se ptal výše, děkuju.
ak je toyo R1R za rovnakú cenu, tak zober R1R. Na vode je ta pneu lepšia ako 595rs-r čo som počul a ohľadom R1R by ti vedel povedať JRD McLAREN. Ak ma pamäť neklame, on je spokojný s tou pneu na jeho peklostroji 
Toyota Corolla TS DGR XYZ UR-Racing WhiteLine A-M-A Exhaust OZ HKS Mishimoto™
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
...ja o tom nic neviem .. 
- BMarcellus
NH bod 2. ba naopak,poznamka je presna a samozrejme ma svoje vysvetleni,jen ho evidentne neznas.
Nankanky NS2R by mohly dostacovat tvym narokum a kompenzaci povolenyho rozmeru kol a obuti - Srupik si je na Corolle gti ve stejny situaci chvali. Ale na prořezavani potoků a stojici vody jsou jeste min vhodny,nez re002 a to jsem pochopil,ze neni záhodno. Spolecne s 595 rsr to jsou porad nejlepsi komromisy vykon/cena za predpokladu plnyho vyuziti jen za sucha ajak jsi rekl,predpisovych rychlosti za deště.
Nankanky NS2R by mohly dostacovat tvym narokum a kompenzaci povolenyho rozmeru kol a obuti - Srupik si je na Corolle gti ve stejny situaci chvali. Ale na prořezavani potoků a stojici vody jsou jeste min vhodny,nez re002 a to jsem pochopil,ze neni záhodno. Spolecne s 595 rsr to jsou porad nejlepsi komromisy vykon/cena za predpokladu plnyho vyuziti jen za sucha ajak jsi rekl,predpisovych rychlosti za deště.
Squadra Volante // DGR performance suspensionDaily: Corolla E12 1.6 VVT-i Linea Sol prodáno

- Deri
- Kontaktovat uživatele:
NS2Rky na vlhku relativně držej dlouho, ale jak klouznou, tak už se nechytnou. Ten přechod mezi tim, kdy ještě držej a kdy už ne je docela prudkej. Na potoky to ale fakt moc neni.
Mazda 6 2,3i 122kW(166HP)+ (racecar)
Mazda 6 MPS 191kW(260HP)+ (daily and fun car)
Mazda 6 MPS 191kW(260HP)+ (daily and fun car)
NS-2R ale letos je dražší jak federal, stojí skoro jak AD08R. Jak říkám, vybírám mezi RS-R, R1R a Parada Spec 2
- BMarcellus
Já vidím tyhle rozumný a téměř shodný ceny:
NS2R - od 1720,-
RSR - od 1820,-
R1-R - od 1740,-
popřípadě RS-2 Z212 - od 1960,-
AD08R - od 2120,- !!
NS2R - od 1720,-
RSR - od 1820,-
R1-R - od 1740,-
popřípadě RS-2 Z212 - od 1960,-
AD08R - od 2120,- !!

Pořádný gumy i ze slabého auta udělají zábavné.
Proton C9 84kw
BMW 316i 75kw
Felicia 1.6 55kw
Po nasazení NS2R prima svezeni. Jen ta akcelerace na výjezdu chybí ale zase o to větší motivace neztracet rychlost v zatáčkách.
Proton C9 84kw
BMW 316i 75kw
Felicia 1.6 55kw
Po nasazení NS2R prima svezeni. Jen ta akcelerace na výjezdu chybí ale zase o to větší motivace neztracet rychlost v zatáčkách.
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)
On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)
jezdím NS-2r přední i zadní gumy.A musím je jenom a jenom pochválit.Krásně drží a auto mi příjde stabilnější.V zatáčkách zadek vůbec neutíká(holt nová pneu)
Takové mám zatím zkušenosti s NS-2r na 200sx S13
Takové mám zatím zkušenosti s NS-2r na 200sx S13
Mazda rx8
Mazda mx5 nb - PRODÁNO
Nissan s13 - PRODÁNO
Nissan 350z - PRODÁNO
Nissan s13 - PRODÁNO
Mazda mx5 na - PRODÁNO
Nissan Skyline r33 - PRODÁNO
Mitsubishi Lancer Evolution VIII - PRODÁNO
Seat Ibiza 1.9 TDi - PRODÁNO
Nissan 200sx S13 PRODÁNO
Audi a3 1.8 T -PRODÁNO
Mazda mx5 nb - PRODÁNO
Nissan s13 - PRODÁNO
Nissan 350z - PRODÁNO
Nissan s13 - PRODÁNO
Mazda mx5 na - PRODÁNO
Nissan Skyline r33 - PRODÁNO
Mitsubishi Lancer Evolution VIII - PRODÁNO
Seat Ibiza 1.9 TDi - PRODÁNO
Nissan 200sx S13 PRODÁNO
Audi a3 1.8 T -PRODÁNO
R1R je příjemná guma na rychlejší svezení na okrsce i okruhu. V tvém případě navíc odpadá problém s přehříváním, máš lehké auto. Na vodě funguje taky dobře, je čitelná, samozřejmě se předpokládá přizpůsobení rychlosti podmínkám a zohlednění nižšího vzorku semislicku při aquaplanningu
Podle mě s ní neuděláš chybu.
Paráda. Ještě mě napadá, má ta R1R homologaci pro provoz na evropských silnicich jako federal? Rád mám věci v pořádku i papírově
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
..maaa ...
derem uz 4. par.. a nikomu to nevadilo ..
derem uz 4. par.. a nikomu to nevadilo ..
Tak vzhledem k tomu, že shop má naskladnění R1R až za mesic a přehlídl jsem, že si účtuje za dopravu okolo 150kč/pneu , tak beru RS-R
RS-R z oponeo.cz 7000
R1R u pochybných neznamych obchodů začínají na 7700 a obecně vychází s dopravou 8000+ , takže je to jasný
RS-R z oponeo.cz 7000
R1R u pochybných neznamych obchodů začínají na 7700 a obecně vychází s dopravou 8000+ , takže je to jasný
Federaly nejsou spatny, ale R1R jsou gripem jinde..
tyjo tak to já měl R1R a musím říct, že RS-R mi teda seděli víc... a vydržely skoro jednou tolik