Pneu pro street
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Pneu pro street
Mel jsem FastResponse Krome priserneho vyvazeni celkem dobre gumy. Kdyz uz tak bych sel do Sport Maxx.
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)
-
LANiN
Poradíte jaké pneu na předek pro kombíka IS300? Mám TYTO ale předek je na ně zřejmě moc těžký, rozměr 215/45 nebo 225/45 v 17",
jezdím jen okesky/kopce atp, s ohledem na nájezd +-1400km/měsíc, díky.
jezdím jen okesky/kopce atp, s ohledem na nájezd +-1400km/měsíc, díky.
-
Beaver
Já potřebuju obou celý IS, předek i zadek jsou sjetý stejně. Motor mám sice o něco lehčí, ale zas takový rozdíl to nebude... Uvažuju nad KU39: http://velko-pneu.cz/pneu/18754-kumho-k ... 4-y-letni/
-
LANiN
Nad těmito jsem taky uvažoval ale byly mi rozmluveny a doporučeny Hankooky, ty nejsou zlé ale když se zahřejou jsou velmi nejisté.. tipl bych že to chce něco s tvrdším běhounem ale já gumám rozumím asi jako vyšívání 
já mám kumho ku39 a jsem poměrně spokojený. Za sucha jsou hodně čitelné a jak se zahřejí tak mi právě přijde, že jsou ještě daleko lepší. Mám na nich najeté cca 5000 tis. Jinak za deště jsou zase oproti suchu výrazně slabší. Jako povoz na daily + případné okrsky myslím, že OK. Až je sjedu tak půjdu určitě do ku36..
-
Beaver
IS mám jako daily, takže beru ekonomické gumy, které nejsou totální sračky made in China. To Kumho splňujou. Říkal jsem si ještě možná KU31 a chvilku jsem uvažoval nad KU36, ales ohledem na moje drandění (převážně) po okreskách jsou ty KU39 asi ideální. Pokud jezdíš víc agresivně, tak je to samozřejmě jiná věc, ale podle popisu jsem čekal, že hledáš plus mínus to co já.
-
LANiN
jezdím 2/3 okrsky(město) ale nerad bych obul pneu které mi občasné drandění po serpentýnách zkazí zážitek z jízdy ..
samo já gumám tolik nerozumím a chtěl bych nějaký kompromis aby gumy nebyly vyloženě jen na sportovní jízdu a zmizely 2x za sezonu
co tak Conti sport contacty popr premium contacty?
samo já gumám tolik nerozumím a chtěl bych nějaký kompromis aby gumy nebyly vyloženě jen na sportovní jízdu a zmizely 2x za sezonu
co tak Conti sport contacty popr premium contacty?
- speedy_s
- Kontaktovat uživatele:
na takovýhle ježdění je poměrně hodně dobrá Nexen N9000 často u nás přehlížená, jinak Nexeny už jsou několik let u nějakých výrobců jako pneu z výroby a opravdu se na nich jezdí v pohodě 
dobrý zkušenosti mám S hankook S1 EVO a Michelin pilot Exalto, ale ty už nejsou tak agresivní
dobrý zkušenosti mám S hankook S1 EVO a Michelin pilot Exalto, ale ty už nejsou tak agresivní
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
Na nexeny se taky chystam . Oproti KU36 doufám ze budou malinko lepší na vodě. Ale i tak byly super a me to tolik nevadilo ,ale ted s karou jezdí i mlada tak radši
. Ted tam mám na chvilku na dojetí conti sport contact 3 tak jsem zvedáv jak hodně budu sklaman oproti KU36
-
LANiN
speedy_s píše:na takovýhle ježdění je poměrně hodně dobrá Nexen N9000
-v mojem rozměru bohužel, nebo hledám špatně
- a ty KU39 nebo obecně kumha, maj tvrdší bočnice než K120 Ventus V12 evo2 ? může někdo posoudit?
-
Beaver
Hledáš blbě... za ty prachy asi budou N9000 ideál jak na couračky tak na vymetání zatáček, když jedu pozdě na meeting
http://velko-pneu.cz/pneu/25368-nexen-n ... etn%C3%AD/
http://velko-pneu.cz/pneu/25368-nexen-n ... etn%C3%AD/
Koukam ty R1R v rozmeru 205/55 R16 bude asi sranda sehnat. Za cenu 2000-3000 nejsou skladem vubec. Kolem 3000 maji 2 ks skladem.
