lithiová mini baterie
Moderátoři: Amigo, riderhenry
- strejdakopec
- Kontaktovat uživatele:
lithiová mini baterie
zdravím..řešil tu někdo pořízení minibaterie? líbí se mi úspora hmotnosti ale prý nejsou moc stabilní tak by mě zajímalo jak to s tím opravdu je.Vím že jí měl Jano v S2000 ale jinak nic.
-
Idaho von Věšín
Re: lithiová mini baterie
Meli jsem je ved vou autech, zákazníci si je dovezli z UK a JPN a ani jedna nevydržela celou sezonustrejdakopec píše:zdravím..řešil tu někdo pořízení minibaterie? líbí se mi úspora hmotnosti ale prý nejsou moc stabilní tak by mě zajímalo jak to s tím opravdu je.Vím že jí měl Jano v S2000 ale jinak nic.
EDIT kecám mimo mísu, byl jsem ženou opraven žo to byly nejaké malé gelové - takže nevím zda to byly lithiove..
Me treba zaujalo reseni pomoci kondenzatoru.
http://youtu.be/z3x_kYq3mHM
Trinom se mi zminoval o nejakych clancich pro prumyslove vyuziti.
http://youtu.be/z3x_kYq3mHM
Trinom se mi zminoval o nejakych clancich pro prumyslove vyuziti.
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)
Woyta: u supercapů je hlavní problém s nízkou kapacitou na váhovou jednotku, která je podstatně nižší než u běžných baterií. Takže zdroj ze supercapů s určitou kapacitou, bude podstatně těžší, než baterie s tou samou kapacitou. Taky je tu problém s rychlejším samovybíjením oproti bateriím.
Supercapy jsou proto vhodnější pro krátkodobý překlenutí vysokých proudových nároků, než pro dlouhodobý uchování energie.

Supercapy jsou proto vhodnější pro krátkodobý překlenutí vysokých proudových nároků, než pro dlouhodobý uchování energie.

www.jfperformance.cz
- strejdakopec
- Kontaktovat uživatele:
takže zkrátka asi pro mě bude nejlepší řešení koupit novou obyčejnou autobaterii řekněme třeba jen 40A ? kdysi jsem kupoval co největší kolem 80A ale to do běžných aut kde mi šlo o to s autem fungovat delší dobu i bez nutnosti chodu motoru. teď chci jen pohodlně nastartovat..nezvládla by to řekněme nějaká silnější baterie z motorky ?fakt mi jde hlavně o úsporu hmotností jednotlivých dílů na autě a zrovna baterie je poměrně velikým přínosem úspory.
Supercapy bych videl spise do auta na hrani. Ale treba tyden vydrzej a neni problem nastartovat. Viz dalsi videa od stejneho autora. Supercap + nejake male rezervni Lipo a dovedu si to predstavit v aute.
Koukni do manualu jakej mas startovaci proud a podle toho hledej baterku.
Treba S13 ma myslim 175A. Takze mi tahle mala Varta s 330A vyhovela. http://www.pneuconex.cz/katalog-zbozi/a ... prava-asia A proti normální baterce je skoro poloviční.
Koukni do manualu jakej mas startovaci proud a podle toho hledej baterku.
Treba S13 ma myslim 175A. Takze mi tahle mala Varta s 330A vyhovela. http://www.pneuconex.cz/katalog-zbozi/a ... prava-asia A proti normální baterce je skoro poloviční.
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- strejdakopec
- Kontaktovat uživatele:
tak já to mám defakto jen na hraní a ten týden mi bohatě stačí.. prakticky mi jde o to aby to na nějakých srazech nebo závodech vydrželo dejme tomu do dvou dní s kapacitou na nastartování. bohužel nerozumím těm názvům jako supercap Lipo atd.
