Pneu pro street

dotazy, rady, tipy

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
Michelin
Kontaktovat uživatele:

Re: Pneu pro street

Příspěvek od Michelin » 22 pro 2011, 15:53

clovek zasne jak ruzni lide maji uplne diametralne odlisne zkusenosti s danou pneu. Ja jsem byl s t1r v rozmeru 195/50/15 na 900kg i 1200kg fwd aute naprosto spokojen vzhledem k cene. Je pravda ze maji mekou bocnici a z hrany zmizej driv nez nez se ty gumy zajedou. Ale jsou nezaludny, gripujici, sezona se na nich odjezdit da i s par navstevama slalomu. Po 20km na okresce se teda prehrejou a zvejkaji se jako zvejkacka. Nicmene na daily mi prisly uplne super. Oproti tomu regal racer co tu odpurci t1r proklamujou maji jeste mekci bocnici a to auto v nich hrozne pruzi smerem do stran a je to takovy min jisty v zatacce. Je pravda ze maji o trochu mekci smes a lip drzej, zase ale min vydrzej a driv se prehrejou.
Ted budu ty regaly zkouset v 205/40/17 kde uz by meli mit xl bocnici tak uvidime jestli se to bude tvarit lip.
"všichni hazej argumenty jak by jezdili zavody a jezdi v aute se 100hp" Kdyz ona ta felicie vic nema :D

Pierre

Příspěvek od Pierre » 22 pro 2011, 16:20

Michelin píše:clovek zasne jak ruzni lide maji uplne diametralne odlisne zkusenosti s danou pneu. Ja jsem byl s t1r v rozmeru 195/50/15 na 900kg i 1200kg fwd aute naprosto spokojen vzhledem k cene. Je pravda ze maji mekou bocnici a z hrany zmizej driv nez nez se ty gumy zajedou. Ale jsou nezaludny, gripujici, sezona se na nich odjezdit da i s par navstevama slalomu. Po 20km na okresce se teda prehrejou a zvejkaji se jako zvejkacka. Nicmene na daily mi prisly uplne super. Oproti tomu regal racer co tu odpurci t1r proklamujou maji jeste mekci bocnici a to auto v nich hrozne pruzi smerem do stran a je to takovy min jisty v zatacce. Je pravda ze maji o trochu mekci smes a lip drzej, zase ale min vydrzej a driv se prehrejou.
Ted budu ty regaly zkouset v 205/40/17 kde uz by meli mit xl bocnici tak uvidime jestli se to bude tvarit lip.
K T1R souhlas, mam s tim podobnou zkusenost. A jeste bych pridal jednu... Zdaly se mi dost nachylne na tlaky. Jednou jsem prijel z pneuservisu a ac jsem jim nadiktoval tlaky, co jsem chtel, dali mi o cca 2 desetinky vic. A ja si to prekontroloval pozde. Do ty doby to bylo sileny. Mozna takovy, jak tu nekteri popisuji. Ale po spravnem nahusteni jsem fakt nemel problem. Mozna si to tu nekdo po mne precetl a ted to poustel dal jako zkusenost :D
A jeste neco pridam... v dobe koupe nebyly zrovna jedny z nejlevnejsich, spis naopak. Byly dokonce drazsi nez Falkeny... ale ty jsem nesehnal a ja potreboval jezdit hned.
V rozmeru 195/50/15 je vicemene vetsina gum, co se muzou vlastnostma srovnavat, cenove temer shodna, takze v cene bych to nehledal. V ty chvili slo hlavne o dostupnost.
A navic... jsou tedy Made in Japan, zadnej tajwan nebo co se to tu psalo. Narozdil od Falkenu, ktery byly snad z Filipin...
Ale to jsem odbocil.
Jsem rad, ze se najde i nekdo, kdo s nimi byl vicemen spokojenej.
Je ale fakt, ze priste pujdu zase do jinych. A vzhledem k tomu, ze s Toy najezdim jen cca 10tis rocne, pujdu nejspis do nejakych poloslicku...

