Olej a jeho spotøeba
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Olej a jeho spotøeba
Rád bych se s vámi poradil ohlednì spotøeby oleje sportovních aut. Máte s touhle problematikou nìjaké zkušenosti, nebo vám všem auta olej neberou? Bohužel musím pøiznat, že moje MX-5 si èas od èasu ráda olej sosne. Motor bìží tiše, necuká, ani moc nežre brnzínu, ale olej od výmìny do výmìny prostì dolejt musím.
Jak jste na tom vy?
MX-5 NB, 1,9L rv98
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
Ale jak se øíká, tonoucí se stébla chytá...
každopádnì díky za tip, tak já ho pøíštì možná vyzkouším, bo jinak nechápu proè by mìl mùj motor žrát olej. Vždy dostává maximální péèi, od výmìny rozvodù, svíèek, kabelù, filtrù, seøízení vetilù až po citlivý pøístup k jízdì za studena. Najeto má podle servisky jen 106 tis km, takže to pak jednoho taková vìc zamrzí. Nicménì vìøím, že když budu motor honit, že nìco vezme. Každopádnì jsem rád, že v tom nejsem úplnì sám. Díkas.
každopádnì díky za tip, tak já ho pøíštì možná vyzkouším, bo jinak nechápu proè by mìl mùj motor žrát olej. Vždy dostává maximální péèi, od výmìny rozvodù, svíèek, kabelù, filtrù, seøízení vetilù až po citlivý pøístup k jízdì za studena. Najeto má podle servisky jen 106 tis km, takže to pak jednoho taková vìc zamrzí. Nicménì vìøím, že když budu motor honit, že nìco vezme. Každopádnì jsem rád, že v tom nejsem úplnì sám. Díkas.
MX-5 NB, 1,9L rv98
Na okruhu mi ITR vzala 0,5l za pul hodiny.... A to je pry normalni. Jinak bezne bere kolem 0,5 - 1l na 2-3tkm, podle stylu jizdy. Jednou se mi ale stalo ze po 600km mi zmizel litr oleje. Po vymene za jiny je ted spotreba naprosto minimalni, za poslednich 1000km jsem temer nepoznal rozdil. Puvodne jsem pouzival Mobil 1, 0w-40, na radu meho mechanika jsem dal Mobil 1, 10w-40, polosynt. A spotreba oleje temer nulova. Nedovedu to vysvetlit ale je to tak 
Možná to pomùže http://lubricantadvisor.valvolineeurope.com/Select.asp
RX7 FD single GT35 - Uloženo
Celica ST185 - Uloženo
911 996.2 3.6 RWD Jezdí
Boxster S 987 3.2 - Prodáno
RX8 LHD - Prodáno
RX8 RHD - Prodáno
RX8 RHD JDM - Prodáno
Celica ST185 - Uloženo
911 996.2 3.6 RWD Jezdí
Boxster S 987 3.2 - Prodáno
RX8 LHD - Prodáno
RX8 RHD - Prodáno
RX8 RHD JDM - Prodáno
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
ano, je to plna syntetika a jeste Castrol, ktery byl 10W40, tudiz hustsi a jeste polo, tak mizel hned. Ale snizenou spotrebu oleje bych spis pripisoval aditivum, ale kdo vi...
Jinak i Valvoline mi vyhodil po 120 000 km plnou syntetiku 5W30 (mimo jine) a odhadoval bych, ze to je i idealni viskozita (podle manualu myslim taky).
Jinak i Valvoline mi vyhodil po 120 000 km plnou syntetiku 5W30 (mimo jine) a odhadoval bych, ze to je i idealni viskozita (podle manualu myslim taky).
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
- Dejf
- Kontaktovat uživatele:
za 10 000 jsem kolikrát nedolejval, nebo max litr, ale záleželo v jakym tìch 10 000 bylo tempuGregy píše:Na okruhu mi ITR vzala 0,5l za pul hodiny.... A to je pry normalni. Jinak bezne bere kolem 0,5 - 1l na 2-3tkm, podle stylu jizdy. Jednou se mi ale stalo ze po 600km mi zmizel litr oleje. Po vymene za jiny je ted spotreba naprosto minimalni, za poslednich 1000km jsem temer nepoznal rozdil. Puvodne jsem pouzival Mobil 1, 0w-40, na radu meho mechanika jsem dal Mobil 1, 10w-40, polosynt. A spotreba oleje temer nulova. Nedovedu to vysvetlit ale je to tak
Honda S2000
Honda FR-V
Honda Jazz
Honda FR-V
Honda Jazz
Ja liju polosyntetiku, Valvoline MaxLife 10W40. Na 10000km jsem dolil cca 0,6l. Olej mi ale spis nekde dole ukapava,nez ze by jej papal motor.
.: MX-5_NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino :. [url=http://www.spotreby.cz/mazda-mx-5-bp-ze-103-kw-140-hp-a1377/][img]http://www.spotreby.cz/sigs/ico_2_1377.gif[/img][/url]