-
Idaho von Věšín
Kalciové baterie prý bývají krapánek lehčí ( nikdy sem neporovnával ), ne o moc ale něco to udelá , používáme JPN Exide a spokojenost..
supercap = super capacitator neboli kondenzatory.
lipo = lithium polymerova baterie
lipo = lithium polymerova baterie
- strejdakopec
- Kontaktovat uživatele:
právě od té Lithiové mě odrazuje její nestabilita a riziko výbuchu nebo vzplanutí jak jsem zjistil a někde se i částečně dočetl. Idaho pokud odlehčím o "1" KG asi mi to za tu vyšší cenu nestojí ...jinak kdyby ten supercap teda dokázal udržet energii po dobu dvou dnů bez problému a nevážil by přes 5kg tak by to asi nemusela být konkrétně pro mě špatná volba..hádám správně že ten kapacitor se nabije prakticky okamžitě po roztočení alternátoru ?
- strejdakopec
- Kontaktovat uživatele:
díky Woyto za typ..asi to bude nejrozumnější v rámci potřeby a ceny.
Je to bastleni takze asi ne pro tebe ale je to zajimavy.
Reseni kondiky + solarni panel ktery je dobiji se mi libi.
Reseni kondiky + solarni panel ktery je dobiji se mi libi.
Mě přijde jako dobrá volba Odyssey PC680 http://autobaterie.heureka.cz/odyssey-p ... e/#section Až dojde na baterku pujdu do tehle.
Nissan 350z 2005
Infinity G37S 2011
Infinity G37X 2012
Infinity G37S 2011
Infinity G37X 2012
co se týče lithiovek, tak se nepoužívají obyčejný LiPo, ale LiFe(Y)Po, který nebouchaj a nehořej.
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
LIPO su cukriky ...
ak sa mozem nesmelo opytat, co to je za auto, ked sa uz ide setrit vaha aj na baterke ..??
asi to nebude super-odlahceny dragster..
co ja posledne pozorujem trendy, tak napr. vrchari vyhadzuju von alternator, a maju len baterku...
pripadne uz spomenuta varianta, baterka z motorky..
"Gelova bateria" je vpodstate to iste co "Kalciova bateria"..
kedze v nej nieje tekuty elektrolit, ale rozolovita kvapalina..
rozdiel vo vahe zanedbatelny, ale zato co sa tyka startovacieho prudu v naveznosti na zmenu teplot (mraz a pod.),
kalciova bateria je na tom omnoho lepsie.
ak porovnam zivotnost, tak povodna DELCOR baterka (CALCIUM) v mojej nexii vydrzala neuveritelnych 9.5roka,
a druha v takom istom voze cca 11 rokov ...
cize asi by bolo rozumne investovat peniaze do takejto baterie, byt nizssej kapacity, s dostatocnym startovacim prudom...
ak sa mozem nesmelo opytat, co to je za auto, ked sa uz ide setrit vaha aj na baterke ..??
asi to nebude super-odlahceny dragster..
co ja posledne pozorujem trendy, tak napr. vrchari vyhadzuju von alternator, a maju len baterku...
pripadne uz spomenuta varianta, baterka z motorky..
"Gelova bateria" je vpodstate to iste co "Kalciova bateria"..
kedze v nej nieje tekuty elektrolit, ale rozolovita kvapalina..
rozdiel vo vahe zanedbatelny, ale zato co sa tyka startovacieho prudu v naveznosti na zmenu teplot (mraz a pod.),
kalciova bateria je na tom omnoho lepsie.
ak porovnam zivotnost, tak povodna DELCOR baterka (CALCIUM) v mojej nexii vydrzala neuveritelnych 9.5roka,
a druha v takom istom voze cca 11 rokov ...
cize asi by bolo rozumne investovat peniaze do takejto baterie, byt nizssej kapacity, s dostatocnym startovacim prudom...
- strejdakopec
- Kontaktovat uživatele:
Díky Christo.. docela zajímavá volba.