Zigulum zdar :D
01'Toyota MR2 Roadster
00'Nissan Maxima QX 3.0 V6

ObrázekObrázek

jagy

Příspěvek od jagy » 22 pro 2011, 17:24

Pierre píše:jsou tedy Made in Japan, zadnej tajwan nebo co se to tu psalo.
To bylo k GY F1...

Co tak ctu, tak vetsina co to hani je mela na FWD auta, chvali to zase lidi s RWD vozy...

Hral jsem si i se zminenymi tlaky, prave na popud Pierra a stejne nepomohlo nic. :(
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

Pierre

Příspěvek od Pierre » 22 pro 2011, 17:47

Aha pardon, jsem se prekoukl...
01'Toyota MR2 Roadster
00'Nissan Maxima QX 3.0 V6

ObrázekObrázek

Peca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca » 22 pro 2011, 18:41

Jen bych přidal zkušenosti s Federalama RS-R (mám je na Cliu)
Okrsky - super, ale chtějí poctivě zahřát, pak nepoznáte rozdíl např. oproti R888, snad jen na výjezdech z pomalejších zákrut. Přijdou mi trošku lepší na brzdách, nižší hluk je samozřejmostí.
Okruh - cca o 2-3s na kolo pomalejší proti R888, ale nepřehřívají se a hlavně tolik nemizí
Voda - předvídatelné chování a grip na úrovni lepších letních pneu, problémem je jen stojatá voda a kaluže, které už nižší vzorek nepobere

Jinak letos jsem se vyprdnul na zimáky a jezdím dál na RS-R a zatím bez problému (samozřejmě pokud je námraza/sníh, jedu MHD :).

Plusy:
-Grip
-Výdrž (někteří reportují až 30000 km s občasnou návštěvou okruhu!)
-Nižší hluk oproti jiným semislikům

Zápory:
-Vyšší váha

Suma sumárum maximální spokojenost 8)

Pallas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pallas » 23 pro 2011, 00:28

Peca píše:Jen bych přidal zkušenosti s Federalama RS-R (mám je na Cliu)
Suma sumárum maximální spokojenost 8)
Mam je na RX-8 a prestoze na poprve jsem z nich mel trochu smisene pocity, ted muzu (i diky Pecovi) potvrdit, ze za ty penize je to velmi solidni guma (za cenu R888 v rozmeru pro RX-8 si koupim 2 sady 595 RS-R). Je pravda, ze me u nich zajima hlavne chovani na okruhu, kde si myslim, ze jsou srovnatelne nebo mirne lepsi nez RE050A (jine jsem zatim nemel) - to netvrdim na 100%, protoze uplne nove Potenzy jsem nejezdil, ale narozdil od Potenz mi tech Federalu na okruhu neni lito :-) a navic mi prijde, ze ten okruh snasej mnohem lip.

Jezdil jsem na nich trochu i v lete i ted v prosinci (pokud neni snih nebo namraza) kdyz potrebuju nasbirat datalogy pro naladeni ECU a nemuzu si stezovat. Vlhko/mokro ji nijak extra nevadi, velky dest jsem v nich nezazil. S dostatecnym vzorkem by to mohly se cti ustat i kdyz asi klasicke letni gumy na tom v desti budou lepe, protoze nebudou mit tak velke bloky gumy v kontaktu se silnici.
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 02 led 2012, 18:31

PE2 som mal na 306gti6 - po Falken FK452 velky posun k lepsiemu- maju maksiu bocnicu ale maju ovela viac gripu a su citatelnejsie na limite, na limite zacnu upozornovat piskanim a do smyku neprechadzaju skokovito ale velmi pozbolna takze sa da pekne postupne podla intenzity piskania zrychlovat:-) zaradil by som ich zatial na 4. miesto za 1. RE050, 2.zero Nero, 3. GY Eagle F1 Assimetric.

