toyo t1-r / goodyear F1 / yokohama parada 2

dotazy, rady, tipy

Moderátoři: Amigo, riderhenry

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 22 úno 2009, 20:27

Raduna MX5: no podle popisu jsou R1R gumy vhodne na silnici spis nez na okruh. Vsak taky rozdil ve smesi mezi R1R a R888 (140 vs. 100) je docela velky, ne?

infinity: Podle te teorie bych si mel teda koupit jakou gumu? Na okruhu jsem v zivote nebyl a neplanuju pravidelne navstevy, snad parkrat do roka, kdyz da buh... Jezdim kazdy den, od jara do podzimu, za vsech podminek, temer kazdy den, kdyz jedu mimo spicku a je pocasi, jezdim dosti svizne (usek zatacek nekolik km po ceste domu/do Brna), casto si potom jeste jdu zajezdit usek 2km zatacek na dvojku, kde uz si posouvam casto svoje limity, co se silnice tyce. I za normalniho provozu ale ocenim lepsi prilnavost a klidne ji i vykopuim mensi investici do gum, protoze spolecne s lepsimi brzdami apod. mi to muze usetrit potom dost plechariny... Takze myslis, ze bych delal s R1R chybu?
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.

Raduna MX5

Příspěvek od Raduna MX5 » 22 úno 2009, 20:53

riderhenry píše:... popisu jsou R1R gumy vhodne na silnici spis nez na okruh. Vsak taky rozdil ve smesi mezi R1R a R888 (140 vs. 100) je docela velky, ne?
...myslim, že na mokrej okruh jsou slušný...neumim si pøedstavit jet na R888 loni v Mostì pøi volnejch jízdách, kdy chcalo celej den...ale každej den? Tam je velký opotøebení, øekl bych i vìtší valivej odpor (spotøeba)...ale to už se pouštím na tenkej led a o smìsích vim úplnou prdlaèku...
Mì se ty R1R ale zaèínaj zamlouvat, pùvodnì jsem chtìl F1 GSD3 (z nadpisu) a ještì v profilu 45 (195/45/15) abych ušetøil cca 1 kg na váze jedný pneu. Ale tenhle profil je "skoro" tak drahej, jako ty R1R ...

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 22 úno 2009, 21:23

uvazoval jsem stejne jako ty, taky jsem chtel Eagly, ale cenove jsou v tom profilu 45 hodne vysoko a v profilu 50 jsou zase lepsi gumy. Cetl jsem recenze na ruzne gumy (ted to nemuzu najit) podle referenci uzivatelu a Eagly taky nevydrzi zrovna hodne. Postrehl jsi, ze Ryba muze ty R1R sehnat za 1766,-?

infinity
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od infinity » 22 úno 2009, 22:27

riderhenry píše:Raduna MX5: no podle popisu jsou R1R gumy vhodne na silnici spis nez na okruh. Vsak taky rozdil ve smesi mezi R1R a R888 (140 vs. 100) je docela velky, ne?

infinity: Podle te teorie bych si mel teda koupit jakou gumu? Na okruhu jsem v zivote nebyl a neplanuju pravidelne navstevy, snad parkrat do roka, kdyz da buh... Jezdim kazdy den, od jara do podzimu, za vsech podminek, temer kazdy den, kdyz jedu mimo spicku a je pocasi, jezdim dosti svizne (usek zatacek nekolik km po ceste domu/do Brna), casto si potom jeste jdu zajezdit usek 2km zatacek na dvojku, kde uz si posouvam casto svoje limity, co se silnice tyce. I za normalniho provozu ale ocenim lepsi prilnavost a klidne ji i vykopuim mensi investici do gum, protoze spolecne s lepsimi brzdami apod. mi to muze usetrit potom dost plechariny... Takze myslis, ze bych delal s R1R chybu?
tak chybu neudelas ani jednima gumama...u r1r tipuju zivotnost okolo 15 000km pri nejake rozumne jizde a parkrat okruh. Precejenom seriove gumy maji TreadWear (smes) daleko za 200.
Street K20 Integra DC2_R / 1060kg - 200ps

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 22 úno 2009, 22:54

vsak 15 000 neni spatny najezd, kdyz si vzpomenu na motorku, kde by se o tomhle vetsine lidi ani nezdalo a gumy stoji (v akci) sada 7500, coz je jeste o 500 vic jak 4 kusy R1R. Prijde mi, ze ty R1R maji nejlepsi reference ze vsech, o kterych se tady mluvilo, kdyz zohlednim ty svoje preference...

