tipy na eshop s dilama na rezu

dotazy, rady, tipy

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Amigo

Příspěvek od Amigo » 25 dub 2009, 23:08

riderhenry píše:sorry za OT, ale k cemu do ted EU nasi republice "dobra" nebyla? (jenom recnicka otazka, radeji - nemohl jsem si pomoct... :D )
tim jsem myslel ze na SK by mohli platit vicemene stejne podminky pri dovozu ze zemi EU jako v CR, tot vse...
jdm WRX STi type-RA ver.5 - SOLD

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 25 dub 2009, 23:13

a nevis jak je to s temi podminky placeni cla? ja o tom teda jeste nikdy nepremyslel, ale zatim jsem s tim problem nikdy nemel, kdyz mi slo zbozi treba z anglie. Ja myslel, ze uz to vubec nejde pres celniky, ale jenom pres postu...???
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.

Ryba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ryba » 26 dub 2009, 09:59

riderhenry píše:a nevis jak je to s temi podminky placeni cla? ja o tom teda jeste nikdy nepremyslel, ale zatim jsem s tim problem nikdy nemel, kdyz mi slo zbozi treba z anglie. Ja myslel, ze uz to vubec nejde pres celniky, ale jenom pres postu...???
vsak to pres celnici nejde ne? Narozdil od baliku z usa ci jpn na vecech z GB neni razitko celnice... Tak predpokladam ze to pres ni ani nechodi...

asimo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od asimo » 26 dub 2009, 11:00

Ryba píše: vsak to pres celnici nejde ne? Narozdil od baliku z usa ci jpn na vecech z GB neni razitko celnice... Tak predpokladam ze to pres ni ani nechodi...
sak aj anglicko je v EU :lol: .. heh.. inac, ak to ide z JPN, tak k tej cene co poslete na paypal alebo na ich konto je to uz zaratane, alebo vam to este naparali ked dosiel balik????

Amigo

Příspěvek od Amigo » 26 dub 2009, 11:04

clo a dph nikdy neni v cene, proto ze kazda zeme ma jine sazby atd.
jdm WRX STi type-RA ver.5 - SOLD

Ryba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ryba » 26 dub 2009, 11:26

asimo píše:sak aj anglicko je v EU :lol: .. heh.. inac, ak to ide z JPN, tak k tej cene co poslete na paypal alebo na ich konto je to uz zaratane, alebo vam to este naparali ked dosiel balik????
GB sem dal jako priklad zeme EU od kad se nejvic nakupuje :lol:

Jinak clo ani dph samozrejme neni v cene co platis prodejci. Dasli vec, co nekoho muze prekvapit je, ze CLO i DPH se vypocitava vcetne ceny postovnyho, takze s tim je treba taky pocitat.

Vik_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vik_ » 30 dub 2009, 10:45

Správnì po EU je to následovnì:
Firma, plátce DPH (tøeba já):
Koupím podvozek pro nìkoho v UK bez danì
a) prodám ho v ÈR tak k prodejní cenì pøidám èeskou DPH
b) prodám ho firmì v jiné zemi (jedno jestli EU) tak to jde bez danì
c) prodám ho pepíkovi v jiné zemi, prodám ho s èeskou DPH, on si ho mùže pokud není obèanem EU vyžádat zpìt pøi dokladì, že ho vyvezl.

Import (USA/JP) - platí pro ÈR
Soukromá osoba - existuje hranice cca 150USD (v podstatì na náladì celníka) a zásilka projde rovnou.
Pokud ne, vymìøí clo k celkové èástce a poøizovací cenì pøipoèítá DPH
Firma: vždy musí projít celním øízením

Pokud nìkdo zašle zboží s nízkou hodnotou a celníkovi se to nezdá tak vám vymìøí virtuální cenu dle tabulek a k ní dá clo+DPH. Vy se mùžete maximálnì odvolat

Vzhledem ke kurzu libry mì teï vyšli vaèky levnìji pøitáhnout z UK než ze státù
[img]http://2.bp.blogspot.com/_4aDaqZjNolg/SX7H3FZ5RFI/AAAAAAAAADI/dPrigDL2h2A/s320/Boostftw1.jpg[/img]

Odpovědět