Kde a co tankujete - vaše zkušenosti
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Kde a co tankujete - vaše zkušenosti
Ja jezdil na Shell V-Power Racing dokud ho nezdrazili pomalu na 40kc
Je fakt ze spotreba byla cca o litr vyssi nez na jiny premiovy paliva jako treba OMV Carrera 100 nebo Benzina Verva 100. To je udajne zpusobeno z velke casti tim, ze prave SVPR obsahuje ruzny aditiva k cisteni motoru atd. Nevim ale jestli ostatni vyrobci tyto aditiva taky pridavaji. Ted jezdim na OMV Carrera 100 a se spotrebou se bez problemu vejdu do 10l, vetsinou to vyjde kolem 9,5. Kdyz jsem jezdil na SVPR tak jsem se pod 10 dostal zcela vyjimecne, vetsinou tak kolem 10,5l. Jinak kvalitu nehodnotim protoze nevim jak jinak bych to poznal nez podle spotreby. Mozna jsem naivni ale verim ze kdyz koupim benzin treba u OMV tak by mel byt kvalitni na rozdil od benzinek kde maji benzin i dnes za 28kc treba. Myslim si ze hodnotit benzin podle toho ze nekomu se zda ze mu ten a ten benzin prida tisic koni je trochu mimo. Projevit se to asi trochu muze ale v naprosto minimalni mire.
Tak to budu muset taky vyzkoušetMeTaN píše:mozna ze to neni ani tak o samotne kvalite jako o tom, ze kdyz budes stridat kazdou nadrz jinym benzinem tak se to na chodu taky projevi.
idealni je asi jezdit na jednu znacku a stale.
Ale spis mi nazory nekterych lidi pripominaji situaci kterou ted ma kolega na svem eshopu s opaskama, ma dva eshopy, rozdilne ale se stejnym zbozim, na jednom jsou ale pasky drazsi jeste z doby kdy je pak na druhem shopu zlevnil.. oba ty shopy jsou spojene odkazama a pristupne pres google a ruzne odkazy ale nakupuje se vyhradne na tom drazsimasi lidi veri ze budou ty opasky kvalitnejsi
EDIT: mluvil jsem o tom e-shopu
Mno když už dopisuju edit, tak se podělim o zkušenosti s palivem......... tankuju Verva 100, Carrera 100 a když mám cestu do Brna, tak se stavim na Shellce pro V-Power Racing......... MS3 teď budu mít druhym rokem a ze začátku jsem jezdil jen na Carrera 100 (což bylo občas při služební cestě po jižních Čechách téměř nadlidský výkon, zvlášť když jsem v Hlinsku zapomněl natankovat
U_R_Loser
2008 Mazda 3 MPS 8)
2008 Mazda 3 MPS 8)
hele jen tak pro zajimavost. jak se u vas pohybujou ceny benzinu at nezakladam novej topic. v patek sem tankoval do miaty a za natural 95(u nas je dohoda, takze bez rozdilu znacky stoji vsude stejne) a dal sem za litr 33,20. co vim, tak o 20km dal v usti stoji tolik V power a obyc natural od omw stoji 31. jak ste na tom u vas?

No ja tankuju u Hodonina na OMV Carrera 100 za 34,80 ale v brne maji vsude aspon 35,60-90. Kolik stoji 95 netusim protoze ITR je rozmlsana a na 95 nejezdi...Winie píše:hele jen tak pro zajimavost. jak se u vas pohybujou ceny benzinu at nezakladam novej topic. v patek sem tankoval do miaty a za natural 95(u nas je dohoda, takze bez rozdilu znacky stoji vsude stejne) a dal sem za litr 33,20. co vim, tak o 20km dal v usti stoji tolik V power a obyc natural od omw stoji 31. jak ste na tom u vas?
neni spis rozladena nez rozmlsana? 
u nas klasika tesco 95 za 31.40
shell 95 je za 32.90
racing za skoro 38
nejlevnejsi benzin jsem potkal v havirove 30.90 za 95 na unicornu.
shell 95 je za 32.90
racing za skoro 38
93´Rx-7 FD
Rozladena urcite neni, to nemam strachMeTaN píše:neni spis rozladena nez rozmlsana?
shell 95 je za 32.90
racing za skoro 38![]()
A co E85, zajímal jste se o to někdo?
Na seriové vstřiky bych to asi nedával, ale aftermarket už by s tím neměly mít problém ne? Pak už si jen pohlídat aby to nebylo chudé a užívat si výkonu navíc
Na seriové vstřiky bych to asi nedával, ale aftermarket už by s tím neměly mít problém ne? Pak už si jen pohlídat aby to nebylo chudé a užívat si výkonu navíc
Ja jsem nedavno tankoval v-power racing smerem na Tabor (myslim, ze je to pred Voticema) za nejakych 36 a neco, presne si to nepamatuju. Ale vim, ze me cena docela zarazila a ja byl rad, ze muzu zase misto Vervy koupit SVPR 
01'Toyota MR2 Roadster
00'Nissan Maxima QX 3.0 V6