infinity
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od infinity » 22 úno 2009, 23:31

riderhenry píše:Prijde mi, ze ty R1R maji nejlepsi reference ze vsech, o kterych se tady mluvilo, kdyz zohlednim ty svoje preference...
nicmene jeste nikdo odsud na nich nejezdil :smt080
Street K20 Integra DC2_R / 1060kg - 200ps

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 23 úno 2009, 00:32

to jsem nemyslel, myslel spis to zakladni rozdeleni v cem je ktera guma lepsi, ikdyz to teda bylo "jedna pani povidala"... :D

Dejf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dejf » 23 úno 2009, 07:02

Gregy píše:Toya jsem mel, ale na mokru hruza. Pokud bys do toho mohl dat vic tak zkus Potenzy RE010
RE 010 už se pøestalo vyrábìt
Raduna MX5 píše:Není tady zmínìno, jestli je to na denní ježdìní, nebo o víkendu na letištì, okruh a tak.
Na denní ježdìní mám teï Toyo T1-S ale v rozmìru 215/40/16 a i tak je to na vodì o strach, až je dojedu budu chtít nìco s vìtší pøilnavostí na vodì, vono když jedeš na nìjakou pìknou vyjížïku pár set km, obèas bohužel sprchne. Pøedbìžnì uvažuji o Pirelli PZ NERO, ale je to i cenì. No a pak mám 15" disky, na nich nepoužívaný zimáky. Tak to chci zmìnit na nìco na víkendové blbnutí, ale tam taky zatím jasno nemám. Goodyear F1 GSD3 vypadaj dobøe a za dobrou cenu, Toyo R888 by byly fajn, ale cena :shock: , kolega s MX5 si koupil teïka Silverstone nìjaký semislicky s homologací, typ nevím, na forech se mluví i o YOKOHAMA S.drive...
P ZERO Nero jsem jezdil na ITR ( 205/40R17 ) a musim je chválit. za tu cenu fajnová guma. velice tvrdé boènice a i relativnì dobrej nájezd
Honda S2000
Honda FR-V
Honda Jazz

Well

Příspěvek od Well » 24 úno 2009, 23:15

V rozmìru 195/50 R15 na bìžné ježdìní je nejlepší u nás dostupná guma Bridgestone Turanza ER300. Má mìkèí boènici, ale to na okrsce nikdo nepozná (je to spíš k dobru vìci). Problém nastává až na okruhu, kde si ale stejnì vede poøád lépe než Toyo T1R. Odzkoušeno na MX-5 :wink:

jagy

Příspěvek od jagy » 24 úno 2009, 23:39

ER300 neni sportovni pneu.. je to obycejna guma na jezdeni. To bych si na sportovne ladene auto nedal.
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 24 úno 2009, 23:45

Tak to ja bych si to na auto mozna dal za predpokladu, ze mam doma v garazi dalsi sadu pneu s nejakymi poloslicky. Ale to neni muj pripad a ani se mi to nechce. Nicmene si nemyslim, ze by ER300 byly stejne na okresce, jako treba R1R nebo Eagly F1. I moje minule Mischeliny Pilot Exalto, ktere jsou sportovnejsi, se dali na okresce uhnat, ale na druhou stranu byly docela zabavne, protoze sly utrhnout do lehciho smyku, coz treba uz R1R nepujdou za stejnych podminek...

Well

Příspěvek od Well » 25 úno 2009, 19:33

ER300 je lepší guma než Eagle F1 jak na okrsce tak na okruhu. Mìl jsem oboje. To že nemá v posudku napsáno UHP neznamená, že je horší. Já teï jezdím Hankook Evo V12 (mimochodem vítìz pár testù UHP http://reif.ueuo.com/autobild2008s/cz04.jpg) a je to neštìstí. Já s Mazdou najezdím za léto po rùzných výletech pøes 10 tisíc km. Jezdit jen semislicky si nemùžu dovolit (ono obèas taky prší a obèas prší hodnì). Na okrskách se stejnì nedá jet úplnì na hranì.

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 25 úno 2009, 19:39

no tak kdyz to rikas... Je pravda, ze ER300 dominuje vsem testum gum, jenze v tech testech nejsou vetsinou vubec zahrnute gumy z okraje trhu, tudiz napr. UHP. Ale jedna vec mi docela vrta hlavou - jak je mozne, aby byla ta guma lepsi, kdyz ma treba dvakrat tak tvrdsi smes? Schvalne jsem zvedavy, kolik ty R1R vydrzi, treba me prekvapi a budu mit najezd 20 000... :D

jagy

Příspěvek od jagy » 25 úno 2009, 23:05

ER300 jsem cetl dost recenzi. Jasny vysledek byl na daily ok, slusny najezd, dobra pneu. Ale na slusne svezeni v zadnem pripade..