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 02 led 2012, 18:37

Vavris píše:Vybírám pneu 195/50 a mám pocit, že je v pneushopech úplně vymeteno :( Původní předtsava byla pořídit něco s rozumným gripem do 6-7 tisíc, ale asi se nevejdu. Použití zejména prasení na okreskách a v plánu je i MiataCup a nějaké slalomy - ale tady bych se chtěl spíše učit než honit nějaké výsledky, takže semislicky nutně nepotřebuju...

Zera Nera ani Potenzy se v tomto rozměru nedělají, GY F1 se už pro jistotu nedělají vůbec.. Takže z rozumných pneu zbývá jen R1R, která je ale celkem nad limit.

Pak mě ještě zaujaly Michelin PE2, ale předpokládám, že v hierarchii stojí pod PS a to mě přivádí k myšlence, jestli PE2 nabídnou vůbec nějakou hodnotu navíc oproti mnohem levnější Turanze ER300...
No a pak tady máme před pár stránkami zmiňované Kumha Ku36. Pro mě velká neznámá....

Díky za rady :)
Turanzy ER300 určitě nejsou vhodný na to co od nich chceš je to to komfortní pneu, rozhodně ne sportovní. Určitě bych doporučil Firestone SZ90, sou za rozumný peníze a mají slušný grip.
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

Pallas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pallas » 02 led 2012, 19:25

Vavris píše:Vybírám pneu 195/50 a mám pocit, že je v pneushopech úplně vymeteno :( Původní předtsava byla pořídit něco s rozumným gripem do 6-7 tisíc, ale asi se nevejdu. Použití zejména prasení na okreskách a v plánu je i MiataCup a nějaké slalomy - ale tady bych se chtěl spíše učit než honit nějaké výsledky, takže semislicky nutně nepotřebuju...
...
No a pak tady máme před pár stránkami zmiňované Kumha Ku36. Pro mě velká neznámá....
Pokud jezdis 15", tak jsou tu i ty Federaly 595 RS-R (195/50 ZR15 82W), ale vychazej jen o par stovek levneji nez ty PE2 a porad kolem 8t.
V mym rozmeru (18") na "blbnuti" vychazeji o dost levneji nez RE050A a presto (na okruhu) podaji srovnatelny vykon.
Vezl jsem te na nich i na CzechRingu v HK (pravda, asi ne tak drsne, jak jsi zvyklej, ale treba si vzpomenes :-).
Jinak v 15" asi rozdily v cenach nebudou takovy, aby clovek musel experimentovat se znackama, ale to je jen muj dojem :-)
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE

jarka

Příspěvek od jarka » 02 led 2012, 22:28

A co Yokohama S.Drive? Na pneunetu je mají za 1444,-.
Hairdresser car

Koudy

Příspěvek od Koudy » 02 led 2012, 23:00

Jsou to cestovní pneu. Fungují dobře na vodě, ale za sucha je to děs, dosti kloužou v zatáčkách, zase se zdá, že mají výdrž.

Nevim jak fungují ve větších rozměrech na těžších autech. Já mám 195/50 R15 na 1090 kilové předokolce, ale údajně dobře fungují na těžších zadokolkách.

jarka

Příspěvek od jarka » 02 led 2012, 23:28

Já je jezdím na CTR v rozměru 215/40R17 a až na měkou bočnici jim nemám moc co vytknout. To by na MX-5 mohlo být naopak plus.
Hairdresser car

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 03 led 2012, 00:58

Vavris píše:Blesk: V tom případě jsou na prvním místě :) Protože Potenzy, ZeraNera ani GY F1 se v mém rozměru nedělají... :) Takže já je asi zkusím...

awatar: Dík, mrknu :) Turanzy jsem měl na autě od nákupu a na dojetí a právěže mě docela překvapily. Na to že to je cestovní guma byla určitě lepší než nejedna low-end sportovní. Zejména čitelností projevu...

