ložisko PP kola Miata 01

dotazy, rady, tipy

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Johnie_Walker
Kontaktovat uživatele:

ložisko PP kola Miata 01

Příspěvek od Johnie_Walker » 28 kvě 2009, 18:35

klucíí, zaèíná se mi ozývat ložisko..
neøešili jste nìkdo výmìnu PP ložiska kola na Miatì, konkrétnì 1.9NBFL, ale myslím, že budou všechny stejné s ABS.
dá se vymìnit jen ložisko, koupit ho nìkde, zalisovat, nebo se musí mìnit ta celá sada s tím ètyøšroubem vè. kroužku ABS, to se mi zdá zbyteèný..
navíc za 7k :-(
dìlal jste to už nìkdo..

dík za rady
Honda Civic type R 2004 FL

Lukáš 325e

Příspěvek od Lukáš 325e » 28 kvě 2009, 18:39

já to dìlal na zadním kole a to mì stálo 1700 a bylo nalisovaný

Johnie_Walker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johnie_Walker » 28 kvě 2009, 19:13

jo, to právì vím, zadní jsou levnìjší... potøebuju PP

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 28 kvě 2009, 19:24

blba otazka, ale jak vubec poznas, ze odeslo lozisko? :oops:
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.

H-Honza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od H-Honza » 28 kvě 2009, 19:43

Johnie_Walker píše:jo, to právì vím, zadní jsou levnìjší... potøebuju PP
asi se budu opakovat, ale zkus ebay

treba co jsem koukal v Anglii 100liber original.
http://cgi.ebay.co.uk/GENUINE-MAZDA-MX5 ... 1|294%3A50

nebo v USA 60$
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/1-WHEEL- ... 240%3A1318

jinak myslim ze bych umel druhovyrobu v OE kvalite do 5000.

Well

Re: ložisko PP kola Miata 01

Příspěvek od Well » 28 kvě 2009, 20:03

Johnie_Walker píše:klucíí, zaèíná se mi ozývat ložisko..
neøešili jste nìkdo výmìnu PP ložiska kola na Miatì, konkrétnì 1.9NBFL, ale myslím, že budou všechny stejné s ABS.
dá se vymìnit jen ložisko, koupit ho nìkde, zalisovat, nebo se musí mìnit ta celá sada s tím ètyøšroubem vè. kroužku ABS, to se mi zdá zbyteèný..
navíc za 7k :-(
dìlal jste to už nìkdo..

dík za rady
Taky jsem ho mìnil a musíš koupit celý náboj. 7000,- Kè je slušná cena.

Johnie_Walker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johnie_Walker » 28 kvě 2009, 20:49

riderhenry píše:blba otazka, ale jak vubec poznas, ze odeslo lozisko? :oops:
to je jednoduchý... jedu rovnì a je slyšet jen zvuk odvalujicích se pneu..
pravá zatáèka stejný zvuk, ale levá zatáèka-zatížení na PP kolo a je slyšet kovový huèivý zvuk od kola... narovnáš volant... ticho.. zkušís párkrát opakovat.. a máš jistotu.
pokud jsi to už na autì jednou zažil, poznáš to

jinak beru 100% dovoz z usa, ta cena 6OUSD je neuvìøitelná, oproti èechám..
taky mi dorazily ty Tein Stech pružiny, tak se tìším na víkend, až je tam šoupnu :-)

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 28 kvě 2009, 21:19

super, tak uz vim co delat uz nekolik mesicu ten bordel, kdyz zatacim doleva nebo jinak zatizim leve predni kolo, skoda ze v servisu Mazda nejsou schopni ani takovou zavadu poznat, kdyz jim to clovek popise... :roll: Takze rikate 7000, jo? :smt104

Kubosh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubosh » 28 kvě 2009, 21:35

Když zatoèíš doleva tak zatížíš pravé pøední.

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 28 kvě 2009, 21:41

Zvuk jde od leveho predniho kola, to na 100%, dela to napriklad na kruhovych objezdech, nebo kdyz parkuju a dam plny rejd do leva, nebo kdyz jedu po obrugniku/tramvajovem pasu nebo jinem zvysenem miste jenom levou polovinou auta. Mohlo by to byt neco jineho?

willy2.0

..ložo

Příspěvek od willy2.0 » 29 kvě 2009, 13:33

Juknu se jestli ho umím,jestli jo udìlám ti good cenu,mrknu jestli musíš dát celej náboj nebo ne,dostanu se k tomu veèer.pošli mi poptávku na rennsport@seznam.cz èus