00'Nissan Maxima QX 3.0 V6

- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
no jo, zase se zvysil podil biopaliv, tak to slo jeste vic nahoru...
E85 me vzdycky celkem zajimalo. Neni potreba upravit i vic veci, kvuli korozivnim vlastnostem paliva? Kdyby stacilo vymenit vstriky, tak by to bylo hodne zajimave.
E85 me vzdycky celkem zajimalo. Neni potreba upravit i vic veci, kvuli korozivnim vlastnostem paliva? Kdyby stacilo vymenit vstriky, tak by to bylo hodne zajimave.
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
Ohledne E85 jsem tu daval tema a opravdu nestaci jen vymenit vstriky. Pokud nekdo nechce znicit motor a vyuzit potencial paliva, tak musi upravit vstriky, pal. pumpu a hlavne ECU.
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
a jak je vubec E85 dostupne? Da se treba bezne natankovat ve vsech vetsich mestech?
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
http://www.4cc.eu/E85_faq.htm
kdyby se tomu dalo verit, coz neposoudim, tak by to opravdu nebylo tak slozite.
Odpovez si sam, jestli je to pravda. 
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
spis cekam za se k tomu vyjadri nekdo znalejsi problematiky. Ja zatim projizdim internet 
"Váš vůz bude vonět jako flambovaná tequila..."
nestaci ze uz tak vonim sam?
k teto problematice, ja si myslim, ze jestli to bude tak dobre jak popisuji tak se casem ukaze.
bud to auta mit budou nebo ne.
nestaci ze uz tak vonim sam?
k teto problematice, ja si myslim, ze jestli to bude tak dobre jak popisuji tak se casem ukaze.
bud to auta mit budou nebo ne.
93´Rx-7 FD
No, kdyz vidim ten web... Rekl bych, ze mene duveryhodne uz to ani udelat nejde.riderhenry píše:http://www.4cc.eu/E85_faq.htm
Nejlepsi jsou hlasky typu "Svíčky dodávají energii až 1000kW, oproti ca. 50W"...
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE
Rider: Informace byly v tematu, ktere jsem zakladal.. nikoho to nezajimalo.
Mozna zacne, kdyz v Brne stoji i 15kc/l... a benzin stale zdrazuje.
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
ja to tema sledoval, jen se to potom trochu zrvrhlo (i moji zasluhou, koukam
). Co jsem zatim vyhledal, tak je potreba vyresit ECU, at uz laditelnou jednotkou nebo jen nejakym oblbovakem, jine svicky a za predpokladu, ze je vse na aute v poradku, by to melo fungovat. Jen jsem jeste z nekterych zdroju vycetl, ze je potreba menit i ventilove sedla za tvrdsi, ale to zase jinde vyvraceji... Kazdopadne me to docela laka, jelikoz laditelnou ECU jsem chtel porizovat tak jako tak do budoucna... 
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
tak to vypada, ze jedinou nutnou upravou je ECU, pak zalezi na tom, jake ma auto vstrikovace a palivovou pumpu v serii a v jakem je stavu, samozrejme. Dale je potreba akorat vymenit po case palivovy filtr a olej (uvadi se 1000km) kvuli rozpustenym usadam po jezdeni na benzin. Upravovani HW motoru asi neni tune, uz jen proto, ze dost automobilek tuhle upravu nabizi za "symbolickou" sumu, za kterou jinak neporidi zakaznik ani radio 
tak mam prvniho sebevraha
kolega v praci ktery vlastni felicii objevil tuto novinku na pumpe v orlove a zitra tam hodla vzit... takze budu sledovat co se bude dit. zadne upravy udajne delat nemusi. no jsem zvedavy. 
93´Rx-7 FD
Nebude prvni, kdo to zkousel. 
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
Bez uprav si spis koleduje o prusvih, alespon dlouhodobe.
tohle jsem mu rikal taky, oponuje mi tim, ze to bude brat pulnapul. Ze uz takhle jezdi cela partia v orlove a spokojeni... tak fakt nevim.riderhenry píše:Bez uprav si spis koleduje o prusvih, alespon dlouhodobe.
93´Rx-7 FD
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
cetl jsem, ze 40% lihu by mel zvladat bez problemu dlouhodobe kazdy motor, tak nevim, to by potom mohl mit kamarad pravdu 
V ol jezdi jeden borec s roverem 1:1 E85 benzin uz skoro rok a nema problem... uz par lidi zkouselo i 100% E85 ... zalezi na jake smesi tvoje auto bezi E85 ma prej stachio 10:1 oproti benalu 14.7:1 ... ale v oktanvoem cisle je tam maso rozdil... myslim ze mix paliv by nemel nicemu vadit...
co se mne tyce tankuju vsdue kde to jde krom agipu maji extremni bordel misto paliva... ochcavka mi zere o 0.3l prumerne vice nez na jakousik novou noname benzinku na jesenicku kde nemaj polorozpadle nadrze
myslim ze hlavni ovlivneni jsou nadrze ve kterych se phm skladuji na cerpacce. kdyz jezdil kamos s ATR na agip 98 tak dospoda motor cinkal jako kokos na jine "vysokooktanve 98ky" paliva to nedelal...
co se mne tyce tankuju vsdue kde to jde krom agipu maji extremni bordel misto paliva... ochcavka mi zere o 0.3l prumerne vice nez na jakousik novou noname benzinku na jesenicku kde nemaj polorozpadle nadrze
TOYOTA CELICA 4wd TURBO CARLOS SAINZ 1992 153KW = FUNNY
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a f TDIcku i kliiimu to ma 81KW = DAILY
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a f TDIcku i kliiimu to ma 81KW = DAILY