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- sr20detn14
- Kontaktovat uživatele:
K těm N9000 Nexenum .-kámoš ted chtěl obouvat Golfa IV GTi a uvažoval nad Continentalem..,taky moc nenajezdí ale vozí děti a sám tomu celkem nakládá a jelikož budu muset časem taky obout Terezu tak sem ho ukecal at je zkusí,v 205/55/16 vyjdou na super prachy..
Jediná reference zatim je že fakt pěkně drží a maji grip-jen se bojim že bočnice nebude nejtvrši.,když je to ale spotřebka a něco vydrží tak proč ne
Jediná reference zatim je že fakt pěkně drží a maji grip-jen se bojim že bočnice nebude nejtvrši.,když je to ale spotřebka a něco vydrží tak proč ne
2xtrabant 601 limo/combi
fiat uno turbo
pug 106 sport
popelka ubaru justy
5xnisssunny Gti n14
vw G IV V6 2.8 4 motion
niss primera 2.0 NEOVVL
impreza wagon JDM STi bugeye 300ps
niss silvia 200 sx s 14 a forever love
fiat uno turbo
pug 106 sport
popelka ubaru justy
5xnisssunny Gti n14
vw G IV V6 2.8 4 motion
niss primera 2.0 NEOVVL
impreza wagon JDM STi bugeye 300ps
niss silvia 200 sx s 14 a forever love
-
LANiN
já už je obědnal a v rozměru 225/45R17, ty Hankooky co jsou mrvé byly taky XL a doufám že Nexeny budou mít bočnici tvrší, velmi nerad bych kupoval třetí sadu na předek ještě tenhle rok, jsou sice celkem levné ale peníze netisknu 
No nevim kluci. Ja mam daily na Nexen N8k a tam se ta bocnice moc dobre netvari...
"všichni hazej argumenty jak by jezdili zavody a jezdi v aute se 100hp" Kdyz ona ta felicie vic nema :D
Když se tu píše, že Kumha mají tvrdší bočnice, tak pak i Nexeny.Michelin píše:No nevim kluci. Ja mam daily na Nexen N8k a tam se ta bocnice moc dobre netvari...
Ahoj,pak napiš reference taky se po nich dívám!LANiN píše:já už je obědnal a v rozměru 225/45R17, ty Hankooky co jsou mrvé byly taky XL a doufám že Nexeny budou mít bočnici tvrší, velmi nerad bych kupoval třetí sadu na předek ještě tenhle rok, jsou sice celkem levné ale peníze netisknu
Nie nexeny nemaju tvrdu bocnicu su to normalne klasicke UHP pneumatiky, na daily idealne, celkom pohodlne a su ovela lacnejcie ako konkurencia co je velke+. A ako pise speedy o 2 strany dozadu, proste sam by som to lepsie nenapisal - svata pravda:)
Toyota Corolla TS DGR XYZ UR-Racing WhiteLine A-M-A Exhaust OZ HKS Mishimoto™
モータースポーツが大好き Narita dog Fight! 成田ドッグファイト!___showoff imports
-
LANiN
Mám o ty Nexeny ještě větší obavu než o Hankooky, bočnice i běhoun jsou mnohem měkčí, dávám jim max 10tkm, na ty naše děravé cesty budou asi pohodlnější ale tipuju že budou mizet před očima, uvidíme no..
Tak se taky přidám s otázkou. Co by jste dali na primeru p11 wagon? Nájezd cca 2k km za měsíc. Rozměr momentálně neřeším, budu dávat větší kola a ještě nejsou rozhodnut kolikátky. Bývalý majitel na to koupil nové barumky a já teď na nich trpím. Díky
Nemusis sa bat nemiznu rychlo.