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 29 kvě 2009, 16:31

tak potvrzeno, je to lozisko leveho kola a podle vseho se musi menit i s nabojem... :x

willy2.0

SKF,kanaco,Herth buss Jakoparts

Příspěvek od willy2.0 » 29 kvě 2009, 18:14

Mám ten náboj za 4500kè s dph pro vás,pokad ho nìkdo chcete,SKF nebo japan výrobu a jen kvalitu samozøejmì.
Je bez ABS kroužku,ale to nevadí vùbec-ze starého náboje-co sem koukal na fotku,prostì starý kroužek poklepem sundáte,ideál mùžete ho jemnì autogenem nahøát,ale mìl by jít i za studena dolù normálnì,prostì jemným poklepem po celým obvodu ho vyndáte pomalu...(vlastní zkušenost na kotouèích,když sem z nich sundaval taky ABS kroužek a dával na new kotouè,práce 5min jedna strana-na Cliu Sport-)...a poklepem ho nacpete na new náboj,ušetøíte 1500kè...
Pokad by nìkdo trval na náboji s ABS kroužkem,už,mùžu ho poptat,ale sou to zbyteèný peníze navíc.

Idaho von Věšín

Příspěvek od Idaho von Věšín » 04 čer 2009, 14:03

Kanaco ( prvovýroba JPN ) dodává celý náboj vè. ABS kroužku takže to není tøeba jakkoliv pøehazovat atd. Navíc u nás mají celnove JDM stále slevu takže by vyslo na nejakých 3800,- czk vè poštovného po èr.

willy2.0

Příspěvek od willy2.0 » 04 čer 2009, 15:09

Idaho von Vìšín píše:Kanaco ( prvovýroba JPN ) dodává celý náboj vè. ABS kroužku takže to není tøeba jakkoliv pøehazovat atd. Navíc u nás mají celnove JDM stále slevu takže by vyslo na nejakých 3800,- czk vè poštovného po èr.
S ABS není skladem Kanaco ,jen bez..
Už sem je poslal(ano celý náboj),snad budou spokojeni i s cenou,rovnìž dostali slevu cca 1500kè pod normál MOC.takže 4tisíce.
S ABS kroužkem,za cenu 3800kè,to je nabídka ted,když to tady ètete,možná...
Hlavnì,at slouží.Kdyby ste ještì nìco potøebovali kluci,neváhejte kontaktovat.Zpravidla do druhého dne je to u Vás.S pozdravem Lukyno

Johnie_Walker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johnie_Walker » 04 čer 2009, 18:43

koukám, že to kluci taky nemáte lehký.... :-)

Idaho von Věšín

Příspěvek od Idaho von Věšín » 04 čer 2009, 19:29

willy2.0 píše: S ABS není skladem Kanaco ,jen bez..
Už sem je poslal(ano celý náboj),snad budou spokojeni i s cenou,rovnìž dostali slevu cca 1500kè pod normál MOC.takže 4tisíce.
S ABS kroužkem,za cenu 3800kè,to je nabídka ted,když to tady ètete,možná...
Hlavnì,at slouží.Kdyby ste ještì nìco potøebovali kluci,neváhejte kontaktovat.Zpravidla do druhého dne je to u Vás.S pozdravem Lukyno
promin ale to kanaco sem mel vcera v ruce a dnes sem ho vracel takže vím že ho dodat mohu aq že s ABS je :) - vè kroužku :D :)

nevim jak jsi hledal - v katalogu je a je i skladem..

btw ted sem to overoval je - jsou skladem ve 4ks ( + 1 ode mne na ceste zpet.. ) :D

willy2.0

Příspěvek od willy2.0 » 04 čer 2009, 23:38

Milí Idaho:
pro pøíštì reaguj hned na poptávku a ne potom,co,už je to vyøízený,se pokoušet podbízet,tohle fakt nechápu,co je to za povahu.
Taky sem jim mohl tvrdit,že ho mám na vitrínì doma a slibovat jim ho.
Dostali ho však druhý den,hned..a za moc pìknou cenu.
Není tøeba vstupovat do rozjednaného obchodu a chytraèit.Máme stejnýho dodavatele urèitì,jen sem byl rychlejší,ale nenapadlo by mì napsat-vstupovat ti do toho,když tøeba vidím,že je po...
Pøíštì bud prostì rychlejší a máš zas kšeft ty tøeba,víc to nebudu øešit..
..jen mì zas nìkdo udivil... :roll:

H-Honza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od H-Honza » 05 čer 2009, 12:10

to je zase chovani, proc me to zase neprekvapuje :(

ale co, zakaznik bude spokojeny :lol:

Idaho von Věšín

Příspěvek od Idaho von Věšín » 05 čer 2009, 14:12

lidi sakra nevím co øešíte, vedel hjsem o tom že je to už konèené, proste sem jen napsal že se dá ložisko sehnat i bez toho aby se sundaval kroužek abs, že ty si na to hned reagoval tím že neexistuje - to vyvolalo mou reakci nic víc. To že máme stejného dodcavatele a ty neumíš s jeho katalogem pracovat je tvuj problém :) ta ložiska ( náboje ) jsou normálne dostupná do druhého dne..
Divte se èemu chcete, je na zákazníkovi at se rozhodne.

