tim jsem myslel ze na SK by mohli platit vicemene stejne podminky pri dovozu ze zemi EU jako v CR, tot vse...riderhenry píše:sorry za OT, ale k cemu do ted EU nasi republice "dobra" nebyla? (jenom recnicka otazka, radeji - nemohl jsem si pomoct...)
tipy na eshop s dilama na rezu
Moderátoři: Amigo, riderhenry
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
vsak to pres celnici nejde ne? Narozdil od baliku z usa ci jpn na vecech z GB neni razitko celnice... Tak predpokladam ze to pres ni ani nechodi...riderhenry píše:a nevis jak je to s temi podminky placeni cla? ja o tom teda jeste nikdy nepremyslel, ale zatim jsem s tim problem nikdy nemel, kdyz mi slo zbozi treba z anglie. Ja myslel, ze uz to vubec nejde pres celniky, ale jenom pres postu...???
sak aj anglicko je v EURyba píše: vsak to pres celnici nejde ne? Narozdil od baliku z usa ci jpn na vecech z GB neni razitko celnice... Tak predpokladam ze to pres ni ani nechodi...
GB sem dal jako priklad zeme EU od kad se nejvic nakupujeasimo píše:sak aj anglicko je v EU.. heh.. inac, ak to ide z JPN, tak k tej cene co poslete na paypal alebo na ich konto je to uz zaratane, alebo vam to este naparali ked dosiel balik????
Jinak clo ani dph samozrejme neni v cene co platis prodejci. Dasli vec, co nekoho muze prekvapit je, ze CLO i DPH se vypocitava vcetne ceny postovnyho, takze s tim je treba taky pocitat.
Správnì po EU je to následovnì:
Firma, plátce DPH (tøeba já):
Koupím podvozek pro nìkoho v UK bez danì
a) prodám ho v ÈR tak k prodejní cenì pøidám èeskou DPH
b) prodám ho firmì v jiné zemi (jedno jestli EU) tak to jde bez danì
c) prodám ho pepíkovi v jiné zemi, prodám ho s èeskou DPH, on si ho mùže pokud není obèanem EU vyžádat zpìt pøi dokladì, že ho vyvezl.
Import (USA/JP) - platí pro ÈR
Soukromá osoba - existuje hranice cca 150USD (v podstatì na náladì celníka) a zásilka projde rovnou.
Pokud ne, vymìøí clo k celkové èástce a poøizovací cenì pøipoèítá DPH
Firma: vždy musí projít celním øízením
Pokud nìkdo zašle zboží s nízkou hodnotou a celníkovi se to nezdá tak vám vymìøí virtuální cenu dle tabulek a k ní dá clo+DPH. Vy se mùžete maximálnì odvolat
Vzhledem ke kurzu libry mì teï vyšli vaèky levnìji pøitáhnout z UK než ze státù
Firma, plátce DPH (tøeba já):
Koupím podvozek pro nìkoho v UK bez danì
a) prodám ho v ÈR tak k prodejní cenì pøidám èeskou DPH
b) prodám ho firmì v jiné zemi (jedno jestli EU) tak to jde bez danì
c) prodám ho pepíkovi v jiné zemi, prodám ho s èeskou DPH, on si ho mùže pokud není obèanem EU vyžádat zpìt pøi dokladì, že ho vyvezl.
Import (USA/JP) - platí pro ÈR
Soukromá osoba - existuje hranice cca 150USD (v podstatì na náladì celníka) a zásilka projde rovnou.
Pokud ne, vymìøí clo k celkové èástce a poøizovací cenì pøipoèítá DPH
Firma: vždy musí projít celním øízením
Pokud nìkdo zašle zboží s nízkou hodnotou a celníkovi se to nezdá tak vám vymìøí virtuální cenu dle tabulek a k ní dá clo+DPH. Vy se mùžete maximálnì odvolat
Vzhledem ke kurzu libry mì teï vyšli vaèky levnìji pøitáhnout z UK než ze státù
[img]http://2.bp.blogspot.com/_4aDaqZjNolg/SX7H3FZ5RFI/AAAAAAAAADI/dPrigDL2h2A/s320/Boostftw1.jpg[/img]