O tech Hankook jsem uvazoval.. nespokojen? proc?
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 25 úno 2009, 23:47

Well: jeste me napada - nejsi u vyhradniho zastoupeni Bridgestone, sekce ER300? :D

Raduna MX5

Příspěvek od Raduna MX5 » 26 úno 2009, 10:04

riderhenry píše:Well: jeste me napada - nejsi u vyhradniho zastoupeni Bridgestone, sekce ER300? :D
...kéž by byl, to by jsme je mìli za hubièku...všici :lol:
No a vo penìzích je to pøedevším, ne? Kdyby každej z nás mìl 100t na sezonu jenom na pneu, tak si na velikonoce koupíš jedny, v sobotu druhý, jedny na mokro, jedny na sucho, jedny na vlhko...a neøešíš pomìr cena/výkon, o co se jaksi tady snažíme.
Ale zase by to byla dìsná nuda :smt023 :smt023 :smt023

Well

Příspěvek od Well » 26 úno 2009, 22:34

jagy píše:ER300 jsem cetl dost recenzi. Jasny vysledek byl na daily ok, slusny najezd, dobra pneu. Ale na slusne svezeni v zadnem pripade..

O tech Hankook jsem uvazoval.. nespokojen? proc?
Jagy já o nich jen neèetl, ale jednu sezónu je jezdil :wink: . (znièil jsem je pøi slalomu v Milovicích, 1x Most a 2x V. Mýto). Jinak máš pravdu, že pro sportobní jízdu má Bridgestone i lepší gumy, ale buhužel žádné nedìlá v rozmìru 195/50 R15 :? .

Ty Hankooky nedrží v zatáèkách jako Turanzy, ale v celku se to na nich dá odjezdit (jsou i horší gumy). Problém je na mokru, to je jako na ledì. Co se jim musí nechat je zábavnost. Pøetáèivé smyky ti (na mokru) nadìlují na poèkání, ale je fakt že dobøe øíditelné smyky. Na okruhu (V. Mýto) to však byl absolutní propadák i když jsem si užil díky pøetáèivosti hodnì zábavy. Než Hankook, tak radši už to Toyo.

Ten nápad se zastoupením Bridgestounu není špatný. V dnešní tìžké dobì je každá placená práce dobrá. Asi jim písnu maila s odkazem na tohle fórum :D .

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 26 úno 2009, 22:40

Well: takze Turanzy ER300 byly zatim nejlepsi gumy, ktere jsi jezdil, jo? Tak tento rok vyzkousim R1R a pristi rok ER300, to jsem zvedavy! :lol:

Well

Příspěvek od Well » 26 úno 2009, 22:57

riderhenry píše:Well: takze Turanzy ER300 byly zatim nejlepsi gumy, ktere jsi jezdil, jo? Tak tento rok vyzkousim R1R a pristi rok ER300, to jsem zvedavy! :lol:
Jsou to super gumy, ale jak už jsem psal, mají mìkèí boènici. Na okruhu budou fungovat dobøe (s kámošem jsme srovnávali T1R a ER300 v Mýtì a Turanza držela lépe). Díky té boènici se ale rychle nièí. Tøeba na slalomy do Milovic je to vyslovenì škoda, protože tam gumy znièíš po tøech závodech. Já jsem se snažil taky najít v tomhle výrobci zapomínaném rozmìru lepší gumy a skonèil u Hankooku. Teï už mám tìch experimentù dost a na okruhy jsem sehnal Silverstone FTZ Type RR ve ètrnáctce. Mìl by to být poctivý slick, který je díky homologaci obèas proøíznutý. Je fakt, že jedna guma 14" FTZ váží stejnì jako moje 15" Hankook i s diskem Enkei :) . Po Sosnové se podìlím o zkušenosti a pøímé srovnání se slickem od Matadoru.

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 26 úno 2009, 23:08

Ja uvazoval o potenzach 720, jeidne, ktere se delaji v rozmeru 195/50 a prodavaji se u nas. Ty jsi nahodou nezkousel?

Well

Příspěvek od Well » 26 úno 2009, 23:14

Ne, ty odzkoušené nemám. Na mazdì jsem zatím znièil jen GY F1, Turanzy a teï nièím ty Hankooky :) .

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 26 úno 2009, 23:20

tak dystak davej prubezne info, kdekoliv me potkas... :D

Well

Příspěvek od Well » 26 úno 2009, 23:24

riderhenry píše:tak dystak davej prubezne info, kdekoliv me potkas... :D
Letos to snad odjezdím na Korejcích :) .

Odpovědět