Pallas: Já viděl ty federaly v mém rozměru nejlevněji za 2.300... Exalta jsou už od 1.400,- což je velmi příjemná cena.
Ak mas PE2 za 1400 tak mas myslim dost jasnu volbu, je to dost slusna univerzalna pneu

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 03 led 2012, 02:29

A co ty Regal Racer? Ty se daji taky do tech 1400 sehnat...
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.

Michelin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin » 03 led 2012, 17:08

kdo vymyslel to rozdeleni cestovni/sportovni guma? To je er300 tak spatna/obycejna pneu??
"všichni hazej argumenty jak by jezdili zavody a jezdi v aute se 100hp" Kdyz ona ta felicie vic nema :D

Peca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca » 03 led 2012, 21:27

Federal RS-R, pro tvé účely ideál, vyplatí se připlatit ;) 2174kč/kus
http://www.pneu.cz/letni/Federal/?&id=6950643

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 03 led 2012, 22:33

Michelin píše:kdo vymyslel to rozdeleni cestovni/sportovni guma? To je er300 tak spatna/obycejna pneu??
Nikdo neřek, že je špatná pneu, jenom neni vhodná na to na co ji chce. A rozdělení cestovní/sportovní pneu vymyslel výrobce, protože sou ty pneumatiky nějakým způsobem vyvíjený. Můžeš na okruh jet limuzínou, ale to auto na to neni vhodný. Stejně tak sportovní auto neni moc komfortní. Samozřejmě v určité fázi se dokáží překrývat, ale je lepší šáhnout po tom co je vhodné pro daného uživatele. Rozdělení tříd je víc např. Eco/cestovní/sportovní/super sportovní/track day a racing pneu. V tomhle případě je vhodná pneu se sportovním zaměřením což je např. Bridgestone RE050A, Firestone SZ90 atd.
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

Pallas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pallas » 03 led 2012, 23:35

Peca píše:Federal RS-R, pro tvé účely ideál, vyplatí se připlatit ;) 2174kč/kus
Jenom pozor na oznaceni - na tom webu tomu rikaj SS-595, coz je oznaceni, ktere uz neexistuje.
Nastupce SS-595 je 595, coz je UHP guma. 595 RS-R je jina (ta spravna) guma.
Je mozne, ze to, cemu rikaji SS-595 je ve skutecnosti 595 RS-R, ale je dobre se predem informovat.
Jinak na cenu jsem koukal treba na Heureku...
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 03 led 2012, 23:39

Peca píše:Federal RS-R, pro tvé účely ideál, vyplatí se připlatit ;) 2174kč/kus
Neni to uz opravdu spis konkurent R1R apod.?

Pallas: Podle zbozi.cz to zase vetsinou rozdeluji na "zakladni" SS-595, pak SS-595 Racing (ty, na ktere odkazuje Peca) a pak jeste SS-595 Evo.
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.

Pallas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pallas » 04 led 2012, 00:25

riderhenry píše:Pallas: Podle zbozi.cz to zase vetsinou rozdeluji na "zakladni" SS-595, pak SS-595 Racing (ty, na ktere odkazuje Peca) a pak jeste SS-595 Evo.
Je mozne, ze nazvy pro Evropu jsou jine, ja to beru podle toho, co pise vyrobce v sekci Federal Motorsports. Nicmene bez ohledu na to, jak to tady marketuji, ja mam na gumach 595 RS-R a kdyz jsem je objednaval, tak jsem se ujistoval, ze to jsou ony :-)
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE

Machbuster

Příspěvek od Machbuster » 04 led 2012, 10:30

Federal fanousci píše:Mam je na RX-8 a prestoze na poprve jsem z nich mel trochu smisene pocity, ted muzu (i diky Pecovi) potvrdit, ze za ty penize je to velmi solidni guma (za cenu R888 v rozmeru pro RX-8 si koupim 2 sady 595 RS-R). Je pravda, ze me u nich zajima hlavne chovani na okruhu, kde si myslim, ze jsou srovnatelne nebo mirne lepsi nez RE050A (jine jsem zatim nemel) - to netvrdim na 100%, protoze uplne nove Potenzy jsem nejezdil, ale narozdil od Potenz mi tech Federalu na okruhu neni lito :-) a navic mi prijde, ze ten okruh snasej mnohem lip.