Srovnej si v hlavì pojmy - pokud bys topic otevøel ty s tím že nabízíš tak nereaguju ale on schánel a já nabízel, nikde zde nebyla zmínka o tom že kseft je už skonèenej ( nebo sem si ji nevsiml ), chápu že pro tebe by bylo nejlepší kdybych mlèel ale to mu se øíká konkurence - zvykej si.. Nemusím se podbízet, vím jaká je reálná nákupní cena toho ložiska a vím jaký z toho budu mít za tu cenu zisk ( a vìø že nemalý ), proto mi tvá cena pøipadá zbyteène pøemrštená - kor když to dìláš "pro pøátele z fora" :D

Døív tu byly doby kdy by te za to co jsi napsal okamžite bez varování smazali :D bud rád že sem ti tuhle cestu už prošlápl :D

Vìøte tomu že mne vaše chování a reakce ( zase ) udivuje neménì..

Idaho von Věšín

Příspěvek od Idaho von Věšín » 05 čer 2009, 14:31

H-Honza píše:to je zase chovani, proc me to zase neprekvapuje :(

ale co, zakaznik bude spokojeny :lol:
Ty až si dáš topic že neco sháníš, tak také máš povinnost to vzít od toho kdo nabídne první a nezajímá tì nabídka dalších lidí?

Ten topic nebyl uzavøený - nikde nebylo napsáno že to koupil nebo ne tak sem pøidal vlastní nabídku, chápu že prvního nabízejícího to stve ( i když asi by si mel zvykat na tržní zákonitosti ) ale nechápu co s ena tom nelíbí tobe jako potencionálnímu zákazníkovi.
Pokud bude naspáno že mu to dodal ( nebo on že to už koupil ) tak taky nemám duvod se sem cpát a ztrácet èas nìjakými plky..

willy2.0

Příspěvek od willy2.0 » 06 čer 2009, 10:01

Idaho von Vìšín píše:lidi sakra nevím co øešíte, vedel hjsem o tom že je to už konèené, proste sem jen napsal že se dá ložisko sehnat i bez toho aby se sundaval kroužek abs, že ty si na to hned reagoval tím že neexistuje - to vyvolalo mou reakci nic víc. To že máme stejného dodcavatele a ty neumíš s jeho katalogem pracovat je tvuj problém :) ta ložiska ( náboje ) jsou normálne dostupná do druhého dne..
Divte se èemu chcete, je na zákazníkovi at se rozhodne.

Srovnej si v hlavì pojmy - pokud bys topic otevøel ty s tím že nabízíš tak nereaguju ale on schánel a já nabízel, nikde zde nebyla zmínka o tom že kseft je už skonèenej ( nebo sem si ji nevsiml ), chápu že pro tebe by bylo nejlepší kdybych mlèel ale to mu se øíká konkurence - zvykej si.. Nemusím se podbízet, vím jaká je reálná nákupní cena toho ložiska a vím jaký z toho budu mít za tu cenu zisk ( a vìø že nemalý ), proto mi tvá cena pøipadá zbyteène pøemrštená - kor když to dìláš "pro pøátele z fora" :D

Døív tu byly doby kdy by te za to co jsi napsal okamžite bez varování smazali :D bud rád že sem ti tuhle cestu už prošlápl :D

Vìøte tomu že mne vaše chování a reakce ( zase ) udivuje neménì..
Pøíštì se prostì probud"døív...když chceš prodat reaguj hned tøeba,u mì to objednali druhý den to mìli,víc to nebudu øešit

Idaho von Věšín

Příspěvek od Idaho von Věšín » 06 čer 2009, 10:20

willy2.0 píše:
Pøíštì se prostì probud"døív...když chceš prodat reaguj hned tøeba,u mì to objednali druhý den to mìli,víc to nebudu øešit
Pøíste se spíš ty sklidni milÝ Willi. Z toho jak to tu bylo neslo poznat zda to koupil nebo ne.

