Dotaz: kdo máte na MX-5 nižší pružiny?

dotazy, rady, tipy

Moderátoři: Amigo, riderhenry

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 12 kvě 2009, 22:34

Well: ja to spis beru tak, ze podvozek ma omezenou zivotnost. Kdyz jsem se dozvedel, ze mam podvozek pravdepodobne meneny (jeste jsem nebyl na testu funkcnosti...), tak jsem nakup Teinu odlozil na neurcito... Dalsi vec je to, ze seriove naladeni podvozku jako cleku mi zrovna nevyhovuje. Je to spis asi otazka geometrie, stabilizatoru apod., ale pro me to idealni nastaveni urcite neni, precejen je to dost civilni. Navic Bilstein se mi zda dost nepoddajny, coz by mi sice nevadilo, ale kdyz v nem nevidim zadnou vyhodu, treba oproti Teinu... Nerikam ze je ten podvozek spatny, ale urcite se da jeste doladit, ikdyz netvrdim, ze bych byl clovek, ktery to zvladne! :D

Lukas: mam podobnou zkusenost se seriovym podvozkem, ale musim rict, ze me to jeste nikdy do problemu nedostalo, auto si vzdycky zpatky sedne jako by se nic nestalo.
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.

Well

Příspěvek od Well » 12 kvě 2009, 22:43

Ridehenry: Já s Aniversarkou ještì nejel, ale klasika je nastavená fakt dobøe. Já když nastavím podobný komfort na Teinu, tak se auto taky naklání celkem dost (dost podobnì jako série). Když pootoèím jen o jeden dílek na tlumièi, tak je podvozek uskákaný. Jediná výhoda je ta možnost dotažení pøi jízdách na okruhu nebo naopak povolení pøi jízdì po mìstì. Jak jsem psal Tein perfektnì fungoval pøi doporuèeném snížení, ale to je auto snížené brutálnì. Už to není ani hezký a hlavnì se s tím nikde neprojede.

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 12 kvě 2009, 23:28

No mozna bych spis rkel, ze tlumice jsou dobre nastavene, s tim bych problem nemel, ale podle me (a nejen podle me - viz. knizka Performance projects, diskuze atd.) chce MX-5 trochu postelovat geometrii, aby mela o neco lepsi charakter. Nekterym zadokolkam, jako treba BMW, slusi, kdyz maji potlacenou pretcivost, ale kdyz clovek vi, v jakem aute jede a co od nej muze cekat (ikdyz nemusi byt dobry ridic), tak mi to proste zavazi. Ale jestli tobe ne, tak pak samozrejme muze byt celkove nastaveni auta pro tebe idealni a nic proti tomu mit nebudu! :wink:

Johnie_Walker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johnie_Walker » 14 kvě 2009, 06:39

taky bych vidìl tein SS nebo komplet snížený podvozek koni jako rozumnou volbu,finanèné kolem 20-25 to je asi nejlepší pomìr cena / výkon..
Honda Civic type R 2004 FL

OndraS

Příspěvek od OndraS » 14 kvě 2009, 07:19

tak trochu mne zaráží ta informace, že tein SS je pøi urèitém nastavení skoro tak dobrý jako série a pøi urèitém je uskákaný a nic mezi tím. to by vypadalo, že tein je na nic, protože uskákaného podvozku mám už dost (tudíž si ho tak nenastavím) a když je sériový lepší než tein (v pøèípadì, že se nastaví tak, aby nebyl uskákaný), tak proè nekoupit sériový? já teda na sériovém podvozku nikdy nejel, ale v rùzných moudrých knihách sem èetl chválu na jeho nastavení, pokud jde o normální ježdìní. já se s autem na okruh asi nikdy nepodívám, to se raèi projedu po okreskách a pokud nìkdo jezdíte po silnièkách na Vysoèinì, víte jak vypadají. pro ostatní: místy je i asfalt :D . to všechno smìøuje k jednomu: nemáte nìkdo na prodej použitelný sériový podvozek na 1.6 r.v. 1993, evt. na kolik by pøišel komplet nový?

Well

Příspěvek od Well » 14 kvě 2009, 11:07

[quote="OndraS"]tak trochu mne zaráží ta informace, že tein SS je pøi urèitém nastavení skoro tak dobrý jako série a pøi urèitém je uskákaný a nic mezi tím. to by vypadalo, že tein je na nic ....[quote="OndraS"]

Série je nastavena na okrsky ideálnì (tím myslím NB 1, 8 ). NA moc najeté nemám. Tein jezdím ve tøech nastaveních 1/mìsto - 8 nejtvrdší pozice, 2/rychlá jízda okrsky 7 nejtvrdší pozice a 3/okruhy, slalomy - dotaženo na max. Sériová NB 1,8 se hodnì podobá nastavení è. 2. Tein není na nic, dá se s ním lépe žít ve mìstì a na okruhu výraznì usnadní jízdu.
Když bych chtìl koupit originál podvozek NB 1,8, tak by o moc ménì než Tein SS asi nestál. Jeden kolega z MX5 klubu má plnì stavitelný podvozek Bistein a nemùže si ho vynachválit, ale cena byla oproti Teinu dvojnásobná.
Jestli chceš víc komfortu a jistìjší prùjezd zatáèkou, tak hledáš nìco co neexistuje. Vždycky je nìco za nìco.

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 14 kvě 2009, 17:11

No to neni tak uplne pravda, kdyz je podvozek treba az moc tvrdy, tak nemas ani komfort, ani jistotu v zatackach a naopak... Kazdemu je mile neco jineho a timpadem nejde rict, ktery podvozek je nejlepsi, obzvlast kdyz malo kdo z nas asi vyzkousel vsechny, kazdopadne kdybych uz kupoval, tak overenou znacku. A radeji bych koupil stavitelny podvozek, ktery muzu prizpusobit, nez dat podobne penize za originalni dil, ktery je proste predrazeny (tak jako vsechny originalni dily od vyrobce...). Kazdopadne mit na vyber, tak beru Bilstein nebo Ohlins, ale v cenove kategorii Teinu bych zatim volil urcite Tein. :wink:

Lukáš 325e

Příspěvek od Lukáš 325e » 14 kvě 2009, 17:41

dobrej podvozek neneni o tvrdosti ale o tom jak pracuje neplatí že èím tvrdší tim lepší je to o tom jak to dovede pracovat kamarád tøeba dal na BMW KW variantu 3 a je to bomba to se chová uplnì jinak ale cenovì je to jinde bohužel než tyhle bìžný podvozky do 20 000 tim nechci øikat že jsou špatný

Odpovědět