Jezdil jsem na nich trochu i v lete i ted v prosinci (pokud neni snih nebo namraza) kdyz potrebuju nasbirat datalogy pro naladeni ECU a nemuzu si stezovat. Vlhko/mokro ji nijak extra nevadi, velky dest jsem v nich nezazil. S dostatecnym vzorkem by to mohly se cti ustat i kdyz asi klasicke letni gumy na tom v desti budou lepe, protoze nebudou mit tak velke bloky gumy v kontaktu se silnici.
Ja bych jen rad pridal alternativu pro RX8 - jezdim jiz 1 a pul sezony s Nokian Z G2 225/45 R18 95Y - http://www.nokiantyres.cz/info-o-pneuma ... okian+Z+G2 . Jsem s nimi maximalne spokojen.
Nejsem extremni jezdec a na okruh se vydam jen parkrat rocne takze v tomto "okruhovem" ohledu zase nejsem az tak smerodatny.
Co hodnotim extremne dobre jsou vyborne vlastnosti jak za sucha tak mokra a VELMI nizky valivy hluk Navic maji pekny system na detekovani opotrebeni (mizejici cisla primo na pneu) - v porovnani s RE050A jsou opravdu vyrazne tizsi a maji lepsi vlastnosti pri jizde. Okruh nemohu detailne hodnotit, s Bridgestone jsem byl jen 1x - osobni dojem z NOKIAN Z G2 byl lepsi i tam, vice predvidatelne na limitu. RE050A maji vetsi ochranny lem na boku pneu, muze trosku zachranit odreni disku pri neopatrnem parkovani atd.
Cena za 225/45 R18 na RX-8 je okolo 4.200,- Ja bezvyhradne doporucuju PneuSkoukup mam s nimi jen dobre zkusenosti pri dodavkach i ostatnich pneu na Audi a Skodovku ve firme. http://pneumatiky.heureka.cz/nokian-z-g ... 5-r18-95y/
Obrázek
RX8 Titanium Gray (2005) RX8 R3 Sparkling Black (2009) MX5 30th Racing Orange (2019) Swift Sport Pure White Pearl (2019) GS F Sonic Titanium (2016) IS F Starfire Pearl White (2012) "Experience Amazing"
MODS: Racing Beat-ExoticSpeed-Greddy-TOM'S-HKS-SuzukiWorksKurume-Gates-Bilstein-K&N-DBA-MazdaSpeed-Pioneer-Optima-Bastuck

Peca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca » 04 led 2012, 11:35

Pallas píše: Jenom pozor na oznaceni - na tom webu tomu rikaj SS-595, coz je oznaceni, ktere uz neexistuje.
Neboj je to RS-R, obrazek maji dobre, oznaceni spatne, kupoval jsem je od nich ;)

RainbowSeven

Příspěvek od RainbowSeven » 04 led 2012, 11:52

já můžu vřele doporučit toto:
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Vrede ... ssanta.htm

na okruhu jsme nebyl, ale na suchu i mokru jsou fakt úžasný. to hodnocení uživatelů mi nepřijde přehnaný ani trochu. a cena je myslím dost slušná
Nissan 350Z - 2004
Nissan Maxima 3,0 VQ - 1996

jagy

Příspěvek od jagy » 04 led 2012, 15:20

Nevypadaji zle, jen skoda ze delaji az 17" a vic ...
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

Tomik

Příspěvek od Tomik » 04 led 2012, 15:40

Škoda, že ve 195/50 r15 se nedělají.
v tom rozměru je Sportrac 3 které sice vycházejí trochu hůř, ale v poměru výkon/cena vypadají hodně slušně.
Jezdí je někdo? Na jaře mě čeká přezutí, tak se pomalu rozhlížím co koupit.

Odpovědět