Takže reagovat klidne budu , to že ty jsi byl rychlejší nic neøeší. kdyby uvažoval a trošku zagooglil mohl to mít stejen tak rychle od X jiných dodavatelu a jeste levneji ( btw pokud jsi mu na základe mé reakce zlevnil to ložisko jak jsi sám výše psal tak asi nebyla má reakce moc pozdní když k obchodu jeste nedoslo :D )

btw - reagovat si mohu kdy chci a mylsím že mne v tomhle nemáš co pouèovat. Znovu opakuji že na svém pøízpevku neshledávám nic špatného, byl k vìci byt pozde - další kdo bdude neco podobného shánìt, ví kam se obrátit.

willy2.0

Příspěvek od willy2.0 » 06 čer 2009, 14:41

Idaho von Vìšín píše: Pøíste se spíš ty sklidni milÝ Willi. Z toho jak to tu bylo neslo poznat zda to koupil nebo ne.

Takže reagovat klidne budu , to že ty jsi byl rychlejší nic neøeší. kdyby uvažoval a trošku zagooglil mohl to mít stejen tak rychle od X jiných dodavatelu a jeste levneji ( btw pokud jsi mu na základe mé reakce zlevnil to ložisko jak jsi sám výše psal tak asi nebyla má reakce moc pozdní když k obchodu jeste nedoslo :D )

btw - reagovat si mohu kdy chci a mylsím že mne v tomhle nemáš co pouèovat. Znovu opakuji že na svém pøízpevku neshledávám nic špatného, byl k vìci byt pozde - další kdo bdude neco podobného shánìt, ví kam se obrátit.
to je zoufalost,nemel tady nesmysly prosím tì.dìkuju.MOC cena je okolo 5500-6000tis.Jestli to chceš nechávat za nákupy,si zoufalej,schovávat se za kamaráda JDM fora,je znovu øíkám,výkøik do tmy od tebe.
Prostì skousni,že jim nìkdo pomohl døív..To je celý milí Idaho"

Idaho von Věšín

Příspěvek od Idaho von Věšín » 06 čer 2009, 15:35

willy2.0 píše:to je zoufalost,nemel tady nesmysly prosím tì.dìkuju.MOC cena je okolo 5500-6000tis.Jestli to chceš nechávat za nákupy,si zoufalej,schovávat se za kamaráda JDM fora,je znovu øíkám,výkøik do tmy od tebe.
Prostì skousni,že jim nìkdo pomohl døív..To je celý milí Idaho"
pokud zde chceš mluvit o zoufalosti tak vez že se neschovávám za "kamára z JDm" jelikož zde žádné kamarády nemám :D

pokud nekde vidíš MOC 6tis ( u toho Kanaca ) tak ro vnou zabal jelikož ložisko které nabízím ( vè ABS kroužku ) má oficiální prodejní cenu

Nejde mi o to že jim nekdo pomohl døív, mì je jedno u koho si to koupí, mì jendo prodané ložisko nevytrhne, ale desne mne baví jak se èertíš milí Wili :)

jinak MO cena ( vè DPH ) je pøesne 5012,- czk a každý si to muže ovìøit ( staèí tøeba na stránkách IC ( http://ekatalog.intercars.cz/ ) zadat vyhledat položku H13017.

Jinak když mne tu osoèuješ že se tu podbízím abych specielne tobe zkazil kšeft tak nabízím zboží zanákupku, tak vez že moje nákupka je pøesne 72% z mnou nabízené ceny ( klidne pridám i screen za katalogu pokud neveøíš ). vìø mi že mì 25% zisk napoložce bohate staèí když mi to má pro mne znamenat zvýšení obratu.
Pøíšte si rozmysli koho osoèuješ z "nekalé souteže" a ovìø si zda máš pravdu.

Neèekal jsem od nikoho tak ujetou reakci an uplne normální nabídku. Uvedom si že tonejsme já kdo tu nekoho napadá, typroste nemužeš pøenest pøes srdce že sem te pøipravil o tvuj zisk :) pøiznej si to, bohužel tak funguje tržní hospodáøství. ažsi ty dáš inzerátprodám ložisko za 10tis, nepípnu ani slovo, ty si hladáš kuzpce, ale když hledá zákazník, nevidím jediný duvod proè se neozvat. Vìø mi, že sem uplne lehce pøenesl pøes srdce že to vzal od tebe, protože vím že po téhle debate, když ke mì nepujde on pøíšte nakupovat ) nebo mne neosloví s potávkou ) tak to udìlá x dalších..

nevím jak dlouho se typohybuješ v obchodní branži ale podle tvého chování soudím že se máš ješte hodnì co uèit..

Odpovědět