Toyota Corolla TS DGR XYZ UR-Racing WhiteLine A-M-A Exhaust OZ HKS Mishimoto™
-
LANiN
Nejsem profi jezdec ale už mám nějaké ty statisíce nejžděno tak doufám že někoho neurazím tím co napíšu a snad to někomu pomůže
Zatim nemám moc přípežitostí ke srovnání ale nexeny oproti hankookam evo1 asi takto, znákuju klasicky 1-5 jako ve škole kdyby někomu slova nestačily
Gumy nasazene v pátek, dneškem mám na nich +-300-350km?? nevím úplně přesně ale gumy o víkendu přestaly klouzat a začínají "lepit", dnes jsem je provětral..
odezva ve volantu vcelku dobrá ale o něco horší než u H, u těch jsem si byl jistější (2- VS 2+)
bočnice jsou teda oproti H měkčí a to o dost, tlačení prstem do bočnice vypadají jako by byly podhuštěné ale o to je jízda po rozkopané Ostravě pohodlnější (3 VS 2+)
běhoun je po krajích mekčí uprostřed tvrdší než u H kde byl celý běhoun stejný (? ?)
tím že jsou bočnice měkčí, má guma horší chování při prudké změně směru, auto se jakoby "zhoupne" a v tu chvíli je nejisté, u H jsem toto nějak necítil (3 VS 2+)
řekl bych že oproti H jsou tižší když na štítku píšou že by měly být v horší kategorii (2 VS 3)
na vodě oproti H mi přijdou že jsou lépe ovladatelné než H (2 VS 3-)
DOT gumy je někdy z poloviny roku 2013, kdežtu u H jsem měl DOT týden starou
nové Nexeny byly o necelé 3kg lehčí než nové Hankooky (8kg VS +-11kg) v rozměru 225/45R17
Suma sumárum na brouzdání městem za tu cenu 2+ (1--) ale na ostřejší jízdu spíše 3- (ve srovnání u H město 2 a ostrá jízda asi 2+).
Za mne teda na auto co 90% najetých km nejezdí ostře ANO ale pokud se chcete sem tam projet tak NE, to radši doporučuju připlatit
Zatim nemám moc přípežitostí ke srovnání ale nexeny oproti hankookam evo1 asi takto, znákuju klasicky 1-5 jako ve škole kdyby někomu slova nestačily
Gumy nasazene v pátek, dneškem mám na nich +-300-350km?? nevím úplně přesně ale gumy o víkendu přestaly klouzat a začínají "lepit", dnes jsem je provětral..
odezva ve volantu vcelku dobrá ale o něco horší než u H, u těch jsem si byl jistější (2- VS 2+)
bočnice jsou teda oproti H měkčí a to o dost, tlačení prstem do bočnice vypadají jako by byly podhuštěné ale o to je jízda po rozkopané Ostravě pohodlnější (3 VS 2+)
běhoun je po krajích mekčí uprostřed tvrdší než u H kde byl celý běhoun stejný (? ?)
tím že jsou bočnice měkčí, má guma horší chování při prudké změně směru, auto se jakoby "zhoupne" a v tu chvíli je nejisté, u H jsem toto nějak necítil (3 VS 2+)
řekl bych že oproti H jsou tižší když na štítku píšou že by měly být v horší kategorii (2 VS 3)
na vodě oproti H mi přijdou že jsou lépe ovladatelné než H (2 VS 3-)
DOT gumy je někdy z poloviny roku 2013, kdežtu u H jsem měl DOT týden starou
nové Nexeny byly o necelé 3kg lehčí než nové Hankooky (8kg VS +-11kg) v rozměru 225/45R17
Suma sumárum na brouzdání městem za tu cenu 2+ (1--) ale na ostřejší jízdu spíše 3- (ve srovnání u H město 2 a ostrá jízda asi 2+).
Za mne teda na auto co 90% najetých km nejezdí ostře ANO ale pokud se chcete sem tam projet tak NE, to radši doporučuju připlatit
- speedy_s
- Kontaktovat uživatele:
zkus je trochu přifouknout, každá guma má jinou potřebu
co mám teď Micheliny na accu, tak ty musim foukat trochu více než předchozí goodyear 
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
-
LANiN
Já myslím že je mám nafoukané celkem dost, podle tabulky co je na dveřích "při použití do rychlosti 160kmh" je psáno 2.5 předek i zadek .. to je celkem dost ne??