JRD McLAREN .. jde o subaru impreza GC8 sti,odlehčeno už pod hranici 1100kg a nějakou úpravou motoru.občasně jedu sprint na 400m kde teda dosahuju super výsledků když jsem někde s kámošema na srazu ale plánuju s tím jezdit vrchy nebo drift v příštím roce až vychytám pár drobností.zatím jen zkusit a uvidíme či to rozvíjet nebo se pak poohlédnout po jiném odvětví takže mě opravdu o hmotnost jde
JRD McLAREN .. jde o subaru impreza GC8 sti,odlehčeno už pod hranici 1100kg a nějakou úpravou motoru.občasně jedu sprint na 400m kde teda dosahuju super výsledků když jsem někde s kámošema na srazu ale plánuju s tím jezdit vrchy nebo drift v příštím roce až vychytám pár drobností.zatím jen zkusit a uvidíme či to rozvíjet nebo se pak poohlédnout po jiném odvětví takže mě opravdu o hmotnost jde
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
tak potom je volba jasna .. baterka z motorky... 
-
Beaver
Bacha na ty baterky co mají malou kapacitu, protože v normální situaci to funguje OK, ale pokud si člověk nedá bacha, tak může dopadnout jako já jednou se slabou klasickou baterkou - dojedu na benzínku, vypnu motor, jdu koupit žeton do myčky. Nastartuju, přejedu k myčce, fronta, vypnu motor, čekám. Nastartuju, vejdu do myčky, vypnu motor, skončí program a už nenastartuju
A 1.5 tuny co má Supra, to se po kluzkých dlaždicích tlačí fakt blbě
Podobně jsem zdechnul s BMW když jsem byl na STK, scénář hodně podobný, následky stejné.
JPN Exide nebo Exedy?Idaho von Věšín píše:JPN Exide
Už třetím rokem mám tu výše zmíněnou Odyssey a funguje bez problému, auto stojí přes týden i více v garáži a vždycky jsem zatím nastartoval. Dokonce i po zimě zatím nebyl problém. Co se týká hmotnosti, tak má kolem 7kg, takže je o cca 5.5kg lehčí než oem. Nevím jak u suba, ale u ctr je hned za předním světlem, takže z pohledu rozložení váhy to nejsou úplně nicotný kilogramy.
Hairdresser car
Exide sou baterky.. exedy spojky..jagy píše:JPN Exide nebo Exedy?

Daily: Mazda 323F BJ, Weekend: Nissan 200SX S13, 0HP, 0Nm.. RB25DET soon
www.PHOTO-BOX.cz Foto Sedlčany a okolí, případně i dál
Já potřebu menší baterky (hlavně rozměrovou), řešil takhle: http://www.varta-automotive.cz/cs-cz/pr ... 40-125-033
Ta Varta je sice o 3Kg těžší (váha 10kg), ale zas má alespoň 40Ah, takže jí nemusím každých 14dní nabíjet
Navíc stála ani né 1200,- a to je podstatně míň než za co se tady dá sehnat ta odyssey.
Ta Varta je sice o 3Kg těžší (váha 10kg), ale zas má alespoň 40Ah, takže jí nemusím každých 14dní nabíjet
www.jfperformance.cz
- strejdakopec
- Kontaktovat uživatele:
prostě pro já potřebuju cokoliv co si uchová kapacitu klidně i jen ale minimálně 2 dny na to abych mohl párkrát otočit startérem když budu mimo zdroj ze sítě a nebude tomu vadit vybíjení a nabíjení protože to auto pojede občas třeba i jen 1x za měsíc,čímže se nejspíš bude vynbíjet na nulové hodnoty samovolně. proto nepotřebuju něco co váží 20kg a čím méně tím lépe .rozměry mi nějak nevadí
Ja to prodavam, takze to vim velice dobre... ale nevim, od kdy je Exide japonska znacka...MYSAK píše: Exide sou baterky.. exedy spojky..
K tematu: na tve vyuziti by mela stacit nejaka 40Ah, jak pise Ljay.
-
Idaho von Věšín
jagy píše: Ja to prodavam, takze to vim velice dobre... ale nevim, od kdy je Exide japonska znacka...
nevím ani jak jsem na to přišel, ale celou dobu žiju v domnění že je to JPN. No ale sem rád, že mne všeznalý Jagy postrčil natolik, že sem si nakonec zjistil jak to je